50 ilegalnih migrantov začelo z gladovno stavko! Preberite, koliko časa telo zdrži brez hrane in vode!

Foto: Fb

Petdeset od 200 ilegalnih migrantov, ki že nekaj dni blokirajo mejni prehod Maljevac pri Veliki Kladuši, je včeraj začelo izsiljevati z gladovno stavko, poroča portal Krupljani.  Mejni prehod je še vedno zaprt, čeprav ilegalni migranti ne ovirajo več dostopa. Kljub temu mejna policija ne bo odprla prehoda, dokler se migranti ne preselijo v Veliko Kladušo ali v druge centre v Bosni in Hercegovini. Odprli so dva nova centra: Ušivak in Bir, poroča Radio Sarajevo.

Skupina podjetnikov je za danes napovedala protest, saj se jim zaradi zaprtega mejnega prehoda dela gospodarska škoda, poroča portal Biščani. Ilegalni migranti vztrajajo in še naprej zahtevajo, da odprejo mejni prehod in jih spustijo na Hrvaško. Ker tega niso dosegli, je včeraj skupina 50 ilegalcev začela z gladovno stavko.

Sicer strokovnjaki pravijo, da lahko človek, ki gladovno stavka, zdrži od 40 do 60 dni, kar pomeni, da ne umre tako hitro, zato imajo oblasti še dovolj časa, da jih prepričajo, naj prenehajo s svojim početjem. In kako se odziva telo človeka, ki gladovno stavka?

Koliko časa bodo zdržali?
Po petih dneh se stavkajočemu začne rušiti telesni sistem za nastajanje energije, ki jo telo potrebuje, in se imenuje adenozintrifosfat ali ATP. Telo takrat še ne strada, saj uporablja energijo iz v telesu nabrane maščobe. Težava je, ker se takrat zaradi pomanjkanja glukoze poveča število ketonski teles, kar lahko povzroči ketoacidozo, smrtonosno bolezen. Po treh tednih se začne resnično “stradanje”.  Telo porabi vso maščobo, ki je nabrana v telesu, zato nima druge možnosti, kot da začne ATP črpati iz mišic, ki pa imajo zelo malo zalog in se zato hitro porabijo.

Stavkajoči to čuti, zato večina ljudi, ki se je odločila za gladovno stavko, takrat preneha z odklanjanjem hrane, kajti od takrat naprej gre povsem zares, saj človeku začno odpovedovati organi. Hujša kriza nastopi med drugim in četrtim tednom, potem sledi spokojno hiranje. Pravijo, da smrt z gladovno stavko ni boleča. Temperatura telesa se iz dneva v dan dramatično znižuje, človek je utrujen in potem zaspi. In se ne zbudi več. Med strokovnjaki prevladuje mnenje, da gladovno stavkajoči (če pije izključno vodo) zdrži med 40 in 60 dni.

Demokracija

 • Van Der Waals

  NČ IZSILJEVANJA!!! KR NAJ GREJO DOMOV MAJO TM HRANO!!! KLE SE BOJO SAMO NA CSD PRISESAL. MI BOMO PA PLAČEVAL VISOKE DAVKE ZA NJIH!!!

 • pajot

  Končno. Jih podpiram. Do konca.

  • xtc

   Tako se govori,ko bo konec bodo tudi zmagali.

 • šmentanamuha

  Dobro, vsaj hrane ne bodo stran metali, kaj pa se to pravi.

 • šmentanamuha

  Sporočilo stavke “Hočemo priti v vaše evropske države, da bomo lahko živeli na vaš račun. Ker nam tile hudobni bosanski policaji ne dovolijo, da bi prišli čez mejo brez dokumentov, zato stavkamo. Naša pravica je, da poskrbite za nas, da bomo boljše živeli, in oni nam to preprečujejo.” Evo vam sredinec.

 • xtc

  Ne vem čemu se utrujati,če nekdo gladovno stavka,naj pač stavka,ko bo odstavkal bo tudi problem rešen.
  Take stvari potrebno tako tukaj kot ddrugod preprosto ignorirati.
  Ko bodo ti in oni izsiljevalci uvideli,da pač lahko stavkajo do konca izsiljevanje pa ne bo prineslo rezultatov,bodo take prakse hitro opuščene.

 • Jožef

  Kot da jedo svojo hrano paraziti. Dal bi jim samo dve možnosti sredina Sahare ali država od koder je prišel.

 • slosin

  da jih ne bo kdo silil s hrano in pijačo…njihovo odločitev je treba spoštovati…privoščim jim, da zdržijo do konca…

 • BlackOpsSystem

  vsi naj začnejo gladovno stavko…želim jim, da zdržijo 3 mesece….je možno, verjemite v alahko al ne?!

 • BlackOpsSystem

  Ko bodo zdržali en mesec, pa pred njimi pujseke začnemo vrtet!!!

 • Dober post, poleg tistega dnevnega in 7 dnevnega, traja 42 dni.

 • Felikss_AH

  Tako imenovana “Gladovna Stavka” je nasprotje vsake logike… Zakaj – Zato ker stavka je instrument ki se uporablja proti nekomu ali nečemu ki mu taka stavka povzroča škodo in ga se s tem prisili v neki kompromis. S to svojo (zagotovo bo FAKE) “stavko” tile ILEGALNI VSILJIVCI ne bi mogli škoditi nikomur razen sebi… in koga briga če se stegnejo vsi do enega… čeprav se ni bati. Soros-eve NGOgnojke bodo zagnale tak vik in krik da bodo kot že po navadi “rešile” uboge “sestradance” v “zadnjem momentu”

  Na PoP Fake News bodo zalivali svojo gledalsko ovčerejo s FAKE krokodilskimi solzicami… Antifa, Feministke, Lezbe bodo na ulicah vihrale wilkomen transparente, in bi se znalo zgoditi da ih bodo sem pripeljali v luxuznih avtobusih, ekipe zdravnikov z in brez meja pa ih bodo demonstrativno “oživljale” na vhodu v Klinični Center.

  Ko si bodo “opomogli” im bo “skrbna” Levica pripravila veličasten shod na Kongresnem Trgu kjer bo Tompička uprizorila svojo dramo za Oskarja, vladajoča KokoKakaLicija pa bo odkokodakala Slovenistansko verzijo Slovenske himne v “prelepi” Arabščini.

  Če bo ta trik uspel vam garantiram da bo naslednji kontigent “gladovnih stavkarjev” VSAKOKRAT večji, tako da bi se znalo zgoditi da bodo padali svetovni rekordi vsaj enkrat tedensko. Do Novega Leta bi rekord “samo-sestradanih” “prebežnikov” v boljše življenje lahko dosegel tudi sto tisočaka stavkovnih-komadov

  • Felikss_AH

   KOLIKO DOLGO BREZ PAPICE – ZARES!

   Človek lahko preživi brez hrane od TREH do nekje ŠESTIH mesecev, odvisno od posameznika in let… starejši lahko vzdržijo dalj časa. Pri tem se je OBVEZNO KLISTIRATI… ker v nasprotnem nastopi AUTO-INTOKSIKACIJA in se čas bistveno skrajša… lahko že na TRI tedne… odvisno od posameznika.

   Brez vode pa ne gre niti pod razno, po dveh dneh se začne odštevanje… seveda odvisno od klimatskih razmer. V Sahari bi se lahko zaključilo že do večera… spet pa odvisno od posameznika.

   Opravil na sebi, 45 dni, ob pitju določenih sokov in čajnih mešanic, jemanju eliksira Biostrat, ter klistiranju. Znebil se ene kronične bolezni, bolečin v vratu, kolku in kolenu. Počutje FANTASTIČNO… misli bistre kot kristal, gibčnost nepojmljiva. Potrebna pa je disciplina in vztrajnost. Efekt je trajal nekih 25 let, na kar sem ponovil, tokrat 31 dni.

   Nobeni organi pri takem postopku ne odpovedujejo… nasprotno, sproža se SPLOŠNA REGENERACIJA organizma ker metabolizem reverzno odvaža nakopičeno svinjarijo ki se spira ven s klistiranjem, kar še dodatno stimulira auto-čiščenje. Proces najprej pobere v parih dneh najbolj kvalitetno energijo – glikogen iz mišičevja – in šele po tretjem tednu se začne prava čistka. Trdovratne maščobe, ogabni špeh gre najtežje, kar ni čudno ker je špeh (posebej okoli vampa) najbolj trdovratna svinjarija ki se nam obesi na telo. Izjemno debeli posameznik bi verjetno rabil kar tri mesece da počisti vso slanino, a tokrat še ob asistenci zdravnika in redni kontroli.

   Ta metoda se je pokazala izjemno učinkovita pri nekih vrstah raka, še zlasti v post operativnem obdobju in nadomesti kemoterapijo. Pomembno je pa tudi vzdrževati stanje duha, kar pa ni težko ko se opazi prve prave rezultate po tretjem tednu.

 • Gr Enze

  KAR VSI NAJ GLADOVNO STAVKAJO

 • mona lisa

  Naj to naredijo do konca.

 • Franc Popndekl

  Nekaj časa me ni bilo na tem portalu. Pridem nazaj in šokiran ugotavljam, da je pod vse več članki onemogočeno komentiranje. Vsaj tukaj smo vedno lahko komentirali svobodno, sedaj pa to! Ali je tudi na to uredništvo klical kaki stric iz ozadja…?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!