Absurd brez primere! Švedska cerkev je naredila Jezusa Kristusa kar spolno nevtralnega?!

Foto: iStock

“Hen” je spolno nevtralen osebni zaimek v švedščini, ki je nekakšna alternativa tako zaimkoma hon (ona) kot han (on). 

Pred božičnim večerom je švedska cerkev v Västeråsu objavila oglas v enem od lokalnih časnikov, s katerim je vabila k praznovanje rojstva Jezusa Kristusa, Božjega sina. Toda v oglasu so Jezusa poimenovali kar “hen”, zaradi česar so bili mnogi nadvse besni. “Nismo se želeli hipno odločiti za spol majhnega otroka,” je arogantno dejala vikarka Susann Senter, ki je ob tem še pojasnila, da je odločitev deloma posledica cerkvenega programa enakega obravnavanja.

Pod poglavjem “Novorojeni” so povabili prebivalce, naj praznujejo Jezusovo rojstvo tako, da se zberejo ob božičnih jaslicah, imajo mašo in poslušajo božično glasbo. “Dobrodošel, Jezus! Na božični dan, 25. decembra, se je rodil Jezus, dolgo pričakovani otrok. “Hen” se je rodilo med potovanjem srečnih staršev Marije in Jožefa,” je pisalo v oglasu.

Alah ostaja moškega spola, Bog ne
In kaj na oglas poreče Susann Senter? Ta svoje stališče brani z besedami, da je celotna švedska cerkev v Västeråsu v zadnjem času intenzivno sodelovala v programu enakosti spolov. “Za vse zaposlene smo namenili dva delovna dneva, v katerih smo govorili o enakem obravnavanju,” povzema njene besede Speisa ter dodaja, da so nedavno na Švedskem “spolno nevtralnemu procesu” podvrgli celo Boga, ki ga nič več ne poimenujejo “On” ali “Gospod”, temveč z dogovorjeno nevtralno besedo. Medtem pa imami na Švedskem nimajo nobenega namena “raz-spoliti” Alaha in ga “odrešiti njegove moškosti”.

M. S.

 • samsara

  “Nismo se želeli hipno odločiti za spol majhnega otroka,”

  2000 let +/-, je pa res le en sam kratek hip…
  Morda pa tile vrli in nadvse razviti ter vsestransko napredni Švedi v doglednem času ugotovijo še, da je bil Jezus v resnici Arabec, če že ne zamorec in za dobro mero tudi musliman?

  • DJURO SUMAR

   Ali veš, da sploh ni dokazano, da je Jezus v resnici obstajal

 • šmentanamuha

  Švedske ovce čakajo samo še na ritualni zakol. A je Frančišek že kej komentiral? Satanist raje poljublja noge musličem, kera fora, jao jao….

 • Štalmajster

  Tisto božje dete se je rodilo. Aleluja……………… napišite članek,…..pa protestirajte !

  Pa ravno “švedi”. ;-
  https://www.youtube.com/watch?v=enrplmFQuOY
  https://www.youtube.com/watch?v=BgXSW37J-Wo

 • Rožle

  Jezus je moško ime …

  • ahnenpass

   Tudi Reksi je moško ime, pa s tem ne mislimo na človeka ampak na psa.

 • AlojzZ

  Hitro bo treba ukrepati. da zadnjega Šveda damo v muzej. Tako, kot smo dajali aboridžine.

 • Olga_10

  Norostim feministk ni konca! Kaj poreče levičarski papež?

  • Valter BraniSlav

   Papez porece:
   OLGISTI IN OLGISTKE – ZDRUZITE SE IN MI NAREDITE EVROPO ZOPET OLGISTICNO!!!

 • soc

  Po svoje imajo še srečo, da priseljeni primitivci dokazano niso spolno nevtralni.

  (Kalifat čez dvajset let press)

 • tohuvabohu

  Feministke imajo očitno preveč časa. Ker pa je čas denar, pomeni, da imajo preveč denarja.

 • Božobožo

  A to da je Marija devica čeprav je rodila pa ni nič čudnega. Pa da jo je oplodil sveti duh. Itak da je kakšen črnec skakal po njej, ko Jožefa ni bilo doma. Pa da je Jezus delal vino iz vode. Pa da moramo pri maši piti njegovo kri in jesti njegovo meso a to pa ni nič čudnega.
  Dajte se malo zamisliti nad temi nebulozami. Še bantučrnci majo bolj verjetne zgodbice za njihiva božanstva.

  • goldhorn

   Ti hodiš k maši? Ne me basat!

  • ahnenpass

   Zanimivo je, da lahko božjemu vseeno določimo spol, torej je še vedno pomemben tudi v ideologiji in okultni mistiki.
   Bog je moški, Marija je bila ženska, Jezus je bil moški, ne moremo vse tri klicati “ono”, ker je spol očitno pomenil pomembno razliko.

  • tramal

   Ti še to ne razumeš ,zakaj si se rodil kot osel ,kako bi sploh še kaj bolj enostavnega.

 • Pezde

  Švedom se je dokončno zmešalo. Celo državo bi bilo treba postaviti v psihiatrično karanteno in postopoma ven spuščati ljudi, ki so še pri sebi.

 • Jan Kovalski

  Hen” je spolno nevtralen osebni zaimek v švedščini”.
  V slovenščini pa je to Han.

 • hle

  Sem pred novim letom dobil koledar za letos od multinacionalke z sedežem na Norveškem razumljivo mi je da prazniki niso označeni saj so po različnih državah različni me je pa zmotilo da so tudi nedelje označene z črnimi številkami da ne bi žalili musličev ki majo svoj gospodov dan v petek na tak način počasi in nam skoraj nezavedno izginja tisto kar smo dobili od svojih prednikov

  • Lustrator

   Bolno in sprevrženo do tal.

 • goldhorn

  Švedi so totalno zašli. Celo cerkev.

  • DJURO SUMAR

   Nikamor niso zašli, temveč so verjetno prvi našli pravo pot. Poleg ateistov seveda.

 • ahnenpass

  Meni je jasno, da je imel Jezus penis in danko edino zaradi iztrebljanja. Tudi ne razumem kako bi lahko bilo drugače, če je bil pa brezmadežno spočet. Marija ni rabila moškega semena. Kakšnega spola bi potem lahko bil, če lahko Bog osemeni žensko brez fizičnega dotika. Zakaj bi se sploh razmnoževal, če je pa Bog lahko samo eden. Brez funkcionalnih spolovil, pa nima smisla govoriti o spolu, tudi če je bil tehnično gledano moški, kar seveda nihče ni preveril in pogledal. Prvič slišim, da bi kdo izmed njegovih učencev komentiral Jezusov lulček, tega se enostavno niso pogovarjali, kar je pravzaprav čudno, apostoli so bili namreč poročeni. Tudi Jezusu so zrihtali punco, ampak se ni znašel, za brezspolno bitje, je bil seks verjetno znanstvena fantastika.

 • župnik cefizelj

  jezus je bil v zgodnjih letih skopljen. zato tudi visok piskajoč glas ki se je slišal z gričev v okolici betlehema. ker mu je bilo odvzeto tisto, kar moškega dela moškega je edino pravilno, da se ga pojmuje kot ono. zaradi skopljenja je tudi imel poženščene obrazne poteze in dolge lase, brada je bila zgolj mutacija. marija magdalena mu je hotela povrniti moškost z draženjem anusa, vendar je bilo prepozno. jezus se je zaobljubil celibatu in odšel oznanjat vero. govori se, da je pa rad mečkal majhne fantiče, od tu znani verz nove zaveze po jožefu: kdor v malem fantičku prepozna njega, mora mečkati tisto kar ga obdaja, to je njegovo telo. tudi župnika jošt in frantar sta se držala tega načela.

  • tramal

   Upam da te bo Bog kaznoval že na tem svetu in dal pocrkati vso tvojo familijo.v čim krajšem času.

   • župnik cefizelj

    zelo krščansko. pravi obraz katolibana.

 • Rožle

  Verujem v Boga Očeta vsemogočnega, stvarnika nebes in zemlje.
  In v Jezusa Kristusa, SINA njegovega edinega …

  • župnik cefizelj

   lepo veruj, še lepše bi pa bilo, da bi se držal njegovih naukov. eh to pa ne, rajši k spovedi in odpuščanje. to je bolje po godu katolibanom.

   • ahnenpass

    Saj Rožle sledi Jezusu, le da tiste prazgodovinske kulture ni več, časi so se spremenili, danes bi Jezus verjetno govril v nekem slengu, kot recimo recitirajo svoje pesmice raperji.

   • tramal

    Bedak ,mi nismo odrešeni po postavi ,temveč po milosti božji .Če bi mogli biti brez greha ,nebi bilo potrebno ,da je Bog dal Jezusa za naše grehe .Vem da ti tega ne boš razumel ,ker nimaš s čim.

  • DJURO SUMAR

   Tvoj problem, druge pa pusti pri miru. Tudi Švede.

   • Rožle

    Prle …ne tečnari že

 • ahnenpass

  Ljudje smo lahko samo ženske ali moški, nikoli oboje ali nič od tega.
  ker dedc in baba enostavno ni isto, pozna velika večina jezikov dve obliki naslavljanja, “on” pomeni nekaj čisto drugega kot “ona”.
  Ob teh dveh, poznamo še univerzalno tretjo obliko, s katero naslavljamo živali in tudi predmete, ki jim pravimo “ono”. Za pse in mačke se nihče ne vpraša katerega spola so, razen gospodarjev, iz praktičnih razlogov, moške živali so načelno močnejše, ženske živali puščajo za sabo sledi menstruacije, ampak to opazi edino lastnik živali.

  Poznamo torej ON, ONA in ONO, isto kot Švedi. Ker pa smo lahko ljudje edino enega ali drugega spola, se gre vprašati koga točno mislijo švedi z zaimkom, s katerim naslavljamo predmete in orodja. Obstaja edino ena oblika človeka, za katero se je nekoč redno uporabljal ta izraz in sicer suženj, ki je bil enako kot orodje. Suženj je torej ono, isto kot za živali, tudi za njih velja, da spola sužnjev načelno ne opazimo, razen gospodarja in lastnika.
  Suženjstvo je od razsvetljenstva in socialističnih revolucij naprej seveda strogo prepovedano povsod na planetu, vendar očitno še vedno obstaja. Vendar za moderne sužnje danes vemo, da so to vseeno ljudje, recimo v primeru spolnih sužnjev, vedno pravilno naslovimo osebo, čeprav je bila zlorabljena kot predmet, ne kot ženska ali moški.
  Verjetno gre za znak časa, ko so nas preplavili pametni stroji, to pa so navadna orodja in predmeti, ki jih naslavljamo kot ono,čeprav se z nami pogovarjajo z moškim ali ženskim glasom vemo, da v tistih predmetih ni nič človeškega in samo simulirajo spol, da naredijo interakcijo z nami bolj dinamično in privlačno. Človeški glas zveni bolj toplo od robotskega, ampak katerega spola, to lahko preprosto določimo v izbirnem meniju programov.

 • Emy

  Preveč ćušof, preveč lezb, pusti posledice.

 • dessmosedici

  Jaz pa ne verjamem v krščanske nategunske pravljice, vse bi morali razlastniniti in “verujoče” ljudi poslati na zdravljenje,

  prav tako vse musliče ter ostala verstva.

  To je ena zabloda, ki jo kljub vsemu razvoju še danes prakticiramo, le čemu a? …manipulacija!

  • sprehajalec

   Đes modici, gre za našo kulturo. Vendar ti predlagam, da ne poskušaš spreminjati tiste, za katere veš da se ti ne bo nič zgodilo, če boš tumbal, ampak si izbereš kakšne müslije in začneš pri njih s svojim poslanstvom razlastninjenja in zdravljenja.

  • tramal

   Poglej kakšen bedak si izpadu.Verujočih je na zemlji okrog 90 procentov ,bedakov ateistov ki mislijo da so nastali iz nič ,pa je samo deset procentov .

   • ahnenpass

    Vse, kar je res in ljudje ne razumemo, je naravna čarovnija, ampak enkrat si bomo prišli gor kako tisto deluje.

  • Lustrator

   Torej ne verjameš tudi v ljubezen, materijo in vse nematerialno, ki nas obdaja? Pa se zavedaš, da je prav to tvoje verovanje, da Boga ni, pravzaprav daleč najbolj iracionalna in dogmatična vera izmed vseh?

   • ahnenpass

    Če bi bila ljubezen samo ljubezen in ne kompleksna mešanica čustev, ali bi potem še govorili o več vrstah ljubezni?

    • Lustrator

     Ljubezen je precej več kot le čustvo ali zmes le teh.

 • Slovenka

  Norvežani in mislim, da tudi Finci, so že izjavili, da Švedov ne bodo spuščali v svojo državo, če bodo bežali s Švedske v primeru državljanske vojne ali medrasnih nemirov. Pohvalno, le kateri odgovorni državnik bo v svojo državo sprejemal bolne, izrojene osebke, kot so Švedi. Dogodek z Jezusom samo dodatno potrjuje to, kar si odgovornejši mislimo že nekaj časa, da se Švedska spreminja v ogromno duhovno, umsko in duševno smetišče.
  Se bo na Švedskem naposled le našel junak, ki bo iz Švedov spet napravil spodobne ljudi?

  • Valter BraniSlav

   Svedski Josip Broz

 • Domus Lubus

  No, saj o spolni orjentaciji Jezusa se kaj dosti ne ve. Glede na to, da ga je ustvaril bog, je bilo z njim in njegovimi poželjenji vse v redu. Drugače kot s homoseksualci, katere ustvarjajo pijani očetje levičarskim materam…..

  • ahnenpass

   Ampak potem ne moremo slediti Jezusu, če je bil pa samo on tak kot je bil. Ni važno zakaj, je bil pač marsovec, pomembno je, da po tem takem nihče ne more postati isti in se nima smisla prilagajati nekim supermanom, če pa še leteti ne moremo.

 • Slovenec 1

  Zdaj pa je napocil cas za vse svedske politike,da sem jim odstranijo spolovila v nulo in naj lulajo na zenskih WC.Prvo so na vrsti vsi jajcelni-vodje katoliske cerkve,nato pa naprej do vlade.To je absurd,ki ga ne izvede najbolj nora norisnica na tem svetu.Sorry.

 • Lustrator

  Žal kaj drugega od protestantov, ki so se ob razdiralni cepitvi Kristusovega telesa (vesoljne Cerkve), vselej sklicevali na Biblijo, sami a zajadrali v povsem posvetne vode, žal niti več ne moremo pričakovati (čast redkim izjemam). Krščanska ločina, ki se ima za največje poznavalce Svetega pisma in ti v piflarski maniri muslimanov in Judov zrecitira skorajda katerikoli odlomek Nove zaveze, me pravzaprav še najbolj spominja na slovenske pravnike; na pamet znajo zdrdrati na kupe nekih zakonov in uredb, medtem ko jioh kratkomalo briga ali le ti služijo PRAVICI torej državljanom ali zgolj njim (črkobralcem).

  • Bozz

   Plitvo razumevanje Božje skrivnosti na zemlji in vsega kar je prerokovano. Tipični komentar katolika, ki Svetega pisma ne bere in ne pozna Božje besede. Jezus Kristus in apostoli so jasno prerokovali odpad od resnice v poslednjih dneh. Jezus Kristus je celo v Lukovem evangeliju 18 postavil retorično vprašanje, če bo še našel vero, ko se vrne na zemljo? Odgovor je seveda ne, oz. bomo tisti, ki še verujemo v tako neznatnem in nepomembnem številu, da je kot, da nas ne bi bilo, zato je rekel, da bo tako kot v Noetovih dnevih, ko je bilo rešenih samo nekaj ljudi.

   Veliko ljudi, ki si pravijo danes kristjani, je to samo po imenu. Zato tudi Jezusova prerokba v Mateju 7:23. Protestanti niso nobena izjema. Jezus Kristus v knjigi Razodetja pravi Rimo katoliški cerkvi med drugim ‘Mati vseh vlačug’, torej ima hčere vlačuge. In te vlačuge so odpadle protestantske cerkve, ki so izdale resnico Svetega pisma in Reformatorje in se vrnile nazaj pod okrilje katoliške cerkve, in ki so polne herezij kot katoliška cerkev sama. Recimo žensko pastorstvo je ena od herezij. Kaj šele kaj ta ženska blebeta.

   Pravi protestanti/kristjani, izbrani od Boga, so za svojo odcepitev pokazali DOKAZE iz Svetega pisma, in se niso odcepili kar tako, ker jim je bilo dolgčaš. Že najmanjši dokaz, ki ga pokažem tukaj na teh straneh zapre vsakemu katoliku usta in ga spremeni v navadnega farizeja in saduceja, ki jih ni zanimal Kristusov odgovor, ampak so samo čakali, kako bi ga ujeli v besedi in seveda ubili. Tako je vsak katolik v katerem ni svetega Duha, ko sliši pričevati resnico Svetega pisma od protestanta. Zato so tudi preganjali in pobijali nedolžne protestante, kakor so saduceji in farizeji ubili Kristusa.

   Luka 18
   8 Povem vam: Hitro jim bo pomagal do pravice. Toda ali bo Sin človekov, ko pride, našel vero na zemlji?«

   Janez 15
   20 Spominjajte se besede, ki sem vam jo rekel: ›Služabnik ni večji kot njegov gospodar.‹ Če so preganjali mene, bodo preganjali tudi vas; če so se držali moje besede, se bodo tudi vaše.

   • ahnenpass

    Če bi jezus svoji cerkvi točno opisal zakaj bo Vatikan postal mati vseh vlačug, bi se lahko njegovim svarilom izognili in prepričali vernike, da niso to kar je Jezus mislil.

   • Lustrator

    Ne razumem komu ali čemu si napisal tale pamflet in še manj kje naj bi bil kakršenkoli dokaz o kakršnemkoli oklonu katolištva od Boga oziroma Kristusovega nauka – da tistega o materah vseh vlačug niti ne omenjam.
    Po njih dejanjih jih boste spoznali in moj komentar ni nikakršen teoretični napad na protestantizem kot tak, ampak se utemeljuje v samih v članku omenjenih dejanjih/pogledih, ki pa niso pogledi le enega samega vernika/vernice, ampak uradna stališča celotnega vrha, sicer bili tovrstni poskusi “komercializacije” Resnice že zdavnaj izobčeni iz občestva, tako kot se to dogaja pri katolikih, ki s temačnimi nameni odtavajo od Kristusovega nauka. Tudi tvoj napadalni komentar me torej niti najmanj ne preseneča, tako kot opisano dogajanje iz članka – nasprotno: celo pričakoval sem ga.

 • xtc

  Kaj lahko ob takih idiotih zapišeš?
  Samo to ,da naj gredo s teorijo spola v džamijo in naj tam predrabljajo to,pa da vidimo to.
  Sicer pa je tole abotno.

 • Bozz

  Te protestantske cerkve niso več krščanske cerkve. To je neka zmes neo-poganizma, humanizma, socializma, komunizma, liberalizma, progresivizma, sodomizma, ekumenizma, itd. Neki krožki kamor ljudje pridejo vsake toliko časa, da se malo socializirajo in dobro počutijo, ko jim te ženske Jezabele lažejo v obraz, in to je to. Že samo to, da ni nobenega moškega, ki bi tam vstal sredi cerkve in poslal to žensko nekam in ji zabrusil naj bo tiho kot veleva Sveto pismo, pove vse. Če bi danes bil recimo John Knox prisoten, kako bi jim jih napel.

  Začelo se je s herezijo Arminijanizma v protestantskih cerkvah (itak ne veste kaj je to), končalo pa s tem kar beremo in vidimo danes. Pa da so ti odpadli protestantski kristjani (samo v imenu) že tako umsko poneumljeni in Biblično nepismeni, da tako kot katoliki verjamejo, da se je Jezus Kristus rodil 25. Decembra tudi pove veliko, za tiste, ki poznamo zgodovino. To je popolni odpad od resnice.

  The truth about Christmas, by Former Satanist Stephen Dollin
  https://www.youtube.com/watch?v=-_K63yZ2r44

 • Soave

  No. če je to enaka obravnava, sem pa jaz Greta Garbo !!!
  Ta gospa vikarka ima malo zmešane pojme, ali pa kdo ” roko nad njo drži ” ?

 • Valter BraniSlav

  25 decembra se je zgodilo nic. Nihce ne ‘ve kdaj je bil Jesus rojen, ce je sploh kdaj obstaja

  • Asterix in Obelix

   Normalno, takrat še ni bilo koledarja. Moj izračun pravi, da je bil rojen enkrat spomladi in ne pozimi.

   • Valter BraniSlav

    Je bil rojen na dan mladosti?

   • Caesar

    Takrat je obstajal koledar, ki ga je sestavil in v Rimu uvedel Julij Cezar, ki je živel pred Jezusom. Judeja je bila takrat del Rimskega cesarstva, torej je koledar tam obstajal. Drugo vprašanje pa je, če so se takrat sploh vodile evidence o rojstvih.

  • hle

   Takrat ko so določili ta datum je bil 25 decembra zimski solsticij ki je že tudi pri starih verovanjih pomenil rojstvo novega sonca datum je bolj povezan z astrologijo kot pa z vero

 • Asterix in Obelix

  Jezus je on, Marija pa je ona in Allah je boginja mati, zemlja, Demetra, ki je imela tri hčerke.

 • Caesar

  Pri ljudeh in ostalih živih bitjih obstajata samo dva spola. Moški in ženski. Srednji spol je samo v jezikoslovju. V Svetem Pismu jasno piše, da je Jezus božji sin, torej je moškega spola in s tem ON. Je pa res, da o pravem zgodovinskem Jezusu vemo bolj malo. Evangeliji so se v Novo Zavezo uvedli šele ko so se izoblikovale cerkvene dogme in sicer zgolj štirje od mnogih, pa še ti so nekateri cenzurirani in ne vsebujejo celotnega teksta. Kar ti evangeliji povejo je to, da je bil Jezus najvišji judovski plemič in sicer kronski princ in pretendent na judovski prestol, saj je bil iz kraljevske linije prvorojencev po kralju Davidu in Salomonu. Jožef namreč ni bil nek tesar, temveč kronski princ in po njegovi smrti je postal pretendent za prestol Jezus. Svoje življenje je preživel v glavnem v družbi moških, saj si je za družbo izbral 12 apostolov, ženske pa ga niso pretirano zanimale, razen njegove matere Marije. O Jezusovem intimnem življenju ne piše nič. Edino, kar bi lahko kaj dvoumno nakazovalo je kratek zapis med prijetjem ponoči na Getsemanijskem vrtu pri Marku (Mk 14,51-52) “Neki mladenič je šel za njim. Ogrnjen je bil samo z rjuho. Zgrabili so ga, on pa je pustil rjuho in nag pobegnil.” Težko si je predstavljati, kaj bi počel nag mladenič sredi noči na vrtu sam skupaj z Jezusom, očitno pa je moral biti v njegovi družbi, da so tudi njega zgrabili. So ju pri čem zalotili? Drugih treh apostolov namreč niso zgrabili.

  • Sadako

   Če je bil princ, je potem jasno, da so se ga mogli znebiti. To s Herodom in ostalo je zato, ker jih je princ ogrožal. In princi počnejo čudne stvari, so jih in jih še bodo.

 • mare

  Naj ga proglasijo za islamskega migranta. Švedske v 10 letih ne bo več.

 • TOML

  Socialistični spački vsak dan pogruntajo kakšen nov spol.
  Tokrat so pogruntali nevtralni spol.
  Ne volte tega gnoja Slovenci!
  Vse levičarje v umobolnico, to so nevarni ljdje.

 • DJURO SUMAR

  Švedi so prvi, ki si dovolijo povedati tisto, kar je razumnemu in naprednemu človeku očitno. Jezus Kristus, če je seveda sploh obstajal, ni mogel biti ne moški, ne ženska, saj ga je zaplodil sam Bog, torej ga ni zaplodil moški, temveč duh, ki seveda ne more imeti določenega spola. Ko vprašam vernega prijatelja, kdo in kje je njegov Bog, mi razlaga, da je vse to, kar me obdaja Bog, kar mi deluje zelo abstraktno in zato mi tudi Jezus Kristus deluje abstraktno, brezspolno. Zato mi Švedi v tem pogledu delujejo najbolj pošteno, saj dejansko priznavajo, da Boga ni.

 • ahnenpass

  Jezus je bil rojen v časih, ko si še niso bili čisto na jasnem kako se rodi nov človek. Seveda so vedeli, da pride iz ženskega telesa, niso pa vedeli kako pride v njo skozi moški spolni ud.

  Zato naj še vas vprašam, kaj pride v žensko telo in kaj pride potem ven iz nje?

  Namig, ne govorimo o zraku, hrani in vodi.
  Dejstvo pa je, da govorimo o nekem principu, ki ga lahko občudujemo pri vseh ljudeh, torej je zvenelo bolj logično, da je ženska samo zibelka, v katero moški položi svoje seme, nato pa v njej zraste nov človek ali pač še ena ženska.

  Vprašajmo se še drugače, zakaj bi Bog ustvaril brezmadežno bitje, ki je v bistvu človek, le da je samozadostno. Bog očitno ni rabil nobenega inkubatorja za svoje seme, kar pa za Jezusa ne
  more veljati, če pa Bog ni ustvaril tudi nove Eve oziroma ženske. Povedano drugače, jezus bi se lahko razmnožil edino v primeru, če je imel tudi maternico, je bil pač brkata ženska. Ali je mogoče, da je bil Jezus pred smrtjo noseč?

  Ampak resno, ste že kdaj pomislili, da je Bog dejansko obudil Adama, nekoč nam bo poslal nazaj pa še Evo, da bomo spet popolna bitja?

  • DJURO SUMAR

   Zelo očitno je, da je vse vere in Bogove ustvaril človek v svoji nevednosti. To razumem, ne morem pa razumeti, da po vseh tisočletjih, po odkritjih znanosti, nekateri še vedno niso dojeli skrivnosti našega obstoja, čeprav je vse tako zelo preprosto.

 • lauraas

  In kam to vodi?

 • Bog je moškega spola? Stric z brado?

  • DJURO SUMAR

   Več kot očitno pa je sexal le enkrat.

 • Marija

  Sak bodo cerkve spremenili v mošeje in bodo vsi srečni.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!