Afriški kardinal v Vatikanu poziva Evropo: Nehajte sprejemati migrante – ti naj ostanejo v Afriki!

Foto: epa

Na vprašanje o nedavnih podatkih, da so italijanske oblasti končno pripravljene zapreti pristanišče in zavračati ladje, polne migrantov, je Turkson novinarjem odgovoril, da je prišel čas, da “se zapre pipa” afriškim migracijam v Evropo in naj se namesto tega oblasti raje osredotočijo na države, od koder prihajajo migranti. “To je kot voda, ki teče iz odprte pipe. Ni dovolj samo, da poplavo osušite, temveč morate izklopiti pipo,” je prepričan. Pri tem je še poudaril, da velika večina afriških držav ni na vojnem območju, s katerega morajo prebivalci obvezno pobegniti. “Po mojem mnenju lahko spremenimo stvari, da zadržimo mlade tam, kjer so.”

Kardinal Peter Turkson je predsednik vatikanskega urada za celovit človeški razvoj, ta urad pa je odgovoren za zadeve, kot so pravičnost, mir, okolje, zdravje, humanitarna pomoč in migracije, piše Breitbart.

Prepričan, da reševanje migrantov nima ničesar opraviti s krščanskim načelom “usmiljenega Samarijana”
Pred nekaj dnevi so italijanski voditelji sporočili, da so končno pripravljeni blokirati ogromne toke migracij, ki prihajajo v Italijo po morju iz severne Afrike in izjavljajo, da so razmere tam nevzdržne. Italijanski premier Paolo Gentiloni je prepričan, da Italija “tako ne more več nadaljevati”. Kritičen pa je tudi kardinal Turkson, ki je izjavil, da se preostala Evropa ne drži načrta in ne sodeluje pri reševanju migrantske krize. Ta kriza naj bi Italijo prisilila v izredne razmere. Istočasno pa je prepričan, da z zapiranjem italijanskih pristanišč za migrante iz Afrike težave še ne bodo odpravljene. Te je treba namreč sanirati pri koreninah. Medtem ko je “odločitev Italijanov ključna za Evropo, ne moremo skrbeti za reševanje teh vprašanj samo v Evropi. Velika težava, ki zadeva vprašanje migrantske krize, je obravnava pri izvoru, da bi ljudje torej prenehali prihajati v Evropo.” Turkson vztraja, da njegovo trdno stališče ni v nasprotovanju s pojmovanjem krščanstva, saj mnogi krščanske duhovnike dojemajo kot “usmiljene Samarijane”, ko ljudje zaidejo v težave. Sam pravi, da se ukvarja z resničnostjo, kaj lahko države prenesejo in kaj povzroča krizo.

Samo v začetku preteklega tedna je v 48 urah na italijansko obalo prispelo kar 13.500 migrantov iz Afrike. Po uradnih podatkih je v Italijo od začetka leta do danes prispelo več kot 73 tisoč migrantov, kar pomeni 14-odstotno povišanje v primerljivem obdobju leta 2016.

M. S.

 

 • Demonkrat

  Črne ovce so zbežale.

 • RATATA

  Zapreti je treba pipo denarja, ki se ob migrantih pretaka in sočasno se bo ustavilo tudi pretakanje črnih, predvsem moških teles.

 • karpelec

  Končno bi lahko nekdo ugotovil, da to preseljevanje narodov ni spontano, ampak ciljno vodeno ter da tisti nekdo pri tem ostaja polnih rok.

 • althar

  Ob vsej izrojeni z židovskim denarjem podpihovani levičarski politiki se je moral najti afriški kardinal, da je nalil čistega vina.

 • RealRevolution

  Seveda bo Bruselj pritisnil na “tipko”
  ignore…

 • Morala

  Ta poziv prihaja prepozno in ne bo imel učinka!!

 • Franc Šink

  Ta nasvet bi pa res morali upoštevati.A kaj,Bruselj je tu.

 • Olga

  Probleme migracij je treba reševati na izvoru! Vse nezakonite migrante, s Sorosom vred in “človejoljubi”, tudi Slovenskimi, pa poslati nazaj, pa naj “pomagajo”!

 • dob

  Spomin je subjektivna stvar, nam se recimo zdi romantičen že režim, ki je ponoči umikal politične nasprotnike iz obtoka, da nihče ni vedel ne kam so šli, kje so končali in zakaj. Nihče ni slišal več zanje, nihče ni hotel vedeti kam izginjajo. Zdaj pa pravimo, da je prej bilo bolje, kot zdaj. Zdaj vsi vse vemo! Očitno je bolje malo ali nič vedeti in tako učiti tudi svoje otroke, da se ne splača za nič biti odgovoren. Laže se živi.
  Za “podobna dejanja”, kot je pokristjanjevanje in kolonizacija imamo tudi namero, če hoče zdaj nekdo investirati v gospodarstvo pri nas ali v manj razvitih deželah, kjer imajo težavo preživeti od svojega dela. Mi, Slovenci, gotovo imamo to težavo, saj nismo sposobni sebe preživeti s svojim delom! I zato si ta država si vsako leto znova sposodi denar, ker zmanjka za delovanje sistema.

  Drugje pa niti ne znajo prehraniti vseh svojih prebivalcev.

  Takoj, ko bi jim kdo ponudil svoje znanje in pomoč, tem mislim na pomoč v tehnologiji in pomoč pri vzpostavljanju normalnega gospodarjenja z naravnim bogastvom dežele in poslovanja, čim bi jim kdo omogočil šolanje in jim postavil prvo tovarno – bi vsi levičarji sveta takoj planili pokonci! To je kolonizacija in izkoriščanje ubogih in revnih množic!!! – bi kričali vsi po vrsti.

  Pod vplivom zgodovinske krivde in prirejenega spomina na preteklost bi izjavljali, da gre za novo izkoriščanje in novo kolonizacijo zdaj že globalnega obsega. Pa čeprav bi tisti, ki bi investiral, imel pošten in dober namen.
  Toda komunizem in socializem nista vzgojila takšnega človeka, ne ljudi, ki bi imeli zaupanje v sočloveka, ravno tako je rojeval in vzgajal generacije plenilcev z lažjo, da so večvredni in posebni. Ni jim povedal, da so te generacije preprosto parazitske. Te zadnje niso direktno plenilske, so pa indirektno plenilske. Parazitiranje do potankosti ustreza njihovi mentaliteti.

  Drugo je na blogu, tukaj:
  https://obstajajoljudje.blogspot.si/2017/03/oni-sem-mi-pa-na-mars.html

 • Mihilus

  Za takšne rešitve je mnogo prepozno. Alea iacta est (kocka je padla). Evropa bo prizorišče najbolj prvinskega boja za preživetje.

  • šmentanamuha

   Samo, če bomo to dopustili.

 • Bastian

  Afriški kardinal je izgleda edini normalen v Vatikanu.

 • Machete

  Liberals, you may now attack this African kardinal as the xenophobic white supremacist racist he is…emm, well, maybe not white…

 • Caetano

  Dobronameren clovek. Tisti ki zagovarjajo imigracijo in islamizacijo pa imajo pod jezikom gadji strup sovrastva! In ne ustavijo se niti pred prelivanjem krvi.

 • Ivan Ivanovič

  Izjava tega kardinala razodeva, da je papež navaden pristaš globalistov, ki pokorno izpolnjuje njihovo agendo – v imenu “krščanskega usmiljenja” papež pomaga odpravljati evropske narode in nacionalne države. Ta papež je isti kot oni Pij, ki je sodeloval s fašisti. globalisti so namreč fašisti sedanjega časa. Samo še nacifašisti in stalinisti so počeli podobne socialno-inženirske eksperimente s celimi državami in narodi z uporabo vojn in skrajnega nasilja, kot to počno globalisti, ki zavestno sesuvajo države Bližnjega vzhoda in druge ter pregnance načrtno usmerjajo v Evropo z namenom ustanovitve Zduženih držav Evrope, ki bodo bolj vodljive od sedanjih nacionalnih držav.

 • samotoje

  Končno nekdo, ki je povedal, da je ljudi treba naučiti loviti ribe.

 • Slovenka

  Glej, glej, še je nekaj pameti v Vatikanu.

 • Sarkazem

  Končno ena pametna misel in izjava iz vrha cerkvene hierarhije! Kaj bo pa na to rekel papež, ki se celo zavzema, da se o teh migrantih ne bi reklo, da so nezakoniti!?

 • šmentanamuha

  In to jim mora povedati celo sam afriški kardinal. Aleluja!

 • šmentanamuha

  Predvsem je treba budno spremljati, kaj delajo naši levi aktivisti, ki te migrante tihotapijo sem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!