Američani poročajo, kako sta Slovenca za madžarske policiste na meji storila to človeško dejanje

Po tem ko je Madžarska na meji s Srbijo postavila ograjo, se je migracijski tok zmanjšal za več kot 90 odstotkov (foto :epa).

Aktivisti Generacije identitete iz Avstrije in Slovenije so odpotovali v Budimpešto, da bi se pridružili madžarskim članom gibanja in podarili zaloge hrane policistom, ki delajo na madžarsko-srbski meji in s tem pripomorejo k zmanjšanju toka migrantov.

Šela leta 2015 se je Madžarska morala soočiti z neverjetnim tokom kar 391 tisoč ilegalnih migrantov. V letu 2017 so te številke znatno nižje prav zaradi ograje na meji in policistov, ki jih varujejo. Zabeležili so namreč zgolj 1184 ilegalnih migrantov.

Ograja, ki jo je dal postaviti premier Viktor Orban, je po mnenju mnogih ključ do uspeha. Predvsem pa so pomembni tudi policisti, ki delajo na meji. Zato se je pet aktivistov Generacije identitete, trije iz Avstrije in dva iz Slovenije, odločili, da odpotujejo v Budimpešto, kjer so se pridružili še dvema aktivistoma, ki živita v Budimpešti. Vsi skupaj so jim želeli nekako povrniti za njihov trud in so jim podarili nekaj zalog hrane, kot so na primer kava, čokolada in druge dobrine, s katerimi so želeli izraziti solidarnost in podporo pri njihovem delu na madžarski meji, poroča medij Breibart.

To so dobrine, ki sta jim med drugim za mejne policiste darovala tudi dva Slovenca.

Vodja skupine aktivistov Abel Bodi je za Breitbart povedal, da je njihova poteza zgolj začetek kampanje, s katero želijo dvigniti zavedanje, kako učinkovit je ukrep na meji s Srbijo. Hkrati so sicer zaskrbljeni zaradi toka migrantov iz Turčije v Romunijo preko Črnega morja. Bodi je dejal, da želijo pritisniti na vlado, da zgradi podobno ograjo tudi na meji z Romunijo.

A. P.

 • Darth Vader

  Pomoje bi bilo lepo, če bi napisal, da so aktivisti Generacije Identitete….torej pan evropskega identitarnega gibanja, ki se zavzema v bistvu za to, da je evropa od evropjecev oziroma nemčija od nemcev, francija od francozov, avstrija od avstrijcev, slovenija od slovencev, turčija od turkov, saudska arabija od arabcev, nigerija pa od nigerijcev…….

  • DJURO SUMAR

   In na vseh mejah takoj postaviti visoke pregrade. Malo bo težav na meji s Hrvaško, ker še ne vemo kje poteka. Ko bo predsednica Slovenije Angelca Liković, bo to na hitro uredila in postavila zid pri tistem kamnolomu v Savudriji.

   • Peter

    Djuro se trudi biti sarkastićan. Lepo. Imaš več možnosti, da ti uspe, kot če bi se trudil biti pameten, no.
    Pa lep đoukerski pozdrav v Titovo Veleje.

    • ,

     “Moj oče Marinko je rojen v Republiki Srbski, mama Mojca je Slovenka. Oče je s 15. leti odšel na delo v Slovenijo, spoznal mamo in evo mene – pol Srb, pol Slovenec, rojen v Sloveniji”

     Goran Dragić, intervju za srbski časopis

     https://www.domovina.je/goran-dragic-ne-taji-svojih-korenin-prvi-evropejec-v-zda-ki-si-je-na-dres-vpisal-crko-c/

     • Peter

      Ja in? Imaš ti s tem, kar si zgoraj spravil skupaj kakšen problem?
      Ali pa si nam s tem, kar si nalepil zgoraj, hotel dopovedati, da Djuro nima problema biti pameten? Jaz nimam problema s tem, da je nekdo Djuro, problem imam s tem, da je glup in zaveden s strani osrednjih medijev, kar bi po njegovem komentarju sodil, četudi bi bil Janez Novak…
      Se mi zdi, da si en ti en tak prikrit nacionalist, no.

 • Olga

  Čestitke!

  • DJURO SUMAR

   Po mojem je rešitev preprosta. Najprej je treba na hitro priznati še vse države, ki si to želijo (Katalonija, Baskija, Flamska, Irska itd.) potem pa na vseh mejah postaviti zidove, kakršnega postavlja Trump na meji z Mehiko. Proriteta pa mora biti zelo visok zid na meji s Turčijo, v Sredozemlje pa poslati vse podmornice, kolikor jih ima Evropa in po vzoru Hitlerjeve Nemčije potopiti vsako ladijco in čoln z begunci. Američani pa morajo seveda še naprej bombardirati vse muslimane.

   • Peter

    Čudno, spravil si skupaj “komentar”, ne da bi omenil janšo ali SDS, hamdulillah, bo še kaj iz tebe, no.

  • Olga

   Samo hecala sem se! Madžarskim policajem bi bilo dovolj, če bi jim podaril kilo vegete!

 • Darth Vader

  američani prav tako sporočajo, da se gradi mejni zid med mehiko in ZDA…za preprečevanje ilegalne imigracije https://ambasador21.wordpress.com/2017/10/06/tukaj-je-gradnja-prototipa-mejnega-zidu-se-je-zacela/

 • Ryuk

  Identitetarianci so veliko bolj človeški od antife.

  • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

   Antifa so teroristi.

 • Zima prihaja
 • lokec

  Ameičani na splošno ne vedo za Slovenijo , tretja generacija amriških Sovencev je povsem integrirana v zda. Osebna izkušnja.

  • Peter

   Slovenci pa na splošno poznajo vsa ameriška mesta, ki majo več kot dva miljona prebivalcev. Res so zabiti teli amerosi, no…

   Seveda je integrirana, kar pa ne pomeni, da se ne zaveda korenin, da ne neguje tradicij. Še bolj je ponosna na svoje poreklo kot marsikateri Dolinček, ki bil raje prebivalec kakšne mavrične države, no.

   • Novakec1

    Kar tam naj ostanejo zavedeni ne zavedni

    • Peter

     Saj bodo, mi pa bomo uvozili zamorce.
     Pa nič ne skrbi, ne bodo niti zavedeni niti zavedni. Samo, ko ti bodo začeli rezat vratove, se spomni svoje norosti, prav?

     • Novakec1

      A ti jih uvažaš?

  • Aron

   Strasni domoljubi, pa vseeno bi se radi mesali v slovensko dnevno politiko…

  • cosmosjasnovidec

   Pa še kako dobro vedo za Slovenijo.
   Najpraj so za njo na veliko izvedeli,ko smo naklestili srbske agresorske četnike in čefutarsko drhal katera je bila z njimi.
   Osebna izkušnja.

  • terminalar

   Verdfak is slovakia?

 • Soave

  Kakšni komentarji na preprost članek o pomoči madžarskim policistom !!

 • plamen100

  Eno je gotovo, slovenska vlada je dobesedno preneumna da bi to razumela in sicer, le totalni nesposobnez in pisarniski molj ki v zivljenju ni bil v naravi oz nesposoben da bi sluzil vojni rok, lahko sprejme tako odlocitev, da postavi taksne vrste te rezilne zice na mejo s Hrvasko. Ker če bi jih res prislo po nekaj 1000 kom skupaj bodo presli preko te zice prej kot v 5 min, to je dejstvo, torej jih ta zica in se manj panelna ogrja ne bodo ustavili, po drugi strani pa smo se zaradi te neuporabne zice sli zamerjati hrvatom. Ce so ze sli v zascito meje potem bi sli na nacin kot so to storili madzari, da tisto kar se postavi tudi sluzi svojemu namenu, ker drugace je skoda denarja in casa kot je to v nasem primeru. Seveda kaj drugega ni pricakovati od Cmerarja, ki deluje kot da je srednjega spola, sploh v luci njegove izjave v Bruslju pred dvemi leti, ko je bilo v Nemciji ze pol miliona migrantov, ko je dejal, da pa bi lahko Slovenija sprejela 5-6 migrantov..haha. si zamislite kako neumnost je bleknil, kot da sploh ni zavedal kaj se dogaja po Evropi in to naj bi bil en predsednik vlade??? No potem tudi ni cudno, da je tudi vs nasa zica vsa kilava!

 • šmentanamuha

  Super, tako si moramo pomagati med seboj, ker bomo še potrebovali drug drugega. O naši moralno-etični pokveki, ki jo imamo na vladi pa ne gre izgubljati besed. Upajmo, da ga prihodnje leto ne bomo več videli.

  • ogledalo

   Moralna pokveka je v opoziciji, ker ni sposoben pošteno vladati.

   • Aurelius

    Ne, špeglarska pokveka, moralna pokveka je tisti kekec, ki zdaj že odšteva svoje dni vodenja vlade. Še malo, pa bomo čuli navček …

 • Matt_von_Glanz

  Madžarsko srbska je schengenska meja.

 • terminalar

  Naša brezjajčna vlada ne bi nikoli storila česa takega kot je madžarska.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!