Ameriški podpredsednik zapustil stadion zaradi igralcev, ki niso spoštovali himne

Foto: Twitter

Ameriški podpredsednik Mike Pence je zapustil nogometno tekmo med moštvoma Indianapolis Colts in San Francisco 49ers zaradi protesta nekaterih igralcev, ki so pokleknili med himno. Kot je dejal Pence, s svojo prisotnostjo ni želel podpirati demonstracij.

Zapustil sem današnjo tekmo, ker ne bom podpiral nobenega dogodka, ki ni spoštljiv do naših vojakov, naše zastave ali naše himne,” je Pence zapisal na Twitterju, nato pa je objavil še daljšo izjavo za javnost.

“V času, ko toliko Američanov navdihuje naš narod s pogumom in odločnostjo, moramo biti bolj kot kadarkoli prej zbrani okoli naše zastave in vsega, kar nas združuje. Čeprav ima vsak pravico do svojega mnenja, mislim, da ni preveč, če prosimo igralce lige NFL, da spoštujejo zastavo in našo himno. Podpiram našega predsednika Donalda Trumpa, podpiram naše vojake in vedno bom stal ob naši zastavi in himni.”

Med himno so namreč vsi igralci moštva Indianapolis Colts, za katere je sicer želel navijati tudi podpredsednik, vstali, le nekateri igralci moštva San Francisco 49ers so se odločili, da bodo protestirali in so raje pokleknili. Ta njihov protest, ki se odvija, kot pravijo, zaradi rasne neenakosti, zdaj sicer traja že drugo sezono. Sprva je med himno klečalo več igralcev, potem pa na vsaki tekmi manj.

Kmalu po odhodu podpredsednika s tekme je sledil tvit predsednika Donalda Trumpa, v katerem je zapisal, da je sam prosil podpredsednika, naj zapusti stadion, če bi kateri od igralcev pokleknil in s tem pokazal nespoštovanje do države. “Ponosen sem nanj in na drugo damo,” je še zapisal Trump.

B. O.

 • Olga

  Katere pravice pa še želijo črnci v Ameriki? Da drugi delajo za njih tako, kot za slovenske levičarje Slovenci?

  • Hun

   delam, delam, deeeeeeeeeelaaaam..delam k zamorc

  • Olga

   Ukraden Nick!

 • Mihilus

  V Ameriki (pa tudi v Evropi ne zaostajamo kaj dosti) se vedno bolj razplamteva kulturna vojna. V multikulturalizmu je povsem normalno, da slej ko prej pride do spopada za dominantno kulturo. Ko govorim o konfliktu kultur, je govora o kulturi Evropskih imigrantov in kulturi ostalih manjšin – implicitno gre torej za rasno vojno.

  Vse kaže na to, da želijo zahodne elite sprovocirati manjšine, da bi odkrito napadli etnično večino. Tudi tale poteza podpredsednika je samo še ena v naprej pripravljena provokacija namenjena temu cilju.

  Zdaj, ko razumem psihološko igro, ki poteka v ozadju je vseskupaj prav zabavno. Trump bo izgleda res izpolnil obljubo Američanom, da so pred njimi zmage.

 • xtc

  DEFINITIVNO PRAVILNA POTEZ.A.
  PRavilno pa bi bilo ,da igralci,ki niso pokazali spoštovanja,dobijo trajno prepoved igranja v ligi.

 • Olga

  Neenakost bo vedno in povsod prisotna. Tako kot belci v ZDA mislijo, da so nadrasa, tako tudi mi katoliki v Sloveniji mislimo, da smo več vredni kot Slovenci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!