Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania obsodila nasilje v Charlottesvillu

Foto: Twitter.

V Charlottesvillu, v ameriški zvezni državi Virginija, je včeraj prišlo do hudih spopadov med skrajnimi desničarji in množico ekstremnih levičarjev. Že v soboto zjutraj se je na napovedanem shodu zbralo na stotine pripadnikov skrajne desnice, neonacisti in člani klana Ku Klux. Razlog je bil načrtovana odstranitev spomenika Robertu Leeju, generalu konfederacije v času ameriške državljanske vojne. Na drugi strani pa se je zbralo podobno število protestnikov proti shodu, med njimi so bili tudi pripadniki gibanja Black Lives Matter. Med obema skupina so se vneli hudi spopadi, guverner Virginije je bil prisiljen razglasiti izredne razmere. 

Shod je bil načrtovan ob 12. uri v Parku emancipacije, a je guverner Virginije, Terry McAuliffe, že malo pred 11. uro razglasil izredne razmere in neonacistom odvzel dovoljenje za zborovanje. Policija je nato prek megafona ob 11.40 razglasila nezakonito zborovanje in dala množici pet minut časa, da se razide.

Foto: epa.

Med obema skupinama se je vnelo hudo nasilje, ki ga je novinar BBC-ja opisal kot “ekstremno nasilno”. Policija je s pomočjo solzivca uspela razgnati množico. V izgredih je bilo ranjenih najmanj 16 ljudi.

Foto: Twitter.

Po umiritvi fizičnega nasilja pa je prišlo do novega napada; 20-letni James Alex Fields iz zvezne države Ohio je z avtomobilom zapeljal v množico, se ustavil, zapeljal vzvratno ter nato še enkrat v množico, poročajo priče dogodka. Pri tem je ubil eno žensko in huje ranil 19 oseb. Policija je Fieldsa že aretirana in ovadila zaradi uboja ter povzročitve hudih telesnih poškodb.

Foto: Twitter.

Množični pozivi k umiritvi napetosti in nasilja
Na izgrede se je med prvimi odzvala ameriška prva dama, Melania Trump, ki je na Twitterju zapisala: “Naša država vzpodbuja svobodo govora, ampak dajmo komunicirati brez sovraštva v srcu. Iz nasilja ne pride nič dobrega.”

Foto: Twitter.

Kmalu zatem se je odzval tudi Donald Trump, ki je zapisal, da moramo “vsi skupaj obsoditi vse, kar sovraštvo predstavlja. Za takšno nasilje v Ameriki ni prostora. Stopimo skupaj kot eden”. Pri tem pa ni poudaril, ali obsoja nasilje neonacistov ali protestnikov proti njim, zato se je v ameriški javnosti nanj vsul plaz kritik, tudi iz republikanskih vrst, iz katerih je bilo slišati bolj jasne obsodbe neonacističnega nasilja. Predsednik predstavniškega doma kongresa, Paul Ryan, je dejanja označil za ostudna. Starosta republikanske stranke, dolgoletni senator in vojni junak, John McCain, je na Twitter profilu zapisal: “Beli supremacisti niso patrioti, ampak izdajalci – Američani se morajo združiti proti sovraštvu in netolerantnosti.”

Foto: epa.

Nekdanji predsednik Barack Obama pa se je na Twitterju odzval kar s citatom Nelsona Mandele: “Nihče se ne rodi s sovraštvom do drugega človeka zaradi barve njegove kože, preteklosti ali religije. Ljudje se morajo sovraštva priučiti, in če se lahko naučijo sovražiti, se lahko naučijo tudi ljubiti, saj je ljubezen za človeško srce naravnejša kot njeno nasprotje.”

U. V.

 • lauraas

  Koliko je brezposelnih v gibanju Black Lives Matter?

  • matjazr7

   Nihče. Vsi so zaposleni za določen čas v Sorošovi Open Society Foundations.

   • sveta preproščina

    Uau, glej ga, intelektualca.

 • dr Janez Sveti

  Če so imeli nacisti in KKK dovoljenje za zborovanje, ga torej levi ekstremisti NISO imeli. Torej bi morala Policija odstranit nelegalne protestnike in zagotoviti varnost mirnemu shodu oseb, ki so imele dovoljenje.
  Preprosto in zakonito. Ker tega policaji niso storili (zakaj?), so odgovorni za vse posledice.
  DR Janez Sveti genij

  • hle

   Če pogledaš po svetu je povsod tako kadar imajo zborovanje desničarji prihrumi čreda plačanih levičarskih aktivistov in skuša napravit štalo

  • tarantela

   Saj vem, da si malce sarkastičen.

 • Adolf Hitler

  Kako frči po zrak komunaiserski govn hahahahahaza krepent

 • Najplemenitejši

  Desnuharji so vedno gnoj, ne glede na državo!

  • Olga

   Levičarji so tatovi in morilci, ne glede na državo! Komunisti so pomorili več ljudi, kot vsi ostali zločinci skupaj!

   • sveta preproščina

    v smrt so bili poslani samo izdajalci slovenstva: domobranci, belogardisti, okupatorjevi hlapci in vsi njihovi pristaši.

    • Olga

     Vi zagovarjate izvensodne poboje, genocid in zločin nad nedolžnimi ljudmi!
     Norčevanje iz žrtev genocida je kaznivo!

    • slosin

     …ti pa spet o domobrancih…
     Rdečkarji so po svetu pomorili 100 (beri sto) mio ljudi…in kar je največja beda komunistov, največ so potolkli svojega naroda, tako kot pri nas med NOB

 • tarantela
 • Olga

  Dogajanje v Ameriki in po svetu je sad Obamove levaške politike!

  • Donald J. Trump

   Ma ti si totalno ideološko zaslepljena, poleg tega pa še zabita kot noč.Pa kdaj kaj prebereš za seboj????
   Kaj je bilo levičarskega na Obami? Da je bombardiral 7 držav istočasno? Da je pustil bankirjem, da sesujejo nepremičninski trd in posledično svetovno ekonomijo, in jih potem reševal z davkoplačevalskim denarjem?? Kaj točno???
   Aja, ni sovražil gejev z enako intenzivnostjo, to bo to ja.
   Kot je rekel Trump: “I love the uneducated”. Čestitam

 • xtc

  Realistično,desnica je imela uradno dovoljenje za zborovanje in ni bilo izgredov se dotlej niso začeli težav delati levaki,ki odvzemajo pravico do zborovanj drugače mislečim.Mislim,da tukaj ni veliko debate ne glede na zborovanje skrajne desnice je bila policija glede na uradno dovoljenje za zborovanje levo hordo,ki se je zbrala brez dovoljenja odstraniti namesto tega je dopustila provokacije in incidente.Če bi policija levičarje odstranila od mesta zborovanja,ki je imelo odobritev težav nebi bilo.Osebno mislim ,da je treba krivca izkati v vrstah policije,ki neprijavljene zborovalce ni razgnala oz ustrezno oddaljila od mesta dovoljenega zborovanja.
  V veliki meri pa je kriv tudi župan,kajti poteza z umikom dovoljenja je izredno škodljiva,ne zaradi tega ,da bi bili sktajni desničarji tako dobri ampak zato,ker je dal jasen signal podivjanim levakom,namesto da bi jih razgnal,da bodo ob vsakem zborovanju,ki njim ne bo pogodu začnejo z istim nasiljem,kar pomeni brezpravje oz.zatiranje demokracije in pluralnosti-oz.fašizem.
  In še nekaj,odstranjevanje kipa generalaLee ja ni dejanje,k enotnostiAmerike ampak njeno razbijanje.Ne glede na kateri strani se je general boril,bil je izvrsten taktik ter oficir in vojak,bil jeAmeričan.
  Seveda pa je naivno,da se neprestano predstavljaAmeriško državljansko vojno,kot vojno zaradi odprave sužnjelastništva,kot se rado prikazuje,gre za debelo laž,kajti zaradi pomanjkanja vojakov in hudih izgub severa na začetku,se jeLincoln oklenil zadnje bilke,odprave suženjstva na celotnem ozemlju ZDA če zmaga Sever,s tem je dobil vojake črnce na Jugu pa je zanetil bobege in upore ter tako oslabilJug.Glavni razlog vojne pa je bil ta,da je bilJug precej bolj navezan naAnglijo in Francijo,kamor je veliko izvažal in uvažal med tem ,ko severnjaške robe ni kupoval veliko isto kot Kanada poAngleži.

  • sveta preproščina

   Samo tole ti bom rekel – ti si bumbar.

   • tarantela

    Podpišem!!!

    • xtc

     Kaj?
     To ,da si enak butl kot oni zgoraj?
     Ni trepa pojasnevat ,vem.

   • xtc

    Kaj misliš ti in tvoje mišljenje je zadnja stvar na svetu,kot tvoja prazna glava.Kar sem ti zapisal je pač boleča resnica,če pač nikoli nisi bral zgodovine je pač tvoj problem,ameriška državljanska vojna ni nikoli nastala zaradi odprave suženjstva,pačpa ,ker industrijsko razviti Sever ni mogel prodajati svojih izdelkov nikamor in je gospodarstvo pričelo hirati,industrijsko švohnejši jug,ki je bil bolj agraren in trgovsko povezan zAnglijo inFrancijo pa je potrebne reči kupoval tam kamor je največ prodajal in to je poanta zgodbe vendar pa je zgodovina naredila svoje,danes postajajoJužne države praktično bolj industrijsko razvite in močne kot severne.Texas nekoč kmetijska država je postala najmočnejše gospodarstvo vZDA največ avtomobilskih tovarn je v južnih državah,celo največja BMWjeva,,po teh državahso šeMercedes,toyota,Lexus,Infiniti z razvoji,med tem ko Detroit inGreatLake states nazadujejo in to rapidno.

   • barbara rov

    Komentar brez argumentov, samo žalitev…

 • kontekstinkorekcije

  V komentarjih navajate, da protiprotestniki niso imeli dovoljenja za (proti)protest. Podobno ga verjetno niso imeli tudi protestniki prireditve “Nosil bom rdečo zvezdo”, katere je Nova24TV opevala. Je bilo treba odstraniti tudi te?

  • Olga

   Ali so prišli oboroženi s katanami ali samo s piščalkami?! Gre za veliko razliko.

   • kontekstinkorekcije

    Torej neprijavljen protest ni problem? Še težje oboroženi so bili nacionalistični protestniki; torej so problem le oboroženi neprijavljeni protesti, ne pa tudi neoboroženi neprijavljeni in oboroženi prijavljeni protesti? Ker sem prepričan da takšni zakoni ne tu ne tam ne obstajajo.

 • FeriSS.H

  Levičarstvo je kuga 21 stoletja, tale AntiFa pa je navadna golazen, in upam da ih bodo potamanili kot ščurke ko in če bo res prišel čas za to. Levičarji so opora Globalistom in njihovi zločinski Homo-MultiRasni Islamo-degeneraciji Euro-civilizacije.

  Domnevam da bo Tradicionalna Amerika zdaj še bolj vztrajala po teh dogodkih, ki bi po mojem MORALI zanetili BISTVENO večjo iskro odpora. Desna Amerika je solidno oborožena, milijonska večina Veteranov je zagotovo Tradicionalno usmerjena … po tej logiki bi pričakovana Civilna Vojna morala enostavno zmleti Homo-Levičarje. Vprašanje je edino ali Globalistična Kriminalna Združba res ima vse sile Sistema na svoji strani … če ne, bodo Soros, in kompletna banda kateri pripada, viseli po uličnih kandelabrih, ali ležali po cestah z razbitimi lobanjami … kanalizacijske podgane pa se bodo redile s temi ogabnimi kadavri.

  Kot vse drugo kar je iz USA pljusknilo čez Atlantske obale EU, upam da bo tudi ta odpor kot gromozanski Tsunami preplavil Evropo … Levičarsko infekcijo je enostavno treba že enkrat sprati s površja Evrope … niti v kanalizaciji ne smejo najti pribežališča.

  Zna se pa zgoditi tudi obratno … seveda če bo Tradicionalna Tiha Večina še naprej spala pravični spanec zagamane ovce.

 • Olga

  Obsojam vapsako nasilje! Žal mi je za vsako brez potrebe izgubljeno človeško življenje, kot je to v Virginiji! Vseeno pa moram opozoriti na levičarsko nestrpnost do drugače mislečih in izzivanje! Enako je bilo pred vojno. Kaj vse je dela VOS!
  Levičarji vedno izzivajo in povzročajo nemire!
  Kjer je desničarski shod, se zberejo in začnejo z nasiljem. Spomnimo se protesta proti prihodu nezakonitih migrantov v Ljubljani! Shod desnih je bil miren, prišli so levičarji s Kučanom in oboroženi s katanami in palicami. K sreči je policija preprečila nerede. Tudi shod odbora pred sodiščem stalno motijo in izzivajo levičarji!
  Tudi v Virginiji so miren shod desničarjev z nasiljem skušali preprečiti levičarji. Tudi proteste nemške Pegide so levičarji vseskozi motili in ovirali. K sreči je nemška policija preprečila žrtve.
  Kolikor vem, pa protestov v Hamburgu desnica ni ovirala, niti jih ni poskušala nasilno preprečiti!
  Levičarji so prepricani, da je njihova resnica vedno in edino prava in jo hočejo uveljaviti preko trupel!
  Prav tako ne spoštujejo demokratično izvoljenih predstavnikov oblasti! V Sloveniji so nasilno zrušili vlado, v Ameriki na vse načine nagajajo Trumpu, v Venezueli levičar Maduro sploh ne upošteva rezultatov volitev!?
  Ko jih dobijo po kljunu, se prikazujejo kot žrtve, čeprav začnejo z nasiljem prvi sami!

  • xtc

   Pazi!
   Če je župan odredil oz. odobril shod skrajne desnice in le ta ni razgrajal in izzivala je pač policija dolžna shod zavarovati.
   Če so skrajni levičarji želeli protestirati ni težava vendar je težava v tem ,da so dolžni proteste prijaviti župan jih lahko odobri ali pa ne ali pa odobri na drug dan ali pa odredi ,da je protest na drugem delu mesta in v teh primerih do incidentov praktično ne more priti,vsakdo kdor krši županovo odredbo je razgnan v primeru razgrajanja pa aretiran.
   Ker pa je seveda župan predvsem politik in kurje pameti ni izdal odloka,ki bi levim prepovedoval proteste na ta dan ali pa jim naložil zborovanje na drugem koncu mesta in tako preprečič konflikt.,enako pa bi morala ravnati policija.Seveda so ekstremni levičarji vstiluSA začeli z razgrajanjem kar so že počeli naBerkleyu.
   Skratka temu čemur smo priča sedaj na levici tipu vedenja in jemanja oblasti v roke mimo uradnih organov in presojanja,kdo bo zboroval in kdo ne se reče fašizem-takeSturm enote je imelHitler nacional Socialist ,da so vdirali na zborovanja in strankarska srečanja in pretepali ljud in tudi vdirali v hiše.V bistvu postaja absurd ,da ravno tisti ,ki imenujejo sebeantifašisti so v bistvu čisti nacionalsocialističnifašisti.
   Se pa strinjam ,da nasilje ni sprejemljivo vendar ,ga je izvala levaskrajnost.
   Gr pa še za eno stvar,ki se pojavlja v zgodbi skrajno levičarske skupine skušajo ponarediti Ameriško zgodovino in porušiti spravo z vsiljevanjem ponarete zgodovine in miniranja sprave,ki je bila po koncu vojne.Skratka netijo razdor.
   Neglede,kdo in nakateri strani se je boril vsi so bili Američani in vsi so padli v upanju,da se borijo za Ameriko in svoj prav in lepši jutri.

   • Olga

    Podatka, da je do ameriške državljanske vojne prišlo iz gospodarskih motivov, ne poznam. Je pa dejstvo, da je sever z zmago končal suženjstvo. Ukinitev suženjstva je civilizacijska pridobitev in konec debate. Tudi je dejstvo, da je socializem (Stalin, Hitler, Mussolini, Tito, Pol Pot, Castro) kuga 20. stoletja in se žal vleče še v 21. Tu se oba strinjava!

    • xtc

     Dejstvo jebilo logična razviti sever je imel že zelo močno in agresivno gospodarstvo industrijo,železarstvo,ladjedelništvo in ostalo industrijo,do čim Jug nekako veliko industrije ni imel imel pa je močno poljedelstvo in izvoz bombaža in še nekaterih stvari z plantaž,ker je Jug bombaž v glavnem izvažal v Britanijo in delnoFrancijo in v velikih količinah je tudi večino materijalnih potreb zadovoljeval z uvozom od tam,kar pa severnim ni bilo všeč,kajti imeli so ogromno proizvodno,ki pa je niso mogli uporabljati oz. še niso imeli trga,pa tudi vojaška sila še niso bili omembe vredna izvoz vKanado ni bil možen saj je bila ta v rokah Angležev z njihovo robo,torej je bil trg tam zaprt,razen,z vojno,kar pa niso bili sposobni in zato so oko obrni li na “nerazviti” Jug,ki pa je kljub temu imel kar dosti bogastva a je bil bolj navezan naEvropo zaradi trgovanja z njo in tako so se žačeli prepiri sever je tiščal svojo robo,Jug ni bil zainteresiran zanjo in stvari so se pričele krhat in od tu do katastrofe pač ni bilo dalečKajti Jug je bil vedennjsko weliko bolj podoben aristokratski Evropi,kot severu,ki je že postal svojstven svet mešanica narodov in je že postajal svojstvena kultura.Do čim je Jug,bil bližjeAngleškemu inFrancoskemu land lordovskemu stilu.
     Ja odprava suženjstva je bil zgodovinski dogodek,a težava je bila v tem,da je šlo za stihijko stvar brez pravih smeri napreje,kaj nato s temi ljudmi zato tudi težave.

    • Bozz

     Motiv za Ameriško državljansko vojno ni bilo plantažno suženjstvo, ampak kot si izvedela gospodarski motiv. Suženjstvo je bilo samo izgovor, ki ga je potreboval sever (t.i. jenkiji), da je napadel jug. Drugače so na severu prav tako imeli suženjstvo. Lahko ti dam podrobno predavanje o tem, samo je v angleščini in to od enega resnicoljubnega pastorja na jugu.

     Jug je takrat bil v boljšem položaju, ker so njihova pristanišča na jugu obratovala vse leto in niso bila omejena z zimo in zmrzovanjem rek, kot pristanišča na severu, ki so bila pozimi zaprta. Ameriški jug je bil takrat 3. najmočnejše gospodarstvo na svetu in bi prevzel dominacijo nad severom. In predvsem, jug je bil krščanski (protestanti, baptisti,…), medtem ko je sever bil bolj ateističen in katoliški. Na severu so bili med drugim tudi privrženci Jakobincev, itd….

     Abraham Lincoln je takrat postavil jugu ultimat, da morajo sprejeti tarife, ki bi jih plačevali severu, in je jug zavrnil in se je hotel odcepiti od unije, in konstitucija jim je zagotavljala to pravico. Sever pa je konstitucijo kršil in napravil invazijo na jug. Abraham Lincoln še zdaleč ni bil tako dober kot ga predstavlja spolirana revizionistična zgodovina.

     Na jugu so bili črnci večinoma baptistični kristjani in so se zelo dobro razumeli s svojimi belimi krščanskimi gospodarji, ki so lepo in dobro skrbeli za njih. Bili pa so tudi črnski gospodarji, ki so imeli svoje sužnje in tudi belci so bili sužnji med drugim. To da se niso razumeli je danes laž in Hollywoodska propaganda. Alexis de Tocqueville je med drugim obiskal Ameriški jug in opisal kako so beli in črni kmetje in delavci skupaj prepevali pesmi, molili, in solidarno živeli, medtem ko je za sever napisal, da je bil precej bolj sovražen do črncev, rasističen in severnjaki črncev niso marali in so črnce izganjali na jug. Na jugu se je večinsko videl vpliv Svetega pisma, zato so večinoma živeli v složnosti in ljubezni.

     Mimogrede jug ni uvažal črnskih sužnjev na severno ameriško celino s svojimi ladjami pod svojo zastavo, ampak je to počel sever pod današnjo ameriško zastavo in potem te črnce prodajal na jug. To so bili največji hinavci. In ko je Lincoln to prepovedal, so se še vedno našli tihotapci, ki so naprej tihotapili in prodajali črnce na jug. To je bil del večje zarote, kako na dolgi rok uničiti ZDA z uvozom sužnjev, vendar pa jim je načrte preprečilo takratno masovno spreobrnjenje črncev v krščansko-baptistično vero. Danes ko so tako belci kot črnci v Ameriki večinsko neopoganizirani in divjaki (tetovaže povsod, črni uhani v ušesih,…), pa jim ta načrt gre bolje od rok.

     Plantažno suženjstvo na jugu bi bilo eventualno pred ko slej ukinjeno, ker so protestantski kristjani že več kot stoletje pred državljansko vojno začeli pozivati za spoštovanje “črnih krščanskih bratov” in končanje suženjstva (1709-Cotton Matther, Menoniti,…). Isto gibanje se je dogajalo oz. začelo v Angliji že v 17. stoletju, tam okoli 1650… in prav tako so ga začeli kristjani.

     Sploh pa je na jugu sužnje posedovalo samo 4% prebivalcev juga, ker si jih ostali niso mogli privoščiti. Takratni gospodar je sužnje nudil vse, streho nad glavo, zdravstveno oskrbo, hrano, vodo, obleko, čevlje, celo lastno zemljo so imeli črnski sužnji in so lahko prodajali svoje pridelke in služili svoj denar, tako da si je včasih beli gospodar, ki je bil v finanski stiski, sposodil denar od črnskih bratov.

     Sever je rabil povod za napad na jug, ker niso hoteli, da bi bili v zgodovini zapisani kot izdajalci konstitucije. Za to so najeli bandite na severu, brezbožne ljudi, ki so šli na sever in začeli napadati črnce in potem vse skupaj predstavili kot, da so to storili južnjaki črncem (FALSE FLAG). In tako so počasi sprožili vojno.

     Zanimiv podatek je tudi ta, da ko so jenkiji prodirali na jug so črnci bežali od njih, ker je severnjaška vojska posiljevala črnske žene in dekleta in mnogo črncev se je borilo…NA STRANI JUGA. Zato lahko tudi danes na youtubu najdeš videje črncev, ki nosijo to zastavo juga in so oblečeni v sive uniforme. Za ljudi, ki ne poznajo zgodovine in so oprani, je to skregano s pametjo, toda ti črnci poznajo zgodovino.

     Skratka uničenje juga je bil del protireformacije. Papež je vse skupaj, če se pravilno spomnim, takrat v Ameriko poslal vse skupaj 200.000 Irskih katoliških priseljencev, ki so napadli jug in takratni južnjaki so govorili, da se v resnici borijo proti papeški vojski.

     Danes gledamo samo nadaljne in tokrat dokončno uničenje ZDA.

     Žalostno je, da so danes nekateri belci na jugu postali pristaši neonacizma in KKK in namesto, da bi se za svoje pravice borili s Svetim pismo v roki, so zapustili Sveto pismo in se podali v fašizem. Še zdaleč pa to niso vsi belci tam doli, še posebej ne protestantski kristjani juga, ki so tako beli kot črni, samo mediji jih hočejo tako prikazati. Zaradi nekaj gnilih jajc očrnijo vse belce. To je vse načrtno. Deli in vladaj.

     V Ameriki še danes živi belska in črnska manjšina, ki se ne ne sovraži in ljubi med sabo. Najdeš jih…V KRISTUSU. Vsi ostali se sovražijo med sabo in zato se dogaja kar se dogaja. Vse to rasno sovraštvo pa je bilo načrtno storjeno od sil na vrhu, z namenom dokončnega uničenja ZDA, in uporabni idioti tako na levi kot na desni, ki so zavrnili Sveto pismo, resnico, jim gredo lepo na roko.

     Kdor ne pozna svoje zgodovine, jo je obsojen ponoviti in večina Američanov je definitivno ne poznajo več, ker so odpadli od resnice, Svetega pisma.

     Lahko bi napisal še več, ampak to je to na kratko. Smo v poslednjih dneh, gledamo začetek konca…vsega sveta.

     • xtc

      No velja nekaj opomniti,niso bili vsi gospodarji tudi dobri,sampak teh je bilo sorazmerno malo.
      Strinjam pa se s trditvijo,da ni bil Sever nič manj rasističen,kot Jug to je ugotavljal že sam Lincoln in je bil sam v hudih dvomih.Ja žal pa jeSvernjaška vojska ob “osvobajanju” sužnjev iz plantaž in njih uničevanju zagrešila ogromno spolnih deliktov ravno nad temnopoltim prebivalstvom oz ženskami in deklicami,kar je Lincolna tudi hudo skrbelo ,saj je tako ravnanje krepilo odpor doSevernjakov.
      Osebno pa mislim,da bi bilo še najbolje ,če bi obe strani opešali in z pogovori rešili zaplet in danes bi bileZDA še močnejše kot so
      Sploh ,če bi potegnili najboljše iz obeh strani.

     • Bozz

      Ja, se strinjam. Zato sem zapisal, da je jug večinsko bil pod vplivom Svetega pisma, seveda pa je obstajala tudi brezbožna manjšina in hudobni gospodarji, ki niso ljubili svojega bližnjega kakor samega sebe. Ampak kot si rekel teh je bilo malo.

      O rešitvi nimam časa kaj zapisati (tudi je “the powers that be” ne bi sprejele, ker hočejo kaos), osebno pa mislim, da bo tole samo še eskaliralo in da bo vedno hujše.

     • slosin

      +, vidim, da bereš hudo debele knjige…

     • Olga

      Res, zgodovine ne poznamo, zato jo bomo žal ponavljali, kot pravite. Jaz ne bi bila tako črnogleda. Tudi komunizem se je zdel večen, pa je propadel – pri nas sicer še živi, ampak tudi njega čaka pri nas smetišče zgodovine. Vesolje pač teži k ravnovesju in preveliko zlobe se prej ali slej izčrpa. Poudarjate Kristusa, žal se cerkve pri nas praznijo, kar gotovo povzroča erozijo morale. Človek ni Bog in ko prevzame njegovo vlogo, tudi uničuje naravo, sočloveka in družbo.

  • hle

   Mislim da si dobila prvi plus od mene problem je v tem da nam v imenu človekovih pravic le te hočejo odvzeti zanimivo je da so novinarji našli sliko nekega po rodu Hrvata kateri glasno kriči in so ga takoj primerjali z slikami iz nacistične Nemčije nikogar pa ni zmotila slika črnuha ki z home made metalcem ognja grozi protestnikom so me pa danes presenetili na kurah kjer so bile moje trditve da so plačani levičarski aktivisti preprečili desničarjem izvajati njihove z ustavo zagotovljene pravice podprte v veliki večini verjetno je bilo tudi to med razlogi da so komentiranje zaprli in komentarje skrili

   • Olga

    Hvala. So pač na 24kur družbeno politični delavci in ne novinarji. Ali bolje murgelskega palčka plačanci.

 • xtc

  Rasizem je danes postal precej raztegljiv pojem in zelo velik problem.Pravega rasisizma zgolj zaradi barve polti je zelo,zelo malo.
  Seveda se vrasizem vključujejo povsem druge,kategorije,ki z njim nimajo niti najmanjše veze.
  Tako smo pogostokrat priča,da ne belec,ki pač ne zmore zadostiti nekaterim zahtevam družbe,delodajalca ali izobraževalne ustanove začne vpiti ,da je vse tako,zato ker je ne bel,v bistvo pa gre nemalokerat v takih primerih za zlorabo in poizkus dosege cilja na račun lažne ga rasizma.Normalnemu delodajalcu je popolnoma vseeno ali mu delo odlično opravi ali temnopolt ali belec,enako je profesorju vseeno ,če njegove učne zahteve izpolni belec ali ne belec.
  Skratka rasizem se vse bolj zorablja za dosego ciljev brez zmožnosti dosega le tega po legalni poti in za stigmatizacijo nekoga,ki pač ne želi neke opcije
  Seveda pa je levica žal pokazala,kako se da preko zlorabe te besede doseči cilj četudi nisi sposoben kar je škodljivo tako za družbo ,firmo in nenazadnje tudi tiste ,ki se jim ta diskriminacija tudi resnično godi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!