Ameriški predsednik Trump in japonski premier Šinzo Abe nimata več potrpljenja s Severno Korejo!

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump je po srečanju z japonski predsednikom vlade Šinzom Abejem povedal, da se je končalo obdobje strateške potrpežljivosti s severnokorejskim režimom, saj njihov razvoj jedrskega programa predstavlja grožnjo stabilnosti svetovnega miru. 

Japonski premier Šinzo Abe je podobno kot Donald Trump dejal, da zdaj ni čas za dialog z režimom Kim Džong Una, saj dialog nima  nikakršnega smisla več. Sicer je Trump večkrat nakazal možnost, da je mogoče uporabiti tudi vojaško silo za rešitev krize na Korejskem polotoku.

Foto: STA

Japonska vojaško opremo kupila od ZDA
Po besedah Trumpa bi lahko Japonska sestrelila severnokorejske rakete z neba s pomočjo vojaške opreme, ki jo je kupila od ZDA. Japonska je po navedbah BBC tako pripravljena na to, da prestreže raketo, če se bo to izkazalo za nujno. Voditelja sta z novinarji spregovorila ob koncu prvega Trumpovega državnega obiska na Japonskem.

Severna Koreja je v zadnjih mesecih kar dvakrat nad japonsko ozemlje izstrelila balistično raketo z dolgim dosegom. Trump je na začetku svojega obiska obiskal tudi ameriško zračno oporišče blizu Tokia, v tem tednu pa bo obiskal še Južno Korejo, Kitajsko, Vietnam in Filipine.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!