Ameriški predsednik Trump z vodilnimi republikanci o prioritetah političnega leta

Donald J. Trump (foto: epa)

Ameriški predsednik Donald Trump se je v petek, do nedelje, skupaj z vodilnimi republikanci in pomembnimi člani svoje vlade umaknil iz Washingtona v predsedniško letovišče Camp David na politična posvetovanja o zakonodajnih prioritetah letošnjega leta. Med zakonodajnimi prioritetami letošnjega leta so sicer infrastruktura, priseljenci, socialna reforma in proračun.

S Trumpom pa so na posvetovanja med drugim odpotovali vodja Agencije za zaščito okolja Scott Pruitt, podpredsednik Mike Pence, vodja senatne večine Mitch McConnell in predsednik predstavniškega doma Paul Ryan. Odpotovali so tudi državni sekretar Rex Tillerson, obrambni minister James Mattis, direktor Cie Mike Pompeo, ministrica za šolstvo Betsy DeVos, gospodarski svetovalec Gary Cohn, tiskovna predstavnica Sarah Sanders in drugi. Skupno menda 24 oseb.

Borzni indeksi in gospodarstvo kažejo na odlične rezultate Trumpovega mandata
Med zakonodajnimi prioritetami letošnjega leta so sicer infrastruktura, priseljenci, socialna reforma in proračun. V Camp Davidu bodo govorili o zagotavljanju nadaljevanja gospodarske rasti, o nacionalni varnosti, imigracijski reformi, proračunu, obnovi infrastrukture, reformi socialne varnosti, mamilarski krizi, zdravstvu in tudi o kongresnih volitvah novembra letos, poroča STA. Trump in republikanci so v prvem letu vladanja uspeli potrditi davčne olajšave, letos pa naj bi se posvetili financiranju obnove infrastrukture in imigracijski reformi. Ryan razmišlja tudi o reformi socialnega sistema, vendar pa ga je McConnell že opozoril, da v to ne bodo posegali brez sodelovanja demokratov.

Republikanci imajo letos do volitev le še glas večine v 100-članskem senatu in uresničevanje prioritet bo težje kot lani, ko je bilo razmerje 52 proti 48 v korist vladajoče stranke. Poleg tega je v ozadju ves čas prisotna preiskava ruskega vpletanja v ameriške volitve, ki jo vodi posebni tožilec Robert Mueller.

C. Š.

 • xtc

  Kazalo bi razpravljati o prepovedi Antife,skrajno levih čudakov, odstranjenji korejskega rdečega pujska, ,ukunitvi pomoči Palestincem,razmisliti o razdelitvi hujskaške in prepirljive Slovenije ,zmanjšati pretok imigrantov in vračanje vseh nazaj tjka od koder so nelegalno prilezli in seveda sesip iranske teokracije in teroristov.

 • OrangeHitler

  Edina prioriteta, ki so jo imeli republikanci v tem mandatu, je bilo največji prenos premoženja navzgor po Reaganu. Z davčnimi rezi bodo deficit povečali za 1,3 BILIJONE, kar je 1300 milijard v 10 letih, medtem ko stalno zatrjujejo, da jih “skrbi” zadolževanje…
  To je bila glavna prioriteta, ki je bila na agendi za ta mandat, vse ostalo so drobtinice…razen če bosta Donnie in njegov nežni ego sprožila jedrske vojne zaradi enega tvita, kar je več kot verjetno v tem trenutku.

  • Asterix in Obelix

   Tako nor pa spet ni, ker tudi on si ne želi, da bi mu Kim na njegov stolp poslal kašno raketico. Tega mu zavarovalna polica ne pokrije.

   • OrangeHitler

    O njegovi mentalni zrelosti vprašaj raje kakšnega svetovalca, oziroma si lahko že prebereš v knjigi, ki je posledica 18 mesecev in intervjujev z 200 različnimi ljudmi.

 • OrangeHitler

  Saj res, kako poteka izsuševanje močvirja, navijači?
  Razložite mi, zakaj morajo v kabinetu sedeti soodgovorni za nedavni finančni kolaps (Goldman Sachs), megadonatorji (DeVoss) in ljudje, ki želijo uničiti agencije, ki jih vodijo (Ajit Pai, Scott Pruit, Rick Perry,…).
  Toda pazite, če boste rekli, da so bankirji najbolj strokovno podkovani, se boste morali strinjati s Hillary Clinton – to pa je, sklepam, huje kot če bi vas na živo iz kože drli.

  • tarantela

   Ha-ha-ha…

  • Asterix in Obelix

   Lopov brani lopova. Toda boljši lopov, kot terorist, ki je kriv za pokole po Siriji in po Libiji.

   • OrangeHitler

    Torej je vse vredu, ker si sklenil, da je bil Obama slabši…bolje čustveno nestabilni otrok kot profesor ustavnega prava…
    Dejstvo, da se o tem pogovarjamo komaj eno leto v mandat, daje slutiti, da bo v nadaljevanju ta tema neprijetna za povprečnega trumpovega navijača.
    Mimogrede, Trump je že bombardiral tako Sirijo kot Afganistan, grozi S Koreji, Venezueli,… ampak ja razumem, vsaj ni črn…pardon “terorist”

 • Caetano

  Bravo Trump! Le tako naprej. Če bo leta 2018 Trump ravnal enako kot leta 2017 bodo rezultati že zelo dobri.

 • Asterix in Obelix

  Vsak bi bil boljši od Killary in TERORISTA Baracka Husseina Obame. Vsak. Pozitivne rezultate bi zabeležili, če bi namesto Killary in Husseina v ovalno pisarno postavili en fikus.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!