Ameriški senat bo kmalu zaprl finančno pipico komunističnemu diktatorju Kim Džong Unu

Foto: epa

Ameriški senatorji nameravajo v kratkem uvesti nove sankcije, ki bodo usmerjene na finančne institucije, ki so v stikih s Pjongjangom. Predlog zakona grozi, da bodo vsi tisti, ki poslujejo s Severno Korejo, popolnoma izključeni iz ameriškega finančnega sistema. 

Ameriška senatorja Patrick Toomey in Chris Van Hollen sta v sredo predlagala dvostransko zakonodajo, ki se bo zavzemala za Korejski polotok brez jedrskega orožja, potem ko je 4. julija severnokorejski diktatorski režim ponovno izvedel jedrski poskus in zatrdil, da je izstrelil medcelinsko balistično raketo, ki je sposobna doseči ZDA.

Foto: iStock

Tuje banke in podjetja bodo postavili pred izbiro
Senatorji želijo zapolniti vrzel v obstoječih omejevalnih ukrepih, in sicer tako da bi bankam in poslovnim subjektom prepovedali sodelovanje s Severno Korejo, sicer bi jim zagrozili z izključitvijo iz ekonomskega gospodarstva. “Zakon je oblikovan v meri, da tujih bankam poda neusmiljeno izbiro: nadaljujte s poslovanjem s Severno Korejo ali pa ohranite dostop do ameriškega finančnega sistema,” je Van Hollen poudaril na strani. “Ta zakonodaja bo pomembno zapolnila vrzel naših sedaj veljavnih sankcij, usmerjenih proti Severni Koreji, s tem ko se loteva tujih bank in podjetij, ki nudijo nezakonito podporo diktatorju Kim Džong Unu.” 

Foto: epa

Tudi Trump bo dobil posebna pooblastila
Drugi avtor zakona, senator Toomey je izpostavil, da si je težko predstavljati, da se bo veliko institucij nagnilo na stran Severne Koreje. “Naša zakonodaja bo s sankcijami in kaznimi kaznovala tiste, ki poslujejo s Severno Korejo, prav tako pa bo pooblastila predsednika Donalda Trumpa, da bo lahko sankcioniral tudi tuje vlade, ki ne spoštujejo mednarodno sprejetih sankcij, ki se navezujejo na Pjongjang.”

Foto: epa

Tekom predstavitve osnutka sankcij je Van Hollen dejal, da obstoječe sankcije proti severnokorejskemu režimu, vključno s sankcijami Varnostnega sveta Združenih narodov, ne zadostujejo glede na to, da je državi uspelo najti poti preko podjetij in zavezništev, kar ji je omogočilo, da je pridobila dostop do mednarodnega finančnega sistema. Predlagani zakon je po prepričanju Van Hollna osnovan na istem modelu kot sankcije, ki so doletele Iran v letih 2010 in 2012. “Ukrepi so bili ključni za to, da so Iran prisilil k temu, da je sedel k jedrski pogajalni mizi.”

N. Ž.

 • tarantela

  A zdej mamo dva diktatorja, eden u Amerik, eden u S.Koreji?

 • samsara

  Viš temu pa ni treba pobijat nevernikov, da bi ga eden izmed bogov posmrtno nagradil s tropom devic, ki menda v onostranstvu zaslužnim nudijo takšne in drugačne čutne užitke.
  Ta pobija ‘nevernike’ kot si jih sam predstavlja, pa še device si sam nakloni po mili volji.
  Torej je Alah pravi vajenec proti Kim En Pujs-u.

 • Demonkrat

  Gadafija pa Sadama so kar likvidirali.Putin pa nekako predstavlja vročo kašo okoli katere se suče maček .Bil bi čas in spodobilo bi se da tudi oni dobijo po puklu za vse svinjarije nasrane po svetu

 • Caetano

  Pametna poteza Trumpa. Upam, da bo uspel azijske staliniste čim bolj osamiti.

 • Olga

  Jim bo Slovenija pomagala! So ta pravi na oblasti! NLB pralnica bo delala še tri leta?!

  • Hun

   a niso prej volitve pa spremebe ..pa to

 • Adolf Hitler

  hahahahahaha9oooooihohhohohohouuuuuuuuuuuuuuuuhahahaha mislte da on kai od vas rab za posrat un vaš nč vreden sekret papit za rt brisat amerji smilte se mi!

 • Adolf Hitler

  bravo kim ti kar rasturi upam ta bo katera treščla tisti židovki pizdi po imenu elizabet cunt v pičko in mimo grede u un grezenco israhell!

 • Hribouc

  Well done, USA !
  Malo pozno, udarim grozno – če bo še ob času in ,če bo sploh učinkovalo?

  Kaj pa Kučanovega Milana, ki pošilja ( ali je pošiljal)novoletne čestitke v Pjongjang?

  Kaj pa rdečemavrični revolucijski misionarji tipa LAIBACH muzikantje, ki hodijo brenkat in prepevat brez trunke sramu severnokorejskim morilskim spahnjenim norcem?

  V IMENU ALI VSAJ ZA NJIH; KI UMIRAJO V TISOČIH V SEVERNOKOREJSKIH GULAGIH IN KANC LAGERJIH IN TRPIJO NESLUTENE BOLEČINE :

  SMRT VSEM KOMUNIZMOM !

  • Hun

   kaj pa ce bi ti zapru gobec

   • Hribouc

    A imaš slaba jetra?
    Al rabiš več Baldrijana in orng šnopc čez?
    —————————
    Če se ne pomiriš, te zatožim Orbanu, ker jim pridiš in kaziš madžarsko identiteto.

    • Hun

     at nese internet v route

 • indijanka

  Super novica za našo politično mafijo. Zopet si lahko obeta visoke zaslužke . Denar tja nakazat Miki Miškam, Smrkcom in podobno pa res ni težko. Še, če te najdejo ti uspe Butale prepričat, da nisi ničesar zakrivil.Sicer pa vedno obstaja tudi lažja pot …..skozi Rusijo.

 • PG

  O Kim Džong Unu in njegovih 99 devic. Še muslimanom gre slabše.

 • mojadezela

  prav tako pa bo pooblastila predsednika Donalda Trumpa, da bo lahko sankcioniral tudi tuje vlade, ki ne spoštujejo mednarodno sprejetih sankcij, ki se navezujejo na Pjongjang.”

  PROSIM??? a se hecate. Kdo bo pooblastil Krasmpa za sankcionirasnje tujih vlad??? A je planet v lasti ZDA, da lahkom sankcionira tuje vlade????

 • mannuro

  Južna Koreja ima še danes kup tovarn v Severni Koreji, kejr delajo domačini, za skorjo kruha. Tako se malo prase napaja s denarjem za svoje “užitke”. Med drugim ima tam tovarno tudi Samsung… In kdaj se mislijo vsi ti umakniti iz Severne Koreje? Aja nikoli! Ker je delovna sila tam zastonj, ker si vojne pravzaprav nihče ne želi. Malo prase pa meša samo meglo, da ga bo zahod naprej podpiral z 99% za svojo rit, 1% humanitarno za ljudstvo.. in zgodbica bo šla veselo dalje.. samo kdaj pa kdaj bodo spohali kakšno svinjarijo. Koristi malo strahu tudi ovcam v ameriki, da so lažje vodljive.

 • Janko Gedlička

  Prosim, kaj je to ekonomsko gospodarstvo. Če še nisem čisto preč, je beseda ekonomsko tujka za slovensko besedo gospodarsko.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!