Ameriško vrhovno sodišče potrdilo Trumpovo prepoved vstopa v ZDA državljanom držav, povezanih z grožnjo terorizma

Ameriški predsednik Donald Trump (Foto: epa)

Ameriško vrhovno sodišče je po skoraj enem letu pravniških zdrah z veliko večino potrdilo izvršni ukaz predsednika Donalda Trumpa o prepovedi vstopa v državo tujim državljanom iz držav povezanih z grožnjo terorizma.

Ameriško vrhovno sodišče je potrdilo Trumpovo prepoved vstopa v ZDA teroristom iz držav Čad, Iran, Libija, Severna Koreja, Sirija, Venezuela in Jemen. Po tem, ko so prizivna sodišča Trumpovo prepoved blokirala na podlagi ideoloških nasprotovanj in zanemarjala zakonodajo, je Trumpova administracija dosegla pomemben preboj v boju za varnost lastnih državljanov. “To je pomembna zmaga za varnost in zaščito Američanov,” je po poročanju spletnega portala Breitbart odločitev vrhovnega sodišča komentiral ameriški minister za pravosodje Jeff Sessions.

V izjavi, ki jo je objavil po potrditvi ukaza vrhovnega sodišča, je Sessions dejal: “Veseli smo, da smo obranili predsednikov ukaz, in zadovoljni, da je velika večina vrhovnega sodišča dovolila, da gre predsednikova razglasitev o zaščiti naše državne varnosti naprej v celoti. Ustava nalaga predsedniku odgovornost in moč, da ščiti državo pred domačimi in zunanjimi grožnjami, in ta ukaz ostaja ključen v našem prizadevanju izpolnitve te naloge.”

Gre za veliko Trumpovo zmago nad sodniki, nastavljenimi pod predsednikom Obamo
Po tem, ko je vrhovno sodišče dvakrat zavrglo prejšnje poskuse zaradi izteka začasne prepovedi izvrševanja predsedniškega ukaza, je tokrat potrdilo izvršbo predsedniškega ukaza na podlagi novih ugotovitev o varnosti v naštetih državah. Okrožni sodniki, ki so onemogočali izvršitev predsednikovega ukaza, so bili nastavljeni za časa Obamove administracije. Številni strokovnjaki na področju prava so izpostavljali, kako njihove sodbe v primeru s Trumpovo prepovedjo vstopa v ZDA niso bile sprejete na podlagi zakonodaje, ampak njihove lastne ideološke obarvanosti.

Ivan Šokić

 • Caetano

  Pa so jo le dobili po prstih Obamovi filoislamski sodniki, ki so blokirali do zdaj Trumpa!

 • xtc

  Bravo Trump in čestitke za zmago.

  • OrangeHitler

   Hahahaha
   kako se mora Trumpu smejati, da ima take vdane vernike, ki mu bodo lizali rit 24/7. tudi ko je rekel, da lahko ustreli nekoga sredi New Yorka in nebi izgubil enega glasu, se ni šalil.

   • Bob

    Verjetno nisi slisal govore Georg Bush in Obama,ki sta oba na veliko poudarjala da mora Jeruzalem biti prestolnica Izraela in to veliko prej ko je sploh Donald Trump prisel na oblast na zalost niso uspeli uresnicit,prav tako niti Truman takoj po vojni? Donald Trump je uspel,postal bo najuspesnejsi predsednik vseh casov pa ce je vsem tem globalistom in socialistom prav ali ne.

    • OrangeHitler

     Ampak, a se ti ne zdi čudno, da ZDA odloča o glavnem mestu ene tretje države?
     Sicer so sprejeli t.i. “jerusalem act” že leta 1995, ki je narekoval, da mora biti prestolnica Izraela Jeruzalem. Ne samo Obama in Bush ml., že Clinton je to obljubljal…tako da se strinjam s teboj do tukaj.
     Malce se umiri s tem “najuspešnejši predsednik vseh časov”, bogi vernik.
     Se spomiš slučajno Franklina Roosevelta? Zaradi njega so sploh uvedli omejitev mandata na dva, ker so ga volili do smrti, tako je bil priljubljen. “new deal” ti kaj pove? verjetno ne, poguglaj. Truman je postal predsednik šele ko je Roosevelt umrl.
     Mimogrede, zakaj Trump ni globalist? Ima namreč podjetja v 25 državah sveta in vedno najema tujo, cenejšo delovno silo…meni je to precej globalistično.

 • Caetano

  Zdaj, ko je Trump priznal Jeruzalem za del Izraela se penijo vsi islamisti in filoislamisti od Erdogana, do savdskega kralja, Hamasa, iranski teokratov, Merklove, Mayeve, Macrona itd. Še Obama kriči nekje iz ozadja.

 • freedomfighter

  Sankcionirat bi mogel saudice ki so najvecji sponzorjibterorizma in tudi najvec teroristov je s tam

  • Olga_10

   Saudijci financirajo že…a doma divjakov ne marajo…

   • freedomfighter

    Ajja poglej si koliko teroristov v zadnmjih 20 letih ki so v ameriki povzrocili teroristicne napade je bilo saudicev

  • xtc

   No Al Khaida in Talibani so proizvod ruskega divjanja po Afganistanu.

   • freedomfighter

    To je res oborozeni pa od americanov…ze bin ladn izhaja iz vplivne savdiske druzine

    • xtc

     Važen je vzrok in kdo joh je naredil-če jih nebi bilo jim nebi mogli dati orožja.
     Nastali so pa zaradi Ruskih svinjarij nad Afganistanci,ki so se zaradi divjanja pričeli radikalizirati.

     • OrangeHitler

      In to daje ZDA dovojenje, da selektivno in hinavsko prepovejo vstop zgolj določenim ljudem, pod pretvezo “teroristične grožnje”, medtem ko Savdijci terorizirajo Jemen z ameriškim orožjem ter sponzorirajo đihadiste.

     • freedomfighter

      Americani so za terorizem krivi priblizno toliko kot rusi oboji se mesajo v drzave ki se jih ne ticejo…no sedaj se jih ko sobvse za.ebali

 • Olga_10

  Čestitke slovenski zet! Samo v Butale lahko divjaki vstopajo nenadzorovano…

 • garfi

  pravkar KurĆanova rtvzlo-studio ob 17h podpira palestice in napada Trumpa
  enako kot jugoslavija
  ekstremni leviĆarji press

 • tarantela

  Zakaj me slikca spominja na kuro tik za tem, ko znese jajce?

  • cosmosjasnovidec

   To kar te spominja ni slikca ampak se gledaš v ogledalo.

 • lauraas

  Bravo Trump!

 • cosmosjasnovidec

  Trump postopoma popravlja zgrešene zadeve zahojenega črnuhastega musliča Obame v ZDA.
  V Europi še pa vedno vztrajajo pri svojem pritegnjeni zahojeni levaki,ker si na račun kamelotrajbarske muslimanske nesnage polnijo žepe prebivalce pa rinejo v smrt.

  • OrangeHitler

   Točno tako.
   Saj sam zase pravi: “I’m like a smart person” Kdo nebi verjel tako lucidni in globoki izjavi takega brilijantnega stratega.

 • xtc

  Trump je priznal Jeruzalem za glavno mesto Izraela,pomembno Judje bodo sedaj lahko naredili red na območju,matiral pa je Arabčke in levake.

 • OrangeHitler

  Seveda pa ta prepoved nikakor ne velja za daleč največjo podpornico radikalnega đihadizma, sodno obsojeno financerko terorizma, povezano z največjim terorističnim napadom na ZDA v zgodovini in nasploh tako ekstremistično islamsko državo, kjer so še nedavno dovolili ženskam za volan.

  Toda važno, da je trumpjad nahranjena za nekaj časa…
  “I love the uneducated” Trump 2016

 • OrangeHitler

  Kdaj sledi prepoved vstopa vsem belim moškim v Las Vegas?
  terorizem pa to…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!