Ameriško zunanje ministrstvo svari Američane pred obiskom Evrope v času praznikov

Fotografija je simbolična (Foto: epa).

Ameriško zunanje ministrstvo je v ponedeljek objavilo sporočilo za javnost,  naj bodo Američani posebej pozorni na možnost terorističnih napadov v času praznikov, če nameravajo potovati v Evropo. Imeli naj  bi zanesljive informacije, da prav v tem času načrtujejo Islamska država (IS) in drugi teroristi napade v Evropi.

Napade bi lahko izvršili tudi simpatizerji skrajnežev ali pa taki, ki so se radikalizirali sami. Popotniki naj bodo pozorni na dogajanje na prazničnih dogodkih na ulicah in trgih ter v bližini turističnih znamenitosti. Prav tako so nevarna večja postajališča javnega transporta, cerkve, hoteli in restavracije – povsod, kjer se zbira množica ljudi.

V svojem obvestilu so sicer pohvalili evropske države, ki se uspešno borijo proti napadom, vendar nevarnost s tem ni minila. Sicer pa se tudi sami zelo aktivno borijo proti teroristom, tako so v New Yorku  v ponedeljek aretirali 37-letnega priseljenca iz Jemna, Mohameda Rafika Nadžija,  ker je nudil podporo džihadistični  Islamski državi (IS) in naklepal teroristični napad na Times Squaru.

Navdih črpal iz terorističnega napada v Nici
Nadži je policijskemu informatorju zaupal, da želi ukrasti smetarski tovornjak in z njim zaorati po množici. Navdih za napad je dobil v terorističnem napadu v Nici. FBI ga je zaznal, saj je v družabnih medijih izražal podporo IS vse od leta 2014. Lani naj bi potoval v Turčijo in Jemen, da se pridruži IS.

Tudi španska policija ne počiva
Poročali pa smo tudi o naporih španske policije, ki je do sedaj zaprla že 215 teroristov, ter o številnih aretacijah v drugih evropskih državah.

Francozi dosegajo rekorde
Prav tako je včeraj francoska policija prijela sedem osumljencev, ki naj bi pripravljali teroristične napade v Strasbourgu in Marseillu. Stari so med 29 in 37 let, z njihovo aretacijo pa so ‘preprečili dolgo načrtovan teroristični napad na francoskih tleh,’ je povedal francoski notranji minister Bernard Cazeneuve. Osumljenci so francoskega, maroškega in afganistanskega porekla. Od začetka leta so v Franciji prijeli kar 418 osumljencev, povezanih s terorističnimi omrežji.

A. B., STA

 • Antonius

  Ameriška dvoličnost se kaže prav v opozorilu Američanom, naj se v času božičnih praznikov izogibajo Evropi. Zakaj le, ko pa njihov predsednik Obama hvali Merklovo, da je poseljevanje šeriatarjev v Nemčiji in Evropi njena pravilna odločitev. Zakaj so šeriatarji Amerikancem nevarni, še jih pa tako toplo priporoča Evropejcem?

  • fmg9

   No, za to pa naj nosi odgovornost kar Obama sam in Demokratska stranka, ne pa cela nacija. Obveščevalne agencije so glede islamskega eksodusa v EU stalno opozarjale na varnostno katastrofo. In vsem je jasno, da v EU nikoli več ne bo tako kot je bilo.

   • Antonius

    Obama ne bo nosil nič. Posledico tudi njegovega neodgovornega ravnanja, poleg Merklove in ostalih bruseljskih liberalnih posranetov nosijo ljudje, ki so jih izvolili.
    Ne samo v Evropi, tudi v Sloveniji ne bo nič več tako, kot se spominjava.

    Obama je liberalec, podpis ima pa podoben ‘jankoviću. Oba sta z močnim egom polna sama sebe, različna sta si pa samo po tem, da Obama v javnosti odlično igra svojo sproščenost, ‘janković pa zahrbtnosti ne zna skriti za svojim ponarejenim nasmeškom.

    • fmg9

     Dobro napisano.
     No, Obama (& co) pravno zagotovo ne bodo nosili posledic. Zagotovo pa je to madež, ki bo ostal v zgodovini. Zato pa so demokrati dobili svojo porcijo na volitvah. Upam, da jo bo tudi Merklova.

     • fmg9

      Kar zadeva Slovenijo imaš prav. Mene moti to, ko nekateri pravijo “ah, saj Velenje (ali LJ…) naj jih imajo. Nihče se ne zaveda, da se bo to širilo ven iz teh območij. Neizogibno.

     • Kat Wilson

      Bomo pa še mi jedli halal. Malce drugačne vrste, ampak bistveno je da je halal. :P

     • if

      Ne podpiram kapitulacije!
      Praznujem in praktično uveljavljam praznik upora proti okupatoju, seveda ne komunistično definiranega!

    • Franc Šink

     A se Jankovič zna podpisati !!!!?

     • Nata

      Hi……hi…….tudi križec lahko naredi – kot pravi Antonius – oseba z močnim egom !!

    • Nata

     + + + +

    • Adolf Hitler

     nebo ne ampak bo sedel v knastu! muslo govn negarsko

  • Olga

   Obama je levičar! K sreči odhaja!

 • Kat Wilson

  Naj raje pridejo v Slovenijo. Tukaj je lepo, in nič se ne dogaja, pa tudi terorističnega napada še nismo imeli. Rabimo pa denar, v zameno bomo spekli potico. :D lololo

 • if

  ZDA imajo zanesljive informacije, da v času praznikov Islamska država (IS) predvideva izvedbo terorističnih napadov v Evropi. SLovenija je v Evropi!.

  Če bodo napadi realizirani upam, da ne bodo prizadeli ljudi, ki delajo za preživetje evropskih kultur, ki podpirajo procese za ohranitev evropskih kultur. Tudi molim, da bi bilo tako!
  Učinek molitve je znanstveno dokazan. http://studio12.si/clovek-druzba/nova-znanost/izkusnje-ki-jih-znanost-se-ne-zmore-razloziti-o-njih-prof-dr-igor-kononenko/

  Hkrati se zavedam izpostavljenosti evropkih kultur malomarnim politikom in politikom, ki načrtno uničujejo evropske kulture.

  Kdo s(m)o politiki?
  Ljudje, ki profesionalno ali neprofesionalno sproža-j/m-o učinke, ki vplivajo na razvoj družbe, torej ljudje pri krmilih države in hkrati vsi z volilno pravico!

  • Nata

   + + + + + + Lepo ! Hkrati vsi z volilno pravico !!

 • Nata

  No , Američani le pridite . Predvsem Clintstonesovi podporniki .

  Da malo vidite , kako izgledajo ” ubogi begunci ” !

 • garfi

  murgelski cmerko jih je prešvercal pol milijona v evropo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!