Anarhistična teroristična organizacija v sodelovanju s skrajno levo študentsko organizacijo poziva k atentatu na Salvinija

Plakati, ki poziva k umoru itaijanskega notranjega ministra Mattea Salvinija (vir: twitter)

Skrajno levičarsko študentsko gibanje Kolektiv avtonomne univerze (CUA) je v Bologni predstavilo plakate, ki pozivajo k atentatu na italijanskega notranjega ministra in voditelja Lige Mattea Salvinija. Odgovornost za plakate je prevzela anarhistična teroristična celica Santiago Maldonado, ki je del Neformalne anarhistične federacije (FAI).

“Asasini. Namerite vanj,” so zapisali radikalni levičarji CUA na plakat, na katerem je slika italijanskega notranjega ministra s tarčo na glavi. “Danes, na cesti Zamboni, v srcu univerzitetnega območja, se je oglasil nov klic k sovražnosti in zaničevanju rasizma in supremacističnih politik, ki jih izvaja novi notranji minister v zadnjih mesecih,” so po poročanju Voice of Europe svoje dejanje obrazložili pripadniki skrajne levičarske študentske organizacije.

Ravno tako jih moti Salvinijev populističen pristop do politike, ki je popularna med ljudmi. Množice namreč po njihovem mnenju zagovarjajo “politiko sovraštva, izključevanja in belega nadvladja”. Odgovornost za poziv k atentatu na Salvinija je prevzela teroristična anarhistična skupina “Celica Santiago Maldonado”.

Poziv k atentatu obsodili
Pozive k atentatu je ostro obsodil bolonjski župan Virgilio Merola. “Bologna ne grozi in ne sovraži nikogar. Kdor to počne, je proti Bologni. Tudi sam se ne strinjam s Salvinijevo politiko, a zato še ne rabim sovražnih besed,” je povedal. Odzval se je tudi Salvini, ki je povedal, da je “v Bologni skupina otrok očetov, ki vodijo samoupravne socialne centre, name obesila tarčo z napisom za atentat”. “Kakšna nadloga. Mislim, da bi jim nekaj mesecev služenja civilnega ali vojaškega roka dobro delo, kaj mislite?”

Teroristična skupina, odgovorna za pozive k napadu na Mattea Salvinija, Neformalna anarhistična federacija (FAI) (Vir: Twitter)

To je samo še eden v vrsti takšnih pozivov k nasilju nad Salvinijem, ki za razliko od številnih voditeljev v EU svoje lastne državljane in njihovo varnost postavlja na prvo mesto.

Ivan Šokić

 • Zgornji

  Hja, in imajo se za povsem “nenasilne” … ZLOBNEŽI POKVARJENI HINAVSKI GNILI SATANSKI PEKLENSKI HUDIČEVSKI SMRDLJIVI ČRNI DEMONSKI !!! ! !!!

 • Anton

  zato dejanje, bi morali nemudoma sprožiti kazenski postopek zoper odgovorne jih obtožiti in zapreti.

  sarkazem press

 • Artur

  Leva degenerirana psihopatologija postaja vse bolj razdiralna . Zakaj normalni v nedogled trpijo to levo gamad namesto, da bi sproti lovili te štakorje z redno deratizacijo toliko so že invazivni in se množijo , da to vodi že v pogubo normalne populacije.

 • goldhorn

  Take skrajneže je treba spravit na varno – za rešetke. Podobno kot liste nemške skrajneže, ki so pripravljali oborožene napade na migrante.

 • Clemen J.

  Levuharjem se plani po evropisesuvajo, zato postajajo bedno bolja agresivni in skrajni.

 • Van Der Waals

  SE VIDI KDO JE FAŠIST!!!! ANARHISTI!!! METELKOVO ZAŽGAT IN JIH PREGNAT!!!!

 • soc

  1931. Španija. Kralj abdicira, na volitvah zmagajo republikanci. V nekaj letih turbulenc se izoblikuje reformna nova Španija, kjer (zmerne) republikance končno podprejo socialisti, komunisti in anarhisti ter počasi sami prevzamejo oblast. Začnejo se konfiskacije in uničevanja cerkvenih posesti, poboji aristokratov, bogatašev, desnih ideologov in duhovnikov, posilstva redovnic. Revolucionarni boj proti tradiciji in (veličastni) zgodovini Španije se začne po znanem vzoru Sovjetske zveze. In se po izgubljeni državljanski vojni z desnico hvala Bogu ustrezno zaključi.

  Point: Ko komunisti in anarhisti začno organizirano sodelovati in jih država takoj ne izloči, gredo stvari lahko zgolj v eno smer. Navzdol.

 • pajot

  No,dobro,pa se pejmo kdo bo koga. Jaz tem gnojem ne želim smrti,temveč garaško delo v raznoraznih kamnolomih,lahko aktiviramo tudi Goli otok,da bojo do konca življenja trpeli z lomljenjem in premikanjem skalnih gmot. Da se končno enkrat zaposlijo v življenju in ne razmišljajo o tem,kako bi kradli in ropali. In ubijali drugače misleče.

 • xtc

  Študente po identificirat aretirat in na robijo za 30 let seveda z prisilnim delom organizacijo pa prepovedat obe.

  • O’Brien

   Zakaj pa? Za nasilne prevrate se obtožuje samo tiste, ki jim lahko nalepimo skrajno desničarstvo.

 • samsara

  Kdor drugemu jamo koplje…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!