Angela Merkel z uvozom migrantov padla pod giljotino

Angela Merkel, kot jo vidi nizozemski politik Geert Wilders (foto: Twitter)

Po napadu na berlinsko božično tržnico so se na Angelo Merkel vsule obtožbe iz vsega sveta. Večina povezuje napade z migranti in s politiko odprtih vrat Angele Merkel.

Ameriška novinarka in voditeljica Liz Wheeler se je v svoji oddaji spraševala, kako je mogoče, da napada niso preprečili. Kot gostja v neki drugi oddaji je Wheelerjeva Merklovo označila za nacistko. 26-letna ameriška konservativka je na televiziji za ameriške novice povedala, da so roke Angele Merkel umazane s krvjo: “Njene roke so umazane s krvjo! Ta je šla predaleč! V Nemčijo je povabila milijon migrantov, mogoče več.”

V nadaljevanju je nemško obveščevalno službo obtožila, da ignorira radikalni islam, in vsi, ki so zaskrbljeni, so takoj označeni za islamofobe. Zgrozila se je nad tem, ker Nemčija dovoljuje poroke z otroki.

Je vsega kriv nemški občutek krivde?
Svoje ljudi izpostavlja nevarnosti. Ni mi mar, če je Merklova želela Nemčijo prikazati v boljši luči, če je želela na novo napisati zgodovino in holokavst nadomestiti s prijaznostjo, da bi ljudje pozabili na nacizem,” je rohnela Wheelerjeva in nemški kanclerki pripisala krivdo za ponedeljkov napad na božični sejem na ulici Kurfürstendamm v Berlinu, pa tudi za spolne napade v Kölnu za in druge napade v Nemčiji.

Foto: Twitter Liz Wheeler

Liz Wheeler (foto: Twiter).

Politični komentator in založnik nemškega časopisa Die Zeit, Josef Joffe, je napovedal, da bo Nemčija prisiljena zapreti svoje meje in postati nekakšen Big Brother država v Evropi. Za Guardian je Joseph napisal: “Na splošno ima Nemčija srečo in je pametna na načine, ki niso vedno všeč njenim zaveznikom. Nemške čete so se umaknile iz Iraka, na Bližnjem vzhodu letala letijo samo v izvidnice, brez bombardiranja.”

Dodal je še: “Nemci zelo varujejo svojo zasebnost, zdaj se bodo morali navaditi na povečan nadzor obveščevalnih služb.”

Izbor izjav evropskih politikov

Nekdanji predsednik britanske evroskeptične stranke UKIP, Nigel Farrage, je dejal, da napad ni presenečenje in da je del dediščine Angele Merkel. “Merklova je izzvala niz terorističnih napadov, čas je, da se s tem soočimo,” je povedal.

Nizozemski desni politik Geert Wilders je ostro kritiziral: “Merklova in drugi vladni strahopetci so s politiko odprtih vrat omogočili islamistični teror in migrantski cunami.”  Wilders iz protiislamistične stranke PVV je objavil fotografijo, obdelano v Photoshopu, ki Merklovo prikazuje umazano od krvi.

Slovaški premier Robert Fico je napad v Berlinu označil z besedami: “Zadnja kaplja, ki se je prelila čez rob potrpljenja.

 Francozinja Marine Le Pen pa je postavila vprašanje: “Koliko mrtvih je še treba, da bodo migrantom preprečili vstop v evropske države?”  Njen rojak Florian Philippot pa je za francosko televizijo povedal: “Ko se islamistični teroristi infiltrirajo v migrantski val, je naša dolžnost ta val zaustaviti. Politika odprtih vrat Angele Merkel je neodgovorna.’

 Vodja stranke Alternative za Nemčijo, Frauke Petry, pa je pozvala: “Nemčija ni več varna. Kanclerka bi vam to morala povedati. A ker vam ona ne bo, vam bom jaz. Pozivam k nadzoru ozemlja Nemčije. Brez kakršnih koli vprašanj.”

Horst Seehofer, vodja nemške stranke CSU, pa je priporočal: “Žrtvam in vsej javnosti smo dolžni prenoviti in prilagoditi celotno migrantsko in varnostno politiko.”

Aleksandra Jug

 • Franc Novak 1979

  In na koncu bo izpadlo to, da bo celo Ivan Janez Janša moral na pomoč poklicati Vladimirja Putina, saj je edini, ki zna rokovati s teroristi. Ker te selitve so vse skupaj samo “nabirka” Nazierklce,, ki je prebrala stare spise in ugotovila, kdo je novi “Amin al-Husseini,” samo proglašeni “veliki jeruzalemski mufti” in veliki oboževalec Hitlerja, saj se je z njim večkrat srečal in delal v njegovo korist, v BiH je pomagal ustvariti SS divizijo Handžar, zdaj bo Merklca iz “beguncev” sestavila Armadni skupini Handžar Center in Čakija Jug in zmagoviti Četrti Reich bo končno prišel do ruskih naravnih bogastev. Samo je pozabila, če se ti ne bi bali bojevati, bi bili v Siriji ali Iraku. Oni so dobri samo za napade na neoborožene, kadar so oni oboroženi, če so v številčni premoči in če so “nabutani” s Kaptogonom.

  • razerznak

   nah janez bo poklical trumpa na pomoč, bomo dobili piranskega plus tisto obljubljeno letalonosilko ki je trump obljubil pa še mogoče kake f16 letala v enem mahu

   • rrrrr

    Ivan, Ivan. Počemu ti danas popil tolika vodka? Deda Maroz še ni prijehal, durak!

  • Olga

   Se vam je sfuzlalo??

   • Franc Novak 1979

    A lahko to razširite?

  • sprehajalec

   Spis brez repa pa glave, izdatno podprt z maligani in pisan zelo vejrjetno v omotičnem stanju, zato ga je treba urediti. Ateisti tradicionalno proslavljajo Božič z kuhančki na stojnicah pred Mercatorjem, do popoldne se jih že nabere lepo število. Potem začnejo sanjati o četrtem rajhu pa ponovnem Drang nach Osten.

   13. SS Gorska Divizija Handžar imenovana tudi 1. Hrvaška, je bila sestavljena iz 60% Bošnjakov in 40% volksdojčerjev. Je poskus nadaljevanja tradicije bošnjaških polkov v Austro Ogrski vojski, kjer je celotno moštvo z nemško govorečimi oficirji moralo nositi fese. Pri nas so tisti znani iz Rombona. SS Divizija je imela okoli 20.000 mož in je tudi edina SS divizija v zgodovini, kjer se je del moštva uprl. Na urjenju v Franciji se je del pionirskega bataljona prokomunističnih simpatizerjev pod vodstvom nekaj muslimanskih in katoliških podoficirjev uprl. V oboroženem revoltu je med in po uporu umrlo 150 mož. Ta epizoda je v našem zgodovinopisju povsem zamolčana. Številčno divizija ni imela posebne teže.

   Tako, da bi morda bilo bolje, da se Nazierkelca obrne na Ruse. Ocena je, da je med II vojno okoli 1 – 1,5 milijona sovjestkih državljanov sodelovalo kot pomožne enote wehrmachta ali pa v SS enotah. Najbolj znane so SS enote Vlasova z 130.000 možmi, potem še ostale RONA, pa brigada Kaminskega, ki je počela takšne svinjarije v Varšavi, da je sam Himmler ukazal poveljnika Kaminskega ustreliti.

   • rrrrr

    Odličen komentar: duhovit in poučen. Sprehajalec ga bo težko dojel, pa četudi danes skoči v whirpoole iz kuhančka.

   • Franc Novak 1979

    Ne moreš me prepričati, da tega z divizijo Handžar ni bilo. Delovala je v BiH in razpadla na vzhodni fronti. In kar sem rekel, je da je Nazierklaca hotela ustanoviti muslimanske armadne skupine za napad na Rusijo. Seveda bi vklopila še Ukrajince, saj so poleg Vlasovcev tudi oni sodelovali v WWII v 14. Waffen SS diviziji Galicija. V WWII so v Ukrajini ubili 800.000 Židov, 150.000 Poljakov in veliko število pripadnikov drugih narodov, za te zločine pa so bili poleg okupatorjev odgovorni tudi njihovi kolaboranti. Zdaj jih pa EU trenira “v živo”, skupaj z plačanci s celega sveta.

    • sprehajalec

     V glavo so te pumpali Francl od rojstva, ko si pa stopil v partijo leta 1979, je bila pa pamet zapečatena.

     Nemci so se držali striktnega pravila, nedržavljan ni mogel biti v redni vojski. Zato so rešitev našli v SS enotah, kakor so uvrščali nedržavljane. Med njimi tudi Rupnikovi domobrani, pa Indijska svobodna legija, skratka 33 različnih nacij je imelo svojo SS enoto. Na Balkanu so bili najštevilčnejši v SS enotah volksdojčerji, v SS Prinz Eugen in SS Handžar. Potem Srbi v SS enoti, pri nas znana kot Ljotićevci. Hrvatov je bilo malo, ker so imeli svojo redno vojsko Domobrane. Pravzaprav so bili handžar Kroatische erste, čeprav je bilo Hrvatov malo, vendar so bili Bošnjaki takrat smatrani za Hrvate v NDH zato to ime. Handžar je držal zadnjo linijo pri Ptuju, ok, lahko rečemo, da je to bila že takrat Vzhodna fronta. Po prihodu v Avstrijo, je del moštva želel odpust, da se vrnejo domov. Poročila so o masovnem streljanju pripadnikov (1400 mož) s strani partizanov, po predaji. Partizani so pobili vse, ki so jim prišli v roke, po svoji stari navadi. Nič ni prišlo živega iz njihovih rok. Krivi, nedolžni, mladi stari, vse je bilo isto. Tukaj si lahko ogledaš, kako je izgledalo, če si se jim po vojaško predal; http://www.lokalpatrioti-rijeka.com/vijesti/107-pogledajte-strijeljanje-dvadesetak-nijemaca-iznad-vezice-oprez-uznemirujuci-sadrzaj

     Potem bo Nazierklaca povabila tudi 50.000 Norvežanov, ki so služili SS. pa Valonien, Flandern, Charlemagne Francoze, panzer Grenadirje Nederlande, tja do milijona gre številka. Vendar kljub tem številkam, je številka Rusov, ki so služili v SS največja. Ampak to tebi nič ne pomeni.

     SS Galicija praviš pa 800.000? Popolno neznanje Francl, svetovni židovski kongres in kanadska vlada so sprožili nekaj procesov proti pripadnikom enote Galizien, vendar niso mogli dokazati zločinov. Pa verjemi, da so se hudo potrudili. Pa veš zakaj? Ker waffen SS (oborožene sile SS) niso smeli sodelovati v pobijanju Judovskega prebivalstva razen v izrednih ukazanih primerih. Za to so bile druge enote, tako imenovane Einsatztruppen. Te pa so zagrešile zločine, ki jih omenjaš. Kaj boš dejal, kaj bi se zgodilo nemškemu vojaku, ki bi na cesti samovoljno ubil Juda? Obsojen bi bil uboja, tako kot za vse ostale primere in nacije. Nemški vojak je smel ubijati samo na ukaz. Bati se je smel na ukaz, umikati na ukaz in napadati na ukaz. V nemški vojski ni bilo strahu, bil je le ukaz. Na tem so temeljili.

     Iz tvojih spisov zasledim le eno rdečo nit, da samo Rusi niso kolaboranti, vse ostale nacije so kolaborantske. Nekako znano mi to deluje. Neka teza, pomešana s panslavizmom, slovanskim bratstvom in deli slovane na tiste prave in kolaborante. Pravoslavni so pravi, ostalo je tako tako, sumljivo. Ta teza je zelo priljubljena v Srbiji. Da nisi bil celo v Srbiji sprejet v partijo Francl, davnega 1979?

     • Franc Novak 1979

      Sprehodi se enkrat mimo porodnišnice in vprašaj, če se lahko ob rojstvu vpišeš v kakšno politično stranko? Pa ne mi rečt, da SS enote niso pobijale civilistov? In še zadnje, tudi Rusi so sodelovali z Nemci pod vodstvom Vlasova in njihvoe enote so pobijale tudi po Beli Krajini, kenede? Zato so jih pa po vojni tudi partizani pobili, kar je prav !!

     • sprehajalec

      Francl, nič ne bo z letnico rojstva. Gre za leto vpisa v partijo, ki si ga obeležil v nicku. Takšna črno bela interpretacija zgodovine me žal iritira, pa ne zaradi tebe, temveč zaradi dejstva, da se jo pri nas v velikem odstotku še vedno goji. Kljub množici virov na internetu. Slovenec na brzino ujame ključno besedo, potem pa že vse ve, ker se mu ne ljubi brati. Ni zastonj statistika, ki pravi, da je velika večina Slovencev svojo zadnjo knjigo v življenju prebrala v osnovni šoli za obvezno čtivo. Ker Slovenec nima časa, oziroma ga potrebuje za izlete, vrt, počitnice, gnojne vile, oziroma biti na sončku… Pa tudi prav, če le ne bi zaradi tiste ključne besede naenkrat vedel vse in bil strokovnjak za vse. To je prekletstvo Slovenstva.

      V zgodovini je veliko vlogo pri vojnih zločinih odigrala disciplina enot. Naši stari ljudje so dejali “kakršna komanda, takšna naj bo banda”. Kako je ta dsiciplina pomembna, si imel priliko videti pri balkanskih vojnah, kjer je prihajalo do nekontroliranega pobijanja, ki so ga zagrešili posamezniki ali cele enote. Celo z ukazom. Nič drugače ni bilo pred 70 leti.

      In Zahod tega ni poznal od 18. stoletja naprej, ko se je zelo gradilo na disciplini vojaških enot. Več discipline, manj zločina in razpuščenosti ter samovolje. Kazni za posilstva umore, pobijanja, so v zahodnih armadah bile smrtne. In SS je imel železno disciplino. Ko je SS brigada Kaminski v Varšavi naprimer prekoračila vse meje dobrega okusa, je Himmler ukazal poveljnika Kaminskega ustreliti. Si že kdaj slišal za ustreljenega partizanskega poveljnika?

      Gledanje;

      rdečearmejec, partizan – nekaj dobrega, človečnega, humanega.
      esesovec, nemški vojak – nekaj zlega, okrutnega, slabega
      ameriški, angleški vojak – nekaj tako tako, sumljivega

      je še kako prisotno pri nas in je vsajeno v glavo. Opravičevanje pobijanja, kot ga ti izvajaš, to je druge skupine, zato ker je pač bila druga skupina, je ostanek plemenske rodovne in razredne mentalitete, ko je bilo potrebno nasprotnika iztrebiti. V ta kontekst spada tvoj zadnji stavek. barbarski in na nivoju ISILA in podobnih združb.

      Tudi rdečearmejci so pobijali in posiljevali po Beli Krajini, pa jih ni nihče pobil? Zakaj ne?

     • Franc Novak 1979

      Poved “kakršna komanda, takšna naj bo banda”, me spominja na Kozlarjevo goščo, Sv. Urha, Gramozno jamo, Rab, Gonars, ….. Pa še to, koliko Nemcev so nemški oficirji dali postreliti zaradi tistih civilistov v Dražgošah, ki so jih žive vrgli v gorečo cerkev? Rdečearmejci NIKOLI niso bili v Beli krajini, bili so samo v Prekmurju.

     • sprehajalec

      Zakaj pa bi jih dali postreliti, ce so jim sami ukazali to storiti? Ce pa bi vojaki ravnali samovoljno potem bi pa bilo drugace. Pravila so bila postavljena, 10 talcev za 1 ubitega. In po zenevski konvenciji ter nuernberskih procesih streljanje talcev ni bil vojni zlocin. Pa cvili kolikor hoces. Konvencija sama predvideva sodelovanje civilnih struktur z okupacijsko oblastjo. Tako je bilo tudi med prvo vojno na zasedenih obmocjih in v prejsnjih vojnah, se posebej napoleonskih. Sele jugo ustava leta 1974 o splosni ljudski obrambi prepove vsako sodelovanje z okupatorjem. In stare glave vse pomesajo dogodke izpred 30 let takrat s sedanjostjo, vse skupaj ima pa zelo malo skupnega z europsko prakso na tem podrocju ki je vedno predvidevala tehnicno sodelovanje z okupacijsko oblastjo, za kolaboracijo pa je stela sodelovanje v njegovih oborozenih silah. Da Prekmurje sem mislil, v Belo krajino se Nemci niso sli.

     • Franc Novak 1979

      Ljubljana, 12. avgusta 2009 – Danes mineva 60 let od dne, ko so bile na diplomatski konferenci v Ženevi 12. avgusta 1949 sprejete štiri konvencije, ki so sistematično in celovito uredile položaj oseb, ki ne sodelujejo oziroma ne sodelujejo več v oboroženih spopadih. Le kako so se Nemci med WWII držali ženevske konvencije sprejete 12.8.1949? In nobena konvencija od pštirih, niti noben protokol NE PREDVIDEVA sodelovanja z okupacijsko oblastjo. Še posebej ne tako, ki je napadla državo BREZ VOJNE NAPOVEDI. En dan si mi bo zrolal, pa bom ene 10 Nemcev, potolkel, tako brez napovedi, samo ker ne bojo hoteli sodelovati z mano.

     • sprehajalec

      Bolje če komuniciram z mojim ljubljencem, več bo razumel prava, kot pa ti. Ne moreš verjeti.

      ženevskih konvencij je stotine, Ženeva je bila center mednarodne diplomacije. O tistih, katerih jaz govorim so bile podpisane leta 1929 in nekatere še prej.

      Poštar, ki nosi pošto, je kolaborant, ker nosi sovražna pisma? Tukaj so vam zmešali glavo in še danes vam jo mešajo.

      17.04.41 je kraljevina Jugoslavija podpisala brezpogojno kapitulacijo in se predala v roke okupatorja. Ravnanje okupatorja in njegovih zasedbenih oblasti je določeno s konvencijami. Upor proti zasedbenim oblastem izven oboroženih sil (ki so se predale) brez uniforme in razpoznavnih veljavnih simbolov kraljevine, se je kaznoval s smrtjo.

      Tvoje rolanje Nemcev bo kaznovano s smrtjo oziroma danes umobolnico, ker ne predstavljaš neke mednarodno priznane državne tvorbe, nisi z njene strani pooblaščen za rolanje, temveč si se sam razglasil za rolerja in začel z rolanjem. Zato bi bil razglašen za bandita, izven vseh zakonov.

      kam pa bi svet prišel, če bi vsak po svoje nekaj začenjal mimo vseh pravnih okvirov in dogovorov?

      Pravnik ravno nisi, upam da vsaj kuhaš dobro….

     • Franc Novak 1979

      Zajebal si se, jaz ne bom bandit, ampak “zmerna opozicija”, take pa “tvoji” radi oborožijo in jim dobavljajo strelivo. Napiši, katero ženevsko konvencijo lahko preberem, ki dovoljuje pobijati civiliste, torej se mogoče po njej ravna tudi ISIS? In kraljevina Jugoslavija ni podpisala kapitulacije, podpisal jo je srbski general Radivoje Jankovič, v imenu prevratnikov, ki so za kralja po puču 27. marca imenovali mladoletnega kralja Petra. In kljub temu, da so podpisali brezpogojno kapitulacijo, to ne odvrne dejatva, da so nacisti in fašisti napadli kraljevino Jugoslavijo brez vojne napovedi. Kuham dobro samo na žaru, sem pa na zadnjem pikniku spekel na žaru tudi odlično zelenjavo in sir, (poleg mesa) in to mi je mogoče pomagalo, da sem z zračno puško nastreljal 87/100, čeprav je malo pihalo.

     • sprehajalec

      Kuham dobro samo na žaru, sem pa na zadnjem pikniku spekel na žaru tudi odlično zelenjavo in sir, (poleg mesa) in to mi je mogoče pomagalo, da sem z zračno puško nastreljal 87/100, čeprav je malo pihalo.

      Bravo, vedel sem. Pa tudi slutil sem, da rad ciljaš v črno.

      Poglej tvoje vztrajanje na izgubljenem (po domače se reče trma) oziroma ego samomasaža, me je prisilila, da sem se po dolgih letih zopet malo poglobil v problematiko. Osnova za pravo, na katero se sklicujem je Haška konvencija iz leta 1907. Ženevska sem rekel, ker je že dolgo tega, pa se mi ni dalo iskati. Torej Haška, da se razumeva. Moja napaka.

      Leta 1947 so Američani pred sodišče privedli kopico visokih generalov na čelu z Wilheml List-om. Samo sojenje se je imenovalo Sojenje za Talce, bilo pa je v okviru sojenj v Nuernbergu. Reklo se je sojenju tudi Jugovzhodni primer. Ker so bili vsi obtoženi generali iz Balkanskih kampanj. 2 ključni vprašanji sta se zastavili tam na sojenju;

      1. Ali bi morali obravnavati zajete partizane kot vojne ujetnike.
      2. Ali je bilo povračilno streljanje talcev zakonito?

      Ker slovenski prevod te wikipedije razumljivo ne obstaja, še enkrat v angleščini;

      The tribunal had to deal with two pressing questions:
      Were partisans “lawful belligerents” and thus entitled the status of prisoners of war?
      Was taking hostages and reprisals against civilians as a “defense” against guerrilla attacks lawful?

      Glede partizanov, je Nuernberški tribunal zaključil; (po veljavnih zakonih vojne na osnovi Haškega protokola 1907, partizane ni bilo možno vzeti za zakonite udeležence v vojni.)

      On the question of partisans, the tribunal concluded that under the then current laws of war (the Hague Convention No. IV from 1907), the partisan fighters in southeast Europe could not be considered lawful belligerents under Article 1 of said convention.[1] On List, the tribunal stated: “We are obliged to hold that such guerrillas were francs tireurs who, upon capture, could be subjected to the death penalty. Consequently, no criminal responsibility attaches to the defendant List because of the execution of captured partisans…”[1]

      Talci? Komplicirano. ker je tudi Ameriški priročnik vseboval navodila za jemanje in celo usmrčevanje talcev. Takole so formulirali.

      Regarding hostage taking, the tribunal came to the conclusion that under certain circumstances, hostage taking and even reprisal killings might constitute an allowed line of action against guerilla attacks. In the tribunal’s opinion, taking hostages (and killing them in retaliation for guerilla attacks) was subject to several conditions.[2] The tribunal also remarked that both the British Manual of Military Law and the U.S. Basic Field Manual (Rules of Land Warfare) permitted the taking of reprisals against a civilian population. (The British manual did not mention killing, but the US manual included killing as a possible reprisal.

      Kljub vsemu so bili obtoženi po drugih točkah ter obsojeni na zaporne kazni, vendar so bili v glavnem vsi v začetku leta 1951 izpuščeni.

      Zakaj se raje ne vprašaš, s kakšno pravico je nekdo te nesrečne ljudi (talce mislim) izpostavil takšni usodi? Če je vnaprej vedel, da obstaja velika verjetnost, da bodo usmrčeni? Pa Dražgošane, zakaj ni konec koncev vztrajal v boju, če ga je že začel in delil usodo vaščanov, ne pa pobegnil v gozd in prepustil vaščane njihovi usodi? Pa vedel je, da bo takšna.

     • sprehajalec

      In kraljevina Jugoslavija ni podpisala kapitulacije, podpisal jo je
      srbski general Radivoje Jankovič, v imenu prevratnikov, ki so za kralja
      po puču 27. marca imenovali mladoletnega kralja Petra. In kljub temu, da
      so podpisali brezpogojno kapitulacijo, to ne odvrne dejatva, da so
      nacisti in fašisti napadli kraljevino Jugoslavijo brez vojne napovedi.

      Ja tole sem pozabil. Podpisal je kapitulacijo zakoniti zastopnik takratne vlade, s pučem ali brez. Svet tega ne jemlje po svobodni interpretaciji, kot je tukaj v navadi. Da sedanja vlada nima nič s prejšnjo naprimer. Ali pa vse zvali na prejšnjo, vsi pa vse na Janševo vlado na koncu. Razviti Svet se ne špila s temi stvarmi kot v otroškem vrtcu.

      Napadli so brez vojne napovedi tudi Norveško, dansko, nizozemsko, belgijo, Sovjetsko zvezo, japonci ZDA, Iračani Iran, Izraelci Arabske države leta 1967, Sirija in Egipt Izrael leta 1973 itd, itd. Vojna napoved izloči faktor presenečenja, ki je glavni faktor v današnjih spopadih. Vojna napoved se izroči, če naprimer Črna Gora napove vojno Japonski, kot je bilo leta 1905. Ne more je namreč iznenada napasti.

     • Franc Novak 1979

      Katera? IV: konvencija, ki so jo podpisali tudi Nemci, Avstrijci in Srbi, kar bi pomenilo, da naj bi jo spoštovale tudi novonastale države. In ta naj bi ščitila civile pred vojnimi represijami! Tista o “procesih” proti nemškim generalom, je najbolj bosa, saj so jih zaradi povečevanja napetosti zahod-vzhod več ali manj obravnavali tako, da so jih lahko TAKOJ spet uporabili v boju proti komunizmu, ker jim je bil to najbolj pomemben boj. Isti sranje kot sedaj, ko so si nareidli proxy islamistične armade in pobijajo po BV, brez upoštevanja katerekoli konvencije.

     • sprehajalec

      Ma begaj brez veze debata. Konvencija ne velja, sodisca ne veljajo, ker Francl tako pravi…

     • Franc Novak 1979

      me res zanima, kako bi se isti tribunal odločal o povojnih pobojih ujetnikov, ki niso spoštovali predaje vojske, kateri so prisegli. Na procesu za sojenje za talce bi po angleškem in ameriškem kodeksu ubijanje banditov bilo povsem regularno. Bom razširil to po spletu.

     • sprehajalec

      O povojnih pobojih jetnikov, v našem primeru SS pomožnih enot Slovenski Domobrani imenovani, ter oboroženih sil deloma mednarodno priznane države NDH skupaj s civilisti, Haška konvencija pravi, da gre za vojne ujetnike. Domobranci so bili del oboroženih sil tretjega rajha, tisti drugi pa kot sem dejal deloma mednarodno priznane NDH, z enakim številom mednarodnih priznanj, kot jih ima danes npr. Kosovo. Stvar debate v primeru NDH torej. Sojenja glede kolaboracije Haška konvencija ne ureja, prepuščeno je
      pristojnim sodiščem. Kot vemo, so to sodišča po europi v podobnih
      primerih urejala. V Sloveniji ni bilo sodišč, samo likvidacija.
      Primerov po 09.05.45, ko so cele enote prodirale proti Zahodu, je bilo ogromno. Ker predaja naprimer partizanom, je pomenila gotovo smrt. Ena najbolj znanih je Weckova 12. armada, ki naj bi prebila obroč okoli Berlina. Znana iz filma der Untergang, na katero je računal pokojni Adolf, ona pa se je prebila do Američanov. Po tej novici sledi tista znana scena, ko Adolf vse nažene iz sobe. Amerikanci je zaradi tega niso likvidiralii, niti niso likvidirali vseh desetine tisočev, ki so se po 09.05. prebili do njih. Primeri so, ko so se enote celo predale Rdeči armadi, potem so pa pobili stražarje ter ubežali na Zahod. Nobena konvencija ne zahteva tvoje smrti, vkolikor se predaš po dnevu predaje. Tako je bilo naprimer na Norveškem, kjer je nedotaknjeno čakalo 200.000 nemških vojakov na morebitno izkrcanje. Po 09.05.1945.

      Na procesu za sojenje za talce bi po angleškem in ameriškem kodeksu ubijanje banditov bilo povsem regularno.

      Za naše razmere se to čudno sliši, 70 let je velja druga zgodba. Vendar reciva hipotetično, Jaz razglasim Krajevno skupnost Franclovo za osvobojeno ozemlje, sebe kot vojaka te države, ter počim prvega slovenskega policaja, ki se pripelje mimo. Če me živega zajamejo (v jopiču ubitega policaja), zdrdram svojo serijsko številko, v tem primeru št. 1, ter pričakujem status vojnega ujetnika, z paketi iz Franclovega, ter vsemi ugodnostmi, ki jih garantira Ženevska konvencija za vojne ujetnike iz leta 1929, čeprav Franclovo te konvencije ni podpisalo. Dvomim, da bo šlo skozi. Tudi pravni zaplet nastane, če bi se smatralo slovenske partizane za oborožene oddelke Rdeče armade, saj so nosili enake embleme. zadeva pade, ker SZ ni hotela podpisati Ženevske konvencije o vojnih ujetnikih iz leta 1929, ter so zato bili zajeti Rdečeramejci bili deležni dosti surovejšega tretmaja.

      Bom razširil to po spletu.

      Kar, ker pri nas se o tem ne govori. Je pa že razširjeno, od 1947 naprej in na Wikipedii, tule je link, Nürnberška sojenja. Še filmov je bilo posnetih kar nekaj.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Hostages_Trial

      Pravi naslov za tvoja vprašanje pa je forum http://forum.axishistory.com/

      Na njem so profesorji, doktorji ter ljudje ki pišejo o teh temah knjige. Pravi naslov torej za tvoj protest. Čeprav kar nekaj vem o teh stvareh, pa sem raje tiho tam in samo berem. Z veseljem bom pa prebral tvoje vprašanje njim, o upravičenosti ubijanja banditov med vojno, kot si sam formuliral.

  • samotoje

   Ha ha, tole je pa skoraj kot Janko in Metka.

 • totex39

  Na njenih rokah je kri vseh nedolžnih žrtev v Evropi, ki so jih pobili njeni povabljenci, zato je kriva za vso to morijo.

 • tarantela

  Vse to je božja volja, brez nje še las ne pade z glave!

  • Olga

   Čakajte, bom videla, če jo boste sprejela…

  • if

   Božja volja je popolna svoboda človeka in njegova popolna odgovornost za svoja dejanja.

 • Adolf Hitler

  več sranja več nadsora nad osebjem !

 • garfi

  cmerkota pa nihče ne omenja in murgelskega zlobnega palčka
  junker je klofutal Orbana

 • Olga

  Merklovo in Cerarja na sodišče in v zapor! Zraven pa še Sorosa s svojimi plačanci v politiki!!! Krivi so za vse smrti zaradi terorizma v Evropi!!

 • RealRevolution

  Ljudje sedaj je bozicni cas!Rojstvo nasega odresenika Jezusa Kristusa.
  Malo odmora od vseh teh novic nova24.Drugace ste pa najboljsi medij dalec od vseh v Sloveniji.To drzi kot pribito!

  Na kratko in jedrnato.
  Ne veseli prazniki.Praznik je praznik, Bozic je pa Bozic.

  VESEL BOZIC!

 • McBobo

  Zahodni svet se počasi ampak zelo počasi zbuja in večnega spanja.

 • Osti jarej

  …zapacana s krvjo,kot njen stari

 • janez.pokoncni

  Tisto kar se mnogo premalo poudarja je veza med muslimani. Ne glede na raso, poreklo, spol so muslimani vsi med sabo bratje (in sestre) med njimi pa vera zapoveduje brezmejno pomoč in solidarnost.

  Anis Amri (šofer iz Berlina) vam preko videa sporoča : “lovili in ulovili vas bomo, ter vas klali kot svinje.”
  http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1380831/Video-shows-Berlin-attacker-Anis-Amri-pledging-allegiance-ISIS.html

  • Kat Wilson

   “klali kot svinje”? Sem mislila, da tega njihova vera ne odobrava. Razen če samo koljejo živali boljše in pametnejše od njih (zato ker jih tako sovražijo) ampak jih ne jedo?

   Bilo bi pa fino da bi truplo tega terorista vrgli potepuškim psom. Ali pa razdelili meso kakšnemu pasjemu zavetišču. Lahko bi snemali dokumentarce na to temo in nekaj zaslužili s tem.

   • janez.pokoncni

    Preglej posnetek, imaš podnapise.
    Kaj misliš, da njihova vera ne odobrava? Klanje svinj? Svinje zanje niso svete živali, ampak ravno nasprotno.

    • Kat Wilson

     Vem da jih sovražijo in da niso svete živali. Oni nimajo svetih živali. Ampak koljejo pa jih vseeno, kar marsikaj pove o njihovi imbecilnosti.

     • mojadezela

      Svinje nočejo jesti, ker niso kanibali.

     • Kat Wilson

      Kaj so pa tebi svinje naredile, da jih tako žališ?

  • Tanja Bor

   S tem, da si muslimani med seboj pomagajo, pa se ne morem strinjati. Pobijajo se tudi med sabo. Poglejte sunite in siite, pa bahaje. V resnici je ravno nasprotno. Muslimani se ne marajo in s priselitvijo v Evropo se bodo njihovi spori prenesli k nam. Poleg terorizma.

   • janez.pokoncni

    Hehe vidim, da me bereš ampak ne dovolj pozorno. Izjemno težko kdaj “butnem” kaj “na pamet”.
    Izogibam se puhlih floskul v stilu ; vse jih je treba nagnati, takoj gremo na volitve, jutri naredimo lustracijo, odstavimo vlado, itd.
    Post na katerega repliciraš je na meji tega, kar sem sposoben izdaviti in običajno bi me bilo sram spuščati se na tak nivo. Postov brez vsake vrednosti (brez vsebine, samo parole) mrgoli na forumu, a danes sem sprovociran napisal še sam nekaj podobnega, vendar bom zdaj popravil in vsaj tebe nekaj naučil, za veliko večino najinih forumskih kolegov pa je to itak mnogo predolg post pa še znanje jih ne zanima – zanje je bil spisan prvi post. :):)

    Torej, pred oči mi je prišel interviju, v katerem intervijuvanec izpostavlja sveto povezanost muslimanov kot velik problem Evrope. S tem se sam povsem strinjam. Muslimane (vse) v Evropi veže – VERA !!! Muslimani in tudi vsi ostali, se v povsem tujem svetu obnašajo zelo drugače, kot so se obnašali doma. V Evropi jih je velika večina med sovražniki. Tako tudi mi gledamo nanje in tako gledajo oni na nas.

    Greva zdaj na “delo” ; :)

    Razlika med šiiti in suniti je skoraj takšna kot med pravoslavci in katoličani ali protestanti.

    Suniti verjamejo, da Muhamed ni pustil nobenega naslednika na zemlji. Po Muhamedu, na odrešenika še čakajo.

    Šiiti so manjšina (cca 15% samo). Verjamejo, da je Muhamed določil naslednika in sicer svojega bratranca Alija. Šiitski voditelji so lahko samo pravokrvni (Muhamedova kri) medtem, ko je pri Šiitih lahko teoretično vodja vsak. Šiiti imajo božje poslance nenehno pred sabo (to so njihovi voditelji) medtem, ko so sunitski šefi imami (podobno našim župnikom).

    SKRATKA !!! Razlika med njimi je OGROMNA!!!
    Priporočam ti “malo” Petriča (od cca 19 minute naprej) v včerajšnih Odmevih.
    http://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174445433

    Mi džihad “prevajamo” kot muslimansko sveto vojno proti nevernikom. Džihad je sveta OBVEZA vsakega muslimana.

    Specialno zate sem zbral par citatov. Upam, da boš razumela, ne želim pa ti s tem preveč pokvariti večera.

    Kuran 2:216
    Propisuje vam se borba, mada vam nije po volji! – Ne volite nešto, a ono može biti dobro za vas; nešto volite, a ono ispadne zlo po vas. – Allah zna, a vi ne znate.

    Kuran 4:95-96
    Vjernici koji se ne bore – osim onih koji su za borbu nesposobni – nisu jednaki onima koji se na Allahovu putu bore imecima svojim i životima svojim. One koji se budu borili ulažući imetke svoje i živote svoje Allah će odlikovati čitavim stepenom nad onima koji se ne budu borili, i On svima obećava lijepu nagradu. Allah će borcima, a ne onima koji se ne bore, dati veliku nagradu,
    počasti od Sebe i oprost i milost. – Allah prašta i samilostan je.

    Kuran 9:91
    Neće se ogriješiti nemoćni i bolesni, i oni koji ne mogu naći sredstva za borbu, samo ako su prema Allahu i Njegovu Poslaniku iskreni. Nema razloga da se išta prigovara onima koji čine dobra djela – a Allah prašta i samilostan je –

    Kuran 9:111
    Allah je od vjernika kupio živote njihove i imetke njihove u zamjenu za Džennet koji će im dati – oni će se na Allahovu putu boriti, pa ubijati i ginuti. On im je to zbilja obećao u Tevratu, i Indžilu, i Kur’anu – a ko od Allaha dosljednije ispunjava obećanje Svoje? Zato se radujte pogodbi svojoj koju ste s Njim ugovorili, i to je veliki uspjeh.

    Kuran 9:122
    Svi vjernici ne trebaju ići u boj. Neka se po nekoliko njih iz svake zajednice njihove potrudi da se upuste u vjerske nauke i neka opominju narod svoj kad mu se vrate, da bi se Allaha pobojali.

    Kuran 47:4-6
    Kada se u borbi s nevjernicima sretnete po šijama ih udarajte sve dok ih ne oslabite, a onda ih vežite, i poslije, ili ih velikodušno sužanjstva oslobodite ili otkupninu zahtijevajte, sve dok borba ne prestane. Tako učinite! Da Allah hoće, On bi im se osvetio, ali On želi da vas iskuša jedne pomoću drugih. On neće poništiti djela onih koji na Allahovu putu poginu, i On će, ih, sigurno, uputiti i prilike njihove poboljšati,
    i u Džennet ih uvesti, o kome ih je već upoznao.

    Da nekako potegnem črto. Nemogoče je vse muslimane metati v isti koš. Nemogoče je vse kristjane, budiste, ateiste metati v isti koš ampak, kot je bil pred 500 leti dejansko nevaren fanatični kristjan, so danes nevarni fanatični muslimani in teh je med muslimani nepredstavljivo več, kot je med nami danes fanatičnih kristjanov.
    Če da pravi musliman na vago “borca” džihada, ki je obveza vsakega muslimana, in evropskega policaja, ki tega borca išče potem se zelo bojim, da se bo vaga v veliki večini primerov prevesila na stran “borca”, Alaha in vere same. To je point. Velika večina muslimanov, ki je ta trenutek v Evropi, bo v primeru težav pomagala zločincu pred evropsko roko pravice!!

    • indijanka

     Lepo si to povzel. Seveda so povezani. Gre za vero, ki se najhitreje širi, saj za svoje širjenje ne potrebuje cerkvene organizacije. Vsak musliman lahko Koran bere sam, moli petkrat na dan, izvaja post s tem so mu grehi odpuščeni ter veri daruje premoženje. Da so ljudje dobro uigrani poskrbi država, ki je vero uvedla v svojo pravno ureditev. Kot si lepo ugotovil so razlike med njimi sicer pomembne ampak prvo vprašanje, ki ga Islam rešuje je vprašanje Alaha kot edinega boga, torej prvo spodbujajo versko vojno, kar si lepo zapisal. Šele kasneje se pojavi vprašanje nasledstva preroka, torej prepir med njimi. Ker ne znajo ločiti vere od svojega življenja in ker verjamejo, da je Islam edina možna vera, asimilacija sploh ni možna. Meni sploh ni jasno, kako s tam izhaja Kahlil Gibran tretji najbolj bran pesnik vseh časov.

     • janez.pokoncni

      Ja. Point mojega izpostavljanja povezanosti niso bile razlike, ki jih ločijo doma, ampak prepad med svojim domačim okoljem in Evropo oziroma preostanku razvitega sveta.
      Mi smo tudi med sabo razklani VENDAR, če bi zdaj prišlo do vojne recimo s Kitajsko, bi se povezovali med sabo, da bi bilo veselje. Naenkrat bi bili Balkanci, bivši Avstrijci, Evropejci, kristjani, itd.
      Ti, v bistvu tudi ogromni reveži, se najdejo skupaj pod skupnim dežnikom – islamom.

      Glede asimilacije. To je tisto zastrašujoče. Več ali manj nam je vsem jasno, da se ta sploh ne more zgoditi. Mi vemo, da nočemo živeti po muslimanskih pravilih oni pa vedo, da vsi, ki po njih ne živijo niso ljudje.

     • indijanka

      Drži, ker Islam ni abstraktna teorija ampak način življenja Življenje, ki je podrejeno eni sami avtoriteti Alahu. Nič od preostalega ni pomembno. Niti družina, niti ljubezen. … kaj šele vse preostalo drugo. V vseh teh smereh zahteva popolno svobodo. Zato ni razlike med moškim, žensko ali otrokom. Tu poka moje srce, ker tega ne morem sprejeti. Pred časom sem prebirala kar zanimivo diplomsko nalogo Monoteizem in nasilje. Želela sem vsebino, resnico in vpogled v svojo prihodnost. Evropejci bi morali biti vzgojeni tako, da bi znali sprejeti to resnico. Pomembnejša je kot matematika.

  • Slovenec 33

   Glavna zapoved za muslimane je širjenje islama in uničevanje nevernikov.
   Vedeti je potrebno, da je islam krvava, pedofilska in histerična religija, ki sili svoje podanike v fevdalizem. Fevdalci so pa njihovi farji.

  • Sloven”c

   Teli ticki pozabljajo, da znamo tudi mi klati….poleg tega pa še kaj drugega, da ne bomo kmalu zalaufal nove množične tuširnice po Evropi.

   • Kat Wilson

    Ja, za biznis bi bilo super, pa še z Rusi bi na polno poslovali ker bi rabili plin. :V

 • if

  Malo manjka in iz najvišjih vrhov bo izrečeno “Merkl-ova, vsi izvajalci in podporniki politike odprtih vrat, ne glede na državo, tudi v Sloveniji, so kriminalci”.

  To že dolgo vem.

 • dež

  Dokler je tako, da lahko nezakonito prideš v Nemčijo, oni te pa ne morejo zakonito izgnati, se mi zdi vsak komentar izguba časa. Me vse skupaj spominja na pse in karavano.

 • montyamp

  Fatima Merkel je orodje v rokah židovskega kapitala .
  Sanjač financiran od golazni , kateri gredo uspehi EU v nos .
  Kako brez denarja zmagati na volitvah ???
  S kamenometalsko sodrgo , bi židje radi destabilizirali in si pokorili EU , Adolf je to sprevidel že pred 100 leti , nekateri tega še danes ne vidijio .
  židovska mentalna pohabljenost , je primerljiva s komunističnim univerzalnim retardizmom .

  • RATATA

   Vse tri točke cionizma opažam pri nas. Akterji so levočefurska združba podkrepljena z istospolniki in feministkami.
   Kapital + sodstvo + kvazi kultura, s to nesrečo, da imajo 90% medijev.

 • Unikatna

  Oblastniki, podporniki, mirovni inštituti itd upam, da poznate definicijo genocida!?

  Po sklepu Generalne skupščine Organizacije združenih narodov je bil genocid razglašen kot zločin proti človeštvu dne 9. decembra 1948 !

  Genocid v slovenskem pravu – Kdor ukaže ali stori z namenom, da bi v celoti ali delno uničil neko narodnostno, etnično, rasno ali versko skupino, naslednja dejanja:
  pobijanje pripadnikov takšne skupine,povzročanje hudih telesnih poškodb ali okvar duševnega zdravja pripadnikom takšne skupine, naklepno izpostavljanje takšne skupine življenjskim razmeram, ki naj privedejo do njenega popolnega ali delnega fizičnega uničenja, izvajanje ukrepov, ki preprečujejo rojstva v takšni skupini, prisilno preseljevanje otrok ene skupine v drugo skupino.

  • montyamp

   Organizacija združenih narodov , je brezzobi crknjeni tiger .

   • Unikatna

    Imaš prav.

   • if

    Kljub temu je definicaja genocida jasna, obtožujoča!

 • montyamp

  KAPITAL v rokah bolnikov , je vir zla danes .
  ŽID O ŽIDIH : : :
  https://www.youtube.com/watch?v=5dKbjf-o_5Y

 • montyamp

  Skregani z realnostjo , futuristični fanatiki , svobodomiselni človekoljubi , bodo za kri prelito zaradi iracionalne drže , ki je posledica elementarne trme , ušli kazni , ker se je strpnost zažrla v ljudstvo kot kuga , ki bo povzročila prav toliko škode kot omenjena kuga .
  Adolf ni bil neumen . Židovska propaganda , je podobna izpadom CK-KPYU , kjer so največji klavci in fašisti , obsojali Hitlerja in s tem pokazali da jim je Adolf nagnal strah v vse dele telesa , razen možgane , katerih namreč nimajo .
  https://www.youtube.com/watch?v=SQOfJ3l1Dac

 • xtc

  Oslaboumnih komentarjih tule nima smisla:
  Gre pa za par stvari;ki so precedrugače zveneče;kot jih želijo prikazati nekateri komentatorji:
  Merccklova je s svojo izjavo pe samo pospešila zadevo oz: ji dala zagon;uvoz te nadlege je bil prisoten že kar nekaj časa;z njeno izjavo pa je dobil še dodaten zagon_definitivno pa je ena izmed glavni krivcev za vse kar bo sledilo:
  Nadalje treba je vedeti ;da je bil njen oče tesno povezan Stasijem;zalo zagrta za DDR pa naj bi bila v rani mladosti tudi Geli(sodelovala v nekaterih organizacijah):Stasi pa ni bil kdor koli bil je bratska totalitarna državna varnostKGB ja;katerega vernik in agent je bil ravno komunist Vlado sedaj sponzor Le Penove in še nekaterih desnih strank sedaj z namenom razbijanja EU ;FINANCIRALNAJ BI TUDI KLOVNA Faragea;ki je Britanijo spravil v težave:Skratka ob teh povezavah ;dobi cel problem nove razsežnosti:
  Je pa res da se je Nemce vseskozi ob vsaki resnejši potezi takoj označilo za naciste in to je letelo tudi z RUSKE STRANI:Kajti treba je vedeti ;da je social demokrat SCHROEDER;SEDAJ NAČELU RUSKO_NEMŠKE DRUŽBE;ki želi Nemčijo in velik del EU SPRAVITI V POPOLNO ODVISNOST OD PLINA iz Rusije:
  Da je težava tudi v tem ;da nemškemu kot EU GOSPODARSTVU MANJKA DELOVNE SILE;A SE ZADEVE NE DA REŠEVATI NA TA NAČIN;potem;ko so ugotovili ;da so Rusi in velik del tistih ;ki so iz teh bivših republik SZ NEUPORABNI MISLILI ;DA BO Z PEČENIMI IN KAMELARJI BOLJŠE_NAROBNA MATEMATIKA:
  IN TRETJA TEŽAVA JE ŽE ZNANA CINCAVOST eu politikov ;ki je zakuhala že drugo vojno in sedaj bo še tretjo:
  In ne nazadnje tako razburjajoči se nacionalisti Francije;Anglije;NIZOZEMSKE IN ŠE KATERE KOLONIALNE DRŽAVE POZABLJAJO;DASO ZA OGROMNO POPULACIJO TEŽAVNIH NEAVTOHTONIH PREBIVALCEV;KRIVE ŽE SAME OD PREJE;SAJ SO SVOJIM PODANIKOM;KAR PODARJALE DRŽAVLJANSTVA BREZ KAKRŠNIH KOLI SIT IN OMEJITEV:
  In še zadnje najbolj boleče spoznanje je to;da vzpostavitev reda ne bo možna brez vojne;saj se imigrantov in novih valov nebo dalo ustaviti drugače kot s grobo silo_to pa pelje v vojno::ki bi oslabila Evropo;šla pa narobe ravno Putinu;ki bi tko oslabljeni zasedel ;dele;ki jih želi za vzpostavitev njegovega imperija:
  Skratka brezbametni desni populisti so lahko hitro grob za Evropo;da se znajde v novem socialističnem imperiju:
  Desnica vEU BO MORALA BITI ZELO PAMETNA IN PREUDARNA;DA Evropa nebo iz enega multikulti socializma;preko desnih populistov tranzitirala v novi nacionalsocialistično_komunistični Putinov objem in okupacijo:

 • Vrhovni sodnik

  Angela in njeni kolegi iz drugih držav, vključno s cmerkom, bodo končali v Haagu, preverjena vest, ki je prišla iz onstran Atlantika.

  • Novakec1

   Haag je pa izpostava Bruslja?

   • Prihajam Slovenija

    Nič več.

 • xtc

  Velja a še opozoriti na nekaj kar se je pokazalo včeraj:
  Vpitje komunistično rusofilskih komentatorjev; “vsega so krivi Judje” je identično nacionalsocialističnemu vpitju oz: vpitju socialistov “vSI desni Nemci so potencialni nacisti_ob kkem resnejšem ukrepanju proti levakom:”
  Kaj hočem povedati?
  Gre za popolna zavajanja in podpihovanja sovraštva:
  čE BI OMENJENI KOMENTATORJI VSAJ MALO POMISLILI BI RAZMIŠLJALI DRUGAČE_nAJPREJ jUDJE ŽELIJO VES SET MUSLIMANSKI;DA BODO LAHKO VLADALI:
  nEUMNOST:aMISLITE ;DA BO PET ALI VEČ MILJARD MUSLIMANOV GLEDALO PAR jUDOV ;DA JIM BO VLADALO?dEFINITIVEN IDIOTIZEM:
  definitivno pa je še nekaj;če bi poznali sistem bančništva Judov in ga primerjali z muslimanskim bi videli ;da gre za popoln nesmisel in da je muslimansko bančništvo bližje komunističnemu kot Judovskemu in nenazadnje kar se je pokazalo ;da je druščina ob Clintonovi in Barakarjudelovala anti Judovsko V ozn;KAR POMENI ;DA TA KROG DELUJE TUDI PROTI LASTNIM;KAR kaže ;da gre za ljudi ;kateri izključno delujejo po nekem drugem ključu :

  • montyamp

   Nena bluzi , žid je žid : : :

   https://www.youtube.com/watch?v=Do5O3lvnw6w

   • xtc

    Osebne travme in antipatije ter norosti so pač osebne_ljudi pač ne moreš presojati zgolj zato ker je član nekega naroda:

    • mojadezela

     Žid ni narod ampak vera. Kdaj boš to dojel?

  • montyamp

   Kaj dela Soros v Makedoniji ???

   • Sloven”c

    Tega ti kaj bi bilo treba za krvatelc potegnit in to orenk

  • mojadezela

   Nisem vedel, da je na svetu 5-6 milijard muslimanov.

 • zvezda repatica

  Že pol drugo leto nedolžni EU narod trpi od posilstev, mučenj …… Zaradi morij in klanja nešteti krvavijo, a nje se ne dotakne nobena beseda – ne trpečih, ne modrih svarilnih besed izkušenih ljudi…….. Čakala je in čakala novih tragedij……….
  Človek preprosto ne more verjeti taki slepoti, zaverovanosti v sebe in trmastemu vztrajanju v slabem.

  • Rožle

   ░░░░░░░░░░░░░░░░▄▓▄
   ░░░░▄█▄░░░░░░░░▄▓▓▓▄
   ░░▄█████▄░░░░░▄▓▓▓▓▓▄
   ░▀██┼█┼██▀░░░▄▓▓▓▓▓▓▓▄
   ▄▄███████▄▄▄▄▄▄▄▄█▄▄▄▄

 • cosmosjasnovidec

  Sem že nekajkrat navedel,da je Merklca potomka Hitlerja ter,da je odraščala v času ruskega komunizma pod katerim so rusi opravljali v nemćiji DDR.
  Za merkelco se je sicer tudi domnevalo,da naj bi bila Hitlerjeva hčerka mislim pa da je bilo mišljeno,da je mati od Merkelce bila Hitlerjeva Hčerka.
  Sicer pa nacist ostane nacist posebaj če je še tako odgojen.
  Merkelca je dolgo skrivala svoja izdajalska in maščevalna načela do zvezne republike nemčije,ko se je pa podrl zid med obema nemčijama se je pa pričelo.
  Z naseljevanjem kamelotrjbarskih musličev je dosegla osebno maščevanje ne samo v nemčiji ampak po celotni europi in torej nadaljevala tisto kar Hitlerju ni uspelo vendar ona z razliko nad lastnim ljudstvom.
  V DDR-ru so pa tako ali tako še vedno bili delujoči nacistični pristaši Hitlerja kateri so svojo naklonjenost povečali z združitvijo obeh nemčij.
  Da tole nikomur v vladi ni in še sedaj ne pade na pamet mi nikakor ni jasno razen,če so vsi enakega nacističnega nagnjenja kot Merkelca kar pa tudi ni čudno.Tiste kateri so pa Merkelco pogruntali so pa razglasili za sovražnike kamelotrajbarske teroristične muslimanske golazni ter,da širijo sovražen govor in tako dalje ravno enako kot pri nas domoljube in desničarje izdajalska komunajzerska ter čefutarska levaška zahojena drhal.

 • neny

  Kristusov pasijon. na sliki. Kmalu bo polnoč.

 • bojan

  vso bolano politiko merklovo , podpornike levake je treba poslat v Haag in jim sodit …

 • FRANC3

  Če želi in hoče Merklova rešiti Nemčijo in sebe s tem pa tudi CDU, mora takoj obrniti politiko za 180 stopinj. Multi-kulti politika je v Evropi dokončno mrtva. Migrantska politika je pokazale temne plati svojega delovanja. Z nadaljevanjem takšne mevžaste politike do beguncev in islama, bo Merklova samo vzpodbujala radikalizem na desni. Radikalizem, pa naj bo levi, desni, verski komunistični, ..) ni nikoli dober.

  • stajerc5

   Glede na zeeeelo dolge izkusnje z levim radikalizmom pri nas, bi bil, vsaj jaz, zelo srecen, ce bi si poiskusili se ene 20 let desnega!!!

   • sodnikisozločinci

    In to ultra radikalizma.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!