Aretirali šefa mafije ‘Ndrangheta, Antonia Pelleja

Slika je simbolična (Foto: epa).

Na skrajnem dnu italijanskega škornja, v mestu Bovalino, je policija aretirala šefa kalabrijske mafije, ki so ga iskali zadnjih pet let. Leta 2009 je bil obsojen zaradi mafijskih zločinov na 13 let zapora, leta 2011 pa je iz bolnišnice v kalabrijskem mestu Locri pobegnil.

Antonio Pelle je bil rojen kot četrti otrok revne italijanske družine. Kriminalne dejavnosti tega pomembnega šefa mafije so se začele s krajami (1957), streljanjem (1958), leta 1961 je bil aretiran zaradi umora, leta 1988 pa se je začel ukvarjati s trgovino z drogo, ki jo je uvažal iz Turčije. Decembra 1991 je prevzel mednarodno trgovino s hašišem, temu pa je sledila tudi trgovina z orožjem.

Morda vas zanima tudi slovenska scena: Obravnavo “balkanskih bojevnikov” so morali prekiniti

Pelle velja za vodjo klana v južnoitalijanski mafijski trdnjavi San Luca in se nahaja na seznamu italijanskega notranjega ministrstva poleg drugih najbolj iskanih in najnevarnejših zločincev. Njegovi sodelavci so bili udeleženi tudi v mednarodnem mafijskem obračunu v Duisburgu, v katerem je umrlo 6 Italijanov, poroča STA. Pelleja so aretirali v mafijskem podzemlju, v sobah pod njegovim stanovanjem v mestu Bovalino.

A. B.