Assange se norčuje iz demokratov: “Še štirinajstletnik bi lahko vdrl v njihovo elektronsko pošto”

Julian Assange (foto: epa)

Ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange je razkril, da bi lahko vsak 14-letnik vdrl v elektronsko pošto Hillaryjinega predsednika  volilne kampanje Johna Podeste. Njegovo geslo je bilo neverjetno neumno.

Po ameriških volitvah se veliko govori, kdo je najbolj ‘zaslužen’ za hekerske vdore v zasebno pošto samega vrha ameriških politikov. Številni največkrat s prsti pokažejo na Ruse, vendar je Assange razkril, da bi to lahko storil vsak amater, saj je imel vodja predsedniške kampanje demokratov povsem nezavarovano elektronsko pošto – njegovo geslo je bilo zelo preprosto in se je glasilo – ‘geslo’ (password).

Assange je “tisočodstotno prepričan, da Rusi niso vdrli v Clintonovo kampanjo,” hkrati pa je dodal, da je predsednik Obama želel očrniti Trumpovo administracijo. “Še štirinajstletnik bi lahko vdrl v pošto Podeste,” je povedal o njihovi varnosti ter razkril, da so prišli do več kot 50 tisoč sporočil prek e-pošte Clintonove na enostaven način.

Na izjave Assangea se je preko družbenega omrežja Twitter odzval tudi Donald Trump, ki je sporočil, da mu Rusi niso dali informacij o zaseženi elektronski pošti Clintonove. To je potrdil tudi Assange in povedal, da Rusi niso bili vir informacij. Demokrati namreč vztrajno trdijo, da so bili vdori namerni in usmerjeni v rušenje Clintonove za potrebe Donalda Trumpa. Ravno prejšnji teden pa je predsednik Obama iz države izgnal 35 ruskih diplomatov.

Miha Pirih

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!