Avstralski ekstremist, ki je januarja do smrti povozil šest ljudi, sporoča sodnici: “Islam je edina prava vera. Jaz pa sem odrešenik!”

Foto: YouTube.

Teroristični napad Dimitriousa Gargasoulasa, Avstralca grškega porekla, ki je sprejel islamsko vero in postal skrajnež, počasi dobiva svoj epilog. Gargasoulasu, ki ga prijatelji poznajo tudi pod vzdevkom “Jimmy”, se je namreč začelo sojenje zaradi obtožb, nepovezanih z januarskim napadom na ulici Bourke Street v Melbournu, ko je z vozilom zapeljal v množico ljudi, jih šest ubil, več pa huje poškodoval. 27-letnik se je porotnikom na okrajnem sodišču v Melbournu prikazal naravnost iz zapora, prek posebne video povezave, svojega dejanja pa več kot očitno ni obžaloval. Kot namreč poročajo avstralski mediji, je Gargasoulas, oblečen v črno in v družbi svojega odvetnika, pogovor s sodnico opravil s širokim nasmeškom na obrazu, med drugim pa dejal, da ni kriv zločina, saj je v resnici odrešenik.

Dimitrious Gargasoulas je bil zelo dobro razpoložen, ko je skušal v video pogovoru prek internetne povezave sodnici dopovedati, da ni kriv zločinov, katerih ga obtožujejo. “Gospa sodnica. Nekaj vam želim povedati. Želim dejati, da je zakon Aboriginov podoben islamskim zakonom,” je začel svoj govor Jimmy, katerega je skušal njegov odvetnik, dodelila mu ga je država, večkrat ustaviti in ga prepričati, naj bo tiho.

“Vsi zakoni so, sodeč na Biblijo in Koran, ilegalni. Vaša častitljivost, ali veste, da je islamska vera edina prava vera? In da nisem kriv? Sem odrešenik,” je v bizarnem video pogovoru še uspelo povedati Gargasoulasu, preden je sodnica prekinila internetno povezavo. Zaslišanje je bilo nato prestavljeno na 25. maj.

Naj spomnimo. Gargasoulas je obtožen umora šestih ljudi, prav tako je obtožen poskusa uboja 29 drugih oseb, ki so se v času dogodka nahajale na ulici Bourke Street v Melbournu, letos 20. januarja.

Neposredno po napadu se je Gargasoulas identificiral kot musliman, preiskovalci pa še ugotavljajo, v kakšnem mentalnem stanju je skrajnež v resnici bil. Mediji so poročali, da je Gargasoulas neprišteven, drugi pa so prepričani, da mu je islam zgolj opral možgane.

T. F.

 • gušto

  Eh, koliko je med njimi neprištevnih..o tem bi se dalo razpravljati….so pa premeteni ti drugačekožci, o ja..

  • Steiermark

   Da so neprištevni, je itak nedvomno, kajti nekdo ko prostovoljno pripada k neki satanistične religiji, kjer se na veliko priporoča, klanje “nevernikov”, posiljevanje z namenom “discipliniranja žensk”, kjer ženske in otroci nimajo nobene vrednosti oz. njihova življenja, to lahko dojemajo samo neprištevni!

 • WatsonForus

  bi ga hitro odrešil ! štrik za vrat !

 • RealRevolution

  Islam je muslimanska religija.
  Religije so religije.
  Veroizpoved-Christianity ,po tem se mora cimbolj drzava priblizat z zakoni.
  Kaj vse jo napada ampak se zmagovalno brani.
  Ceprav politika ,desni premalo priblizajo k temu.Leve opcije so tako idealosko ze mimo.
  Imamo predsednistva namesto kralje.Z razlogom,ker nimajo toliko moci in tisti ki ze kar nekaj stoletji napadajo se zavzemajo ,da je to tako.
  Globalisti npr.
  Lahko si na enem kontinentu in upravljas z lovkami na drugem.

  Drzava bi morala uzakonit kot edino vero Krscanstvo za Slovenijo in potem gradit naprej.
  In tudi z zakoni bi bilo veliko dela.
  A to je le iluzija.
  Ker zelo zelo malo ljudi je vednih kako je oblegano Krscanstvo ,ze nekaj stoletij in zmeraj bolj iz miljon front.Huljse je hereticnost in lazni preroki,ucitelji kot pa tile.Ti lahko ubijejo oni pa duso pogubijo.Da pa se ne govorimo o tistih ki so neposredno nasproti saj bi govorili skoraj o “svetlobnih letah.
  Nasa vojna je iz svojih vrst prvo in najtezje saj ne more biti vec dobljena z celim obsegom in niti polovicno,ker je skorumpiranih vplivnezov ze prevec raztrosenih.
  TODA DVIG SCITA TISTIM KI SE BOJUJEJO NA PRAVI STRANI.
  Kdo je tiho je z nami in kdo nasprotuje proti.
  In teh je pa kot komarjev v velikih rekah.In njivovo vodenje in velik vpliv je legalen in zajedalsko dominanten.
  Milijonkrat vec je tudi vseh stvari ,ki ze koreninijo vpliv(slaba sporocila ,ki pa cloveku prija) v otrostvu in se prenasa iz generacije v generacijo.
  In zmeraj bolj bo saj vse hiti zmeraj bolj pospeseno.
  Carovnistvo,pedofilstvo,pederstvo,transeksual-gnus,razni razuzdani tv sovi(npr znan obraz ima svoj glas),poneumljenje (slovenija ima “talent”,marsikatere Disneyeve risanke imajo svoja sporocila”,levicarski mediji ki podpirajo ze marsikaj drugace,kot bi si nekateri zelel za dobrobit .
  To je samo malo ampak je propagandicno mocno kot strup.
  Skratka do Krscanstva so najbolj nestrpni.In bi moral imeti to marsikdo v mislih ko pomisli na drzavo.Kam gredo drzave,ki se distancirajo od tega.Ostane samo prazna drzava polno krvosesov!

 • Levicar nikoli!

  Ubijejo naj ga! In to zenska ga mora fentat, da ne bo postal kvazi mucenik in da ne bo dobil njegovih 72 devic… Sej ce clovek mal pomisli, kaksno sranje je ta islam… poden od podna!

 • Olga

  “Odrešenika” v zapor dosmrtno!

  • montyamp

   Zapor stane , ni dnarja .
   Ne moremo delati za njega , uničili so ga idioti ,
   kot so v Sloveniji morilski ovaduhi svoje UDBOOTROKE .
   REHABILITACIJA NEMOGOČA .
   Dokaži nasprotno .

   • Olga

    Res je! Ceneje bo, če policisti takšne teroriste ustrelijo kar na cesti!

 • xtc

  Poslat ga na štrik pa konec kot njemu podobne:

  • KAPIBARA

   Kitajci imajo za take,recept, ki vsebuje še korist od obsojenca..

 • janez zorman

  Pri našemu sodstvu bi mu mogoče celo uspelo, z svojo mučeniško razlago, v Avstralijo mu verjetno ne bo.

 • montyamp

  Oglaševanje kamelotrajbarske kozojebarije bi moralo zgledati takole : : :

  Mentalno pohabljen musliman , po moriji obglavljen na licu mesta v roku 1 minute .
  Ostanki kozojebca vrženi v najbližjo greznico , kjer so ga že čakale device z dolgiiiiimi repi .
  Trošenje denarja za morilce , REKLAMA KI SKRBI ZA EXPANZIJO FANATIZMA .
  Levičarski fašizem se liže z bratranci muslimani , ki težave rešujejo z morijo
  NORMALNIH .
  VOLIL BOM ORBANA .

  • Orbit_NG

   bravou !

 • Ana Job

  Cvrl se bo v peklu!

 • Feriss.H

  Odrešeni Gargasoulas pravi da je odrešen ker “Islam je edina prava vera”. Bi znalo kar držati, namreč ni samo odrešen tudi rešen bi znal biti kmalu. V Avstraliji, kot tudi v našem delu Euro-Multikultija, je veroizpoved dovoljena, terorizem pa je samo inačica Muslimanske veroizpovedi. Kakšen zagnani advokat + nekaj Sorosevega denarja in Pravoverni Vernik bi znal zopet izvajati svoje verske pravice.

 • Steiermark

  Odrešimo te serijske morilce, ter jim ponudimo tisto, kar je pravi odrešenik res skoz dal, križanje, jih položimo v grob in potem bomo priča dogodku, ali boddo ponovno vstali in oživeli……. Njihove žrtve tega nemorejo! Nagradimo jih, vse, ki to počnejo, na kakršnikoli način, da se bodo lahko počutili, ne kot odrešenik ampak kot njihove žrtve….

  • jan

   Za vsako nasilje in vandalizem – deportacija. Takoj in nemudoma.

   • bojan

    deportacija ni rešitev …se kmal spet vrnejo, to so bolane zveri, samo za v smrt poslat

 • dvanajstzvezdic

  V glavnem, ni čist diht.

 • šmentanamuha

  Tudi pri nas se počasi zbirajo…

  Komentator cocker na MMC je zapisal:

  “Nihče se ne boji beguncev, mi pa povejte eni, kako to da vas in varuhinjo in ostale fila-mega-internacionalo-trope ne moti to, da v azilnem domu ob izpadu wifija begunci demulirajo wcje in iztrgajo tuše iz zidov. O tem se seveda ne sme pisat v in informirat. In v dveh dneh je vse poštimmano od hitrjšga wifija do novih tušev in wcjev. Ne moti vas pa tudi recimo to, da so po državi pred nekaj tedni ob manjši suši gasilci moral dostavljat pitno vodo do naših državljanov, ki bi naj bila pravtako samoumna človekova pravica. Nobenga odziva ali komentarja od vseh teh človekoljubov ni bilo zapisanega?”

  Vir: http://www.rtvslo.si/sloven

  Če se je to res zgodilo, potem se moramo državljani organizirati in narediti pritisk na vlado in zahtevati, da prepreči nadaljnje naseljevanje in sprejemanje teh ljudi. Ničelna toleranca.

 • Caetano

  Ker smo tako bombandirani multikulturalizmom in tudi z multikulturnim katolištvom so takšne novice pravo olajšanje:

  https://www.catholicculture

  Islam kot religija meča.

 • bojan

  kaj sploh temu izmečku sodite … šus v glavo takoj, te zveri je treba takoj usmrtit

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!