Avstrija: 25-letni migrant v štirih mesecih spolno napadel 14 žensk in dobil le dve leti zaporne kazni

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Iz sosednje Avstrije je prišla novica o 25-letnem migrantu z afganistanskim državljanstvom, ki je bil obsojen na dve leti zaporne kazni, ker je v štirih mesecih spolno napadel 14 različnih žensk. Najbolj žalostno pa je, da ga zaradi spolnega nadlegovanja niso nemudoma izgnali iz države, temveč so ga obsodili z mizerno kaznijo dveh let zapora. Na takšen način se vsekakor navzven daje sporočilo, da spolno nadlegovanje ni nič posebnega. 

Migrant je bil na Dunaju obsojen po tem, ko je priznal, da je nadlegoval več kot ducat žensk v starosti od 18 do 36 let. Die Presse poroča, da se je Afganistanec, od novembra do decembra, zadrževal blizu  Reumannplatza in v večernih urah prežal na svoje nič hudega sluteče žrtve.

V petih primerih mu je napad uspel
“Oprostite, ampak naredil sem napake. Vem, da sem kriv,” je migrant povedal na sodišču. Tam je bilo mogoče slišati, da se je na žrtve spravil od zadaj in jih skušal zgrabiti za genitalije proti njihovi volji. V petih primerih mu je napad uspel, v devetih pa so se mu ženke uspele ubraniti.

Ena izmed žrtev je na sodišču razložila, na kakšen način se ji je migrant približal. Zatrdila je, da jo je tako prestrašil, da je naglas zakričala. To je moškega sicer odvrnilo, je pa povedala, da po tem dogodku trpi za paničnimi napadi in si ne upa več sama sprehajati ponoči. Nekatere izmed žrtev pa so povedale, da so napad moškega odvrnile s pomočjo udarcev v trebuh, ena pa celo s pomočjo solzivca. Afganistanca so po vrsti napadov na ženske februarja končno ujeli, ko je policija našla posnetek nadzorne kamere.

Foto: iStock

Dobil dve namesto pet let zaporne kazni
25-letnik je na sodišču povedal, da je v Avstrijo prispel zato, da bi zaradi talibanov v svoji deželi zaprosil za azil in dodal, da se je udeležil več predpisanih tečajev. Kljub temu, da je za tovrstni zločin predpisana kazen v višini 5 let, pa je sodnica Sonja Höpler-Salat odločila, da je kazen v višini dveh let zapora več kot primerna.

Vse od začetka migrantske krize spolni napadi na Dunaju zasedajo svoja mesta na naslovnicah avstrijskih časnikov. Nedavno se je zgodil primer, ko so iraškemu migrantu, ki je posilil 10-letnega dečka v bazenu, zmanjšali kazen iz šest let na štiri leta zapora, ker naj bi bila prvotno izrečena kazen pretirana.

V začetku leta pa je Avstrijo šokiral primer, ko je tolpa devetih migrantov izkoristila opito turistko in jo odpeljala v stanovanje, kjer so jo serijsko posiljevali. Avstrijska vlada je bila lani po navedbah Breitbarta prisiljena priznati, da je število spolnih zločinov s strani migrantov v primerjavi z letom prej v porastu, saj je statistika pokazala, da skoraj petino vseh spolnih napadov izvedejo migranti.

N. Ž.

 • Duhec

  Dve leti za šlatanje?! Spet čudovit članek…

  • stajerc5

   Fausija pa kar gori, nje?

  • garfi

   nečudovit smrad pod več imeni
   duhec5 press

 • totex39

  Sramota zdaj bomo pa te posiljevalce v Evropi še ujčkali v zaporih, namesto, da bi za vse take prestopnike EU sprejela zakon, da se izženejo takoj iz Evrope.

 • Olga

  Sodnica???? Tako mizerno kazen!!!??
  Ženske, zberite se in ga prebutajte, da se bo sam oziral od strahu, ko bo hodil po cesti!!!

  • pajot

   Prebutat bi bilo treba sodnico,morda tudi posilit; njega pa vsekakor kastrirat in izgnat nazaj med talibane.

  • stajerc5

   Sodnica je bila samo na sebe jezna, da ni bila takrat na pravem mestu in ob pravem casu…

 • Nata

  S temi Afganistanci je pa nekaj hudo narobe ? Imajo kakšnega vraga v genih ?
  Spodaj je nekdo omenil kastriranje. . . . . no, vsaj kakšno dobro injekcijo broma bi pa ža morali dobiti.
  Vse te horde mladcev, ki so se pritepla v Evropo. Sedaj pa brez dela postopajo okoli.
  Olga zelo dobro svetuje. . . . . žakelj na glavo, pa dobre batine bi moral dobiti.

 • premislek

  Narod je nezadovoljen z osebami, ki imajo v rokah oblast ( sodno ali pa zakonodajno), ker to kar se dogaja znotraj EU več nima stika z razumom in pravičnostjo! Sram me je, da sem del take skrajno levičarske EU!

 • garfi

  islamisti in teroristi od levakov in libertardov dobijo količinski popust
  nwo cosa nostra press

 • Metal Machine

  Z levo roko bi ga pufna, pa bi se mi zložja.

 • FeriSS.H

  Upam da bodo “imigranti” nadaljevali ta svoj Schlatenzi ringa-raja, pa tudi kakšen kavsenzi Ohne zustimmung, in zakaj pa ne, a niso Avstrijci volili “neodvisno-zelenega” Levuha za predsednika. Zamočili so krepko, priložnost so imeli in kot pravi pravilo – Tistemu ki zamudi priložnost in opici ki zgreši vejo rešitve ni nobene. Avstrijci so zdaj opice popadane z Tradicionalnih vej, na tleh ih pa natepavajo vse povprek razni Pavijani, predvsem Afghanistanski.

  Tiste Avstrijke ki jim ni do Pavijanske “ljubezni” pa naj tožijo državo za mastne odškodnine, najbolje kar skupinsko, po vzoru na skupinski sex. Država ih jebe “imigrantsko”, one pa naj državo s skupinsko orgijo odškodninskih zahtevkov. Enako velja za Slovenistanski becirk, seveda ko se bo moda Schlatenzija in Fukenzija razpasla tudi tu. Če protestira in divja AntiFa, pa naj pol še anti-“imigrantska” AntiPosilifa.

 • Franc Šink

  Ne bi bilo slabo uporabiti argentinski scenarij.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!