Avstrija proti migrantskim kvotam: Kar 90 odstotkov migrantov konča na socialni podpori!

Foto: iStock

Avstrijski minister za notranje zadeve se upira prizadevanjem EU za povečanje kvote migrantov v svoji državi, pri čemer navaja, da 90 odstotkov prosilcev za azil v Avstriji konča na socialnih prejemkih in s tem obremenjujejo celoten sistem.

Avstrijski minister za notranje zadeve Wolfgang Sobotka je ponovno nasprotoval poskusom Evropske unije, da bi ta v Avstrijo poslala več migrantov in rekel, da velika večina na koncu zahteva denarne koristi, poroča Kronen Zeitung. “Avstrija je nosila glavno breme od leta 2014 do leta 2017. Naš sistem je preprosto preobremenjen. V nekaterih dnevih smo na dan prejemali po 15 tisoč migrantov, danes je povprečje okoli 30.”

Madžarska in Poljska še vedno zavračata priseljevanje migrantov
Načrt prerazporeditve migrantov v EU je bil v mnogih državah sporen in države, kot sta Madžarska in Poljska, so načrt popolnoma zavrnile. Madžarska je lani izvedla referendum o tem vprašanju, v katerem je velika večina Madžarov glasovala za zavrnitev predloga. Madžarska in Slovaška sta se takrat pritožili na Sodišče Evropskih skupnosti (SES), s trditvijo, da je sporazum o prerazporeditvi neveljaven, ker ni soglasnega soglasja držav članic in njihovih državljanov. Prejšnji teden je Sodišče Evropskih skupnosti zavrnilo pritožbo, vendar sta Madžarska in Poljska sporočili, da bosta še vedno zavračali priseljevanje.

Pokazalo se je, da so matere iz tujine bistveno preveč zastopane med tistimi, ki zahtevajo dodatek za nego otroka v Avstriji. Na Dunaju družine tujega porekla predstavljajo že 55 odstotkov tožečih strank, ki so davkoplačevalce stale na milijone evrov.

D. Š.

 • samsara

  “Kar 90 odstotkov migrantov konča na socialni podpori!”

  Ma bejšte no! Le kdo bi si kaj takega sploh lahko zamislil?!?
  Pa taki strokovnjaki, celo znanstveniki…
  Pa tako dober in plenenit namen imajo bogatiti in plemenititi Evropo, pa…
  Pa delati za penzije starajoče se evropske populacije. A glej ga zlomka, zaenkrat živijo bolje in brezskrbneje ekot velik del upokojencev, so deležni vsestransko popolne in brezplačne oskrbe + žepnine. Pa stanejo nas po osebi mnogokratnik upokojenca, ki pravzaprav prejema le tisti denar, ki ga je desetletja dolgo odvajal za namen pokojnine.
  Pa pustimo zdaj ob strani črno kroniko, ki jo prav tako prizadevno in požrtvovalno ustvarjajo na račun njihovih gostiteljev.

 • Valter BraniSlav

  ISLAM JE ZA EVROPO STRUP.
  TO JE VSE, NE NASEDAJTE LAZEM DESNIH IN LEVIH POLITIKOV KI VAM LAZEJO.

  • Janez Novak

   Izza islamizacije Evrope so globalisti, katerih trdo jedro so evro-ameriški banksterji, ki izza kulis vodijo Evropo in Ameriko. Politiki, ki izpolnjujejo njihovo agendo, pa se le njihove lutke na vrvicah, ki jih poljubno sukajo. Podobno velja za manstream medije in druge opinion makerje ter nevladne organizacije. Vsi so vpeti v voz najhujših zločincev na tem planetu, ki so odgovorni za skoraj vse vojne v moderni zgodovini do zdaj.
   Paradoks je v tem,, da je vsakdo, ki kakorkoli nasportuje zločinski globalistični agendi, ki se je ne bi sramovsal niti Hitrler, takoj označen za skrajneža, rasistaa, nacifašista. Edini fašisti v sodobnem svetu so globalisti, ki z vojnami na bližnjem vzhodu in drugod ustvarjajo reke migrantov, ki jih načrtno usmerjajo v Evropo z namenom odprave evropskih narodov in vzpostavitve nkakšnega evroafrazijskega ljudstva brez nacionalne identitete.

   • Valter BraniSlav
    • KIKI

     No, koliko jih imaš doma? Toliko kot Vesna Godina, ki daje v najem svoja
     lastniška stanovanja ( pridobljena?) in najemnino in stroške krepko
     zaračunava državi! Humanistka pa taka! Sram naj jo bo, njo in “dobrotnike”
     njenega kova!

     • Valter BraniSlav

      Jaz imam doma 2 od 4 otrok, 4 vnuke, in tri zenine sorodnike.
      IN SEVEDA NOBENEGA MUSLIMANA. ONI V EVROPO NE SPADAJO.

 • Janez Novak

  Kdaj bomo dojeli, da nas Bruselj preprosto farba. Njihov cilj je spraviti v Evropo čim več migrantov in ustvariti nepovratne pogoje za odpravo evropskih narodov ter oblikovanje anacionalnih Združenih držav Evrope. Drugi cilj je islamizacija Evrope, ker bo edino tako moč Evropo integrirati z Bližnjim vzhodom, Severno Afriko in naprej z Orientom. Naš Cerar, ki govoriči o solidarnosti, pa je ali baraba ali bedak. Nobeno mu ni prid.

 • Olga

  Vse poslati domov, pa naj tožijo svoje, če upajo! Tu je Evropa! Mi ne bomo delali za teroriste! Islam je nasilna ideologija!

 • xtc

  Evropa se očitno razletava,verjetno bo lahko Bruselj navažal imigranter k sebi,kajti vse več bo začelo z uporom in kmalu tudi nasilnim izganjanjem neegalnih imigrantov,kot tudi onih,ki se nebodo popolnoma socializiral.Skratka Bruseljski birokrati bodo razsuli EU..

 • Zgornji

  AAAAAAAMEEEEEEENNNNNNNNNN !!! ! !!!
  TAKA DRHAL JE KORISTNA SAMO ZA “RIBJI FUTER” , ŽAL .

 • Antonius

  Brezpogojna socialna pomoč in otroške doklade so grob evropske krščanske kulture in uspešne družbene prihodnosti.

  • janez.pokoncni

   Še kaj drugega je ampak vse skupaj se steka na isti imenovalec – sistem vzajemnega ropanja imenovan socialna država. Takoj za socializmom najbolj abotna zadeva, kar si jih je izmislil človek v 20tem stoletju.

   • Antonius

    E=mc2 je samo na kocu zapisanega na treh šolskih tablah.
    Za še kaj drugega bi tudi jaz lahko naštel za tiste tri šolske table.
    Sicer pa, eni razumejo, kam nas pelje zlorabljena sociala, drugim je pa nesmiselno pisati preobsežno razlago, ker jo niti brali ne bi.
    So pa to šolsko snov prepozno razumeli Srbi, ko so jih z jugoslovansko socialno pomočjo, enačbo “skapirati” naučili Šiptarji.
    Evropa ponavlja šolsko uro socijale, skapirala jo bo pa prepozno, kot Srbi.

    • KAPIBARA

     Zakaj je, že vide napeke, potrebno ponovno delati :-( ??

   • xtc

    Ne človek socialisti-socialisti vseh vrst niso ljudje,primerljivi so s klopi,metljaji ipd paraziti.

 • Adolf Hitler Lebt

  si lahko mislte zakaj ker so se pre blesavi da bi lako drzal zebel v rok kaj sele da bi ga znal zabit u cem so najbol dobri so samo za lutschi lutschi schlecki schlecki fiki fiki rameln rameln in se razmnozevat kot podgane smrad!

 • Adolf Hitler Lebt

  prihaia delovna sila v obliki iquja Forrest gump in Miro zmerar!

  • KIKI

   Tu nekje, mogoče za stopnjo višje, ker nižje pač ne gre!

 • RATATA

  Avstrija bo lahko pokazala svojo suverenost. Zastoji na karavankah so že del tega. Elegantno si lahko zagotovi ukrepe kot višegrajci. Vprašanje je, s čim bo avstrijske velikaše podkupila Nemčija. Mi v Sloveniji, bomo pa le nemo opazovali in bentili na Avstrijo, ko se bomo dušili v množicah polmesečnih pritepencev, namesto da bi manifestirano možnost odločanja posnemali.

 • garfi

  in živijo na volilni bazi za njihove uvoznike
  Butalci imajo radi dolge kolone na meji z Avstrijo
  prost pretok bo za vedno sedaj zaprta meja

 • garfi

  NOREC dr Janez Sveti • 18 minut nazaj
  Žan Mahnič, ti si škodljiv za slovensko državo.
  DR janez Sveti genij
  dr Janez Sveti • en dan nazaj
  Nova24tv je obrekljivi medij. kdo je s kom spal, kdo je na severnokorejski tv in podobne čence!
  Medij za nezahtevne bralce.
  DR janez Sveti genij
  dr Janez Sveti > Bald Eagle • 15 ur nazaj
  Ker se sproščam in zabavam. Nikjer ne najdeš toliko komentatorjev, iz katerih se z lahkoto norčuješ.
  DR Janez Sveti genij
  dr Janez Sveti > Olga • 39 minut nazaj
  Zakj ste eni na skrajni desnci tako butasti, ter miislite, da če nekdo, ki ni tako bitast kot ste sami ni desničar še najmanj kučanist?
  Garfi, ti in še nekaj komedijantov tukaj ste največja sramota za desnico. Zabiti, nerazgledani, nestrpni in neznate sestavit enega pametnega komentarja. Ni čudno, da vam je klovn Mahnič všeč.
  DR Janez Sveti genij
  dr Janez Sveti
  Poglej. Enih par vas je dejansko umsko bolnih in ne dojemate realnosti, kakor drugi ljudje. Jaz nisem nikomur grozil. Razložil sem vam, da milijard o katerih sanjate NI VEČ in jih NIKOLI več nihče od vas nebo videl. To, da vam svetujem da greste v naravo je zato, ker res verjamem, da bi vam pomagalo pri vaših duševnih tegobah. Jaz ne sesuvam nove14tv, ampak jih sesuva bedasto trobljenje o emigrantih, udbi, islamu in podobnih zahojenih in nepomembnih temah. Pisanje o temu kako Tomička sedi na klopi je noro zanimivo? Kretenizem!
  O kakšnih glasovih govoriš?
  DR janez Sveti genij

 • garfi

  Fogglof Tunnek to dr Janez Sveti • 26 minut nazaj
  Jas pa fse pojem… Ko Julika speče svinjsko glavo v krušni peči, jas še oči pojem…resno!!!
  dr Janez Sveti to Fogglof Tunnek • 17 minut nazaj
  Jaz tudi. Vidiš, kako sva si podobna.

 • cosmosjasnovidec

  Naj postrelijo drhal pa je ne bo potrebno vzdrževati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!