Avstrijski socialisti vpleteni v afero lažnih profilov

Foto: iStock

Afera z lažnimi profili na Facebooku, ki v predvolilni kampanji za avstrijske predčasne parlamentarne volitve že nekaj časa buri duhove. Strokovnjak za odnose z javnostjo Peter Puller, ki je vodil pripravo lažnih profilov, je lažna profila pripravil na zahtevo nekdanjega svetovalca socialnih demokratov. 

V ljudski stranki pod vodstvom Sebastiana Kurza, ki mu pripisujejo največ možnosti za prevzem kanclerskega položaja, so zaradi lažnih profilov na Facebooku napovedali tožbo proti socialdemokratom, ki naj bi bili povezani s Pullerjem. Tožbo so napovedali tudi socialdemokrati in sam Puller. Tožilstvo na Dunaju je v četrtek zvečer sporočilo, da so zaradi afere sprožili uradno preiskavo proti neznani osebi.

Puller je lažna profila na Facebooku pripravil na zahtevo nekdanjega svetovalca socialdemokratov Tala Silbersteina. Kot je za avstrijske medije v četrtek še razkril Puller, je honorar za delo nakazalo Silbersteinovo podjetje GCS International. Honorarji so bili izplačani tudi po 14. avgustu, ko so Silbersteina zaradi suma korupcije aretirali v Izraelu, zaradi česar je SPÖ prekinil sodelovanje z njim. Puller je še razkril, da so bili stroški za Facebookovo oglaševanje plačani s Silbersteinovo kreditno kartico, poroča STA.

C. Š.

 

 

 • Olga

  Socialisti so lažnivci, manipulanti in izdajalci lastnega naroda! Tudi v Kataloniji so lastnemu narodu zabili nož v hrbet! Lasten narod in država jim ne pomenita nič! Dol z njimi!

 • stajerc5

  Vem, da je ni tezko razumeti situacijo v Avstriji, kjer so se v zadnjem casu socialisticne svinjarije dobro ocistili. Avstrijski narod je po mracnih letih SP-ja spoznal, kaksna pokvarjena banda se skriva za imaginarnemu socializmu. Hvala Kurzu, da so spregledali!
  Ehhh, ce bi mi lahko nasli vsaj enega Pimpeka….
  Kaj so socialisti vredni, si pa(v nasprotju z dolocenimi, ki delijo Madrid -desno, Barcelona -levo, ahahahaaa) precitajte Kuckotovo kopijo izjave za “Svobodno Slovenijo”:
  Kataloniens Sozialisten hatten zuvor eine Beschwerde gegen diese Parlamentssitzung eingereicht. Sie sind strickte Gegner der Unabhängigkeit Kataloniens.
  OK, za ne-Stajerce:
  Katalonski socialisti so ze vlozili protestno noto proti samemu sestanku Parlamenta(kateri bi odlocal o Samostojnosti), ker so striktno proti Samostojnosti Katalonije!!!!!!!

  • Olga

   Ustavno sodišče je nato prepovedalo sejo parlamenta, na kateri bi Katalonci razglasili neodvisnost! Gre za veleizdajo socialistov! Tudi v Sloveniji so bili veleizdajalci, skupaj z Murgleonejem!

 • xtc

  Socialisti-alias levaki-alias komunisti-progresivci,lopovi,tatovi,zločinci,koruptivnež,nateguni,lažnivci,prevaranti ,mafija.

  • Steiermark

   Res je, da so lažnivci, zločinci, tatovi, prevaranti itd. potrjujejo s svojim prav takšnim van der bellom!

 • Anton

  Socialisti, hm zakaj me to ne preseneča?

  sarkazem press

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!