Avtobus trčil v tovornjak: 18 mrtvih, 30 poškodovanih

(Foto: iStock)

Davišnja avtobusna nesreča na Bavarskem na jugu Nemčije je zahtevala 18 smrtnih žrtev, 30 ljudi je bilo poškodovanih, več med njimi huje, sta potrdila policija in tožilstvo. Na avtobusu je bila skupina upokojencev iz Saške, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Trčenje se je na avtocesti A9 v bližini mesta Münchberg zgodilo okoli 7. ure zjutraj. Na avtobusu je bilo skupno 48 ljudi, 46 potnikov in dva voznika. Po trčenju je avtobus zajel požar. Ognjeni zublji so avtobus v celoti uničili. Promet so ustavili na obeh straneh avtoceste, območje, na katerem so reševalne vozila in gasilci, pa preletavajo helikopterji. Zaradi nesreče so na avtocesti že nastali daljši zastoji. Policija je napovedala, da bo avtocesta A9 v smeri proti jugu najverjetneje ostala zaprta ves dan.

Na avtocesti A9 v bližini Münchberga se je huda prometna nesreča zgodila že pred 27 leti. Zaradi goste megle je prišlo do najhujšega verižnega trčenja na nemških cestah. V verižno trčenje je bilo takrat vpletenih okoli 100 vozil. Umrlo je deset ljudi, 122 jih je bilo poškodovanih.

Nemški minister za promet Alexander Dobrindt in bavarski notranji minister Joachim Hermann sta že na poti na kraj nesreče. Nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier in kanclerka Angela Merkel sta zaradi nesreče izrazila pretresenost in sorodnikom žrtev in poškodovanih izrekla sočutje.

J. F., STA

 • črnaovca

  Po napovedi policije bo avtocesta zaprta ves dan. No slovenčki ki se tako razburjate ko je na avtocesti zastoj kaj bi šele pljuvali če bi ibla zaprta en dan in ob nesreči v obe smeri. V mladosti je nevarno piti preveč mleka lahko je od norih krav ali pa ostaneš teliček

  • Olga

   Vzrok je levičarstvo!

 • rubec

  “Nemški predsednik Frank-Walter Steinmeier in kanclerka Angela Merkel sta zaradi nesreče izrazila pretresenost”.

  Seveda sta in sicer tako, da sta sladkor v jutranji kavici ki jo je prinesel lakaj rahlo pretresla.

 • Olga

  Merklca je iz kulturne, redoljubne, kreativne in uspešne države naredila štalo!

  • ql_tee

   To je prometna nesreča, ki so se dogajale tudi prej, sedaj in se bodo tudi v prihodnje. In zakaj po tvojem današnja Nemčija ni uspešna in zakaj vsi Slovenci in ostali tja rinejo??? Mogoče, ker ima kontantno velik proračunski presežek napram vsem ali, ker dosega polno zaposlenost??? Kr nekaj u tri krasne pišeš… mogoče si s kakšno drugo državo zamenjala… bomo videli tvojega Trumpa kaj se bo iz njega izcimilo

   • Olga

    Trump je že utišal levaške medije in jih osmešil! Gre v pravo smer! Begunci se že vračajo v Sirijo…. Pol milijona je kar nekaj, mar ne?
    Glede Nemčije in Merklove…Pokojni kancler Kohl ni odobraval njenih potez, zakaj mislite? Je govoril v tri dni? On je bil vendarle Nemec, velik človek in Evropejec, mar ne?

 • radames

  Nesreča v Nemčiji, fotografija pa je z neke ameriške AC.

 • Adolf Hitler

  škoda da niso bile migranski tifus!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!