Beli morski pes napadel in močno ogrizel 55-letnico

Foto: iStock

Prvič po 25 letih mediji poročajo o napadu morskega psa v zalivu Botany Bay v Sydneyju. Morski pes je napadel 55-letnico in jo v desno nogo globoko ugriznil. Na srečo je preživela, ker je šlo za manjšo žival, plažo pa so do nadaljnjega zaprli.

55-letno Ano Sharpay je med plavanjem napadel veliki beli morski pes, velik med 2,7 in 3,2 metra. Ano so že operirali, njeno stanje pa naj bi bilo stabilno in izven večje nevarnosti. Morski pes jo je med drugim močno ugriznil tudi v desno nogo. Ugriz je precej resen in globok, a pravijo, da bo popolnoma okrevala.

Preberite še: Moškega med ribolovom ugriznil morski pes, ki nikakor ni želel popustiti ugriza

”Bilo bi presenetljivo, če bi ostale kakršnekoli posledice. Upamo, da bo hitro in popolnoma okrevala. Kar se tiče samega morskega psa, pa potrjujem, da gre za mladiča,” je dejal eden izmed sodelujočih biologov, Vik Pidmore. ”Ravno zato, ker je šlo za mladiča, je Ana preživela. Če bi bil morski pes odrasel, ne vem, kako bi se odvilo,” je dejal in dodal, da je bil to prvi takšen napad po mnogih letih, piše The Sun.

Mestni svet ukrepal in zaradi previdnosti zaprl plažo
”Menim, da se je drži velika sreča, da ima še vedno nogo in je preživela,” je dejal župan Randvika Lindzi Shurej. ”Ane se drži sreča. Celotna skupnost misli nanjo in ji pošilja pozitivne misli ter jih želi, da si čim prej opomore. Že 25 let živim tukaj in to je prvi potrjen napad morskega psa. Vsi smo nekoliko presenečeni in zaskrbljeni,” je nadaljeval in dodal: ”Mestni svet bo ukrepal in zaradi previdnosti zaprl plažo v celoti. Tam bodo tudi pazniki, ki bodo skrbeli, da ne bo nihče stopil v vodo.”

A. L.

 • xtc

  Če bi ga poklicala po imenu in mu vrgla palico,ji tega nebi storil,le z repom bi pomahal in odplaval.

 • OrangeHitler

  Znano je namreč, da se beli morski psi le pretvarjajo, da so beli. V resnici so vsi marksistično rdeči ter delujejo pod površjem, v mrkih globinah tranzicijskega režima, prehranjujejo se z javnimi ribami ter skušajo uvoziti jate tujih sardel…
  Vse z namenom diskreditacije “pravih belih”, domoljubnih morskih psov, ki so si z žulji na plavutih prigarali svoj košček morja…

 • lauraas

  Tudi v Jadransko morje prihajajo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!