Ben Carson: ”Splav je kot suženjstvo”

Foto: Facebook

Republikanski kandidat za predsednika ZDA Ben Carson, nekdanji nevrokirurg, se zavzema za prepoved splava v vseh primerih. Znan je po svojih trdnih prepričanjih in direktni retoriki. Javnomnenjska podpora mu vse bolj raste.

”Ženske ne bi smele doživljati nerojenega otroka kot sovražnika. Imam se za razumno osebo, a prav nihče nima razumnega razloga, zakaj bi ubil otroka,” je v intevjuju za NBC News povedal Ben Carson. Svoje mnenje je še podkrepil s primerjavo splava s suženjstvom: ”V času suženjstva je bilo veliko lastnikov mnenja, da lahko s svojim sužnjem počnejo, kar želijo, ker je njihova last. Če bi takrat rekli: ‘Ne verjamem v suženjstvo, vendar naj počnejo, kar želijo,’ kje pa bi bili danes?” je primerjavo zaključil Carson.

Ameriško vlado primerjal z nacistično Nemčijo
Carson je kot kandidat za predsednika naredil močan vtis na javnost predvsem s tem, da vedno pove, kaj misli. Med drugim je ostro kritiziral zdravstveno reformo Baracka Obame, češ da gre za najslabši ukrep od suženjstva dalje, ameriško vlado pa je primerjal z nacistično Nemčijo. Med drugim zagovarja stališča, da je biti homoseksualec izbira, da bi holokavst lahko preprečili ter da muslimani niso usposobljeni, da bi kandidirali na predsedniških volitvah v ZDA.

Carson v republikanski bitki izenačen z Donaldom Trumpom
Očitajo mu pomanjkanje politične korektnosti, kar pa njegovi podpori ne škodi. Kvečjemu obratno, od tega ima samo koristi. Kot poroča BBC, mu je podpora v zvezni državi Iowa močno narasla in je v republikanski bitki za predsedniškega kandidata izenačen z Donaldom Trumpom. To je pri Trumpu že vzbudilo reakcije in je svojo kampanjo usmeril proti Carsonu.

Naraščujoča podpora Carsonu skrbi republikanske protikandidate
V bitki za republikanskega kandidata za predsednika ostaja 14 kandidatov. Po javnomnenjskih raziskavah se med vodilne uvrščajo Donald Trump, Marco Rubio in Ben Carson. Prav naraščujoča podpora Carsonu pa najbolj skrbi ostale protikandidate. Zaradi zelo trdnih stališč o temah, kot sta splav in homoseksualnost, ga podpira velik delež tradicionalnih republikancev. Vprašanje za protikandidate ostaja, kako ga premagati, ne da bi s tem užalili velik del svojih volivcev.

M. G.

 • Matix Marinex

  ”Ženske ne bi smele doživljati nerojenega otroka kot sovražnika.
  Imam se za razumno osebo, a prav nihče nima razumnega razloga, zakaj bi
  ubil otroka”

  ja ja in to pravi moški..ki ne rojeva..lahko je biti pameten ampak nobenega oz nobene ženske ne moreš prisiliti, da ima otroka..sploh pa ne nezaželenega oz “vsiljenega” (npr posilstvo)..res ne zastopim takih ljudi, ki tako brezčutno pokajo take debilizme.

 • Wild red duck

  Se v veliki meri strinjam z kirurgom.
  Le ,da bi splav dovolil izrecno ,če je ogroženo življenje matere ali bi se otrok rodil hudo pohablen ali nenormalen drugače NE.
  Bi pa kazalo v tistih EU državah kje je rodnost nizka splav prepovedati
  Pare pa z ugodnostmi in davki “prisiliti” k več otrok,to pa neboste dosegli z očetovskimi porodniškimi ali daljšimi maminim ampak izključno z višjimi plačami moških in bonusih in nagradah ob rojenih otrocih.
  Skratka-žal malce obskuren primer ampak kampanija Tretjega Reicha glede otrok je bila dobro zastavljena,pustite sedaj sam namen govorimo o kampaniji ,ki bi jo bilo treba nadgraditi(ne v smislu nacizma) ampak namena več otrok.

  • hannibal

   Vau šlomo. Pa ti to tretji rajh zagovarjaš? Nacije? In kako bi bilo, ko bi jaz tebe sedaj označil za nacista, tako kot si ti mene obdeloval včeraj s tvojimi predniki?

   • Wild red duck

    Cepci ste vedno cepci in rusofili in komunisti.Ja iz svoje kože pač ne gre ,pa tudi antisemiti-skratka gnoj in podn od podna.

    • hannibal

     šlomo je naci, tralala :D

     • Wild red duck

      Kaj je ubošček žaluješ zaradi kratkega,pa ti še ga obrezali niso.
      No ja si pač samo “kratek povsod” v glavi kot hlačah se je pač usoda kruto poigrala s tabo.
      J…….. ga.

 • hannibal

  Hehehe! Še en anti Donald propaganda članek danes. Divooota..

  Kar v članku ne drži je, da je BK izenačen z Donaldom. Obstajala je samo ena anketa, v kateri se nekako izčarali, da je imel BC 19%, Donald pa 22%. V vseh ostalih anketah (Fox, CNN itd.) je Donald med 35% in 40%, BC pa med 10% in 20%. To kot prvo.

  Nadalje. Magic Ben je poznan, da je svoje operacije rad zašuštral. Pa je eni pacientkih pri operaciji tumorja možganov, notri pozabil gobo. Na vprašanje, kako se je to zgodilo je povedal, da se to “pri velikem številu operacij pač zmeraj dogaja”. Ajej. Pacientka ni bila najbolj zadovoljna z odgovorom.

  Kar dajte še več anti Donald smear člankov. Z veseljem vam bom vsakega demantiral, tudi z linki, če bo potrebno.

  Včeraj Fiorina, danes Carlson, kdo bo jutri? Zmanjkalo? A dajte no. Jeb Bush ima 6%. Morda ima on šanse, da zmaga v GOP?

  • Wild red duck

   A i ti tista pacientkaa?
   Včeraj si se predstavljal za žensko?
   Še en bebo TRALALOOOO!

 • Frater

  Pred kulturnim boljševizmom še maternice niso varne!

 • Nataša Valant

  Ojej, kakšne trapaste izjave slavnih ameriških predsedniških kandidatov !! Vse za glasove ….ja, ja , oblast je sladka.
  O splavu bi se pa lahko še pogovarjali ………nisem ravno pristaš takih rešitev . Vendar , oprostite , kdo pa sem , da bom sodila druge po njihovih dejanjih ???

 • Wild red duck

  Pred dnevi sem bral prispevek iz tujine glede “navdušenja” nad Putinom kot “machotom”,kot macho je očaral zgolj le 28 % žensk med tem ,ko je kot macho “očaral 67% pedrov. zanimivo mar ne?

  • Komentar

   Bodi vesel, da spadaš med 67%.

 • Komentar

  Splav je kot suženjstvo …? Ja, Ben, dopovej to tisočerim ženskam, ki so bile in so še vedno posiljene v razl. vojnah po svetu. Rad bi videl, da ISIS posili tvojo ženo, ti pa potem sprejmeš tega otroka. Navadno nakladanje, Ben …

 • marjeticaa

  ehh..mar bi se ukvarjali s tem, kdo mlade starše pouči o vzgoji!! mislim, da je večji problem vzgoja, kot pa število splavov..

 • bojan batina

  CENZURA….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!