Beograjski vladi zagrozili z bombo

Foto: STA

Srbski mediji poročajo, da so danes preprečili bombni napad v Beogradu. 39 let star moški je pred vladnim poslopjem zagrozil z eksplozijo dveh ročnih bomb, ki ju je imel pri sebi. Po več ur trajajočih pogajanjih so moškega prijeli policisti.  

Moški je zahteval, da mu uredijo pogovor z inšpektorjem, ki bdi nad njegovim dosjejem, poroča beograjski dnevni časnik Blic. Zaradi kraj, povzročanja razbojništva in nasilja v družini naj bi imel obsežen kriminalni dosje.

Na kraj dogodka, kjer se je odvijala drama, so prispele specialne enote policije, ostrostrelci, gasilci in vozila prve pomoči. Območje od glavne železniške postaje do trga Slavija in okoliške ulice so zaprli za ves promet, poroča Blic.

(Zgradba srbske vlade) Foto: STA

Zgradba srbske vlade (foto: STA)

Drama pred vladno palačo se je odvijala zjutraj od 4. do 7. ure, ko so se policisti pogajali z moškim. 

Srbski premier dogajanje ocenil kot nevarno
Premier Aleksandar Vučić je v današnji izjavi povedal, da je bilo jutranje dogajanje pred poslopjem vlade nevarno, ki pa je bilo na srečo uspešno rešeno zaradi učinkovitega posredovanja pristojnih organov.

Na podlagi poročanja srbske tiskovne agencije Tanjug naj bi v vsakem trenutku obstajala nevarnost za eksplozijo, saj je moški iz ročnih bomb izvlekel varnostni zatič. 

Primer je že bil predan tožilstvu.

N. Ž., STA