Bill Clinton bo zaradi dobrih odnosov s pedofilom spet v središču pozornosti

Foto: STA

Odnos med nekdanjim ameriškim predsednikom Billom Clintonom in pedofilskim milijarderjem Jeffreyjem Epsteinom bo le nekaj tednov pred ameriškimi predsedniškimi volitvami zopet v središču pozornosti v novo izdani knjigi avtorja uspešnic.

Clinton bo tako ponovno soočen z vprašanji glede njegovega odnosa z Jeffreyjem Epsteinom, ki je registriran seksualni prestopnik in je bil leta 2008 v zaporu 13 mesecev zaradi nabiranja mladoletnih deklet za prostitucijo.

Knjiga bo izšla v ponedeljek
Knjiga, ki bo izšla na današnji dan, le dan po soočenju Hillary Clinton s tekmecem Donaldom Trumpom v drugi predsedniški debati, in se bo dotaknila tega, kako sta se Clinton in Epstein vozila naokrog po svetu z Epsteinovim zasebnim letalom in govorila o njegovem dobrodelnem delu.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

300 strani dolga knjiga bo po navedbah Daily Maila razkrila, da je Clinton nekoč pohvalil Epsteina zaradi njegove “velikodušnosti” in imel z njim zelo sproščen odnos, medtem ko je ta zlorabljal niz mladih deklet.

Knjiga z naslovom Umazano bogat: vpliven milijarder, seks škandal, ki ga je razkril, in denar, ki lahko kupi pravico, je napisana s strani preiskovalnega novinarja, veterana Johna Connollyja in pisca uspešnic Jamesa Pattersona.

Začetna naklada knjige je 500.000 izvodov, poznavalci pričakujejo, da bo knjiga uspešnica.

Epstein, nekdanji prijatelj princa Andrewa, je  preživel 13 mesecev za rešetkami, ker je ducat žensk izjavilo, da jih je ta zlorabil v svoji graščini v Palm Beachu na Floridi.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Clinton in Epstein sta si bila blizu
Knjiga bo obravnavala, kako je Epstein peljal Clintona v Afriko na svojem Boeingu 727, da je lahko imel govor o problematiki bolezni AIDS. Komedijant Chris Tucker in igralec Kevin Spacey naj bi tudi prisostvovala vožnji.

To, da sta si bila Epstein in Clinton res blizu, priča Clintonova izjava preko službe za odnose z javnostmi: “Epstein ni samo uspešen finančnik, ampak tudi predan človekoljub z občutkom za globalne trge in poglobljenim znanjem o znanosti 21. stoletja. Še posebej cenim njegov doprinos in radodarnost med nedavnim obiskom Afrike z namenom izboljšanja demokratizacije, storitev za državljane in pomoči v boju proti HIV-u/AIDS-u.”

Epstein se je bojda zaobljubil, da se ne bo izpostavljal središču pozornosti, ampak se je bilo obljubi, da preživi čas z nekdanjim ameriškim predsednikom, pretežko upreti.

V letih, preden je bil milijarder obsojen, da je imel spolne odnose z mladoletnimi dekleti, je Clinton več kot desetkrat letel z njegovim privatnim letalom. Med letoma 2002 in 2005 je Clinton med svojimi številnimi izleti obiskal tudi karibski otok Little St. James, kjer naj bi bila mlada dekleta nastanjena za spolne sužnje.

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Epstein je Demokratski stranki doniral več kot 94 tisoč dolarjev
Epstein, ki je čez leta doniral več kot 94 tisoč ameriških dolarjev za demokratske kandidate, je v novembru 2003 s Clintonom poletel na destinacije, kot so: Rusija, Oslo, Hongkong, Šanghaj in Peking.

N. Ž.