Bizarno: Nestle podprl Lidl in odstranil krščanske križe s svojih embalaž!

Nestle jogurt (Foto: Twitter)

Nestle se je pridružil naraščajočemu trendu v Evropi in spremenil embalažo izdelkov grške prehrane, na kateri je upodobljena svetovno znana cerkev s Santorinija. Medtem ko je v resničnem življenju na grški svetovno znani cerkvi, ki jo krasi modra kupola, križ, so tega odstranili.

Pri odpravi križa je Nestle, največji proizvajalec hrane in pijače, podprl supermarket Lidl s podobno embalažo. Odgovor supermarketa Lidl na vprašanje, zakaj odstranitev krščanske ikonografije s slike krščanskega verskega objekta dojemajo kot ”spoštovanje raznovrstnosti”, pa še vedno ostaja nejasen. Točna in utemeljena se ne zdi niti njihova izjava, da se izogibajo ”uporabi verskih simbolov”, ker ne želijo ”izključiti nobenega verskega prepričanja”.

Največ nesoglasja povzročil Lidl
Okrasne slike cerkve so namreč uporabljene za pakiranje Lidlove blagovne znamke v grškem slogu Eridanous. Nedavno pa so s slike odstranili le križe. Dejstvo je, da velikan Lidl na svojih izdelkih ni eksplicitno prikazoval zgolj križev, ampak se je njihova podoba zgolj pojavljala na izdelkih grške ponudbe prehrane, na katerih je bila naslikana znana cerkev Anastasis na Santoriniju v Grčiji.

Lidlov grški izdelek (Foto: Twitter)

Nestle je križe odstranil v imenu strpnosti in raznovrstnosti
Vendar je po poročanju European Posta Nestlejeva odstranitev križa zgolj zaradi najnovejših poskusov, da bi krščanske simbole cenzurirali v imenu strpnosti in raznovrstnosti. Tiskovni predstavnik je dodal: “Smo podjetje, ki spoštuje raznovrstnost, in to je tisto, kar pojasnjuje oblikovanje te embalaže.”

Ironija je seveda, da je odstranitev križa uničenje raznovrstnosti, tako da se zavrača zgodovinski, kulturni in verski pomen simbola.

Problem s krščanskimi križi postaja svetovni problem
Seveda pa problem s krščanskimi križi postaja vedno večji po vsem svetu. Prodajalec v Veliki Britaniji na svoji stojnici ni smel prodajati kozarcev za kavo, ker so bili na njih naslikani vitezi templjarji (katoliški vojaški red) in ker bi tako lahko domnevno vznemiril muslimane. Šole v Veliki Britaniji pa iz učbenikov odstranjujejo tudi “pred in po Kristusu”, saj ti stari izrazi lahko užalijo manjšine ali nevernike.

Nedavno pa se je šola v Italiji odpovedala muzejskemu obisku, ker bi svetovna umetnost lahko vznemirila učence, ki niso katoličani. Udeleženci osnovne šole Matteotti naj bi obiskali razstavo z naslovom Božanska lepota, v kateri so dela Van Gogha, Chagalla, Fontane, Picassa, Matissa in Muncha, dokler šolski svet ni posredoval in odpovedal izleta.

D. Š.

 • Zima prihaja

  Zvezda na piru pa nikogar ne moti he he.

  • Peter

   Ne, ker je Heinekenova, in Heineken nima nič z našo “revolucijo”.
   Moraš pa znati ločiti stvari, moraš biti funkcionalno pismen, da razumeš tako “višjo matematiko”, no.

 • Norm Kinley

  Nestle je zidovska korporacija. Tudi za migracijami, unicevanjem tradicije, preganjanjem krscanstva, in unicevanjem nacionalnih vrednot stojijo zidje, soroš. Tudi boljsevizem in komunizem je zidovski.

  • Lustrator

   Katere narodnosti ali verskega prepričanja so tisti, ki vodijo multinacionalke, je precej manj pomembno od dejstva, da velika večina javnosti, torej potrošnikov, njihove ideološke zločine (kristianofobija) mirno tolerirajo oziroma celo spodbujajo. Tvoja izjava je približno tako kratkogledna kot mali ljudje, ki vijejo roke proti Kučanu, Zokiju, Cmerarju in Pahorju, ki so v 2 desetletjih oropali Slovenijo, kot da so se omenjeni sami namestili na oblast. Tja pa jih je namestilo LJUDSTVO, tako kot so korporacije prišle do svoje moči preko svojih POTROŠNIKOV. Oni so torej prvi neposredno odgovorni, da je do vsega tega sploh lahko prišlo. V normalni družbi komiji pač ne morejo do oblasti in pika. Njihovo gibanje je omejeno več ali manj na štiri stene zapora tako kot za ostale totalitarne radikale.

 • mona lisa

  Ne razumem kaj se gredo. Teptajo lastno zgodovino in se uklanjajo islamistom. Bizarno in vsega obsojanja vredno. Ali res hoćejo in pomagajo islamu da zasužnji Evropo. To bi moralo biti strogo kaznovano in koncern bi moral plačati visoke kazni ker s tem pohabljajo zgodovino in krščanske simbole. Sramota.

 • if

  Jaz sem iz nabora prodajalecv in blagovnih znamk umaknil LIDL in NESTLE.

  • Frane Žižnik

   Uh… pa ja ne!

  • Olga

   Tudi jaz!

 • Sašo

  Politika kapitalizma nima spodnje meje ko se je treba spustiti nizko, vedno gre še nižje :) . Mene od objave versko diskriminiranih potez Lidla, več ni v Lidl, niti me več ne bo . NIzem zagret krščat, niti ne hodim k maši, vem pa da je krščanstvo s svojimi dobrimi in slabimi dejstvi, del moje zgodovine, del nas evropejcev in zaradi tega si ne bom dovolil da me žali trgovska veriga, ki diskriminira nas na naših tleh, da bi povzdigovala neko drugo kulturo, to ni multikulti o katerem tako radi pridigajo, ravno tisti najbolj strpni, no, kot najbolj strpni . Res je da v Lidlu, sploh v večjih mestih prevladujejo kot stranke, Cigani, Albanci , Bosanci , pa kljub vsemu, tam kupujejo s “krščanskim denarjem” Evrope .

  • Lustrator

   Lidlova in Nestlejeva politika nima zveze s kapitalizmom, prej zanikanju njegovih temeljev.

   • Sašo

    Seveda ima, Lidl se zaveda da je večina njihovih strank s socialnega dna ( penzionisti ki jim je že za vse vseeno , pač kupujejo kjer je najceneje ) in ostali s socialnega dna, Albanci, Bosanci, Cigani..to je populacija ljudi ki polni žepe Lidlu in te stranke s svojo versko diskriminacijo Lidl tudi nagovarja in še v večjem številu vabi k sebi . Politika kapitalizma ne pozna moralnih zadržkov, Lidl , hočeš ali nočeš, to v praksi več kot uspešno dokazuje .
    Bliža se Dam mrtvih in vidim v letaku vence v obliki krščanski križev..vidiš, ko pride pravi čas, bodo pa tudi križi dobri za prodajo, ampak to je 2-3 tedne na leto, ostalo se bo pač podrejalo muslimanom, torej rednim strankam Lidla .

    • Olga

     Torej tudi tega ne kupujemo v Lidlu! Bodimo načelni!

     • Sašo

      Saj sem načelen, ob novici da odstranjujejo križe, me tja več ni bilo .

    • Lustrator

     Torej si upaš trditi, da prinašajo Lidlu “Albanci, Bosanci, Cigani..” več kot 50% vsega dobička iz poslovanja iz česar bi dejansko sledilo, da se Lidl odloča na podlagi zakonov kapitalizma (prostega trga) in ne zgolj ideologije?

     • Sašo

      Točno tako, ne vem če si kdaj bil v Lidlu, na periferiji je sicer drugače, ampak v MB in v LJ prevladujejo južni priseljenci, verjetno je tako tudi drugje v zahodni Evropi, le da so tam ti ” šiptarji ” še bolj radikalni kot naši, na podlagi tega pač Lidl sledi svojim kupcem, da jih ne bi izgubil . Vse je to politika kapitala. Jankovića si poglej, on je vse, črn, bel, migrant, vojna sirota, gay, pasjeljubec..vse za denar..je vse kar prinaša denar in to je danes realnost , prodati se za najboljši denar, kakšna načela, pa ideologija neki.

     • Lustrator

      Verjemi, da dobro poznam Lidl, ne le slovenski, ampak tudi evropski. Za Slovenijo izjava, da v njem “prevladujejo južni priseljenci” absolutno ne drži – vsekakor jih je več kot v kakšnih dragih Mercatorjih, Sparih ali Tuših, niti pod razno pa niso v večini niti količinsko niti maržno – to, da jih v trgovini opaziš prej kot “povprečne Slovence” še ne pomeni da jih je več in več tudi nakupijo. Poleg tega niti pod razno ne prištevaj vseh južnih priseljencev, romov in Albancev med radikalne muslimane, ki bi jih križ na embalaži kakorkoli motil. Še med omenjenimi je takih pri nas morda le nekaj odstotkov, kaj šele v celotni masi Lidlovih kupcev pri nas ali kjerkoli po Evropi. Tvoj pravljični pogled na svet je eno, realnost pa nekaj drugega – ne nasedaj prozornemu PR-u, da gre za racionalno odločitev in “žaljenje verskih čustev muslimanov”. Doslej pri nas nisem slišal ene same pobude priseljencev, ki bi javno protestirali proti upodobitvam križev na embalažah izdelkov, tudi v Evropi gre najbrž prej za redke paciente kot pa omembe vredno množico, kaj šele množico, ki bi bila ekonomsko pomembnejša od normalnih.

      Tovrstni primeri odkrite in družbeno tolerirane kristianofobije torej niso prilagajanje večini, ampak posiljevanje degeneracije manjšine večini. Nevarno pa je zato, ker tako sčasoma lahko postane družbena norma in naenkrat muslimani dejansko začutijo, da se imajo pravico pritoževati nad vsako pojavitvijo križa v javnosti.

 • tohuvabohu

  Zanima me, kaj na te vandalizme rečejo Grki.

 • šmentanamuha

  Tako, zdaj gre očitno zares. Demontaža krščanske Evrope je v polnem teku očitno tudi s privoljenjem papeža Frančiška. Sionisti in njihovi oprode so stopili na plin. Kmalu lahko podobne zgodbe pričakujemo tudi v Sloveniji, tudi v šolah. Zaenkrat lahko samo rečem BOJKOTIRAJTE LIDL in vse tiste, ki delujejo po tem principu. Za kaj več zdajle nimam časa.

  • baubau

   Pusti papeža pri miru-po tvoje je očitno celo Kristus kar sam odgovoren za to,da s-m-o ga križali.

 • Šobar Davorin

  Kaj se razburjate? Lidl je res naredil napako. Ker se ne zaveda, da ima že tako ali tako uravnovešeno, bi rekel dr hon.causa ijjj, ponudbo. Križe, če bi jih pustil, bi imel zbalansirane z bananami. V obliki polmeseca. Je že bilo prediskutirano. Samo v pravo smer bi morale biti raščene.

 • Anja Kovacic

  prekleti komunisti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • tohuvabohu

   Ena se tebi bo želja spolnila

 • Frane Žižnik

  Bravo! Tako se dela! Dovolj je bilo simbolov zla!

  • Sašo

   Frane, tebe bi neki drugi simboli zla mogli skrbet v današnjem času, Luna in zvezde v zastavah pa take pa to ;) ..cvilili boste še , ko bo prepozno..me zanima če si toliko versko nestrpen tudi do tujih verstve, denimo muslimanske, ali so samo nestrpen do svojega soseda ?

  • soc

   Bebce na vrvico.

  • Sašo

   Od četrtka naprej lahko v Lidlu kupiš venec za ob Dnevu mrtvih v obliki križa..hahaha..tu imaš svoj Lidl in njihovo načelnost, ovca zaplankana ;) .

 • Frane Žižnik

  Nehajte bevskat!

  • if

   Končno ste se slišali!

   • Frane Žižnik

    Končno ste se začeli pogovarjati sami s sabo.

    • Olga

     Mislim, da se vi že dolgo pogovarjate sami s sabo in živite na naših zuljih! Tega bo konec!

     • Frane Žižnik

      Kaj pa ti veš o meni?! Utihni.

     • Olga

      Glede na način … Mi je jasno! Bedak!

  • garfi

   ja nehaj

 • Olga

  Torej ne kupujemo Nestle! Ne hodimo v Lidl! Na cekine so vsi občutljivi!

 • Olga

  Če bomo dovolili islamistom in levakom, skupaj s Sorosom, da uresničijo svoje namere, bomo lahko umaknili vse kulturne spomenike, saj so povezani s krščanstvom na vseh področjih in so neodtujljivi del zahodne kulture!
  Potem tudi turizma ne bo več! Edino, če bosta Kučan in Ljudmila razstavila svoje gate!

 • garfi

  mafijski NWO trend

 • baubau

  Reve,muslimani ne bodo jedli vaše čokolade,pohrustali pa bodo vas!

 • Tonio Bresmez Villa

  .Imamo rešitve za vaše težave.
  Za vse vaše posojilne potrebe ali financiranje. Obrnite se na AYUDA FINANCE. Smo organizacija, ki ponuja posojila od 5000,00 € do 50,000000,00 € z letno stopnjo 3% na naslednjih področjih:
  * Refinanciranje
  * Gradnja stanovanj
  * Investicijsko posojilo
  * Konsolidacija dolgov
  * Osebna posojila
  * Mednarodna posojila …
  Tukaj je naš naslov:
  WhatsApp: +330675086165
  [email protected]
  [email protected]

 • WatsonForus

  BOJKOT , pa bodo potem oni odstranjeni iz trgovin!

 • xtc

  Ko bodo potrošniki preprosto bojkotirali te izdelke,prava embalaža hitro nazaj.

 • althar

  Domnevam, da bo po tem marsikdo odstranil Nestle s svojih nakupovalnih spiskov.

  • moon

   Tako bi moralo biti.. vsak najbolje glasuje s svojo denarnico.

 • bojan

  jst se nestleju odrekam

  • tomaz_oberkrainer

   hofer je bližje

 • 5-RA

  Lidl-ne grem več,Nestle-ne kupim več, proizvod s halal oznako vrnem na polico.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!