Bizarno: Nezadovoljni migrant kamenjal norveški parlament in pristal v zaporu

Foto: EPA. Norveški parlament. Slika je simbolična.

V četrtek zjutraj so se pred norveškim parlamentom odvijale dramatične scene, potem ko je 46-letni ekonomski migrant kamenjal zgradbo ustanove, dokler ga ni aretirala policija in ga odpeljala v zapor. Vse skupaj je na svoj pametni telefon posnel poslanec Progresivne stranke Bjørn Inge Bergestuen, na videoposnetku pa je moč videti, kako so policisti preiskali migrantov nahrbtnik, ki ga je v času incidenta nosil s seboj na ramenih. Policija sicer sklepa, da je s seboj nosil predvsem kamenje, s katerim je ciljal okna parlamenta in jih nekaj tudi uspešno razbil.

Policija je morala zavarovati zgradbo norveškega parlamenta, potem ko se je odločil še neidentificirani ekonomski migrant obračunati z vladajočo politiko, in sicer na svojevrsten način – s kamenjanjem. Po doslej znanih podatkih je razbil vsaj šest oken, da je moški v priporu, pa je v intervjuju za televizijo TV2 potrdil tudi tiskovni predstavnik policije v Oslu Finn Belle.

Motiv za dejanje 46-letnega migranta zaenkrat ostaja neznanka, policija pa sklepa, da se ne strinja z zaostrovanjem norveške politike do ekonomskih migrantov, ki so v zadnjih dveh letih preplavili državo.  Očividci so za TV 2 sicer povedali, da so moškega najprej obkolili varnostniki in ga do prihoda policije zadržali v glavni avli parlamenta.

Da ne gre za osamljen primer, zgovorno priča februarski incident, ko je nasilni ekonomski migrant prav tako kamenjal parlament in z žaljivkami zmerjal poslance, da so na koncu zaradi varnosti celo prekinili redno sejo.

T. F.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!