Bizarno: Nezadovoljni migrant kamenjal norveški parlament in pristal v zaporu

Foto: EPA. Norveški parlament. Slika je simbolična.

V četrtek zjutraj so se pred norveškim parlamentom odvijale dramatične scene, potem ko je 46-letni ekonomski migrant kamenjal zgradbo ustanove, dokler ga ni aretirala policija in ga odpeljala v zapor. Vse skupaj je na svoj pametni telefon posnel poslanec Progresivne stranke Bjørn Inge Bergestuen, na videoposnetku pa je moč videti, kako so policisti preiskali migrantov nahrbtnik, ki ga je v času incidenta nosil s seboj na ramenih. Policija sicer sklepa, da je s seboj nosil predvsem kamenje, s katerim je ciljal okna parlamenta in jih nekaj tudi uspešno razbil.

Policija je morala zavarovati zgradbo norveškega parlamenta, potem ko se je odločil še neidentificirani ekonomski migrant obračunati z vladajočo politiko, in sicer na svojevrsten način – s kamenjanjem. Po doslej znanih podatkih je razbil vsaj šest oken, da je moški v priporu, pa je v intervjuju za televizijo TV2 potrdil tudi tiskovni predstavnik policije v Oslu Finn Belle.

Motiv za dejanje 46-letnega migranta zaenkrat ostaja neznanka, policija pa sklepa, da se ne strinja z zaostrovanjem norveške politike do ekonomskih migrantov, ki so v zadnjih dveh letih preplavili državo.  Očividci so za TV 2 sicer povedali, da so moškega najprej obkolili varnostniki in ga do prihoda policije zadržali v glavni avli parlamenta.

Da ne gre za osamljen primer, zgovorno priča februarski incident, ko je nasilni ekonomski migrant prav tako kamenjal parlament in z žaljivkami zmerjal poslance, da so na koncu zaradi varnosti celo prekinili redno sejo.

T. F.

 • FRANC3

  Ubogi revček! Sedaj bo moral v arest, on pa je prišel uživat demokracijo in standard Norveške, za katerega ni prispeval niti €. Kakšno nasilje nad ubožčkom!

 • soc

  Kot večina “diplomantov” je tudi Ahmed pač prišel iz kamene dobe.

 • Olga

  Do kdaj bodo NEZAKONITI MIGRANTI lahko grizli roko, ki jih ZASTONJ hrani?

  • FRANC3

   Dokler ne bodo dobili klofute!

 • Nata

  Jojmene no ?? Saj je samo kamenje metal !

  • FRANC3

   Saj so ga naši levičarji tudi. Država pa je plačala popravilo in še šiht, ki ga niso opravili za službo. Bolna država! Ops, BOLANA!!!

   • Nata

    No, vidiš. Se je ta na Norveškem mimogrede kje, od koga kaj naučil ?

 • RATATA

  Zgradba norveškega parlamenta je prešuštvovala! Oni prešuštnice kamenjajo.

 • soc

  Bizarno je pravzaprav le, da je pristal v zaporu. V Sloveniji bi mu dali stanovanje.

  • samsara

   Še v SAZU bi ga sprejeli.

 • samsara

  Obmetavanje s kamni je slošno znan nacionalni šport Arabcev.
  A na Norveškem je zagotovo šlo za znanstvenika-migranta, ki je izvajal praktične poskuse s področja balistike.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!