Bizarno: Zakonski par se prehranjuje le trikrat na teden, energija vesolja naj bi za življenje več kot zadoščala

Foto: YouTube

Mož in žena živita na strogi dieti, saj zagovarjata stališče, da je mogoče preživeti tako, da se človek prehranjuje samo trikrat na teden, in sicer le z zelenjavno juho ali sadjem. 36-letni Akahi Ricardo in 34-letna Camila Castello, ki živita med Kalifornijo in Ekvadorjem, trdita, da sta pozabila na to, kakšen je občutek lakote, in izpostavljata prepričanje, da lahko ljudje preživijo le s pomočjo energije, ki obstaja v vesolju in v njih samih. 

Mati dveh otrok je celo med svojo prvo nosečnostjo prakticirala način prehranjevanja, pri katerem je zaužila netekočo hrano le petkrat v teku devetih mesecev. “Ljudje lahko brez težav zdržijo brez hrane, dokler so ti povezani z energijo, ki obstaja v vseh stvareh, in dihajo,” je povedala Camila.

“Kar tri leta z Akahijem nisva jedla ničesar, sedaj pa jeva le občasno, tako kot da bi bila v socialni stiski,” je dejala Camila in dodala, da je razlog za to preprost  želita zaužiti le okus sadja. Kljub temu da med nosečnostjo ni pojedla ničesar, je s pomočjo svetlobe preživela, njeni testi krvi med nosečnostjo so bili brezhibni, rodila pa je zdravega dečka, je razkrila.

Camila je povedala, da se zaradi tovrstnega načina prehranjevanja počuti veliko bolj zdravo in veselo, in dodala, da ji je ta dieta pomagala uravnati težo in odpraviti vse simptome PMS-ja. Par, ki o tovrstnem načinu življenja poučuje tudi druge, izpostavlja, da ima zaradi tega precej nižje življenjske stroške kot večina drugih družin, kar jim omogoča, da lahko privarčevani denar namenijo za potovanja in skupno družinsko raziskovanje.

Foto: YouTube

Bretarijanizem jima je predstavil skupni prijatelj
“Ta način življenja nama je pokazal, kaj želiva v življenju,” je povedala Camila in dodala, da bretarijanizem lahko prakticira prav vsakdo. Camila in Akahi sta se spoznala leta 2005 in se poročila tri leta kasneje, z  bretarijanizmom pa ju je po navedbah Daily Maila seznanil skupni prijatelj, medtem ko sta potovala po Južni Ameriki.

Foto: YouTube

Zakonca sta vegetarijanca že vrsto let in sta iz surove in veganske diete prešla na sadno dieto. Marca lani sta se po ustreznih pripravah soočila z 21-dnevnim bretarijanističnim procesom, za katerega je značilno, da se v prvih sedmih dneh ne zaužije nič drugega razen zraka, v naslednjih sedmih dneh pa se zaužije nekaj vode in razredčen sok, ki se ju uživa tudi v zadnjih sedmih dneh procesa.

Svojih otrok naj ne bi silila v dieto
Po rojstvu sina se je par sicer nekoliko umiril z namenom, da bo imel sin možnost zaužiti obrok v okviru družine, pri čemer je potrebno omeniti, da gre za prehranjevanje v majhnih količinah. Med drugo nosečnostjo je Camila sicer jedla koščke sadja in zelenjave, a je bilo to veliko manj hrane, kot je priporočeno za nosečnice. Sedaj se par prehranjuje trikrat do štirikrat na teden in izpostavlja, da svojih dveh otrok ne sili v bretarijanizem.

Foto: YouTube

Trdita, da ne poznata občutka lakote
“Nikoli ju ne bi poskusila spremeniti,” je dejal Akahi in dodal, da želita, da njuna dva otroka jesta, kar želita, ne glede na to, ali bi šlo za sokove, zelenjavo, pico ali sladoled. “Želiva, da raziščeta različne okuse in imata zdrav odnos do hrane, medtem ko rasteta,” je dejala Camila in dodala, da njeno prehranjevanje ni več vezano na lakoto, kot je to veljalo v preteklosti. “Sploh se ne spomnim več, kakšen je ta občutek.”

N. Ž.

 • PikaPolonica

  No, da samo ne kritiziram pa vidim eno pozitivno stvar v temu, da bi onedva lažje preživela vojno. Z lakoto bi se lahko zelo dobro spopadla.
  No izjema pa je npr. če pride do nuklearne vojne pa niti svežega zraka ne moreš dihat.

 • AlojzZ

  Naj možakar pride v hladne kraje, kjer je treba sekati v gozdu, tedaj pa me bo prepričal.

 • Darth Vader

  #fakenews

 • luckyss

  Lepo, da nas s takšnimi članki pripravljate na zmago SDSa na volitvah ;))))
  Ja, res je razvada jesti vsak dan..

  • Tačka

   Ljubezen gre skozi želodec, cmok cmok vuf

  • Nata

   Če bo takole šlo naprej, ne bo samo razvada, ampak neuresničena želja!!

  • tohuvabohu

   A ja, zdaj razumem, zakaj komunajzarsko Delo, zlasti priloga Ona, objavlja horoskope in stalno propagira guruje ter podobne prodajalce megle. Poneumljanje ljudi očitno vpliva tudi na politično razpoloženje ljudstva.

  • stajerc5

   Zeleni spegli, pa zagovina…, ze slisal?

 • Hun

  To sm poslusal kolega ki je nor na jogo..in mi je razlagal o univerzialni energiji ki jo crpajo mojstri in jogiji v Indiji, dozivijo pa visoko starost…tej energiji se rece prana…jst sm mu v hecu odvrnil da je za Slovenskega kmeta prava energija v prati…se danes je jezn

  • luckyss

   Očitno je tako, da bolj kot je človek primitiven, bolj je odvisen od fizične hrane…
   Nekateri vegani živijo s tretjino kalorij, ki za povprečnega človeka pomeni prag preživetja in izgledajo prav zdravi in “prehranjeni”..
   Vendar to ni tema za te strani kjer so sendviči s klobaso in nedeljski čaj iz krave tradicija..

   • Hun

    morm rec da se delno strinjam tud s tabo, ker industrijska zivinoreja ter industijska proizvodnja zelenjave je strel v koleno…zase priznam da sm odvisn na meso in ga pojem prevec res da sm nor na vso zelenjavo..ampak sm nekak mnenja da bi moral tok mesa pojest kolk ga ulovim ter sm sam “zmozn” zaklat…kar sm zmozn ubit je riba…tako da se zadnje case pocutim k predator ker sm gurman po dusi …zavest mi narekuje da morm meso obcutno zmanjsat na vsakodnevnem jedilniku…

  • Nata

   + + + + dobra !!

  • stajerc5

   Jaz sam vem, da so bli Jogiji taboljs madraci, hmmm, ker drugih ni bilo…

 • borisk

  norci

 • Bastian

  Če ne delaš nič tudi ne porabiš nič. Za drek štukat je dobra vsaka trava.

  • Hun

   men se je ta mit porusil ko sm na lastne oci videl “fotra” ki je bil star 60 let in je dvignil “bencha” 150kil bil je pa vegeterjanec…res da z dobro genetiko..studiram velik tud o hrani in spoznas da obstajajo “super” rastline ki vsebujejo veliko beljakovin ter vsebujejo zavidljivo energetsko vrednost..fizol, oves, konoplja ….Konj kot simbol moci in vzdrzljivosti naprimer je samo oves…Sam ga veliko pojem sploh ker ima kvalitetne hidrate in ti ne dviguje inzulina v krvi, vcasih je bila polnozrnata moka za reveze, kmete…bela moka za gospodstvo…danes je drugace…gladiatorji v casu rimskega imperija so jedl samo fizol..

   • stajerc5

    Pa, rezgetas ze tudi?

 • Valter BraniSlav

  samo da nista istospolni par, keneda….

 • Diverzant

  Faj no.cimprej nas naj [email protected] trgovci sedaj zivim od vesoljne energije.

 • Nada

  “Kar tri leta z Akahijem nisva jedla ničesar, sedaj pa jeva le občasno,”
  Kdo ve, če jima kdo ne plačuje za razširjanje takšnih laži? Da lahko prosto letata po zraku brez pripomočkov, tega ne razglašata. Bi bilo življenjsko prenevarno, če bi kdo zahteval, da to tudi dokažeta.
  Na Zemlji živimo v točno določenih prirodoslovnih pogojih. Vemo, kaj se dogaja z ljudmi, ki se odločijo za gladovno stavko (primer Troha pred leti v Sloveniji). Vse bolj slabijo in se spreminjajo v kost in kožo. Tudi žival, če je dalj časa brez hrane, vidno shujša in slabi. Takšni so zakoni narave v katere pogojih živimo.
  Eno je prehranjevati se zdravo, se ne prenažirati ipd., drugo pa lagati kot ta dva.

  • tohuvabohu

   Nečesa ne razumem, hehe. Zakaj je ta trapa v dobi nosečnosti rabila pet dni normalnega hranjenja, če menda lahko zdrži brez njega?

 • Domoljub in gej

  Heteroseksualci, kajpak… Uporabnikom vašega portala se zdi ta članek zabaven, kar je skrajno bizarno in žalostno, ker gre za mučenje in in izživljanje nad otroci. Če bi to isto počel istospolno usmerjenj par bi bi ti isti uporabniki vpili, da zlorabljamo otroke…

  • logika

   homoseksualnost ni naravna, narava je to že zdavnaj dokazala.

   • Hun

    Homoseksualnost kot obcevanje najdes skor pri vseh sesalcih…
    Ni pa niti kancka naravnosti da bi homoseksualni pari vzgojil dojencka v psihicno zdravega cloveka…tej ideji pa sam fanaticno nasprotujem…

  • logika

   otrok rabi očeta in mater, to dokazujejo vse strokovne psihološke analize.

  • tohuvabohu

   Dej, ne nori. Ali moraš vedno in povsod pristaviti lasten pisker? Pametni ljudje znamo ločiti, ti si pa tu pomešal dve popolnoma različni zadevi.

  • FUCK COMMUNISM

   Zlorabljata jih ta dva psihopata prav tako. Homo pari pa tako ali tako ne morete delat otrok, dajat vam jih v posvojitev je pa kriminal!

   • Domoljub in gej

    Ma ti si kriminalec

   • r

    tako je!!

 • Nata

  Morda imata podoben post, kot muslimani. Čez dan nič, ponoči pa gostija. No, saj se hecam, nočem nobenega žaliti. . . . . toda. .. . . ta dva lažeta, kot pes teče

 • tohuvabohu

  Da se v prvih sedmih dneh ne zaužije nič drugega razen zraka, ta je pa močna, hehehe. Nisem vedel, da je zrak hrana. Človek se uči do smrti. Potem nas pa zabite pokopljejo.

 • Franc Šink

  Med branjem tega “članka” sem postal lačen.Jedel bom goveji zrezek na žaru, solato in poplaknil z pivom.

  • r

   bravo :-)

 • Franc Šink

  Adijo Merkator.

 • razmislek

  na tem svetu je veliko psihičnih bolnikov, ta dva sta pač med njima.

 • Bozz

  Polno je pričevanj ex-vegancev, ki so po 20. letih takšnega prehranjevanja ugotovili, da jim zdravje hudo peša in da je razlog njihov veganski slog prehranja in so napisali knjige, posneli videje o svoji izkušnji, itd. Veganski narod je švoh bolehen narod. En zgodovinski raziskovalec je lepo povedal, ni je veganske kulture, ki bi v zgodovini zmagala samoobrambne vojne za obstoj ali osvojila druge narode, itd. Če človek hoče biti zdrav in močan mora jesti meso, piti mleko, jesti jajca, itd. pika.

  Zdravje in kvaliteta današnjega mesa na trgovinskih policah, je pa že druga zgodba.

  Vedno več je študij oz. zavedanja, ki govorijo, da so živalske maščobe (v mesu, mleku, maslu, pa tudi kokosovo maslo je ok) zelo potrebne za človeško telo in še posebej za možgane (ko otrok rase in se razvija) in da je vse nabijanje okoli holesterola navadna farmacevtska propaganda.

  Sladkor je glavni krivec vseh tegob (mašenje žil, infarkt, kap) in ne holesterol oz. maščobe.

  Vsa tale propaganda okoli veganstva ni nič drugega kot še en mozaik v
  dosegu hitrejše depopulacije. Veganci namreč v povprečju umirajo veliko
  prej kot ostali mesojedci (seveda predpostavka, da se je zdravo ekološko
  meso) tudi zaradi srčnih infarktov, itd.

  Dr Natasha Campbell Mcbride razloži pravi vzrok srčno-žilnih bolezni (v angleščini):
  https://www.youtube.com/watch?v=hjsyApLtHW8

  • luckyss

   Pišeš neumnosti seveda, verjetno še nisi slišal za Hunze, narod na severu Pakistana kje ne poznajo raka in kardiovaskularnih bolezni, ter so pri devetdesetih še povsem normalno aktivni..
   Čez sto let pa prav tako dočakajo mnogi…
   Mleko uporabljajo v zelo malih količinah in so v bistvu čisti vegani razen ko dvakrat letno ob praznikih zaužijejo manjše količine mesa..
   Da ne govorim o veganih bodybuilderjih, športnikih nosilcih olimpijskih medalj itd..
   Skratka ne piši neumnosti in jej kar ti paše, za to si ni treba opravičevati ali lagati..
   To, kar govoriš, da niso najbolj za vojne zadeve je pa res…neradi ubijajo, kar jim štejem v dobro..

   • Hun

    bral sm o njih 10let nazaj….ves kako ta ljudstva merijo svoje bogatstvo: po nasadu marelic, njihov nacin zivlenja je studiral nek Nemec…te marelice se po sladkobi razlikujejo od sredozemskih marelic ima koscico z jedrcam, ki naj bi vseboval tako mocno molekulo da zdravi raka….ze kot otroki smo vsi z kamnom razbijal peske marelic to smo kot starejsi pozabl ker pozabljamo na stik z naravo….
    Doma imam knjigo tega nemca …je prepovedana v vecini drzav v ZDA zarad pritiska farmacvevskih lobijev

    • Bozz

     B17 vitamin oz. laetril je ta molekula. Drugače pa Jod (Lugolova raztopina) tudi opravi zelo dobro delo, samo moraš vedeti katere ostale minerale in vitamine moraš jesti poleg, d se Jod dobro in pravilno absorbira po telesu.

     • Hun

      bravo..! pousesene marelce za protistrup modre galice…

   • Bozz

    Sem slišal za Hunze in veliko prebral o njih. Nekaj je tudi napihnjenega. So pa znani po tem, da imajo nasade marelic in da je njihova denarna valuta bila marelične pečke (B17 vitamin, pozdravi raka), itd. Bral pa sem, da je tisto glede njihove vode napihnjeno. Jasno pa je, da so živeli zdravo, ker so bili odmaknjeni od industrializacije daleč stran.

    Nisem trdil, da ne rabiš jesti zelenjave in da jesti zelenjavo in sadje ni zdravo. Pisal sem o tem, da človek mora jesti živalske beljakovine, maščobo, aminokisline, ki so v mesu, če hoče biti zdrav. S tem mislim na neoporečno meso, kakršnega so ljudje uživali 100 let nazaj. Jasno je, da je živalsko meso danes popolnoma nezdravo zaradi razno razne kemije v njem, itd. in zato ljudje posegajo po vegetarijanstvu in veganstvu in kratkoročno se jim zdravje izboljša. Je pa tudi sadje in zelenjava že tudi povsem onesnažena. Banane recimo vsebujejo najmanj 11 toksičnih pesticidov, in so zaradi tega postale zelo nezdrave, itd.

    Če hočeš biti vegan moraš imeti nekaj pod palcem, ker moraš jesti raznovrstno hrano, ki pri nas ne uspeva dobro in distopna širši množici (recimo aloe barbadensis ali arborescens, ki vsebuje vse esencialne aminokisline, itd.) in je težje dostopna večini ljudi revnega sloja, ki živijo pod pragom revščine. Vsak si pač ne more privoščiti kupovati v dragih Biotrgovinah.

    Razen seveda, če se postiš oz. stradaš kot zgornja dva new agerja in potem seveda prišparaš. Tudi post je zdrav drugače, če se ga lotiš pravilno. Primeren članek za vedno bolj revne Slovence. Ko ne bomo mogli več jesti potice, bomo jedli svetlobo lol.

    Vegan and Vegetarian Can’t Sustain Long Term
    https://www.youtube.com/watch?v=1_E3iMrq-UA

    Why Some Vegans Have Same Cancer, Heart Attack & Death Rates As Meat Eaters- Dr Michael Greger
    https://www.youtube.com/watch?v=tP_LIY8cjf4

    40 Year Vegan Dies of a Heart Attack! The Omega-3 and B12 Myth with Dr Michael Greger [High Quality]
    https://www.youtube.com/watch?v=5ibPqDPEF4U

    Is Veganism Really Healthy?
    https://www.youtube.com/watch?v=Yloy0MG7gVc

    Imel sem tudi hude zdravstvene težave s kandido, ki sem jih odpravil med drugim tudi z GAPS dieto, ki pa je dieta, ki temelji na živalskih (in tudi rastlinskih- kokos) maščobah, da prav si slišal. Recimo juhca iz kostne in mesne osnove (bone broth, meat stock), mesa, noter pa veliko kuhane čebule, pora in ostale zelenjave, ki je v tej dieti. V bistvu ješ enolončnice, pa kislo zelje je zelo pomembno na tej dieti jesti, itd. Dobesedno izstrada kandido in po njej sem se počutil odlično, če odštejem herzheimerjev efekt prva dva dni, ko se je telo čistilo toksinov odmirajoče kandide. Izboljšala se je moja prebava, ko greš srat na tej dieti, si še ta zadnje ne rabiš obrisat, saj drek tako lepo spolzi iz tebe, da ne pusti nobene sledi za sabo haha. Oprosti za ta nazoren opis, ampak tako je bilo.

    http://www.gapsdiet.com/

    Celice v telesu v bistvu prešaltajo iz pridobivanja energije iz sladkorjev na ketone.

    In tudi nisem govoril o ubijanju ampak moči in dejstvu, da noben veganski narod v zgodovini ni zmagal vojn ali pa se ubranil pred vojno. Tudi partizani po gošah niso živeli od trave, ampak so banditi težili in kradli živino kmetom btw, ker do vseh fensi stvari, ki jih mora jesti in suplementirati veganski bodybuilder nima vsak dostopa. Jaz osebno pa vsemu temu nakladanju okoli veganizma ne verjamem, kerv našem danem okolju trenutno pač ni možno. Ne morem iti na vrt in si utrgati recimo avokada ali pa papaje, razumeš?

    Drugače pa še za zanimivost. V Svetem pismu je opisano, ko bo prišel Jezus Kristus nazaj, živali ne bodo več ubijale druga drugo za preživetje. Če to pomeni, da tudi ljudje ne bodo ubijali več živali za meso ne vem, predpostavljam pa da bo tako. Torej tako kot Adam in Eva v Edenskem vrtu bodo ljudje imeli dostop do vseh sadežev in zelenjave in oreščkov, ki bodo zagotovili njihovo potrebo po vseh mineralih, vitaminih, aminokislinah, maščobah, itd. Tega pa danes pač večina žal nima (zaradi različnega podnebja, katatstrof, revščine, dolgih oskrbovalnih razdalj,…) in zato moramo jesti živalsko meso in maščobe. Tako pač je in še zdravo je. Osebno pa tudi nimam rad klanja živali ampak zaenkrat
    je to pomemben del našega življenja.

    Izaija 11
    Kraljestvo miru
    6 Volk bo prebival z jagnjetom
    in panter bo ležal s kozličem.
    Teliček in levič se bosta skupaj redila,
    majhen deček ju bo vodil.
    7 Krava in medvedka se bosta skupaj pasli,
    njuni mladiči bodo skupaj ležali
    in lev bo jedel slamo kakor govedo.
    8 Dojenček se bo igral nad gadjo luknjo
    in odstavljeni bo iztezal svojo roko
    v modrasjo odprtino.
    9 Ne bodo škodovali ne uničevali
    na vsej moji sveti gori,
    kajti zemlja bo polna GOSPODOVEGA spoznanja,
    kakor vode pokrivajo morsko globino.

    • luckyss

     V zapovedih “ne ubijaj” ni mišljeno in omejeno le na ljudi…
     In kot drugo..izgovarjanje na to, da je vegetarijanstvo drago je neumnost…Veganstvo mogoče, če nimaš niti koščka zemlje..vegetarijanstvo pa je bistveno cenejše od kebab, burger-šniclarije ;)

     • RealRevolution

      In kot prvo si pozabil?.
      In kot prvo “le svoje cevlje sodi naj kopitar”!

      Torej o tistem na kar se spoznas in zakaj si na tem portalu.Verjetno zaradi leve politicne ideologije ali pa ti je zelo blizu…
      Po hebrejsko pomeni ,ne mori.Da ne smes morit.Poznamo velikansko razliko med tem dvem besedami.
      Vse je napisano v Sveti postavi,razlaga tega.
      Je pa sirse to…
      Sirse…

   • stajerc5

    Kolikokrat se pases v vrtu na dan?

    • luckyss

     V sezoni v bistvu dvakrat..zjutraj in zvečer…
     Običajne stvari..sadje, jagodičevje, kakšen listič melise ali peteršilja, papriko, paradižnik..odvisno od sezone in trenutnega “lušta”..
     Zakaj sprašuješ ?!

     • stajerc5

      Ker mislim, da si iz Vrhnike doma, pa dober tek ti zelim.

     • Tačka

      Luštaš se mi.

     • RealRevolution

      O zivalih pa je tudi marsikaj dobrega napisano.
      O tistih ,ki pa RADI stopljajo na pasje vratove ter jim lomljejo.Jih dajo v zgalne daritve itd…
      Nemoralni ubijalci.

      Sedaj pa o levicarski zahtevi o hrani ,eni hocejo iti proti naravnem toku.
      Za zivali pa tako so v verigi npr lev je gnuje,ujede misi npr, itd…
      Cisto naravni zivalski proces.
      Kot tudi naravni proces ljudskega prehranjevanja z doloceno mesno hrano.
      Odlocitev ,ce noce pa noce.Ampak zaradi tega ,ko ze malih otrok nic ne poucijo otem procesu.Da zrezek ne pride z lufta se jim to zdi neprimerno.Vcasih so pa bili bolj seznanjeni z tem.
      Sedaj pa zaradi tega zganjajo cirkus in vsiljujejo,ne samo da se odlocajo sami ,da ne bodo jedli nic zivalskega ampak vsiljujejo svojo propagando o veganstvu.
      Ne zdravo,ne nadzarovano,navsezadnjedvigajo dobicek tistim ,ki sluzijo z veganstvom.Problem je spet da vsiljujejo “proti tok”.
      Druga je problem mega mest ,ki samo pomahajo in dobijo zrezek in bi se se nasel kaksen tak ,ki bi sam sebe prepriceval,da raste na grmu zrezek.
      Ni najbolj vsecno, sploh ce je ,ko cujes statistiko mega klavnic in vidis kaksen ,ne mega,tera porabnik so velika mesta.Ironicno je to ,da glih tisti ,ki nimajo pojma o tem in podobnih zadevah se najrajs mastijo,so pa proti ubijanju za meso.
      To je tisti problem,ki je napisan malo zgoraj.

 • Osti jarej

  ….onadva še veliko jesta….v sloveniji živi vsaj ena oseba,ki se hrani izključno s prano…

 • stajerc5

  Zdaj pa mi naj se nekdo rece, da je Afrika lacna…
  Ta clanek mi grozno smrdi po zelenih speglih in zagovino!

  • xtc

   jA LEVAKI TO PRAVIJO_DA NEKAJ NAKRADEJO PROČ:

 • xtc

  Hja;tledva pa sta v bistvu ideal levakarskega delavca;ŽIVLJENJE OD LUFTA IN KOMUNISTIČNIH IDEJ_levakom pa ves denar:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!