Bo Donald Trump zbudil vojsko tovornjakarjev, ki bo ustavila prisilno prostitucijo?

Foto: iStock

Bili so časi, ko je voznik tovornjaka Kevin Kimmel vedel le malo o trgovini z ljudmi. Vendar pa se je to spremenilo, ko je zjutraj 6. januarja 2015 zapeljal na bencinsko črpalko v New Kent County v Virgini.

Kimmel je bil priča sceni, ki jo je na omenjeni bencinski črpalki uprizorilo nekaj ljudi. Njegov pogled pa je ujel še nekakšno nenavadno družinsko vozilo, ki je bilo parkirano v bližini. “Stvar je v tem, da je bil to stari avtodom RV s črnimi zavesami, ki ni deloval družinsko,” pravi Kimmel. Ta je nato videl nekega moškega, ki se je približeval avtodomu in je potrkal, preden je vstopil. Avtodom se je začel nato premikati in očitno je bilo, da se je za njegovimi ‘štirimi stenami’ nekaj dogajalo. Izza zavese se je pojavila mlajša ženska in nenadoma izginila. Takoj je izvlekel svoj pametni telefon in poiskal kontaktne podatke lokalnega šerifa. Kmalu je bilo na prizorišču polno policijskih vozil, Kimmel pa je žensko, ki jo je policija prijela v avtodomu, opisal kot v “zelo slabem stanju”. Prav tako je policija v lisice vklenila moškega.

Žrtev ‘seks’ trgovine
Čeprav je dal Kimmel izjave za policijo in FBI, pa o tovrstnih incidentih ni slišal že mesece. Kasneje je v časopisu videl, da je bila ženska, ki jo je opazil v avtodomu, 2o-letna žrtev trgovine s seksom. Zvabili so jo stran od njenega doma v Iowi in jo proti njeni volji izpostavili grozoviti tragediji mučenja, spolnih napadov in prisilne prostitucije  to pa sta storila kar partnerja iz Iowe Laura Sorenson in Aldair Hodza, ki sta bila potem zaradi tovrstnega kaznivega dejanja obsojena na 40 in 42 let zapora.

Na sojenju je prišlo na dan, da sta obtoženca v noge žrtve zabijala žeblje, jo ožgala z vročimi kovinskimi instrumenti, ki sta jih segrela na gorilniku v avtodomu, in jo prodajala tovornjakarjem, ki so odgovorili na oglas na spletu. Žrtev sicer ni bila nikoli javno imenovana, Kimmela pa je njena usoda močno pretresla.

Trump trgovino z ljudmi v ZDA opisal kot epidemijo
CNN poroča, da tovornjakarji, kot je Kimmel, vse bolj delujejo v prvi bojni črti v boju proti trgovini z ljudmi. Tovrstno kaznivo dejanje je National Human Trafficking Hotline (NHTH) opisal kot “obliko sodobnega suženjstva, v katerem trgovci uporabljajo silo, prevaro in prisilo za nadzor žrtve zaradi opravljanja gospodarskih spolnih dejanj ali storitev proti njegovi ali njeni volji”. Žalostno je, da so žrtve najpogosteje ženske in otroci, prav tako pa tudi moški in fantje. O potencialni pojavnosti tovrstne trgovine z ljudmi so do sedaj poročali še iz vsake ameriške države, to vprašanje pa je kot “epidemijo” nedavno opisal sam predsednik ZDA Donald Trump. Sicer pa so tisti, ki so najbolj ogroženi, ponavadi posamezniki brez močne socialne ali družinske podpore. Vsekakor pa je žrtev lahko vsakdo.

Poti tovornjakarjev in žrtev se pogosto križajo
Kimmel, ki še vedno vozi tovornjak, o svojih izkušnjah pa govori na dogodkih za boj proti trgovini z ljudmi po vseh ZDA, pravi, da tovornjakarji ponavadi preživijo veliko časa v krajih, skozi katere gredo glede na prehodno naravo njihovega dela tudi njihove žrtve. “Preprodajalci nenehno selijo te ljudi. Ostanejo v temi. To pa je tudi razlog, zakaj nikjer ne morejo biti predolgo,” je pojasnil. “Toda ko jih premaknete, pridejo v moj svet. Če vemo, kakšni so znaki in smo nanje pozorni, potem lahko poskrbimo, da velik del tega problema izgine.” To pa je tudi poanta Kendis Paris in njene dobrodelne organizacije Tovornjakarji proti trgovini z ljudmi (TAT). Njena organizacija želi tovornjakarje izobraževati o tem, na kaj naj bodo v svoji okolici pozorni, kako naj poročajo o domnevnih incidentih trgovine z ljudmi in zakaj je pomembno, da to storijo.

Medtem ko Paris pojasnjuje, da je večina kaznivih dejanj spolne trgovine z ljudmi oglaševana na spletu, sama dejanja pa se največkrat izvajajo v hotelih in motelih, pa bodo zvodniki poskušali prodati svoje žrtve tudi v tranzitu postojank tovornjakarjev, zato je pomembno, da slednji odreagirajo skrbno. “Trenutno je na cestah ZDA več tovornjakarjev kot policistov,” pravi Paris ter dodaja, da želi njena organizacija predvsem zbuditi “prehodno, mobilno vojsko, ki bi prijavila tovrstna kazniva dejanja, namesto da spolna trgovina z ljudmi poteka pred njihovimi nosovi”.

Bo 3,5 milijona tovornjakarjev ustavilo prisilno prostitucijo?
Kljub zagretosti Kendis Paris pa se pojavlja vprašanje, kako učinkovitih je lahko 3,5 milijona tovornjakarjev (po podatkih Združenja ameriških tovornjakarjev) v boju proti tovrstni trgovini z ljudmi. Veliko tovornjakarjev namreč ni prepričanih, ali so bili priča prostituciji ali pa trgovini z ljudmi, zato raje ne storijo ničesar.

Pripravlja se zakon
Vendar pa CNN poroča, da bi tovrstno pomoč s strani tovornjakarjev lahko zelo kmalu udejanjili tudi v obliki novih državnih zakonov. V zadnjih tednih je bil namreč predložen predlog zakona v senatu v Teksasu, da bi morali vsi, brez izjeme, ki želijo pridobiti licenco za voznika tovornjaka, obvezno opraviti tečaj ozaveščanja o trgovini z ljudmi. Tovrstna zakonodaja je v pripravi tudi v Kansasu in Arkansasu.

Marjanca Scheicher

 • Domoljub in gej

  Haha, dobra šala, pa saj so tile potrebni heteroseksualni tovornjakarji eni izmed največjih uporabnikov storitev uslug teh ubogih deklet.

  • Zgornji

   To je sicer res, Ampak – še Bolj Res pa je, da je istospolnost Največji Uničevalec Človeštva ker zavira reprodukcijo oziroma Ohranitev Vrste , kar pomeni Izumrtje-Propad vrste !!! ! !!! Žal.

   • Domoljub in gej

    Toliko zla kot ga povzročite heteroseksualci, ga ne bomo istospolno usmerjeni nikoli.

    • Franc Šink

     Zato ker ste hvala Bogu še vedno v manjšini.

     • Domoljub in gej

      Lepo te prosim, heteroseksualci se skozi zgodovino pobili milijardo in še čez ljudi, da ne omenjam, kakšne sadizme se greste, in vi boste istospolno usmerjenim očitali, da smo problematični. Ma zaletite se nekam.

     • Zgornji

      GLEJ, TO JE PA ZELO ENOSTAVNO ZA IZRAČUNAT : VI BOSTE POBILI VSE, KER SE BO ZAUSTAVILA REPRODUKCIJA Z TAKIMI KOT STE VI ČE SE JIH PUSTI !!! ! !!!

     • Domoljub in gej

      A boste kar vsi postali istospolno usmerjeni, česa se bojiš povej? Noben ti ne bo zaustavil reprodukcije če zahteva pravice za sebe, ti se še lahko svobodno plodiš naprej, kolikor te je volja.

     • Zgornji

      KAKO SE BOŠ PA TI PLODIL , ČE PA GA VTIKUJEŠ TJA OD KODER ZMORE PRITI SAMO NAVADEN SMRDLJIV DREK ?? RAZEN ČE HOČEŠ IMETI ZA SVOJE OTROKE OTROKE DREKA ??!!! ?? NO, AMPAK, ZA DREKOM BO ŠE VEDNO SLEDILO IZUMRTJE ČLOVEŠTVA, TAKO DA SE TI NI TREBA DELATI TAKO ZABITEGA, V KOLIKOR NISI ŠE BOLJ !!! ! !!! KER, Z DREKOM SE NE PRIDE DALEČ .

     • Domoljub in gej

      Moja spolnost, in na kakšen način bom prišel do otroka se te popolnoma nič ne tiče, tako kot imaš ti pravico do zasebnosti jo imam tudi jaz.

     • Zgornji

      NO, POTEM SE PA TUDI TEBE NE TIČE ČESA SE JAZ BOJIM KAR SI ME SPRAŠEVAL DA NAJ TI POVEM, TAKO DA NAJPREJ POMETI PRED SVOJIM PRAGOM, OZIROMA POSPRAVI SVOJ SMRAD ZA SVOJO USRANO RITJO .

     • garfi

      heterofobi

     • garfi

      kje si bil pri dveh referendumih
      jaz sem še za tretjega

     • Franc Šink

      Kamor koli,samo ne v homoseksualno rit.

     • garfi

      tipična levuharsko pederska propaganda

    • Zgornji

     PROBLEM JE, DA SE ZAVEDATE SAMO MAJHEN DELČEK ZLA KI GA POVZROČATE, VEČINE ZLA SE PA NE ZAVEDATE, KER STE PAČ MRTVE DUŠE !!! ! !!!

  • tomven

   …in menda tudi fantkov… al fantkov ne, ampak samo deklet?!

 • Zgornji

  Predajanje pohoti še Nikoli ni obrodilo Ničesar Pozitivnega Temveč Samo Škodovanje Človeštvu !!! ! !!!

 • Franc Šink

  Če bi Trumpu to uspelo bi se vpisal ne samo v ameriško ampak tudi v svetovno zgodovino človeštva.

  • Domoljub in gej

   Volk bo čuval ovce? Haha

   • šmentanamuha

    No no. ne delaj se pametnega.

 • Olga

  Trump na delu! Bravo!

  • Domoljub in gej

   Dajmo pedofilom čuvat otroke. Popolnoma isti primer je ta s tovornjakarji in temi zlorabljenimi dekleti.

   • Janez

    Ne damo LGBTJEM – TUJE OTROKE !
    Še slabše, kot če prisilne prodajalke vijolic – rihtajo – tovornjakarji. Dejstvo. L.r.JANEZ KOMENDA

    • Domoljub in gej

     Pokvarjenec.

     • Janez

      Strinjam se le!
      Da imaš za ljubico – vsakogar ljubečo Matildo.
      Za vse druge variante si takointako: psihično in fizično. Preveč – nelep. Mar ne ? L.r. Janez KOMENDA P.S.
      edino vsega slabega vajeni Matildi – se ne gravža? Nihče.

     • Domoljub in gej

      Ne kliči je preveč, da te ne obišče.

     • garfi

      groziš pederček ?

     • Janez

      Da bo jasno !
      Prava družba za LGBTJE so le avtentični LGBTJI.
      In Matilda.
      S katero ti pa nisem grozil. Le povedal sem ti – da vsakogar vzame. Kakorkoli že.
      Tudi LGBTJE – Matilda – vzame. Brez zadrege.
      Vsem normal moškim in normal ženskam pa so LGBTJI odvratni.
      Taka naravna reakcija pač.
      Kot npr. krastača – naravni stvor, lepa pa ni nikomur. Odvratne so – pač.
      Razen – kaki drugi? Krastači – pač. Najbrž – so všeč.
      Tujih otrok – pa pač – LGBTJEM – ne damo.
      Ne pripadjo vam.
      .Nimate pravice – dobiti jih. Nasilje nad tujimi otroki Amen. L.r. Janez KOMENDA
      P.s.
      Ne piši mi Z LBGTJI – nočem stika.

     • Domoljub in gej

      Karma… Kdor želi drugemu slabo, in kliče načrtno zlo nanj se mu vrne 5x huje nazaj. Jaz sem zaščiten, tako, da meni žal ne boš povzročil ničesar, nobene škode, toliko le glej, da to kar pošiljaš name ne obišče tebe ;)

     • garfi

      pederast

 • Demonkrat

  Sodoma in Gomora.

 • Anton

  je pa tko, po predhodnjih informacijah sodeč od žene/partnerice prej fašeš kak sifilis, gonorejo, herpes c in podobno kot od prostitutke.

  sarkazem press

  • garfi

   od “partnerice”

 • garfi

  zato ga levuharji sesuvajo enako kot Janšo
  uničil jih bo z delom za dobro

 • PikaPolonica

  Ti moški morajo biti mal bogi, da si morajo kupovati žensko. Morajo imeti grde in mehke tiče, že to je mogoče kompleks. Upam, da bo Trump kaj na bolje premaknil ali pa vsaj omilil zadeve.

 • šmentanamuha

  No, vidite, Trump dela. Pohvalno.

 • Dark Lord

  Največji moralni izmeček bo ustavil prostitucijo?! Grab them by the pussy. Pa to…
  Idiot.

 • Andrej

  Marjanca… Ti avtodomi na bencinskih črpalkah so še najbolj namenjeni točno tovornjakarjem. Vprašaj vsakega slovenskega mednarodnega tovornjakarja. To vprašanje v naslovu je nekako tako: “Ali bo janez Janša zbudil vojsko obiskovalcev MacDonaldsa, da bodo zaustavili trgovino s hamburgerji?”

 • Goran Hvala

  Kak zdej trump kar zraven…to so se sami tovornjakarji organiziral zdej ste pa kr trumpa notr vtaknil…zanimivo..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!