Bo Iran izstopil iz jedrskega sporazuma z ZDA? Za raketni program so že namenili pol milijona dolarjev

Foto: STAfoto

Iranski predsednik Hasan Rohani je danes napovedal, da bo Iran, v primeru novih sankcij ZDA proti islamski republiki, izstopil iz jedrskega sporazuma z velikimi silami.

Dogovor o iranskem jedrskem programu, sklenjen leta 2015, je pod vedno večjim pritiskom. Ustvarjajo ga iranski raketni poskusi in nove sankcije, ki jih Washington uvaja proti Teheranu. Obe strani se tudi medsebojno obtožujeta, da kršita sporazum.

Iran bo ob nadaljnjih pritiskih iz sporazuma izstopil
Če bo Washington nadaljeval s pritiski, bo Iran izstopil iz sporazuma, s katerim je zaustavil svoj jedrski program v zameno za odpravo mednarodnih sankcij, je dejal iranski predsednik Rohan.

“Tisti, ki poskušajo vrniti jezik groženj in sankcij, so ujetniki svojih preteklih zablod,” pravi Rohan. “Če se želijo vrniti tja, se bomo v kratkem času – ne v roku tednov ali mesecev, temveč ur in dni – vrnili na prejšnje stanje še precej močnejši.”

Iran naj bi se sicer raje držal sporazuma, saj naj bi ta bil “model za zmago miru in diplomacije nad vojno in unilateralizmom”. Iranski parlament je v nedeljo kot odgovor na nove ameriške sankcije odobril pol milijarde dolarjev, namenjenih za raketni program in operacije elitne revolucionarne garde v tujini.

A. L., STA

 • xtc

  Slej kot preje bo treba vzpostaviiti drugo ne teokratsko vlado v državi,čas je ,da se Šahova družina vrne na prestol.

  • Janko Gedlička

   In kdo ter kako bo to storil?

 • Ana Job

  Iran je država, v kateri vladajo Šiiti in šeriatsko pravo. Za malenkost se sekajo roke in mrcvarijo ženske. Čas bi že bil, da izstopijo iz srednjega veka.

  • cosmosjasnovidec

   Taka zahojena zaostala nekulturna civilizacija nikoli ne bo iztopila iz veka kateri je še starejši kot srednji.
   Pri musličih to ni mogoče saj je enako kot bi kamnu rekel dober dan kot ga sicer oni tudi pozdravljajo.

   • Ana Job

    Pred Homeinijem so živeli lepo in verjetno Šiiti, ne bodo dovolili, da se stvari spreobrnejo. Svoje čase so se ženske sprehajale po plažah v kopalkah.

 • Najplemenitejši

  Na svetu bo mir zavladal šele, ko bomo Ameriko razbili na prafaktorje!

  • cosmosjasnovidec

   Hahahaha.
   Teslo ti si še bolj zabit bosanđeros kot sem predpostavljal.
   Mir bo zavladal šele tedaj,ko ZDA vspostavi red po celem svetu in se ji pridružijo vse pomembne europske države tudi z Slovenijo vred.
   Rusijo,vse arbske države ter balkan pa izločiti v en sam nadzorovan rezervat kot so ga američani nekoč imeli za Indijance.Še bolje bi pa bilo arabske država popolnoma zravnati z zemljo,ker muslimanska golazen samo onesnažuje planet.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!