Bo Marine Le Pen uspela izkoristiti strah Francozov in zmanjšati zaostanek za Macronom?

Foto: epa

V luči nedavnega napada na Elizejskih poljanah v središču Pariza, ko obstaja pričakovanje, da se bodo številni volivci na današnjih predsedniških volitvah usmerili proti Nacionalni fronti Marine Le Pen, je predsedniški kandidat Francois Fillon poudaril, da se je Francija znašla v vojni. “Gre za nas ali za njih.”

Fillon, ki je napisal predvolilno knjigo z naslovom Boj proti islamskemu totalitarizmu, je izjavil, da mora boj proti terorizmu predstavljati absolutno prioriteto izvoljenega predsednika. Poleg obljube glede uničenja teroristične skupine Islamska država je dodal: “Znašli smo se v vojni in ni nobene druge alternative, mi ali oni.”

Skrajno desna kandidatka Le Pen je pozvala k takojšnjemu izgonu tujih terorističnih osumljencev in dodala, da sta aktualna socialistična vlada in njena predhodnica naredili vse za zagotovitev, da Francija izgubi boj. Vodilna predsedniška kandidata sta se v luči nedavnega umora policista v napadu, v katerega naj bi bil vpleten pripadnik Islamske države, soočila glede vprašanja, kako zagotoviti varnost državljanov.

Strokovnjaki menijo, da lahko napad izboljša rezultat Le Penove
Francoski premier Bernard Cazeneuve je po poročanju Daily Maila komentiral, da Le Penova namerava nedavni teroristični napad izkoristiti v svoj prid in ga uporabiti izključno za izpolnitev svojih političnih ciljev. Strokovnjaki verjamejo, da bi lahko streljanje na Elizejskih poljanah izboljšalo možnosti za zmago Le Penove.

Foto: epa

V četrtek zvečer je v središču Pariza strelec s kalašnikovim v roki sejal strah in smrt ter pri tem ubil enega policista in druga dva resno ranil. Do grozljivega dogajanja je prišlo le tri dni pred francoskimi predsedniškimi volitvami. Revolveraš, ki je bil identificiran kot 39-letni Karim Cheurfi, je stari znanec policije, saj je bil že obsojen na 20 let zaporne kazni, ker je leta 2001 poskušal ubiti policista.

Foto: epa

Le Penova je celotno kampanjo zgradila na migracijah in vprašanju varnosti ter se zavezala, da bo v primeru zmage vplivala na poostritev nadzora na francoskih zunanjih mejah in na izgradnjo več zaporov, saj verjame, da oblasti niso naredile dovolj, da bi zaščitile državljane pred terorističnimi napadi. Javnomnenjska anketa IFOP je razkrila, da Le Penovo zaradi njene močne protiteroristične drže podpira več kot polovica francoskih policistov.

Fredrik Erixon, direktor Evropskega centra za mednarodno politično ekonomijo, je za CNBC komentiral, da bi lahko nedavni napad izboljšal rezultat Le Penove in dodal, da se je njena celotna kampanja tako ali tako osredotočila na vprašanje migracij in terorizma.

Pred četrtkovim napadom Macron pred Le Penovo
Raziskava Elabe, ki je bila izvedena pred četrtkovim napadom, je pokazala na prednost sredinskega Emmanuela Macrona pred Le Penovo, nedavno dogajanje pa lahko vpliva, da se rezultat spremeni, saj ta poudarja nujo po okrepitvi policijskih vrst, deportaciji tujih storilcev kaznivih dejanj in zapiranju ekstremističnih mošej.

Macron je volivce nagovoril, naj po napadu ohranijo trezno glavo. “Naši napadalci želijo povzročati smrt s pomočjo simbolike in sejati paniko,” je dejal in dodal, da ne sme nič ovirati demokratičnega procesa, ki ga predstavljajo predsedniške volitve. Le Penovo je obtožil laži, ko je izjavila, da se pretekli napadi ne bi zgodili pod njenim vodstvom. “Ona ne bo zmogla zaščiti naših državljanov, kajti ne obstaja možnost za nično tveganje. Vsakdo, ki trdi drugače, se obnaša neodgovorno in sleparsko.”

Foto: epa

Fillon obljublja diplomatsko pobudo
Predsedniški kandidat Fillon je obljubil, da se bo zavzel za svobodo in varnost francoskih državljanov ter dodal, da ta boj mora predstavljati prioriteto. Obljubil je povečanje policijskih in vojaških sil in izpostavil, da bo v primeru izvolitve vložil diplomatsko pobudo za oblikovanje mednarodne koalicije, ki se bo zavzemala za boj proti islamskim ekstremistom in bo vključevala vse glavne akterje, vključno z ZDA, EU, Rusijo, Iranom in Turčijo.

Premier Cazeneuve je javnosti sporočil, da je Francija popolnoma mobilizirala svoje varnostne sile, vključno z elitnimi enotami, z namenom, da državljane zaščitijo v času prvega kroga volitev. “Nikakor ne smemo dovoliti, da bi kdorkoli ogrozil demokratični proces v naši državi,” je dejal in podaril, da se Francija ne sme vdati strahu, manipulacijam in ustrahovanju, ki bi lahko bile v prid vsem sovražnikom.

N. Ž.

 • lauraas

  Niti teh nekaj dni pred volitvmi ne zdržijo, da bi zmagal njihov (levi) kandidat!

 • tarantela

  Jest podpiram gospo Le Pen ! Zgradila bo več zaporov in bodo vsi migranti preskrbljeni s hrano pijačo obleko, ogrevanjem in seveda z računalniki in vso opremo, ki jo zahteva današnja humanitarna ureditev zaporov. In glede na to, da gospa obljublja tudi zaporo francoske meje, bo temu sledila še kakšna država, posledično bo EU razpadla in bomo šli nazaj tja, od koder smo prišli in bomo znova gradili in nadomestili tisto, kar so nam v 25 letih pokradli.

  • AlojzZ

   ???
   Imate volilno pravico na Francoskem, gospa Tarantela?

   Mimogrede … je res, da tarantela požre samca po oploditvi?

   • tarantela

    To v zadnjem stavku zagotovo drži, kaj pa bi z njim, ko je svoje opravil, samo gate bi mu morala prat.
    Kar se pa tiče volilne pravice v Franciji, je nimam, navijam pa lahko, a ne? Vsaj zaradi posledic, ki bi jih za nas prinesla njena izvolitev. Sploh pa smo zaenkrat v EU, torej že iz solidarnosti navijam za omenjeno gospo. In sploh se povsod vtaknem, tak je moj značaj, hebat ga.

    • Nata

     S temle se pa strinjam.

  • Mojca pokraculja

   “bomo znova gradili in nadomestili tisto, kar so nam pokradli v 25 letih.”

   Tale tvoja je pa za v anale – analne odprtine, da nau pomote !!
   Matr maš vizijo, pardon tele-vizijo ! No ja tele , kot tele.

  • sodnikisozločinci

   Jaz pa upam, da bodo Le Penovi zrasli brki, vsaj pod nosom in bo svoj humanizem prilagodila temu. Potem Francija ne bo rabila zaporov, le dobre peči. Tisto o Eu razpadu se bo zgodilo pa v vsakem primeru, pa če zmaga ali ne. Vzemi v obzir dejstvo, da se zadolžujemo za izplačilo pokojnin. Ko ne bo kreditov bo padec zelo hud, kaj misliš zakaj opozicija – Janša ne kaže neke vneme da bi zamenjala Cerarja? Situacija je taka, leve vlade so zafurale državo in tega ne more rešit nihče, edino dobra duša z milijardami evrov, samo tega pa ne bomo videli.

 • lauraas

  “Naši napadalci želijo povzročati smrt”, saj jo pa že povzročajo in niso samo napadalci, ampak sovražniki, kriv je pa islam! Spet pomanjševanje problema.

 • lauraas

  “Nikakor ne smemo dovoliti ustrahovanja, panike, …, saj jo pa glih levi dovoljujete!

 • rubec

  Baba je cel kevder oblepila z lepenko. Točno ve da ko se ga po zmagi tam noter nažrem v prvem nadstropju ne bi bilo za zdržat.

 • Borut Stari

  Končno je nekdo od visokih politikov Evrope zbudil in izustil resnico. Predsedniški kandidat Francois Fillon. Poudaril je, da je Francija v središču vojne civilizacij. “Znašli smo se v vojni in ni nobene druge alternative, mi ali oni.” Škoda ker, konzervativec, ne bo zmagal na volitvah. Francoske ovce podobne našim, imajo raje socialiste, ki jim uničujejo kvaliteto življenja in podpirajo ono drugo, nazadnjaško civilizacijo.

  • sodnikisozločinci

   Kakšna nesramna manipulacija, to ni vojna civilizacij, to je posledica uvoza tujcev, za kar pa nosijo največjo odgovornost socialisti. Takšna retorika je samo beg pred odgovornostjo. Misliš, da Fillon resno mislito kar govori in je pripravljen podvzeti učinkovite ukrepe, da Francija ostane francoska? Je v tem pogledu radikalnejši od Le Penove?

 • pajot

  “Naši napadalci želijo povzročati smrt s pomočjo simbolike in sejati paniko,”
  Macron,Macron,vaši napadalci to že počnejo.Ne s pomočjo simbolike,pač pa s pomočjo kalašnikovk,nožev in tovornjakov.

  • Mojca pokraculja

   Ej a si pozabu, “Je ne peux pas entendre bien “!

   • Jefferson Vendski

    “Personne ne peut vous battre!”
    (niko ne sme da vas bije)

 • Anton

  levičarkse, zvitorepske, licemerkse banditores, igrajo na karto strahu in delijo svoje pelate, češ da desničarji sejemo strah, nestrpnost po svetu.Torej vse tisto kar so oni sami

 • Mojca pokraculja

  “Fredrik Erixon, je za CNBC komentiral, da bi lahko nedavni napad izboljšal rezultat Le Penove …”

  Držim pesti za njeno zmago. Še v večje veselje mi bo pa njena zmaga, ko bo tukaj padel prvi komentar – ” da je Le Penova naročila napad, zato da je zmagala “. Še pomnite “tovariši” !

 • Feriss.H

  Evropa kot je bila še do nedavnega je nastajala skozi tisočletja, milijoni naših predhodnikov so v bojih umrli za obrambo te Evrope pred isto golaznijo ki zdaj gomazi k nam neovirano. Huni, Avari, Mongoli, Tatari, Saraceni, Otomani … vsi so bili pregnani nazaj od koder so prilomastili. Vojaške zmožnosti današnje Evrope so daleč nad vojaškimi zmožnostmi teh istih krdel ki zdaj brez vsakega odpora prihajajo … sploh ne vdirajo, kar sprehajajo se k nam.

  Če izpustim PRAVE organizatorje tega invazivnega “turizma” ki se izvaja po Coudenhove-Kalergi Planu nastalem že leta 1924, je bolje posvetiti se DEJANSKIM krivcem za tole katastrofo. Židovska Sionistična Kabala ki dirigira ta projekt nebi zmogla sprovesti tega brez mazohistično-maloumnega sodelovanja Levih blaznežev, Homo-Pedofilskih degenerikov, Vaginalno-Zmedenih Feministk z še nekaj “dodane vrednosti” ostalih kretenizmov.

  Evropa je naše skupno nasledstvo, NIHČE nima pravice tega zapraviti brez popolnega konsenza vseh. Med tem ko “progresivna” aliansa Levih norcev in pervertov kot stekla zapravlja to nasledstvo, NORMALNI tradicionalni Evropejci še vedno dremajo v slepi veri da če oni niso nori potem je vse lepo in prav.

  Francoske volitve so verjetni mejnik, če Le Penova pade potem gre Evropa po začrtani poti transformacije v Tretje Svetovno beznico. Francoska revolucija 1789-1799 je prinesla prebujanje narodov ki ga je naprej nesel Napoleon, in Le Penova je zdaj kot reciklirani Napoleon. Pa naj kdo reče da se zgodovina ne ponavlja. Če ji ne uspe, ne bo ne novega Waterloo-a ne novega Wellingtona – Evrope enostavno ne bo več, stare ali nove.

  • sodnikisozločinci

   Je pa še ena možnost. Po mojem mnenju so zahodnoevropske države že tako globoko zabredle z multikultijem, da rešitev po demokratični poti ni več možna. Zato bi bilo dobro, da Le Penova ne zmaga, to bi privedlo do skrajne radikalizacije sicer manjših skupin Francozov in organiziranega boja za svobodo – novo rekonkvisto. Zgodovina nas uči, da spremembe ni nikoli prinesla čreda ovc z blejanjem na volitvah, to je uspelo le manjšim skupinam pogumnih mož pod vodstvom pametnih voditeljev in odločno akcijo.

 • totex39

  Če zmaga Le Penova bi v Evropi po istem vzorcu lahko sledile druge države in takrat z skupno močjo udarile glede priseljevanja teh islamističnih migrantskih divjakov.

  • luckyss

   Ja, le še taborišča je treba postavit in “obnovljiv vir energije” uporabit namesto premoga..

 • xtc

  Le Penova verjetno ne bo zmagala;zmage jo bo stala anti evropska retorika;ki bi jo morala opustiti;omenjanje rabijanjaEU se je uteplo tudiWildersu:Namesto tega bi morali ti politiki uvesti retoriko;kako razsuti Eu birokracijo in trenutne birokrate vBruslju in jih zamenjati s takimi;ki bodo Evropo povezovali kot celoto na tradicionalnih vrlinah in močno nasprotovali in zatirali vsako nelegalno priseljevanje in izgon nezakonitih prišlekov;ter zahtevali zelo oster in selektiven uvoz le teh z visokimi standardi;gede usposobljenosti;kot zmožnosti socializacije v kratkem času;kdor tega ne izpolni pač mora oditi:To želi slišati večina prebivalcev EU;NIHČE NOČE SLIŠATI O RAZBIJANJU eu ampak o povezovanju na tistem ;kar je vsem Eu narodom skupno:

  • Caetano

   Imaš prav. Žal…

 • Demonkrat

  Kako je pa lahko Islandija tako uspešna država?Ni v EU.Standard je tam zelooo visok.

 • Feriss.H

  CITAT – “Le Penovo zaradi njene močne protiteroristične drže podpira več kot polovica francoskih policistov”

  Malo nejasno, koliko je to – “več kot polovica” – če je to samo malo nad polovico potem je to katastrofa ki je pa razumljiva glede na to koliko NE-Francozov je v njenem sestavu. Iz posnetkov se da videti da je kar precej Rjavih in Črnih v njenih vrstah, ti pa niso in nikoli ne bodo Francozi, čeprav so im podarili državljanstvo ali pa so se skotili na Francoskih tleh. Logika je zelo logična – če se rodiš v hlevu ne pomeni da si zdaj konj ali krava ali …

  Tako kot je Rimsko pravo osnova sodobnega prava, tako je tudi Antični Rim osnova današnje Euro-civilizacije in mi smo danes zrcalna podoba propadanja Rima. Poleg Rimskega LGBTQ sindroma in njihovih “Levičarjev”, je ključni vzrok propada Rima Multikulturalizem ki ih je demontiral od znotraj. Dokler so mogočne Rimske Legije tvorili Rimljani, so bile kohezivne in Rim je bil Über Alles. Ko so začeli sprejemati tujce in so nastajale tako imenovane AUXILIAS Legije se je začel konec Rima. Francozi imajo preveč teh “auxilias” tujcev v svoji policiji in vojski.

  CITAT – “Ona ne bo zmogla zaščiti naših državljanov, kajti ne obstaja možnost za nično tveganje”

  Povsem razumljivo da tako bedarijo izjavi Levuharski Macron, ki je kot prekuhani makaron samo še za v smeti. Možnost ničnega tveganja obstaja in je izvedljiva, zaustaviti sedanji naval Afriško-Muslimanskih “pridobitev”, repatriirati vse ki se do sedaj še niso adaptirali, skupaj z vsemi novimi “begunci” in “imigranti”. Afriki in Islamu POPOLNOMA ZAPRETI vstop v Evropo

  CITAT – “60% zapornikov v Franciji so Muslimani”

  Samo tako naprej in bo kmalu 60% (če bo samo toliko) Muslimanov postalo “Francozov”, pravi Francozi pa bodo tvorili 100% zapornikov – POLITIČNIH.

 • luckyss

  Itak je vse usmerjeno v razcvet skrajne desnice po vsej Evropi..torej sledi Dolfijev scenarij, le da bodo tokrat “kurili” islamiste..
  Ta scenarij mi ni všeč, je pa nujen glede na razplet dogodkov…In tudi ni razlog za onaniranje skrajnih desničarjev, ker se zgodovina ponavlja in nekatere ovce so pač prebutaste, da bi uvidele, da tudi one pridejo na vrsto…pravzaprav s takimi ravnajo še posebej kruto…
  Spet bo potem jamranje v stilu tega portala čez kakšnih 50 let..seveda zaradi novih “krivic”…
  Res bedno, da v niti tem stoletju razum ni napredoval…od skrajnih levih in desnih poslušamo podobne “fore” kot pred 2. sv. vojno…

  • Feriss.H

   Če se ne motim si Levičar, in si vseeno dokaj logično čavsnil v nastalo situacijo, a delno le zmotno.

   KO PRAVIŠ – “Itak je vse usmerjeno v razcvet skrajne desnice po vsej Evropi” – Tole je napačno, VSE je bilo usmerjeno v “razcvet” multikulturalne DEGRADACIJE Evrope, ki smo ji bližje kot kadar koli, a kot so se motile vse tiranije v preteklosti, novodobni tirani so izgleda le podcenili možnost odpora znotraj lastnih resursov prisile.

   Že nekaj let si zastavljam vprašanje – a je mogoče da znotraj tajnih in obveščevalnih struktur ter policij in vojsk prav vsi slepo sledijo Globalističnim Oligarhom, da se nikomur tam ne poraja bes zaradi njihovega početja. Tale zadnji dogodek odkrito nakazuje da bi lahko obstajal tak upor, sofisticiran v stilu teh služb.

   Po navadi eno skrajnost lahko spodneseš samo z drugo in če bo ta prinesla novega Dolfeja ali Dolfeje ki bi počistili nakopičeno Muslimansko in Afriško nesnago ter zatrli Levičarstvo vsaj za naslednjih sto let, idealno za tisoč let, potem naj bo. Čistega sveta pa ne bo dokler ne bodo odstranjeni iz našega okolja, predvsem pa vplivnih pozicij, PRAVI arhitekti Evro-multikultija.

   Kdo so ti lahko vsak ugotovi sam, povsod so imena, ne skrivajo ničesar, nastopajo javno in pripadajo izključno eni Rasi ki se ima za izbrano od Boga.

   • luckyss

    Degradacija Evrope, ki jo omenjaš je seveda inkubator za skrajno desnico…torej se v bistvu celo strinjava…
    V bistvu se zgodovina ponavlja po skoraj matematičnih zakonitostih, tako da res nimamo “navadni ljudje” nobenega vpliva več…

    • Feriss.H

     Inkubator zdaj, s katerim avtorji mogoče niso računali, ali pa tudi so. Saj so prav Banksterski in ostali Sionisti/Marxisti, kot kaže namenoma, žrtvovali “svoje” navadne sorodnike da ih je Dolfe tamanil, med tem so pa oni bili varni na oni strani Atlantika in nemoteno mešali drek vse v današnje dni.

     • luckyss

      V bistvu je vse skupaj preprosto…tisti,ki tiskajo denar in ga z obrestmi ponujajo državi, vodijo svet…Niso ne naivni, ne butasti in glede na njihovo moč in brezobzirnost jih tehnično ni več moč uvrščati med ljudi …
      Kako lahko sla po oblasti uniči človeka in njegovo osebnost pa lahko vidite na vsakem vogalu..Tukaj na teh straneh bi se tega še posebej morali zavedati..

     • Feriss.H

      Absolutno, edino mi ne gre povsem v račun zakaj bi rabili Multikulti, tudi obstoječi “Monokulti” im ni ogrožal oblast. Da prav Židovske strukture gonijo ta projekt, ne samo Banksterji, pa je odprto dejstvo. Prisotna je izjemno močna komponenta maščevanja zaradi preteklih sovražnosti.

     • sodnikisozločinci

      Maščevalnost ima v judovski religiji zelo velik pomen in pomeni pozitivno vrednoto, tega ne smemo zanemariti.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      oko za oko, zob za zob. Ta pregovor in filozofija prihajajo iz Bližnjega Vzhoda ! Kdo pa je prišel od tam k nam ? muslimani in židi.

 • antimur

  Še en dokaz več, kako je ta muslimanska svojat butasta. Vsaj pred volitvami bi lahko dali mir, če si hočejo dobro, toda ne, muslimanstvo je najhujši primitivizem, živijo par stoletij nazaj, zato se takšna golazen ne bo nikdar sposobna integrirati, sicer jim pa to tako prepoveduje njihova nazadnjaška vera.

  • luckyss

   Bistvo je v tem, da so verski ekstremisti lahko vodljivi….Kdo vleče vrvice je pa že druga zgodba :)

 • Resnica boli

  Makarončič, preberi si tisočletja staro resnico: “Demokracija bo plačala zato, ker bo skušala ustreči vsem. Reveži bodo želeli premoženje bogatih in demokracija jim bo to dala. Mladi bodo želeli biti spoštovani kot stari, žene bodo hotele biti kot moški. Tujci bodo hoteli staroselske pravice. In demokracija jim bo to dala. Tatovi in goljufi bodo hoteli pomembne državne funkcije. In demokracija jim bo to dala. In ko bodo lopovi in prevaranti končno demokratsko prevzeli oblast, ker kriminalci in zločinci težijo po moči, bo nastala hujša tiranija, kot je bila za časa katerekoli monarhije ali oligarhije.” In Francozi naj se zavedejo, če jih bo vodil Macron. ki je volivce nagovoril, naj po napadu ohranijo trezno glavo Le Penovo pa obtožil laži, ko je izjavila, da se pretekli napadi ne bi zgodili pod njenim vodstvom. “Ona ne bo zmogla zaščiti naših državljanov, kajti ne obstaja možnost za nično tveganje”. Torej, Macron trdi, da kljub temu, da bo zmagal Macron Le democrate, se bodo napadi nadaljevali, saj ne obstaja možnost za nično tveganje. Torej, francoski volivci, obkrožite tistega, ki pravi, da vam bo prinesel varnost, ali pa se oborožite čimprej.

  • luckyss

   Problem je le v tem, da “demokracija” ni niti slučajno vladavina ljudstva…
   Mislim, da nas je vsaj 90 procentov proti uvozu skrajnih islamistov, pa poglejte kaj se dogaja!!
   Me prav zanima koliko teh “doktorjev za pirotehniko” bi prekoračilo meje bivše Jugoslavije ;)
   No, seveda je bilo zato treba” Yugo” najprej razbiti…
   Ovc, ki se delijo na leve in desne pa je vedno dovolj…

   • Dragan Krstič

    luckyss, lažeš i8n zavajaš. Največji terorist 2/2 20 stoletja je v Titovi Jugoslaviji dobil zaščito
    s strani udbokomunistov in zločinca Tita. Imenuje se Carlos s psevdonimom Šakal. Kaj je vas levičarjev drugega kot eno samo laganje!!!!!

    • luckyss

     “Šakal” se je mirno sprehajal po Beogradu, medtem, ko ga je ves zahod “kao” iskal…
     Našli pa ga niso zato, ker je večino njegovih akcij naročil in financiral zahod…
     Politika je kurba…preprosta je le za ovce, ki verjamejo le kar jim povedo pastirji ;)
     Sicer pa ne moreš primerjati enega plačanca z masovnim navalom verskih blaznežev, ki živijo življenje izpred 500 let..

     • Dragan Krstič

      Kdo je Šakalu naročal teroristična dejanja bo povedal na sojenju v Parizu. Take nebuloze ki si jih sedaj napisal je zmožen samo prfuknjen rdečkar. Če bi mu zahod naročal umore danes ne bi bilo sojenja, ker bi Carlos že zdavnaj bil na onem svetu.

     • luckyss

      Ja, kar tolaži se..
      Še njegov biograf John Follain je o njem dejal “Carlos Šakal” je bil Osama bin Laden svojih dni..;))

     • Dragan Krstič

      Preberi članek o Carlosu: časopis Večer 13. 3. 2017, hahaha zahodne tajne službe so mu naročale umore in postavljanje bomb v Franciji. Ti si pa res zmešan.

     • luckyss

      Zmešan je tisti ki vidi (ali bere) le tisto kar se sklada z njegovim prepričanjem…
      O tem očitno ne bova debatirala, ker poznaš le eno stran resnice…torej povsem ovčje spet..;))

     • Dragan Krstič

      Carlosa so finančno podpirale in mu naročale umore Arabske države in Sovjetska zveza ne pa zahod. A ti še sedaj ni jasno, da če bi bilo tako kot trdiš ti, Šakal ne bi bil več živ ali pa mu sploh ne bi sodili. Odšel bi že zdavnaj v Venezuelo kot svoboden človek. Je pa res da vi levičarji poznate več resnic. Uporabite tisto ki vam v določeni situaciji najbolj paše.

     • luckyss

      Ponavljam…ne morem s tabo debatirati o tej temi, ker poznaš le eno plat medalje..se opravičujem…

     • Caetano

      Carlos je bil agent Stasija in KGB, kar so tudi potrdili dokumenti Stasija. Bil pa je povezan tudi z islamisti.

     • luckyss

      In tudi s CIO…
      Drugače bi ga takrat, ko je bil tri tedne skupaj pijan v Beogradu z lahkoto “umaknili”..
      Bil je pač “obrtnik” in to dober…Naročale pa so njegove usluge zelo različne stranke…Njegova likvidacija ni prišla v poštev…
      Fantje, ne razumete “visoke politike”…je veliko bolj preprosta in primitivna kot si mislimo ;))

     • Caetano

      Umaknili ga niso zaradi titoistične zaščite to je jasno.

     • luckyss

      :)))))))

     • Caetano

      Seveda Tito je bil izredno vplivna osebnost v mednarodni politiki. Nihče se mu ni hotel preveč zameriti.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      hahah Tito bo ukazoval ameriški eliti hahaha pa ti veš od koga je Tito denar dobival ?

      Tito je mahal kako smo mu rekli, drugače bi se Jugoslavijo razdelili SZ in ZDA.

      peveč jugo komunističnih zgodbic si ti poslušal da imaš Tita za mednarodnega Boga.

     • Caetano

      Tito je potem po letu 1948/49 že res dobival ameriško pomoč. Največ med leti 1949-1957, da Jugoslavije ni okupirala SZ in potem prodrla naprej skozi severno Italijo, kot so že bili narejeni načrti. Ko pa so bili ustanovljeni neuvrščeni so jih sponzorirali iz Washingtona, da ne bi bivše kolonije, ki so se osamosvajale prišle čisto pod vpliv SZ. Vendar so vseskozi znali tudi dobro unovčiti svojo pozicijo in to na obe strani. Tudi SZ se Jugoslaviji po letu 1956 ni želela zameriti.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Glej če bi ZDA hotele tega človeka mrtvega, bi tudi to dosegle pa lahko Tito misli kaj hoče.

     • Caetano

      S titoisti ni bilo tako enostavno.

     • Feriss.H

      Carlos je bil Osama Sovjetske Zveze, Gladio pa je bila URADNA “teroristična” akcija CIA

     • luckyss

      “Gladio pa je bila URADNA “teroristična” akcija CIA”…
      S tem se strinjam, vendar so rabili tudi “zunanjega izvajalca” prav za opravičevanje svojih akcij..
      Ja, politika je kurba…visoka politika pa gre v ekstreme ;(

     • Feriss.H

      Zunanji izvajalci so im bili RAF in Brigate Rosse. Sovjeti pa so imeli svoje zunanje – Carlosa, Palestince in še nekaj manj pomembnih. Glede politike pa sva v popolnem konsenzu

     • Caetano

      Tudi RAF je bil v službi Stasija in arabskih muslimanskih skupin. Povezoval jih je t.i. anti-imperializem.

     • Feriss.H

      Oni so bili idejno na strani SSSR in Arabcev, in tudi “trening” kampe so imeli v Libiji, a “daljinsko” ih je le CIA krmilila

     • Caetano

      Tudi suport so dobivali od Stasija.

     • Feriss.H

      Že že, ampak daljinec je vseeno bil v rokah dobre stare CIA

     • Caetano

      Če so imeli celo skupne operacije s Stasijem… Ne misliti, da ni KGB večino operacij CIE dobro poznala in z njimi pogosto celo manipulirala. Žal tako je bilo, da je bila komunistična tajna služba daleč najboljša. Tudi že med drugo svetovno vojno je bilo tako v vezi Angležev. Tudi hudo na račun Jugoslavije takrat.

     • Feriss.H

      ALLES IST MÖGLICH

     • luckyss

      Tudi ISIS je podobno kot Al Kaida produkt CIE…

     • Feriss.H

      Pozabil si dodati še Izraela in Savdijske Arabije.

     • Caetano

      To so salafiti hanbali islamske šole. Poleg CIE in Obame so jih pomagali postaviti na noge še S. Arabija, Pakistan, Katar in Turčija. S tem, da sta S. Arabija in Katar jamčila, da jih bodo nadzorovali, da bodo izvajali ”le” lokalni jihad in ne globalnega kot se dogaja sedaj in kot ga seveda vnaprej predvideva salafistična ideologija.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      Tako je +++.
      Glas razuma. Ljudje tukaj so čiste ovce ker se delijo na leve in desne. Mislijo da vse znajo in mislijo da je politika v resnici izbira ljudstva. V resnici pa samo Globalna elita – sionisti delijo ljudi na leve in desne bedake, medtem, ko cilji/načrti elite se pa vedno uresničujejo ne glede ali je to pod levo ali desno vlado.

     • sodnikisozločinci

      Ampak, kaj praviš na to, jaz si ne morem pomagat, da sem desen. A če bi bil lev bi bilo pa spet isto? Groza.

     • GrdaResnica_LepaLaz

      ni problem kakšen so tvoje želje in v kateri smeri razmišljaš problem je da nimamo ne pravi desnih in ne levih ker so vsi samo lutke globalne elite… da je temu tako lahko vidiš da ne glede katera stran zmaga VEDNO dela v korist elite in VEDNO v škodo naroda. Mislim, da ta dejanja povedo več kot milijon besed in definicij za leve in desne. Vsi so marksisti oz ena od ideologij agende ki ga izvaja globalna elita. Saj vsi Skrbijo s svojimi dejanji za multikulturalizem. Razen z izjemo parih politikov kot je Orban, ki je z dejanji vse dokazal, brez izgovorov kot smo navajeni pri nas pa naj si bo Janša ali drugi levi politiki…sami izgovori nastanejo za tem ko na volitva obljubijo nekaj dobrega za narod….ko pa je treba narod napizdit pa so zelo ažurni tudi če tega na volitvah niso omenili.

      “Demokracija” je tako nareta da vedno na konci gre v dobro elite in ne ljudi, Če misliš da globalna elita ki tiska denar nima tega v rokah in je to kar se dogaja v Evropi in drugod na Zahodu ali Vzhodu naključje pol pa verjemi še naprej o pravljicah o Wilhemu 2 in kako lenin iz lufta padel in tudi merklova je iz lufta padla po naključju na mesto kanclerke…ker če ne razumeš ozadja in vzrokov pač verjameš v naključja ali pa da je še Wilhem 2 še stalno živ.

      Če bi volivte in demokracija delala v korist narodov pol bi bile prepovedane.

   • Feriss.H

    “Demokracija” je kot Fata Morgana, ko “končno” prideš tja je zopet samo pesek, in učke so ga polne še bolj kot prej. Če bi pa “Demokracija bila Fatina Mokrana, bi vsaj kakšen kavs lahko padel, malce za tolažbo. “Demokracija nategne tebe ti pa pol “nategneš” Fato

   • GrdaResnica_LepaLaz

    BINGO !!! ta “demokracija” ki jo imamo sedaj ne samo v Sloveniji ampak tudi drugo po Evropi in na splošno nekatere države na Svetu ki se deklarirajo za demokratične NISo volja ljudstva !!! vsekakor ne dopuščajo volje večinskega ljudstva, razen elite ozke skupine posameznikov smo ostali totalno nemočni v odločanju, praktično na državi, ne odločamo pa prav ničemer.

   • Levicar nikoli!

    Potem pa s peticijo prisilimo vladajoco pakazo k zavezujocemu referendumu glede sprejemanja/izganjanja islamisticne svojati! Ker lopovi vedo kaksen bi bil rezultat, ga pa ne razpisejo! U rit naj si vtaknejo tako demokracijo!!!

    • GrdaResnica_LepaLaz

     Si pozabil da je Brglez prepovedal referendume. On odloča ali referendum bo ali ne, ne glede na število doseženih podpisov.

  • Jefferson Vendski

   Tako je, demokracija je zgrešen političen koncept. Veliko boljši je republika, kar je tudi model, ki so si ga zamislili npr. ustanovni očetje ZDA.

   • freedomfighter

    a eni ljudje res nič ne veste ali kaj…brez demokracije ni republike to je osnova republike…pa ne vem kaj jamrate proti demokraciji saj smo 1000 let živeli v monarhijah in diktaturah pa nam nikoli ni bilo tako lepo kot je danes…ne pravim da ni problemov to bi rekel le bebec vendar pa slovenci še nikoli v zgodovini niso živeli tako lepo in mirno kot živimo v Republiki Sloveniji…pa ne mi zdaj začet prodajat kako lepo je bilo v jugi ali pa katerem drugem obdobju ker dobro vemo da ni bilo

    • sodnikisozločinci

     Ta republika je vedno bolj podobna džamahiriji. Raje bi imel diktatorco.

    • GrdaResnica_LepaLaz

     ok, reci temu sistemu kakor želiš, ampak volja ljudstva ziher ni.

 • Caetano

  V Franciji bodo zelo verjetno zmagali multikulturniki žal… in kalvarija se bo nadaljevala, kot tudi multi-kulti manipulacije.

 • Feriss.H

  V sedemdesetih letih, torej tisočletje nazaj, smo se smejali vicu – “Bila sta dva Slovenca, Haso in Huso”

  V naslednjem stoletju, če ne tudi prej, se bodo v istem prostoru takratni Slovenistanci smejali vicu – “Bila sta dva Slovenistanca, Janez in Franci”

  • sodnikisozločinci

   Meni ni do smeha.

   • Feriss.H

    Ko se bodo Slovenistanci smejali, mene in verjetno tudi tebe ne bo več, ne bo pa do smeha tudi marsikateremu Levuharskemu mladiču

  • luckyss

   In kdo je kriv?! Jebem vam svečke…
   Da bi organiziral konkreten shod proti privilegijem muslimanskih migrantov pa je znanstvena fantastika…Jebeš takšno opozicijo!!

   • tarantela

    Kako bojo organiziral proteste, če je pa še Janša trdil, da bomo z njimi dobili inženirje in zdravnike!!! Poišči na netu njegovo izjavo, men se ne ljub iskat.

   • Artur

    Jebeš takšno opozicijo!! Ja se popolnoma strinjam s teboj ! Polne goflje pa nobene akcije .

 • Igor Kavalar

  Marine Le Pen – The Hope of France(Support Video)
  https://youtu.be/wAbWibtPFqo

 • tarantela

  V Franciji so morali zaradi nemirov preseliti nekatera volišča.

 • Osti jarej
 • totex39

  Resnica je ta, da musliči želijo Evropo podjarmiti, za kar je ona proti, vendar jo ljudje ne razumejo in iz tega vidika se lahko sklepa, da jim multikulti pač paše.

  • Olga

   Deležna je izkrivljanja in gonje Sorosovih plačancev v medijih!

 • Olga

  Pameten človek ne rabi terorističnega napada, da bi razumel, da tujerodna divjaška kultura nima kaj početi v Evropi in v civiliziranem svetu!

  • GrdaResnica_LepaLaz

   Ja, tudi meni je to jasno že dolgo. Ampak moč manipulacije, nihilizma, apatičnosti naredijo svoje.

 • Levicar nikoli!

  Edino upanje za Evropo in Evropejce so nacionalizem, narodnostna identiteta in patriotizem. V primeru zmage liberalcev in levuharjev Evrope in Evropejcev kot takih v nekaj desetletjih ne bo vec. Zato je potrebno levicarstvo pohodit, unicevat in zatirat ze v kali!

  • GrdaResnica_LepaLaz

   Se strinjam z napisanim.
   Ampak, kaj si pa do zdaj sam naredil za to, da bi marksiste porazil ?
   torej so samo prazne besede, imajo vse proste roke, ker jim nihče ne bo preprečil njihove agende. Ker takšnih kot si ti je polno, ki nič ne naredijo.

 • Feriss.H

  Tu je zanimiv apel Stefan-a Molyneux-a Francoskim ženskam – https://www.youtube.com/watch?v=YHc1EXIW_78 – Velja pa tudi za vse Evropske ženske. Dame, tudi Leve tovarišice, enostavno preberite in prenesite naprej svojim hčeram, vnukinjam in drugim mlajšim ženskam.

  Malo prej se vrnil iz centra Leibacha, dokaj mirno je bilo, Nedelja pač. V pravo “navdušenje” pa me je spravila skrajno “progresivna” scena – ona Bela blond, on Črn kot premog z iztegnjeno čeljustjo ala šimpanz, manjkala je samo kost skozi nos ali napihnjene žnable in mačeta. “Dama” je nosila mladiča kavne barve, podobnega svojemu primatu, popolnoma nič pa njej – ENKRATNO. Domnevam da je “damina” mama, novospečena “babica” malega chimpija, vsa extatična ko v kot deliriju gleda tak tujek, ničemur znanem podoben.

  Pokojni Cassius Marcellus Clay Jr, bolj znan kot Muhammad Ali, je nekoč enemu Angleškemu Liberalno-Retardiranemu kržljavcu od novinarja prekrasno natrl nos tu – Muhammad Ali Attacks Anti-White BBC Parkinson – https://www.youtube.com/watch?v=S1Y693cSF7E – Ali ni bil največji samo v boxu, bil je dejansko velikan … tudi glede logike in pameti, vsega spoštovanja vreden nasprotnik.

 • Artur

  Nad Francijo Nato banda tudi zastruplja in svinja ozračje kot pri nas pa tudi drugod po svetu . Upam samo ,da če bo zmagala da bo vzela tudi to njihovo zločinsko dejavnost v obzir vsaj pri njih in jih poslala v bo..jo mater . Danes do pred eno uro je bilo čisto čudovito plavo nebo potem pa tem prasicam zagamanim hudič spet ni dal miru in evo kot kaže pri meni posneta fotografuja danes, bo jutri namesto plavega neba spet sivo mlečni strupeni zmazek ki bo zakrival sonce..
  http://shrani.najdi.si/?1P/9O/i5xfvSH/sam0100.jpg

 • Vrhovni sodnik

  Tudi pri živalih in rastlinah, kjer so prinesli tujerodne in jih imeli na istem prostoru, kot avtohtone, je prišlo do invazije tujerodnih, edina rešitev je popolna odstranitev tujerodnih.

  • Demonkrat

   Krompir ,fižola, koruza ….

   • samotoje

    Dol z njimi!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!