Bo Putin prepričal Dodika, da razveljavi referendum v Republiki srbski?

Foto: STA

Tri dni pred referendumom je predsednik Republike srbske Milorad Dodik odpotoval v Moskvo na srečanje z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Milorad Dodik je včeraj imel pogovor z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom, kar mnogi vidijo kot zadnjo priložnost, da se razveljavi referendum o dnevu Republike srbske, ki je napovedan za nedeljo, 25. septembra in ki ga izpodbija tudi Ustavno sodišče Bosne in Hercegovine. Ne glede na srečanje v Moskvi pa je Dodik prepričan, da ni umika od referenduma.

Januarja imajo v Republiki srbski svoj praznik “zadnja vrsta obrambe Republike srbske”, ta dan (9. januar) pa predstavlja tudi “rojstni dan Republike srbske”. Ker pa se RS nahaja v Bosni in Hercegovini, Bošnjaki vztrajajo, da se ta dan še naprej imenuje Dan republike.

Bo Dodik uresničil svoje sanje in bo Republika srbska priznana kot država?
Milorad Dodik predstavlja za prebivalce Republike srbske preobrat med njihovimi političnimi veljaki, saj predstavlja novo generacijo “zmernih” srbskih politikov. Predvsem je opazna razlika v tem, da so prejšnji politiki na čelu z Radovanom Karadžićem predvsem skrbeli za krepitev oblasti v Banja Luki, z Dodikom pa se je začel premik politike, ki je osrednje mesto dobila v zavzemanju za ohranjanje širše samostojnosti RS. Čeprav je bila ob podpisu daytonskega dogovora jeseni 1995 večina srbskih politikov v BiH proti njemu, so danes ti njegovi glavni zagovorniki, saj se zavedajo, da je Dodik edino pravo zagotovilo preživetja tega subjekta, ki sanja, da RS nekoč postane prava država.

M. S.

 • Caetano

  Bolj je nevarno, da ne bo Putin se podkuril vojne v Bosni. Njegova KGB je namrec enkrat to ze storila, v paktu z JLA.

  • Jojo

   Lol kaj ti govoris? Mislis rect da je vojno v bivsi jugi zanetil bill clinton in cia. Ka delate vi. Logika po amerisko. Rusi so krivi za vse. Od tega da je pri tebi doma zmanjkalo mleka v hladilniku do tega da je meni crknil avto… Kaksne idiote imam za sodrzavljane. Nevem kateri ste hujsi. Komunisti al desnicarski neandertalci…

   • tarantela

    Si pa hud!

   • xtc

    gLEJ jojo Rubec te je ajlepše zadel v opisu_edino kar je za dodati ;da si pač tak od rojstva:
    Vojno so znetili Američani_ti si hudo trčen JNA je bila pod njihovo komando?

   • Fkrv

    Najhujši so prikriti komunisti in tajne komunistične celice.. ata komunistu, mama komunist, teta komunist, sin komunist.. xtc bo že vdela o čem je govora, saj je ključni element komunistične propagande….

   • soc

    Pa ti uspeš vsaj prebrati, kar se ti zapiše? Razume itak nihče. No ja, ni vse v pameti.

  • dr Janez Sveti

   No, ta verzija pa ni znana javnosti. Ali jo lahko malo podkrepiš s kakšnim pametnim in logičnim dokazom?
   DR janez Sveti genij

   • Caetano

    Misliš glede povezanosti KGB in JLA/KOS z vojno v Bosni? Če misliš to, tukaj gre za znana dejstva, nikakor za kako ”teorijo zarote”, KGB je dala zeleno luč tako za vojno v Sloveniji, kar je priznal Boris Jovič sam, kot za vojno v Bosni. On se je šel, kot Miloševičeva desna roka dogovarjat v imenu generalštaba JLA v Moskvo glede mednarodnih okolnosti vojne. Rečeno mu je bilo, da mora biti v Sloveniji kratka sicer bi to lahko sprožilo negativne reakcije tako v Moskvi pri Gorbačovu, kot v Washingtonu. Zaostrovanje v srednji Evropi od koder se je počasi umikala Rdeča armada bi bilo problematično. Ob tem je znano tudi, da so se razni komunistični diktatorji v sr. in vzh. Evropi obračali tudi k nasprotnikom perestrojke. Uspešen slov. odpor je uničil te načrte JLA o nagli vojni. Glede Bosne in Hrvaške, kjer je bilo dosti Srbov pa so se v Moskvi strinjali z načrtom RAM, ki ga je pripravila KOS/JLA in po katerem je potem vse potekalo. Tudi obkolitev Sarajeva pod pretvezo vojaških vaj je bila del tega plana.

  • xtc

   nE MENI SE ZA PRORUSKE NAVIJAČE TI SE OBUPNO Z PAR DESET NICKI TRUDIJO PREVZETI PORTAL KOT SO ŽE PAR DRUGIH IN UNIČITI FORUM:
   sE PA STRINJAM S TABO SKORAJ ZAGOTOVO SE BO ZGODILO TO;SAJ BO pUTIN PREKO bOSANSKIH SKRAJNEŽEV VERJETNO POIZKUŠAL ZRUŠITI TUDI VLADO V sRBIJI;KISE NASGIBA K Natu in Eu proč od propadle Rusije:

 • dr Janez Sveti

  Kakor se je imela pravico odcepit od Jugoslavije BiH, se lahko od BiH, Republika Srbska. Hrvati so sigurno ZA.
  DR Janez Sveti Đamahirija Saraj

  • Borut Stari

   Srbi in Hrvati so edina garancija proti islamizaciji Bosne.

 • dvanajstzvezdic

  Bosna je itak umetna tvorba tako kot je bil Jugoslavija.

  • Borut Stari

   Obe tvorbi sta ustvarjeni pod prisilo. Prva v Jajcu druga v vojaški bazi Right-Paterson pri Daytonu, Prva je že crknila druga pa počasi umira. Takšna kot je nima bodočnosti.

 • xtc

  Velika verjetnost je ;da bo Dodik dobil zeleno lučza razbitje Bosne;kar bi dodatno še zaPLETLO ZADEVE V eu saj bi se morala ukvarjati še z enim problemom več;ter tako razbija EU ENOTNOST:
  Kot so objavile zahodne obveščevalne slkužbe veliko skrajno nacionalističnih gibanj v EU FINANCIRA pUTIN SAJ S TEM RAZBIJA eu enotnost in si odpira vrata ;zaokupacijo dela Evrope:
  Naivni naciobnALISTI MU NASEDAJO;MISLEČ ;DA BODO NATO NA OBLASTI Putin bi jih v primetu zasedbe katere od teh držav dal takoj pobiti edini ki se te taktike zavedajo z vso resnostjo so Višegrajci saj že imajo izkušnje z rusko okupacijo_ostal pa ne:Zelo verjetno pa je da spore v bonipoplek že znanihzgodovinskih netita tako Putin kot Erdogan vsak s svojo RAČUNICO IN MISLIM ;DA SE BO TO KMALU POKAZALO:

  • FreedomAndDemocracyNOT

   rusija se luganska ne mora zasezt, in te mislis da bojo sli vse do srbije hahaha, nimas pojma o geopolitiki in kako sploh funkcionira moderno vojskovanje.

   • xtc

    Koliki nick že od včeraj?
    Glede pojmov pa tole_ne razpredaj o tisttem;kar na obvladaš in za česa nimaš širine pogleda:

  • Fkrv

   Najhujša sodrga ste prikriti komunisti, ki reklamirate veliko Rusijo s tem, da jo neprestano omenjate po novičarskih portalih.. Sram naj vas bo gamad komujazarska..

   Trenutno največji problem so komunistične celice, kjer je v partiji prisotna celotna družina.. ata, ki je delal za KGB, ter mama in teta Johanca, obe vidni članici UDBE….. no njihovo poslanstvo je zdaj prevzel še sin..

   Sram naj vas bo izdajalci..

 • Osti jarej

  Borat, malo je takih hlapcev, ki so ves svoj mandat po kolenih lezli do moje riti, malo jih je, ki jim je bilo vseeno za svoj narod, samo, da so mene in naše ameriške zločinske načrte vedno podpirali. Vem, da je tebi vedno najpomembnejša slika, zato sem se spet slikal s hlapcem in kako me je razveselilo sporočilo, ki si mi ga ob slikanju poslal! Vem, poznam te, nikoli ne boš skrenil s poti, kot vsi tvoji prijatelji na slovenskem vrhu. Za malenkosti in kri na rokah boste vedno prodali svoj narod in to me tako prijetno spominja na še enega mojega prijatelja Porošenka. Je pa tvoj medijski zagon spodbudil še enega blizu tebe, Vučića, tako sem zdaj prepričan, da je vsaj Balkan zaključena izdajalska zgodba in gremo lahko skupaj veselo in odločno na Rusijo in Eno svetovno vlado. Tudi tebi privoščim, kot Vrhovnemu poveljniku, da si osvojil moje znanje in boš kmalu za mano svojo deželo zapeljal v Vojaško stanje. Ker sem slišal, da ti je zmanjkalo municije za narod, ti jo bom kot simbolično darilo poslal pred novim letom, če lahko Izraelu in Savdijcem orožarske milijarde, lahko tudi tebi kakšnega tisočaka. Hlapec si vedno zasluži zelo majhno pozornost, da bo nadaljeval izdajalsko zgodbo svojega prevarantskega življenja. Zato iskrene čestitke od mene in Michaela!/publish wall/

 • Osti jarej

  .srbi,bošnjaki in hrvati, imajo poln kufer vojn,solza in prelite krvi zaradi tujih interesov….

  http://webtribune.rs/tekst-j-vas-rat-zapalio-internet-srbi-hrvati-i-bosanci-uglas-necemo-rat-dosta-je-bilo/

 • Fkrv

  Najhujša sodrga trenutno so nedvomno prikriti komunisti in strogo tajne komunistične celice, ki delujejo v Sloveniji… Vse celice imajo isto nalogo in operirajo pod strogo kontrol tovarišev iz Moskve..

  Na tem portalu je moč zaslediti kar nekaj plačancev, ki so člani zgoraj omenjinih tvorb… Njihova primarna naloga je vsakodnevno omenjanje Rusije, Rusov, ter Putina po novičarskih portalih kot je Nova.. Njihov slogan: Tudi slaba reklama je reklama!

  Pazite se izdajalcev slovenskega naroda..

  • xtc

   Vidim ;da te daje obup saj prevzem portala in spreminjanje le tega v KURE NE USPEVA:
   sEVEDA JE BES TOLIKO VEČJI SAJ STE USPELI UNIČITI Z PODOBNIMI AKCIJAMI FORUME NA sIOLU:fINANCAH;pOLITKISU IN ŠE PAR DRUGIH_KER ZADEVA NE USPEVA TUKAJ JE BES ŠE TOLIKO VEČJI A NE Yugorusofilski provokator?

   • Fkrv

    Midva se sploh nimava kaj pogovarjati.. Tvojega komentarja nisem in ga tudi ne bom prebral, ker se pač s priktimi komunisti nimam kaj menit.. Ne zanimajo me vaše celice, tvorbe in vaša komunistična propaganda.. Če misliš, da bom nasedel na tvojo komunistično propagadno se zelo motiš.. Verjamem, da mnogi so; jaz nisem in ne bom…

    PS: Bom pa še naprej širil resnico od vaši tajni komunistični celici.. ata komuist, mama komunist, sin komunist….

    • xtc

     Hja;lepo ;da si nas razsvetlil o družini in kja počnete:
     Veš nismo vsi tvoja družina:

     • Fkrv

      Če si vsaj toliko pismen veš o čem in o kom je govora.. V nasprotnem primeru ti pa jaz žal ne znam pomagati…

     • xtc

      Tov:”Progo” kdaj boš začel groziti ;da saj vas bomo tako kot smo vas petinštirideset_kot si to počen la Siolu v lepih časih?

     • Fkrv

      Ne razumem… Očitno se ti že blede od vseh komunističnih nalog, ki jih vsakodnevno prejemaš od tovarišev iz Moskve..

      Vidim, da je vaša komunistična celica močno aktivna.. ata komuist, mama komunist, sin komunist….

     • xtc

      O zelo dobro razumeš “bankirjev sin” in dobro veš izdal pa si se s tem ko si začel uporabljati diametralni besednjak takratnega komentiranja a stil je ostal isti:

     • Fkrv

      Res ne vem o čem govoriš ampak če ti trdiš, da razumem bo pa že tako…

      Pač potrjuješ, da si eden izmed pametnejših prikritih komunistov, zato so te tovariši iz Moskve najeli… Seveda si imel dobre reference kot so fotr, mat in teta Johanca.. vsi komunisti iz prvih vrst..

      Trolaj dalje, tebi nimam kaj več napisat, ker se pač s komunist…. Si izdajalec naroda, rdečkar…

      PS> Opozorila o tvoji vpletenosti v komunistiničnih celicah bom delil še naprej.. Naj resnica pride na dan!

     • xtc

      Dooo ti veš kaj govoriš;zelodobro;seveda nebi postal toliko pozorem ;če eden od tvojih gornjih postov nebi bil malodane identičen posu “progo” ta na Siolu;le besede o komunistih in komunističnih celicah so nadomeščale besede ustaši;domobranci;četniki;petokolona ši in še tvoj stavek ki si ga napisal nazadnje::::::::::”tvojo vpletenost v teroristično domobranskih celicah bom posredoval naprekje uradnim organom pregona;naj ukrepajo: Naj pride resnica na dan”:
      Ja tovariš “Progo” resnica je na dnevu le po neumnem si se zafrknil z besednjakom:Ti kako kaj veliko podjete ;ki ga baje vvodiš v Nemčiji in veliki posli?
      Blefer zasačil sem te popolnoma po naklučju s spuščenimi gatami_nisem si pa mislil ;da si toliko neumen ;da boš uporabil stare fore:
      Ja včasih si velja kake poste “ta pametnih” shraniti;da lahko preveriš;kdose dejansko skriva pod novim nickom a istim stilom retorike:
      Hja “Progo” tole si pa zaribal “sinko direktorja LB”:

     • Fkrv

      Naj ti bo še enkra; tokrat zadnjič.. Nisem “Progo” in si me malo zamešal.. Internet uporavljal vsak dan več 100.000 slovencev; pa je ne misliš, da podobnega stila pisanja nima še nekdo?!?. Sicer pa mi je vseeno.. Kar trolaj dalje.. Verjetno je pa spet to del tvoje umazane igre…

     • xtc

      Bolj kot tumbaš bolj lezeš in se zapletaš;če se čisto po neumnem nebi sam izdal te nebi ugotovil sicer sem že nekaj sumil včeraj danes pa si potrdil vse moje sume:

     • Fkrv

      Ti mene zelo spominjaš na uporabnika s portala 24ur, ki ima nickname “MojaRusija” . Tvoj stil pisanja je popolnoma isti in se z njim popolnoma ujema.. Isto pišeš traparije, blatiš, etikiraš itd.. Ista sta.. Verjetno si se preselil na ta portal, ker so bili tam administratorji bolj aktivni…

      PS> Progo uporabnik na Siol-u ne obstaja.. Če ne veš se lahko brska po uporabnikih.. Boš moral neplesti drugo zgdobo..

     • xtc

      Glej vse bolj se zapletaš s trolanjem in sedaj poizkušaš tisto pri čemer si bil po lastni neumnosti zasačen naprtiti drugim razna trolanja ti ne pomagajo nič:
      Btw da boš izpadel še večji čudak nisem nikoli komentiral_je daleč od mojega stila:
      Sam si si kriv neumnosti;če nebi uporabil star butast post se nebi razkril tako si se pa zaheblal in to hudo;bom pa še razkril nekatere drude zanimivosti iz časov tvojega siolljenja:

     • Fkrv

      Ti se zapletaš z lažmi in torlanjem. Ujel si se pač v lastno past.. Ujel sem te na kar nekaj lažeh in ti to tudi dokazal…. Ti pač brezpredmetno opletaš, jaz pa vedno dokažem kako tup si..

      No ravno pameteni nisi.. To je zdaj potrjeno..

     • xtc

      Meni žal nisi nič dokazal bom pa kmalu obelodanil tvoje divjanje poSiolu;več postov pišeš bolj se po neumnem razkrivaš žal toneš:

     • Fkrv

      Če si pa tako tup, da ne vidiš in ne razumeš dokazov ti pa jaz ne morem pomagati.. Pač nisi ravno pameten.. Škoda ane..

     • xtc

      Glej vemo kdo si in kaj počneš :

     • Fkrv

      Mhmmmmmm bučke.. Ti ne veš nič, samo pretvarjaš se in lažeš samemu sebi.. Tvoj svet temelji na lažeh… Verjamem, da ti ljudje nasedajo; jaz ti pač ne… IQ 50 ?

     • xtc

      Opa noov nick in “nov” komentator_kako prozorno:

     • Fkrv

      Kako nov nick? Tale nick imam že od samega začetka… Ti si pa res čez les.. Z vsakim novim komentarjem to potrjuješ…

     • xtc

      Težava je v tem ;da je bil ker so ti živci v neki debati z drugim pobrisan v celoti očitno so ti zadeve na jeziku ob izgubi živcev ušle iz rok pa so te opozorili šefi;da je treba brisati profil:

     • Fkrv

      Profila na Siolu se ne da zbrisati.. Še ena tvoja laž… Seveda je ne boš priznal oziroma razumel, ker si preprost povedano tup..

     • xtc

      A bejž no bejž:

 • xtc

  POZOR KOMENTATORJI VSUL SE JE PLAZ PRORUSKIH PLAČANCEV;KI SO UNIČILI ŽE PAR PORTALOV IN SE SELIJO NA TISTE ;KI NISO NAKLONJENI LEVI OBLASTI IN PRORUSKOSTI;Z VEČ NICKI NAPADAJO TAKO ČKANKE;KOT KOMENTATORJE TER SKUŠAJO OBOJE DISKREDITIRATI:
  Ker je Nova eden redkihmedijev kjer ne pridejo do izraza in ga ne morejo preveti so začeli divje napadati tako avtorje člankov;uredništrvo kot komentatorje;saj jim nikakor ne uspe usmerjatui debate tako kot želijo;ali izgnati njim neljubih komentatorjev ter krojiti mnenja kot ga na Siolu(kjer isti odobravajo pobijanje_sicer pod drugimi nicki):

  KER JIM PREVZETJE NE USPEVA PRIČAKUJTE DIVJE NAPADE Z PO VEČ NICKI;VSAK OD TEH PARIH JE OBOROŽEN Z VSAJ PO DVAJSET NICKI ;ki med sabo komunicirajo;si stiskajo pluse in razpravljajo in skušajo deskreditirati neljube jim komentatorje:

 • Upor

  Ti ruski placanci se financirajo direktno iz ambasade in prejemajo placila, naj portali izsledijo njihove ip naslove ter izsledite in objavite njihova imena priimke in domace naslove.
  Gre se za organizirano skupino katerih nadiimki se redno ponavljajo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!