Bodoči intelektualci popolni rasisti: Zahtevajo, da se Platon in Kant odstranita iz učnega načrta, ker sta belca

37
Foto: iStock

Študentje Univerze v Londonu so izvedli rasistični upor. Njihova zahteva je, da se nemudoma iz učnega načrta umakne mislece, kot so Platon, Aristotel, Voltaire in Immanuel Kant, ker so belci!

Študentje Univerze v Londonu imajo nenavadno zahtevo. Tisti, ki študirajo orientalske in afriške študije na SOAS, niso izrazili želje, temveč so kar zahtevali, da iz učnega načrta umaknejo največje svetovne filozofe, kar so obrazložili z bizarno utemeljitvijo, da “mora biti večina filozofov na naših tečajih iz Afrike in Azije,” poroča Russia Today.

Predstavniki sindikata študentov se strinjajo z omenjeno zahtevo ter še dodajajo, da bi morali prepovedati bele filozofe ter da bi ti morali biti kvečjemu le en del večje – širše kampanje za “dekolonizacijo” univerze ter “reševanje strukturne in epistemološke dediščine kolonializma.”

“Beli filozofi” naj bi bili po njihovi zahtevi med študijskimi predmeti omenjeni le, če “bi bilo to res nujno,” njihovo delo, čeprav je svetovno znano in priznano, pa bi bilo treba “preučiti s kritičnega stališča”. Na srečo pa vseh Otočanov še ni zapustila zdrava pamet – mnogi znanstveniki so tako ogorčeni nad tem predlogom in opozarjajo, da bi lahko te razmere ušle izpod nadzora. Sir Anthony Seldon iz Buckinghamske univerze ta predlog vidi kot realno nevarnost “politične korektnosti, ki je ušla izpod nadzora”.

S tem predlogom, da bi bilo treba iz učnega načrta črtati bele filozofe,” pa se ne strinjajo niti vsi študentje. Študentka Erica Hunter je na primer začudena nad tem predlogom in prepričana, da je “precej smešen. Odločno sem proti temu, da bi se filozofe in zgodovinarje obravnavalo le zato, ker so ali niso v modi,” je prepričana.

Marjanca Scheicher

37 KOMENTARJEV

 1. Voltaira in Kanta bi bilo treba zamenjati z osamo bin ladnom.Pa tudi Merklovo bi ne bilo napačno preštudirati. Bog ve kakšne možgane ima.

  • Podmladek kulturnih marksistov in filoislamistov. Angleške oblasti so zadnjič primerno reagirale na islamizem ob zadevi Rushdie. Toliko časa že to traja in rezultati so očitni.

 2. Ne samo filozofe, še največje bele kapacitete iz naravoslovja in umetnosti bi morali za črno&muslimansko druščino umakniti iz učnih programov in jih upornike poglobljeno učiti paše kamel in koz v afriško orientalskih razmerah, bo zanje povsem dovolj, da se bodo lahko vrnili odkoder so pricapljali..
  Povrhu naj afro-orientalci bojkotirajo vse produkte, ki so rezultat belcev.
  Jim ne bo kaj dosti ostalo, kakšen šotor, izdelki iz kož, kamelji sir, kozji sir, frače, meči, namesto interneta pa jim ostane brskanje po Koranu.

 3. Ja prima! Naj predlagajo v ukinitev še Arhimedovo spiralo, ker antični Arhimed tudi ni bil črnec. Ja, pa Lebesgueovim integralom se tudi lahko zlahka odpovemo.
  Obarvanim cepcem najbrž nikoli ne bo jasno, na čem temeljijo odkritja celotne raziskovalne znanosti.

  Človek gleda tole multikulturno šerijatarsko drhal, pa se sprašuje, kaj je, v čem je, njihova dodana vrednost? Vse kar so od Merklove povabljeni prinesli s seboj v kulturno Evropo so zatiranje in obrezovanje žensk, od belega človeka izumljeni mobiteli, nasilje in kultura umora.
  Na podoben način, kot se rešimo stenic iz kuhinje, se bo treba v Evropi lotiti šerijatarjev. Ampak do zadnjega, brez pardona.

 4. Mislim ;da je težava zelo lahko rešljiva_študente naj maknejo na zasebne fakultete(plačane iz lastnega žepa) tam bodo pa lahko stavili(če) in poizkušali z pdobnimi jajci;maloverjetno preje bo kick in the ass:

 5. To me je spomnilo na izjavo študentov (ne spomnim se, ali iz Oxforda ali iz Cambridgea) par let pred 2. svetovno vojno, da se ne bodo borili za Anglijo.

 6. Pravilno. Počasi bo treba začeti popravljati romane, denimo znani roman Tolstojevskega – Ano Karenino. Namesto da čakamo, da se bo na koncu sama vrgla pod vlak, ji je treba že takoj ko prevara moža odsekati glavo. Roman bo krajši.

 7. ……niso izrazili želje, temveč so kar zahtevali, da iz učnega načrta umaknejo največje svetovne filozofe, kar so obrazložili z bizarno utemeljitvijo, da “mora biti večina filozofov na naših tečajih iz Afrike in Azije,” poroča Russia Today.
  ————————————————————
  Jaz pa zahtevam, da vse te fuknjence naženemo v Azijo in Afriko…

 8. To bi šlo, vso zgodovino je treba osvežiti in prenoviti, ven z marksisti, belci in rasisti, v študijski program pa je treba nujno uvrstiti obredno obrezovanje, afriški šamanizem in kanibalizem ter vso filozofijo okoli tega. Če to ne bo dovolj, pa prosim naj študenti preidejo na praktično izobraževanje iz filozofije travme ob ugotovitvi, da niso sami ustvarili tega sveta.

  • do ukinitve belcev ne bo prišlo..to zelo dobro veš!!! ne sprenevedaj se..le absolutna avtoriteta se nam je omajala, ker so drugi sprevideli, da koji k**** se gremo…prav nam je!!!

 9. Ameriki se je sfuzlalo. Bojim se, da je Trump prišel na oblast pet čez dvanajsto. Če mu bo uspelo stvari kolikor toliko postaviti na pravo mesto, je genij. Ne morem verjeti, da je lahko Amerika tako nizko padla. Kdaj je prišlo do tega?

  • še leto nazaj, (morda ti osebno ne, ) ste na teh straneh opevali ameriko, kot obljubljeno deželo..le kaj se je v nekaj mesecih tako drastično spremenilo, da si tako želite tako velike spremembe v njej? čisto nič…le vi ste vetrogončiči…

   • Jaz Amerike nisem nikoli opevala kot obljubljeno deželo, Huseina Obamo pa že vrsto let gledam z nezaupanjem zaradi njegovega podpiranja islama in rasnih sporov, ki so se razplamteli v ZDA v njegovem času. Tudi nisem nikoli marala Hillary zaradi njenega sumljivega sklada, zaradi njenega podpihovanja vojn na Vzhodu, povezav z multinacionalkami in banksterji, globalizma in njene odkrite namere, da zaneti vojno z Rusijo, zaradi njenih in Husotovih zaslug, da imamo sedaj v Evropi kup nevarnih ljudi, ki jim je glavni namen uničenje evropskega načina življenja. O tem v uradnih medijih ne boš izvedela ničesar, predlagam ti torej breitbart, infowars, drudgereport itd. , ne bo ti škodilo nekaj vpogleda v razmišljanje desnice. Ameriški uradni mediji si sami natikajo zanko z nepoštenim poročanjem, tako da le pogumno pobrskaj po priporočenih spletnih straneh. Ne bo ti škodilo.

 10. Izgleda, da je število prebivalcev zemlje naraslo nad kritično mejo, ker je pvprečna inteligenca padla pod kritično mejo. (Vedeti je potrebno, da je tudi inteligenca ena vrsta energije, ki očitno res ni neskončna).

 11. Že mogoče,da se sliši čudno,ampak čisto vso zgodovino so rasistične težnje vedno prvi jasno in glasno izražali intelektualci-jaz jim prav zato pravim le “tako imenovani intelektualci”-nevedneži pa so jim potem prav zato slepo sledili…

KOMENTIRAJ