Bolno: Antifa poleg zažiga zastave načrtuje skrunjenje grobov padlih vojakov

Foto: YouTube

Na plano prihajajo poročila o tem, da naj bi Antifa aktivisti  načrtovali skrunjenje grobov tistih, ki so umrli v bitki v Gettysburgu v ameriški zvezni državi Pensilvanija – v znak protesta proti 154. obletnici bitke. Harrisburg 100 poroča, da želijo na ta način protestirati proti aktualnemu ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, oskruniti zgodovino in pritegniti pozornost tisočih Američanov in turistov, ki nameravajo obiskati spominsko obeležje in izraziti spoštovanje padlim. 

Pričakovati je mogoče, da bo vsaj ena Antifa skupina zažgala ameriške in konfederacijske zastave v mestu, saj je v njihovi navadi, da to počno v zanemenje protesta proti ZDA. Spletna skupnost zgodovinarjev in navdušencev nad ameriško državljansko vojno Civil War Talk je opozorila na nevarnost dogodka, ki je bil napovedan na družabnem omrežju Facebook, nato pa že tudi izbrisan. “Dogodek so napovedali 1. julija med 15.00 in 18.00 uro v gettysburškem nacionalnem spominskem parku, kjer se nahajajo grobovi padlih, z namenom, da bi onečastili njihove grobove,” so sporočili.

Foto: YouTube

Oblasti so po navedbah Philly.com sporočile, da bodo pripravljene na morebitne izgrede, ki so jih napovedali protestniki proti fašizmu. “Naš cilj je, da zagotovimo javno varnost in varnost vseh obiskovalcev ter da poskrbimo, da na pokopališču ne bo škode,” je povedala tiskovna predstavnica nacionalnega vojaškega parka Katie Lawhon.

Foto: YouTube

Bitka v Gettysburgu je bila največja bitka na ameriških tleh
Bitka, v kateri se je v treh dneh spopadlo 160.000 vojakov, je terjala kar 51.000 življenj. Park, v katerem je Antifa napovedala svojo prisotnost, predstavlja enega izmed prvih ameriških vojaških parkov, kjer se nahaja 1.328 spomenikov in simbolov, postavljenih v čast padlim vojakom. Onečaščenje grobov padlih postavlja pripadnike Antifa ob bok talibanom in skrajnežem iz vrst Islamske države, ki redno prakticirajo tovrstno početje in brez slabe vesti uničujejo grobove in spomenike z neprecenljivo zgodovinsko vrednostjo.

N. Ž.

 • sprehajalec

  To bi bile pa ekstremno visoke kazni, v kolikor bi prišlo do tega. Tam je to strogo. Ni tako kot v levičarski državi, ko kosti ležijo po rudnikih in breznih nepokopane…

 • Caetano

  Treba bi bilo te zlagane antifasiste v resnici projihadiste in podpornike seriatarjev nauciti kozjih molitvic. To je res svojat in Trump naj jih kar cim bolj zafrkava.

  • pajot

   Zafrkavanje je premalo učinkovito. Treba bi jih bilo…….

   • RATATA

    Treba bi jih bilo “sedem pikic”!
    UGONOBT

 • Lustrator

  Kar naj poskusijo – tistih nekaj organskih tkiv, ki bi po slučaju preživelo srečanje z ameriškimi domoljubi, bi kaj hitro zgnilo v njihovih zaporih, kjer do odkritih sovražnikov države nimajo tako mecenskega odnosa kot pri nas.

 • Franc Šink

  Jaz sem pa že mislil da so ZDA že davno obračunali z komunizmom.Motil sem se!

  • janez.pokoncni

   So, vendar se zlo na veliko vrača. Razlogi? Zelo preprosti. Večina nas (!) je inteligentno pod povprečjem (to je menda jasno) in ti nasedajo demagogiji, na kateri temeljijo vse levičarske ideologije.

 • macon

  Bitka je terjala 51.000 izgub (ranjeni, mrtvi in pogrešani) in manj kot 8000 življenj, severnjakov je padlo okoli 3000. Kako težko je pogledati na Wikipedijo?

 • Burek Burecki

  Treba celo ameriko zakurit nepa sam zastavo…

 • Olga

  Stlačiti”antifasiste”, ki niso nič drugega kot levicarski kriminalci, v zapor! Jim bo že dal Trump po buči!

 • Olga

  Svet bo moral obračunati z zločinskim totalitarnim sistemom komunizmom, ki ga je evropski parlament izenačil s fašizmom in nacizmom! Komunizem je povzročil še več žrtev, kot slednja skupaj, sto milijonov žrtev!!!??

 • dare326

  Če bi dejansko izvedli napad, bi jih administracija razglasila za teroristično organizacijo.

 • Demonkrat

  USSA. United socialist states of Amerika

 • garfi

  naenkrat sem postal ljubitelj orožja
  imeli so prav ko so se oborožili
  patrioti bodo morali izvesti deratizacijo

 • Olga

  Sorosa in njegovo teroristično levaško bando je treba spraviti za rešetke! Komunizem nima spoštovanja do nikogar, tudi do mrtvih ne! To je hudičevo delo!

 • sprehajalec

  Takole se puca Antifo, pa istospolne združbe. Pa kako so presenečeni, pa kaj se pa greš a si neumen….

  https://www.youtube.com/watch?v=qGfpMgjYVh0

 • radames

  Spadam med tiste Slovence, ki imajo v USA pokopanega bližnjega sorodnika.
  Grobove je treba spoštovati, ne pa z njimi ravnati tako barbarsko, kakor Zoran Polič, ki je dal kot slovenski notranji minister, brž po 2. vojni zravnati z zemljo vse grobove “sovražnikov socialistične ureditve”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!