Bradati muslimanski uslužbenci na pariškem letališču tožijo delodajalca, ker je od njih zahteval, da si obrijejo brado

Foto: iStock

Na delovnem sodišču bodo obravnavali primer štirih muslimanskih uslužbencev na letališču Orly, ki trdijo, da so bili pri odpustitvi tarča diskriminacije, ko jim je bilo zaradi terorističnih napadov v Parizu leta 2015 naročeno, naj si obrijejo brado. 

Kmalu po tem, ko so džihadistični napadi povzročili 130 smrtnih žrtev, je vodstvo varnostne službe Securitas spoznalo, da je več moških uslužbencev, ki delajo zanje na letališču v Orlyju, bradatih muslimanov. Z namenom, da bi izboljšali počutje potnikov, je vodstvo podjetja bradate uslužbence pozvalo, naj si odstranijo brado ali si jo pristrižejo.
Poziva uslužbenci niso upoštevali 
Večina uslužbencev, ki so delali na varnostnih točkah, kjer pregledujejo potnike in njihovo prtljago, ni upoštevala pozivov in se je odločila za pritožbo zaradi diskriminacije. Ta primer se bo zdaj znašel na delovnem sodišču v mestu Bobigny v severnem delu predmestja Pariza. Njihov odvetnik Eric Moutot v njihovo obrambo trdi, da uslužbenci že več let nosijo brade in da te vodstva prej niso motile, nato pa je to kar naenkrat postalo problematično.

Foto: iStock

Vodstvo zanika obtožbe 
Moški so bili po navedbah francoskega Locala suspendirani teden po tem, ko so zavrnili britje in so nekaj mesecev kasneje dobili odpovedi. Vodstvo varnostne službe zanika kakršno koli diskriminacijo in trdi, da so nekdanji uslužbenci preprosto zavrnili spoštovanje pravil podjetja, ki navajajo, da morajo uslužbenci poskrbeti za to, da je brada kratka in dobro negovana.

Foto: iStock

Varnost so poostrili zaradi nevarnosti radikalizacije
Na sodišču bo tako mogoče poslušati, kakšna dolžina brade je sprejemljiva in ali se brado lahko šteje kot verski simbol. Sodišče Evropske unije je namreč marca odločilo, da je podjetjem dovoljeno, da svojim uslužbencem prepovejo nošnjo vidnih verskih simbolov. Dejstvo pa je, da je bila v luči niza terorističnih napadov v Parizu, 13. novembra 2015, poostrena varnost na letališčih. Po poostrenem pregledu zaposlenih so kar 70 uslužbencem na pariških letališčih prepovedali dostop do varovanega območja zaradi nevarnosti radikalizacije, ki bi lahko privedli do morebitnih novih terorističnih napadov.

Foto: iStock

N. Ž.
 • Olga

  Do takšnih banalnih tožb pride, ker muslimane ščuvajo levičarski aktivisti! Enako kot pri zahtevah za azil in pritožbah, če le ta ni odobrene! Zato je treba tudi razne levičarske “človekoljubne” organizacije odstaviti od državnih jasli, pa naj se gredi svojo “človekoljubnost” zastonj!

  • Valter BraniSlav

   Naj se gredo “clovekoljubje” na lastne stroske….
   Tocno tako, tudi Salamunova in Kosova in Mesec nas jebeta samo zato ker jim dajemo denar.

  • Razocarana

   V veikih primerih so te človekoljubne organizacije, človekoljubne samo zato da se na račun tega človekoljubja zaposleni v vrhu organizacije lahko iz proračun in raznih donacij ala Soros povlečejo denarje za svoje zelo lepe place. Če bi se financiranje iz proračuna in donacije ukinilo in bi morali svoje človekoljubje financirati sami, bi tudi to človekoljubje, ki ga tako propagirajo in zahtevajo od drugih izginilo.

 • soc

  Pustite si brade in izginite iz Evrope. Volk sit in koza cela.

 • Valter BraniSlav

  Muslimani nas bodo jebali samo toliko kolikor jim bomo mi to dovolili.
  VRNI SE JOSIP BROZ IN JIH NAZENI, TAKO KOT SI NEKOC ODJEBAL STALINA.

  • steiermark

   Tvoj enonogi terorist in pederast, pedofil, množični morilec, tito, ni nikogar “odj….” ampak vas je, pionirčke, poj……! Da ne govorimo o posilstvih deklet itd…..

   • Valter BraniSlav

    Gretta tvoj problem je da nikogar nimas. Nimas druzine zato takole nekaj lajas v tri dni. Nimas se z nikomer za pogovarjat, nimas moza, nimas otrok, nimas vnukov… Zato si vsa zagrenjena. Skoda da si si zapravila zivljenje. Ni ti ga zapravil Tito, ti sama nisi iz sebe naredila nic in si sedaj zagrenjena. ..

    • steiermark

     valteriću, lajaš ti in to v polno luno, ker te je tako naučil in napravil za invalida, tvoj pederajzlasti psihopat tito – pedofil. Kaj si že pozabil njegovo šepetanje na uho, ko ti je govoril: ljubičice bijelo….. in te “iniciiral” v titovga pionirčka”! Kar se pa mojega življenja tiče, te pa naj potolažim, da mi ga tvoj pederajzl tito ni mogel uničiti, tako kot ga je tebi, ki si bil njegov ljubljeni pionirček in po tvojih trditvah tudi kardelliev potomec – zato se ti tudi ni za čuditi in se spraševati, od kod takšna zagovednost, ki je v tebi…… častiš svojega rab lja in pedofila!

     • Valter BraniSlav

      …”Kar se pa mojega življenja tiče, te pa naj potolažim, da mi ga tvoj pederajzl tito ni mogel uničiti,”…

      BRAVO, NAPREDUJES. SEVEDA TEBI NI ZIVLJENJA UNICIL TITO. SAMA SI SI GA UNICILA.
      Verjamem ti da ti je hudo. Vsak clovek, zenske se bolj kot moski, si zelijo ustvariti druzino… Ko si star je dobro imeti dvoje: lastne otroke in denar.. In ce si Gretta ki nima nic od obojega je seveda zelo tezko. Nimas nikogar s katerim bi se lahko pogovarjala in nikomur ni mar za tebe. V svoji samoti imas le racunalnik iz katerega bruhas hudobijo.

      Me pa veseli da si koncno dojela da za tvojo bedo NISO krivi ne Tito, ne Kardelj, ne komunisti ampak izkljucno ti sama. Ce nisi z eno nogo ze v grobu, lahko marsikaj spremenis.Ce pa si prestara, potem moje sozalje. Life is a bitch sometimes, but only for losers who allow it to happen.

  • Valter BraniSlav
  • cosmosjasnovidec

   Če koga jebejo si je sam kriv predvsem pa vsi državljani europe.
   Mene trenutno še ne jebejo,ker nobenega nikjer ne srečam niti ne vidim,če me pa bodo oziroma,ko bo prišlo do tega pa jih bom brez usmiljenja pobil kot podgane,ker jih imam poln kurac že zaradi tega kar prečitam o njih.

 • Kaj pa na našem letališču? Ga ovladujejo tistih 20 kvadratnih metrov?

 • Valter BraniSlav

  VECNA SLAVA MARSALU SFRJ JOSIPU BROZU TITU ker si iz nasih krajev odstranil Stalina. To ni uspelo nikomur drugem… Dragi Tito, bil si ne samo pameten ampak si imel hrabrost. Vecno ti bomo hvalezni za vse kar si nam dobrega storil.
  https://www.youtube.com/watch?v=SjErNo7eX5k

 • Osti jarej

  Ni prijetno, ko ugotoviš, da si zločinec, ki ni sposoben treznega razmišljanja niti opravljanja naročenega dela do konca. Podtakneš javnosti strupene pline preko OZN, plačaš številne norce v ISIS zadrogiranih brigadah, na koncu pa so le žrtve ob lastnem popolnem polomu. Zdaj helikopterji odvažajo 22 najpomembnejših poveljnikov te zločinske brigade, kajti Deir Ezor je izgubljen. Samo Ameriški in Izraelski poveljniki morajo na varno, zadrogirani vojaki pa niso pomembni. So že naredili novo organizacijo, ki bo zamenjala ISIS in bodo začeli kje drugje. Mogoče v Mjanmaru cali pa celo v EU. Žrtev ni konec, Sionisti to ZDA ne bi dovolili. Celo več, brez ISIS borcev pobijajo lasten narod, le z drugim orožjem. Norca ne moreš nikoli pozdraviti, še posebno ne z Ameriško farmacijo, ki temelji na opiju! /virPressTV, VT/

  http://www.publishwall.si/bozan.zabjek/post/317820/zda-resujejo-isis-poveljnike-iz-sirije

 • Valter BraniSlav

  Takole nas je nekoc vodil MARSAL SFRJ VELIKI JOSIP BROZ – TITO.
  Danes mu je se najbolj podoben Orban.
  Vecna mu slava… poglejte si zmagovitega Tita kot so ga videli Americani: Tita je spostoval ves svet… Le kdo bi se nam takrat upal posiljati muslimane?
  https://www.youtube.com/watch?v=cGueFwzCyIE

  • Valter BraniSlav

   Marshal Josip Broz Tito (7 May 1892 — 4 May 1980) was a Yugoslav revolutionary and statesman, serving in various roles from 1943 until his death in 1980. During World War II he was the leader of the Partisans, often regarded as the most effective resistance movement in occupied Europe. While his presidency has been criticized as authoritarian, Tito was “seen by most as a benevolent dictator” due to his successful economic and diplomatic policies and was a popular public figure both in Yugoslavia and abroad. Viewed as a unifying symbol, his internal policies successfully maintained the peaceful coexistence of the nations of the Yugoslav federation. He gained international attention as the chief leader of the Non-Aligned Movement.

   • cosmosjasnovidec

    Ja res je služil v različnih vlogah saj je ena od glavnih bila prikrit masovni morilec.
    Med 2.svetovno vojno je bil vodja partizanov to je res vendar tam kje si pobral to objavo ne vedo,da je sodeloval z nemškimi in italijanskimi fašisti.
    Tudi tega ne vedo,da so tistega “tita”kateri je med vojno bil vrhovni poveljnik v Rusiji ubili in namesto njega v yugovino nastavili tega morilskega diktatorskega dvojnika.Zato so tudi pobili vse tiste dobre partizane,ker se niso strinjali z to rdečo golaznijo.
    V javnosti je pa seveda res bil priljubljena figura zaradi diktature enako kot je sedaj severnokorejski diktator “kim”.
    To kar si objavil sam veš,da je navaden lari fari,ker vsak ve kaka je resnica.
    Je pa res,da bi bila,če bi še bil živ vsa ta lopovska golazen v parlamentu že zdavnaj pokojna in še marsikdo na drugih položajih tako,da bi bilo kar dobro,če bi morda oživel za kakšen mesec potem se pa stegnil nazaj.

    • Valter BraniSlav

     ,,,V javnosti je pa seveda res bil priljubljena figura zaradi diktature enako kot je sedaj severnokorejski diktator “kim”….
     SEVEDA TO NI RES. KO BO UMRL KIM NE BO NA POGREBU NIKOGAR. KO JE UMRL TITO SE MU JE POKLONIL VES SVET.
     Sedaj pa ne reci da je vlada SFRJ podkupila ves svet da so prisli.
     Ne prisli so iz spostovanja do drzavnika ki se je upal reci ne Stalinu.
     V tem je bila njegova velicina.
     Ce ne bi bilo Tita bi bil Stalin. In mi bi 45 let po vojni ziveli tako kot vsi ostali Sovjetski sateliti.

     • cosmosjasnovidec

      Spoštovali so ga zaradi drugih zadev saj jim je dal ogromno.
      Primer vesoljska raketa APPOLO se je razvila tukaj kolikor vem v kočevskih rogovih in jo je “tito”dal američanom oni so pa poleteli na luno.
      Koliko drugih sličnih zadev je še bilo pa se ne ve.Pojemal je vsepovsod kredite katere je seveda dobil saj je predsednikom držav dajal ogromna in vredna darila.
      Sam je imel ogromno avtomobilov jaht,celo vlak česar drugi niso smeli imeti saj je enostavno bilo prepovedano.Je pa res,da se je takrat živelo boljše kot sedaj sicer kakor za koga.
      Eni so imeli drugi ne in so bili reveži.To ni bila enakopravnost kakršna bi morala biti saj so komunisti prav tako kradli na veliko vendar ne kot sedaj.Bilo je marsikaj dobrega pa tudi slabega.Na neko stran se tudi strinjam z tabo oziroma se sem ampak ko sem slišal za vse te uboje za katere takrat nisem slišal sem pričel razmišljati drugače.Vedel sem za goli otok kaj se godi ter druge zapore za ostalo pa nič,ker se je dežalo v tajnosti.Spomnim se še tudi kako ponosen sem bil na “tita”ko sem mu predal mislim,da se je reklo titova štafeta ali kaj je že bilo.Bil sem še pionirček in bil nam je v ponos saj so nas tako tudi učili pa tri strice sem imel kateri so imeli zelo velike vojaške čine in so mi se spomnim nosili razne vojaške stvari od zvezd medal pa dalje.V hiši se ni nikoli nič napačnega omenilo glede tita.
      Ko sem pa končal osnovno šolo so se pa pričele težave saj so me silili tja kamor nisem hotel a sem moral na vso silo pozneje še pa velike tako,da sem za par let moral oditi v tujino.
      Pa da ti po pravici povem mi je za tita kratkomalo vseeno osebno pa mrzim vsakega levaka zaradi te kurčeve politike uvažanja muslimanov katere uvažajo in katerih nikoli nisem maral. Pa tudi desničarje kateri so izvedli kake lopovske posle in še prav tako do dandanes niso kaznovani.Ko se pa debatira in izve o raznih pobojih katere so naredili komunajzerji nad prebivalstvom pa zadeva postane popolnoma drugačna.Lično sem od cirka stotine starčkov izvedel marsikaj kateri so vojno preživeli in,če bi vse to slišal tudi ti verjemi,da komunajzarjev več ne bi oboževal ampak pljuval po njih.
      Seveda vsi komunisti niso bili slabi (mislim na prave partizane med vojno in po njej) ampak je tiste “stalinova”boljševiška horda pobila ostale pa še pozneje “titova”.No ja nekaj jih je tudi preživelo,ker jih je rešilo edino to,da so se umaknili v molk.Kakorkoli gledaš je jebeno tako ali drugače brez uporov ali celo vojne katera je na vidiku je pa zelo težko,da se bo kaj rešilo glede vsega kar se dogaja po vsem svetu verjemi.

     • Valter BraniSlav

      Imel sem to sreco da sem se rodil v partijski druzini Kardelj Macek. Vendar nisem bil Kardeljev sin, pac pa mrzli necak. Edotov brat Bojan je bil normalen clovek in mi je ze tam enkrat leta 1966 povedal da se bo komunizem sesedel in da naj ne grem v partijo ker bo to kasneje postal problem. Zato nikoli nisem bil clan partije, niti ZSMS. Pac pa sem postal 29 novembra 1962 pionir.
      Ze od nekdaj sem imel rad konkretne znanosti, kot matematika, fizika, kemija in ne humanisticnih znanosti ali religije. Vedno sem bil preprican da je custven odziv cloveka posledica materialne podlage in ne obratno. Od nekdaj me je tudi zanimala ekonomija, zato sem se po gimnaziji vpisal na EF in koncal studij s 23 let, nato pa po priporocilu Bojana Kardelja odsel iz SFRJ.

      Za poboje domobrancev sem izvedel tudi tam okrog leta 1965. Bojan Kardelj mi je povedal da so maja 1945 Anglezi iz Avstrije vrnili 100 tisoc nacisticnih kolaborantov, med njimi okrog 13 tisoc Slovencev, in da se je mlada oblast bala da bodo rovarili proti njim. Glavni pobudniki usmrtitve je bil Edvard Kardelj, tehnicni direktor Ivan Macek Matija. . Tito je za poboj seveda vedel in se z njim strinjal, vendar je bila ideja o usmrtitvi sad Edvarda Kardelja ki je iz srca sovrazil vsakega ki se z njim ni strinjal. Anglezi so kolaborante vrnili spontano, nihce iz Juge jih ni prosil naj jih vrnejo. Jugosi bi se iz Avstrije umaknili tako ali tako.

      Kolikor poznam Edvarda bi rekel da je dokument ki ga je objavila Nova o njegovi krutosti resnicen. Tocno tak je bil Edo ki se ga spominjam kot otrok. Izvedel sem tudi da je bil izredno grob tudi Mitja Ribicic. Vsi, z Edotom na celu, pa so se kot psi gospodarja bali Josipa Broza.

      Do komunizma – zaradi odrascanju v komunisticni druzini – nikoli nisem imel idealiziranega odnosa. Tocno sem vedal za kaj je slo. Vedel sem pa tudi da je komunizem nastal kot odgovor na pretirano izkoriscanje kapitalistov. Ce ne bo nihce zajezil neomejenega bogatenja pescice bogatasev, se bo komunizem zopet reaktiviral.

      Vse kar imamo je resnicnost. Kdor verjame v iluzije je vedno razocaran.

     • cosmosjasnovidec

      No ja te kar razumem sedaj veliko bolj ko si malo več pojasnil.
      Za Mitja Ribiča sem pa tudi jaz izvedel veliko tako,da o njem drži kar se govori.

     • Valter BraniSlav

      Mitja Ribicic je s polenom razbijal glave nasprotnikov. Po glavi je tolkel tako dolgo da so mozgani spricali po steni. To mi je povedal Ivan Macek. Celo za strica Matijo je bilo to prevec.

     • Valter BraniSlav

      Zakaj imam spostljiv odnos do Josipa Broza?
      Ker je bil v onem casu najmanjse zlo od vseh drugih.
      Ker je bil mocan in pameten clovek.
      Ker nas je resil pred Stalinom.
      Stalin je leta 1937 dolocil Tita za predsednika in Eda Kardelja za podpredsednika. Ce bi Tito umrl leta 1960 bi na oblast prisel Edo. Verjemite, zelo dobro sem poznal Edvarda Kardelja. Pod njim bi veliko teze ziveli. Edvard ni bil prosvetljeni diktator, Edo je bil veliki inkvizitor.
      Ironija je hotela da je 18 let mlajsi Kardelj umrl eno leto pred Titom.
      To je bila za vse Jugoslovane sreca.

  • cosmosjasnovidec

   No ja za muslimane imaš res prav z ostalim se pa seveda ne strinjam Orban mu je pa res podoben razen da ni diktatorski morilec.

   • Valter BraniSlav

    Orban ima privilegij da zivi sedaj. Ce bi bil Tito v njegovem casu demokrat, ce bi bil politicno korekten, ce bi se Stalinu opraviceval, ce bi toleriral peto kolono v obliki drustev prijateljstva s Sovjetsko Zveco, in ce ne bi napravil Golega otoka….
    BI PRISLI SOVJETI IN BI CELOTNA SFRJ POSTALA GOLI OTOK…

  • KAPIBARA

   O, tudi enonogec nam je navleka “bratske neuvrščenbe bratiĆE..

   • Valter BraniSlav

    To ni res… Prebivalci neurscenih niso prisli zivet v SFRJ… mogoce na kak kongres.. potem pa nazaj domov.

    • KAPIBARA

     Če ti je bila mama študentka, jo malo povrašaj, o črnih študentih, ki so “harali” po posteljah..
     Pa potem so bili zaposleni, po državnh firmah

     • Valter BraniSlav

      Sominjam se crnca, kolega moje mame, Edija ki je takrat studiral v Studentskem naselju. Prinasal mi je cokoladne bombone in jaz sem kot otrok bil preprican da je tudi on bil nekoc bel a mu je opeklina poskodovala kozo. Potem ko nas je prisel obiskat njegov prijatelj Oskar sem sele dojel da so crnci rasa tako kot mi. Oba sta mi ostala v lepem spominu. Po studiju sta se vrnila v Gano.

     • KAPIBARA

      Lepo

 • xtc

  Definitivno bi morala biti razsodba v prid delodajalca,še posebej če gre za uniformirano osebje ali osebje,ki je v conah povečane varnosti,jih je pa delodajalec jasno večkrat opomnil kar ima pravico.Če nekdo ogrža s svojim početjem delo podjetja ali moti je to že lahko razlog za odpustitev.

 • Najplemenitejši

  Komaj čakam, da katolibanskega Peterleta z brado vržejo iz evroparlamenta!

  • cosmosjasnovidec

   Tebi bi bilo boljše,da čakaš na prostor na pokopališču,če te bodo kje sploh tja sprejeli,ker si že popolnoma v zadnjih tresljajih pred koncem.

  • KAPIBARA

   Bebo- govora je o urejenem izkazovanju verski pripadnosti..
   Doma pa bodi opica še zmeraj na drevesu !!

 • šmentanamuha

  Tale EU postaja prava norišnica brez repa in glave.

 • cosmosjasnovidec

  Če bi jaz tam bil njihov delodajalec bi zahteval naj si orežejo celo muslimansko betico ne samo,da obrijejo brade.
  Če si ne bi sami pa bi jim jaz.

 • KAPIBARA

  Delodajalec ima pravico zahtevati urejenost zaposleni, na NJEGOVIH delavnih mestih !!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!