Brazilska vojska pred Olimpijskimi igrami zasedla državne meje

Brazilski minister za obrambo, Foto: EPA

V Braziliji, peti največji državi na svetu, ki bo gostila olimpijske igre, že več kot mesec dni poteka vojaška operacija Agata. Operacija, v kateri sodeluje več kot 18.000 vojakov, je namenjena zaščiti meja, vanjo pa sta vključeni tudi policija in okoljevarstveniki.

Operacijo vodi brazilsko ministrstvo za obrambo, saj ima Brazilija skoraj 17.000 kilometrov meja in z izjemo Čila in Ekvadorja meji na vse države Južne Amerike. Ker gre za največje vojaške premike v času miru, je morala Brazilija o operaciji Agata obvestiti vlade Francoske Gvajane, Gvajane, Surinama, Venezuele, Kolumbije, Peruja, Bolivije, Paragvaja, Argentine in Urugvaja.

Akcija za zavarovanje zunanje meje države
Brazilija želi s to akcijo zapreti mejo za preprodajalce drog, prekupčevalce in trgovce z orožjem ter vozili. Želijo tudi zavarovati okolje in preprečiti ilegalno izsekavanje gozdov ter izkoriščanje zemeljskih virov.

Operacijo so vzpodbudile bližajoče se Olimpijske igre v Riu de Jenairu, saj bo na državi med igrami veliko mednarodne pozornosti. Zato je še toliko bolj pomembno, da Brazilija dodobra zaščiti in nadzoruje svoje meje.

A. R., STA

 • Mihilus

  Poletje bo vroče to je zdaj več kot očitno. Bankirji so odločeni začeti masovne globalne nemire in morda celo novo veliko vojno.

  • Slovenski Bojevnik

   Prav zanima me kaj si bodo (((bankirji))) izmislili za ZDA. V noči na danes je umrlo več policistov na protestu #BLM.
   Ravno tako (((mediji))) vsak dan kuhajo propagando o tem, da beli policisti vsak dan masakrirajo nedolžne “črnce”.

   Medtem pa sploh ne omenijo, da je bil tale Anton Sterling, obsojen pedofil in se je upiral policijski aretaciji.
   Najbolj zaskrbljujoče je število ovc, ki dejansko verjamejo medijem v te zgodbice. Že hiter pogled na odzive ljudi v Sloveniji ti bo povedal, da dejansko verjamejo v te zgodbice o rasističnih belcih.

   Medtem ko (((elita))) pripravlja pravi pokol belega prebivalstva v ZDA in želijo odvzeti tako 2 amandma kot 1 amandma, kar pa mislim da že veš kaj pomeni za evropske američane.

   • dr Janez Sveti

    A ti veliko gledaš filme katastrof? Začni gledat komedije.
    Dr Janez Sveti ET

   • Anja H

    Če bi želeli uničiti belce bi samo lepo počasi doseljevali nove Afričane in pustili naravi, da opravi svoje. Dejansko pa se dela razkol med rasami in verami. Ta trenutek so belci v Ameriki obroženi do zob in edini način, da jih vzameš orožje je iz njihovih mrtvih krvavih rok. Zelo veliko se v Ameriki govori o “white privilege”. Ta privilegij pomoje zares obstaja in sicer v obliki visokega IQja in kreativnosti in sposobnosti, da rešimo probleme in pridemo čez ovire. In pri trenutnem razmerju moči v Ameriki belci zmagajo z lahkoto.

    Želja elite ni pokol belega prebivalstva ampak ampak splošno zmanjšanje populacije (moje mnenje je, da jim je v resnici namen uničenje nebega prebivalstva in redčenje belega prebivalstva po Darwinu) in uvedba novega svetovnega reda. Za uvedbo novega svetovnega reda pa je najprej potrebno porušiti starega. In ker se mase kljub očitnim provokacijam ne želijo začet pobijat med sabo potem elita poskrbi, da se začne.

    • Slovenski Bojevnik

     Ne bi rekel. Večina belih američanov z orožjem je “law abiding citizen”.
     Če jim bodo rekli, da naj predajo orožje, ga bo večina ob pogledu na oborožene policiste in mogoče celo pripadnike vojske nemudoma predala.
     Ravno tako ne pozabi, da belci predstavljajo le še 55% prebivalstva v ZDA.
     Ko bo tale procent padel pod 50%, vlada ne bo imela nobenih težav pri odvzemanju orožja ali spreminjanju zakonov.

     Glede zmanjšanja prebivalstva pa tole, čisto nič ne kaže na zmanjšanje svetovnega prebivalstva. Samo v Afriki se bo do leta 2050 rodilo več kot dve milijardi otrok.

     • cosmosjasnovidec

      Črnci so v ameriki največji drogeraši,preprodajalci droge,posiljevalci,morilci,roparji in še se lahko našteva.Če belci ne bi bili oboroženi bi jih črni že davno iztrebili,ker se jih ne bi bali.To je enako kot pri nas cigani in čefurji kateri so odgovorni za kriminal kateri se dogaja.Se najde tudi kak slovenec ampak je statistično zanemarljiv.Da se piše za povzročitev kriminalnih dejanj so krivi samo mediji kateri objavijo,da je storilec slovenec ne pa,da je samo čefur z slovenskim državljanstvom kar je pa daleč od slovenca.

  • Ruggedplant

   Sploh obstaja kakšna globalna tema v katero ne bi vpletel vsaj eno od dežurnih skupin krivcev – bankirje, židov, američanov?

 • Sredinec4U

  Pa ne da bodo islamisti vkorakali v Brazilijo skozi pragozdove krščanskih držav? Ker tak bullsheet ne bi verjeli niti Severni Korejci, pa če bi ga sam Kim Jong-Un razodel…

  • Ruggedplant

   Je tako težko do konca prebrati še tako kratek članek?

   “Brazilija želi s to akcijo zapreti mejo za preprodajalce drog,
   prekupčevalce in trgovce z orožjem ter vozili. Želijo tudi zavarovati
   okolje in preprečiti ilegalno izsekavanje gozdov ter izkoriščanje
   zemeljskih virov.”

 • Franc Šink

  Upam da ne mislijo resno.

 • dr Janez Sveti

  18.000 vojakov ne zavaruje niti ene brazilske meje z eno od sosed.. A si sploh predstavljate, kako velika je Brazilija???
  Dr Janez Sveti galaksija

 • cosmosjasnovidec

  Sem že mislil,da gre tukaj pri nas za Brazilce z kokodakarske ovčje 24,kur strani z njihovim komunajzarskim albanskociganskim vodjem Piljanom.Se mi je pa takoj zdelo čudno od kod bi si ti kokodakarski čefutarski izpljunki upali zavzeti kaj drugega kot ponoči kakšen kurnik v njihovi sosednji vasi.Hehehe

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!