Brazilsko prizivno sodišče pokvarjenemu levičarju in nekdanjemu predsedniku Brazilije Lulu da Silvi zvišalo kazen na 12 let zapora!

Nekdanji brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva. (foto: epa)

Brazilsko prizivno sodišče je za nekdanjega levičarskega predsednika, Luiza Inacia Lulo da Silvo, ne samo potrdilo, temveč zahtevalo povišanje zaporne kazni zaradi korupcije z 10 na 12 let zapora. 

Očitno je, da tudi brazilski pravosodni organi delujejo v smeri obračuna s korupcijo, saj jim je uspelo obsoditi nekdanjega brazilskega predsednika da Silvo, ki je mandat predsednika opravljal med leti 2003 in 2011. V korupcijski shemi “operacija avtopralnica” je sodelovalo več deset podjetnikov in politikov, med sodniki pa sta bila samo dva sodnika za potrditev kazni, vsi ostali so bili za povišanje z 10 na 12 let zapora.

S koruptivnim denarjem je kupil stanovanje, nekaj ga je opral
Nekdanjega brazilskega predsednika je na prvi stopnji obsodil zvezni sodnik Segio Moro, ki je v Braziliji postal prava legenda boja proti korupciji. Tožilstvu pa je uspelo dokazati, da je imel da Silva osebne finančne koristi od operacije “avtopralnica”, v kateri so državne oblasti zasebnikom dale preplačane pogodbe, zato da bi del denarja vrnili politikom, poroča Breitbart. Brazilski predsednik je dokazano z delom tega denarja kupil prestižno trinadstropno stanovanje, preostali denar pa je poskušal oprati na druge načine.

Da Silva se obsodbi močno upira, med drugim tudi s tem, da je napovedal predsedniško kandidaturo na volitvah oktobra letos, še vedno pa ima možnost, da se na sodno odločbo pritoži. Predsedniške tekme se bo lahko udeležil, če bo s pritožbo tudi dokončno uspel.

C. Š.

 • althar

  Pokvarjeni levičar? Pleonazem, kot bi napisali mokra voda, črna tema ali neumni socialist.

  • šmentanamuha

   :)

 • Delu cast nam pa oblast

  Delavske stranke delajo delavce reveže.

 • Aron

  Brazilski novinarji in poznavalci opozarjajo, da gre za prevrat, ugrabitev države s strani desničarske elite in korporacij:
  https://theintercept.com/2018/01/24/lula-brazil-corruption-conviction-car-wash/

  Že videno- Brazilija je bila na podoben način že ugrabljena s strani tujih sil in domačih pokvarjencev.

  Dejstvo, da je Lula kandidat za zmago na jesenskih volitvah in ga je treba onesposobiti, pove dovolj o rabotah brazilske desnice in njenih zunanjih pomagačev.

  • xtc

   Korporacije so krive ,da so zaprli skorumpiranega in kradljivega levaka.?
   No ,če so-SO JIM Brazilci lahko le hvaležni.

   • Aron

    Če bi prebral članek bi videl, kako skorumpirani so brazilski sodniki. Popoldne se grejo sumljive biznise in so praktično nedatkljiva kasta. Preberi in se kaj nauči.

 • tramal

  Že v južni ameriki padajo leve in komunistične vlade .Mislim da bo slovenija zadni komunistični gnili narod na svetu ,ko bo propadel komunizem

  • Soave

   Izgleda, da se za to borijo komunjare !! Radi bi bili Unicum.

  • samsara

   Zna bit, da bo predstava zato toliko bolj veličastna. Nekaj dotlej nevidenega.

 • šmentanamuha

  Gre za to, da se mora človeštvo kot tako prebuditi. Levičarji so stekli psi, ki jahajo na valu anarhije. Urejeno, stabilno družbeno gospodarsko-politično okolje je za njih kot kot kisikova bomba brez kisika, saj razgali ves njihov nihilizem, duhovno izpraznjenost in pomanjkanje kreativnih idej. Zato je tudi dresura na njihovih možganih najbolj uspešna in njihovi voditelji to vedo, le oni sami ne. Komunistični voditelji to vedo.

 • xtc

  Kdajbodo začeli takole po restih trpati Zokijew,Milane,Hermane,Stojane, Škrabce,Južine,Polaniče i,AB,Škobernete,Židane itd

 • xtc

  Komunizem(socializem) je lažnivo kradljiva zločinska religija,ki jo je EU parlament z resulucijo postavil ob bok bratom Nacional Socialistom in bratrancem Fašistom.

 • samsara

  Upam, da bomo podobno novico brali tudi v Sloveniji. Seveda se bo takratna novica nanašala na lokalno maligno entiteto, emanacijo zlobe in najraznovrstnejših odvratnosti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!