Brez ilegalnih športnih stav očitno ne gre

Foto: EPA

V različnih azijskih državah so policije zaradi ilegalnih nogometnih stav priprle več kot 4100 ljudi. Ob aretacijah je policija zasegla tudi več kot 12 milijonov evrov.

Interpol je potrdil, da so policije v različnih azijskih državah zaradi organizacije ilegalnih nogometnih stav v povezavi z letošnjim evropskim prvenstvom v Franciji priprle več kot 4100 ljudi. Ob aretacijah je policija zasegla tudi več kot 12 milijonov evrov.

Izvedli več kot 4.000 racij
V prvem sklopu preiskav so policisti več kot 4000 racij izvedli na Kitajskem, v Maleziji, Singapurju in Vietnamu, a preiskovale so tudi policije v Franciji, Grčiji in Italiji.

Drugi sklop racij je bil usmerjen v Kambodžo, Korejo, na Filipine, Tajsko in vnovič v Vietnam, kjer so razkrivali mednarodne ilegalne povezave in odgovorne, ki so stave organizirali.

Na poročilo o preiskavi mobilnih telefonov in računalnikov policije še čakajo.

Vodja Interpolovega oddelka za boj proti korupciji in finančnemu kriminalu Jim Anderson je dejal, da ilegalne stavnice organiziranemu kriminalu zagotavljajo izjemne dobičke, ki so pogosto povezani s trgovino z belim blagom, korupcijo in pranjem denarja.

I.K.,STA

  • dr Janez Sveti

    Gre se samo za to, kdo bo naivcem pobral denar.
    Dr Janez Sveti poslovnež

  • Dušan Ripoten

    Čudim se,da ni Slovenija zravn,ko je v vsh kriminalnih navezah v samem vrhu :-)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!