Britanske oblasti pridržale člana identitarnega gibanja, da bi jima preprečili nastop o svobodi govora

(Martin Sellner in Brittany Pettibone (vir: twitter)

V Veliki Britaniji so pridržali voditelja gibanja Generation Identity Martina Sellnerja in njegovo dekle Brittany Pettibone, ker naj bi govor, ki sta ga nameravala imeti v Londonu, “zbujal sovraštvo” do muslimanov.

Sovoditelj avstrijskega identitarnega gibanja Martin Sellner in njegovo dekle, samostojna novinarka in pisateljica Brittany Pettibone, sta bila po poročanju Voice of Europe pri vstopu v Veliko Britanijo, kjer naj bi zbrano občinstvo nagovorila na temo svobode govora v znamenitem Speaker’s Corner v Londonu, pridržana.

Kanadska aktivistka, avtorica in politična komentatorka Lauren Southern je povedala, da ji je Pettibone po telefonu zaupala, da sta z njenim fantom že nekaj dni ločena in v pridržanju. Britanske oblasti naj bi ju pridržale zaradi njunih desničarskih prepričanj.

Svobode govora ni več
Britanska veja identitarnega gibanja je v izjavi za javnost početje britanskih oblasti označila za cenzuro. “Včeraj sta bila Martin Sellner in Brittany Pettibone pridržana s strani britanske oblasti in efektivno proglašena za politična disidenta,” so zapisali. “Oblast se je odločila, da je Martinov govor o svobodi govora prenevaren, da bi ga lahko slišali.”

Sellner po poročanju The Gateway Pundit v svojih govorih pogosto naslavlja vprašanje nevarnosti, ki jo predstavlja sprejemanje migrantov za evropske narode. Britanske oblasti so v odziv na nastalo situacijo povedale naslednje: “Notranji minister lahko izključi državljana EEA na podlagi javnega reda ali varnosti, če predstavljajo resnično, takojšnjo ali dovolj resno grožnjo.”

9 mesecev zapora zaradi razkritja muslimanskih pedofilskih tolp
To ni prvič, da so britanske oblasti tako burno napadle kritike islama. “Drzniti si kritizirati islam, verski sistem, ki bi moral biti dostopen za kritiko kot vsak drug, vas postavlja v nevarnost, da vas zaprejo v Veliki Britaniji,” so zapisali na Voice of Europe. Ko postanejo misli kazniva dejanja, je policijska država že tu.

Jayda Fransen in Paul Goldin sta bila zaradi opozarjanja na pedofilske muslimanske tolpe v Veliki Britaniji obsojena na štiri in pol ter devet mesecev zaporne kazni. Muslimanski pedofili so jo odnesli z globo, ki je znašala 50 funtov. Fransenova in Goldin sta bila obsojen zaradi “povzročanja rasnega sovraštva” proti muslimanom. Kot je zapisal George Orwell: “Svoboda je pravica povedati ljudem tisto, česar ne želijo slišati.” Te dni v Veliki Britaniji za takšno “predrznost” – govorjenje resnice – lahko končate v zaporu.

Ivan Šokić

 • skorpijon93

  katastrofa ! zahodni multikulturni svet se mora odločiti ali svoboda govora ali multikulturnost , oboje ne gre, identiteta in narod se bodo obdržali le v državah višegrajske skupine , kjer tudi muslimanov NI , drugod bodo napetosti iz leta v leto hujše

  • Zgornji

   Svoboda Govora Da – Logično .. Ampak, nevem pa, zakaj bi bila dobra multikulti ?? :-/

  • DJURO SUMAR

   Tam ne rabijo še muslimane, saj so katoliki še nasilnejši od njih.

 • Zgornji

  AAAAAAAJJJJJJJ !!! ! !!! Torej, z Anglijo je res konec … obvladale so jo barabe , Žal.

 • pajot

  Evropska unija postaja totalitarna.Evropski pizdunski politiki so vsi podkupljeni z arabskimi petrodolarji. Ko bomo začeli deportirati muslimansko zalego,ne smemo pozabiti na ta politikantska govna.

  • Zgornji

   Amennn !!! ! !!! Vaginski politiki morajo iti skupaj z mohamedanskimi barabami nazaj tja v izvor Zla !!! ! !!!

 • Angleški pedri

  A to, da so Angleški pederski policaji ujeli tudi ta dva ste pa kar tiho?
  https://www.youtube.com/watch?v=cUbCp2WgkYw
  https://www.youtube.com/watch?v=5qv6THLcgPI

  • sodnikisozločinci

   Pri prvi pesmi se na njenem koncu pojavi zgoraj napis “Hrvatska ljubavna pesma za muslimani”. Ko ga klikneš se pokaže “Ta videoposnetek ni na voljo.”.

   Mi lahko napišeš besedilo, da zvem, kaj ta genocidni režim cenzurira?

 • Angleški pedri

  Ko bo ljudem dovolj, bo Vulović spet aktualen. https://www.youtube.com/watch?v=3pngcjizEYc

 • Zgornji

  Kolikor vem zaenkrat še Nista bila par … :-/
  Ali pač že … :-)

 • WHAT IS TAQIYYA – youtube

  Zanimivo da nam je v Sloveniji onemogočeno gledanje posnetkov kanala britain first na youtubu. Sem vprašal na youtube in so odgovorili:

  On Thursday, 8 March 2018 01:16:10 UTC, wrote:

  Hello,

  I tried to watch some of the ” britain first ” channel videos and when I clicked on the video it said not in domain for my country.

  That maybe down to your goverment. If it broke YTs rules it would be blocked to everyone no matter where they are. It could be down to your goverment.

  Kdo v Sloveniji je odgovoren za izvajanje te politične cenzure na youtubu?

  • Zgornji

   AJAAAAA ??? BOM ZDAJ ŠEL TAKOJ POGLEDAT … :-o

   • WHAT IS TAQIYYA – youtube

    Če daš lokacijo v YT na kako drugo državo lahko vidiš par posnetkov, vendar daleč od vseh.

    • Zgornji

     Vsebina ni na voljo v domeni te države. TO MI JE NAPISALO !!!

     • Zgornji

      A JE CMERAR ŽE POSTAL TAKO ZLOBEN, DA ŽE OMEJUJE SVOBODO GOVORA ??? !!! ???

  • Vince Blake

   Ha??? To tudi mene zanima kdo se v mojem imenu odloča kaj smem videti in česa ne.
   Morda ve kdo tule, v čigavi domeni je to? Ime in priimek odgovornega hočem vedeti.
   Mater, tole me pa razpizdi. En razlog več, da bo šel moj glas desnim strankam.

   • Vince Blake

    Sem našel način, kako si ogledati filme od Britain First in podobnih kanalov, ki so regionalno blokirani.
    Treba je uporabiti katerega od streaming downloaderjev:
    http://en.mediagetter.com/
    https://www.tubeoffline.com/download-YouTube-videos.php
    ..itd in si dolpotegniti video in si ga ogledati na svojem plajerju. Je sicer malo več dela, ampak kjer je volja, je tudi pot.
    Drugače bi bilo pa fino, da bi se nova24 razpisala tudi o tejle internetni cenzuri, ki nam jo servira naša vlada. Bi bilo več haska, kot pa pisanje o temu koliko zlatih palic je imel Tito. Koga to briga. To je bilo včasih, cenzura je pa danes.

    • PIA PlA

     Zato pa si mirno lahko ogledaš ALI DAWAH CONFRONTS BRITAIN FIRST – KICKS OFF!! https://www.youtube.com/watch?v=oJ0HsV0Jcvs

     Kanal Ali Dawah ima zelo sporno vsebino, a ga nihče ne blokira.

     Preprost nasvet za vse, ki bi radi pogledali določen video na Britain First. V Google kopirajte naslov videa in ga poiščite na drugih kanalih. Facebook zaenkrat še ne blokira teh video posnetkov, zato si večino zanimivih lahko ogledate na Facebooku. Seveda so še druge možnosti.

     • Vince Blake

      Hvala za napotek Pia. Še en dokaz, da cenzura danes na deluje več. A vendarle….ta kanal ni blokiral youtube, pač pa naša vlada. Torej je nekdo od mojih (ne sicer mojih, ker nisem volil za nobenega, ki so trenutno v vladni koaliciji) izvoljenih predstavnikov poslal youtube sporočilo, da se filmi iz tega kanala ne smejo predvajati v naši državi. Zanima me, kdo je osebno odgovoren za to.

      Zanima me tudi, kje je to stikalo, ki je prekinilo dotok in formacij. Se je to zgodilo na povezavi youtube–>moj ISP, ali se je to zgodilo na povezavi moj ISP–>moj računalnik? Tudi, če je to slednje, moj ISP ni tega storil sam od sebe, pač pa je dobil za to dejanje navodila “od zgoraj”. In verjetno ne samo moj ISP, pač pa vsi ISP-ji v državi. Kar se mene tiče, ne bo ostalo samo pri temu. Bom gonil zadevo naprej. Je pa res, da ima nova24 veliko večjo medijsko moč od mene, anonimnega posameznika. Od msm itak ne pričakujem ne bu, ne mu, kar se tega problema tiče.

     • PIA PlA

      Jasno, da so to storili naši. Google in Youtube sta zelo odzivna za blokade, medtem, ko Facebook zaenkrat še ni toliko. Mene je le začudilo, ko sem bila pred leti v Angliji in želela na Youtube gledati aktualni Britain’s Got Talent, da je bil v Angliji zablokiran. Torej ne skrbi, nobena vlada ni imuna za blokado, vprašanje je le kaj gre kateri v nos. Če si opazil, so naši povedali, da je v primeru Britain First kriv sovražni govor. Očitno vse vlade ščitijo migrante, ali pa le same sebe, ker bi folk popizdil, če bi izvedel vso resnico. Lep pozdrav, Pia

     • Vince Blake

      Naši so povedali, da je v primeru Britain First kriv sovražni govor? Kje se pa to da videti? Lahko prilepiš kakšen link mogoče?

     • PIA PlA

      Ko odpreš video, ki je zablokiran spodaj piše: “Nekatere funkcije so bile za ta videoposnetek onemogočene

      Kot odziv na poročila uporabnikov smo onemogočili nekatere funkcije, na primer komentarje, deljenje in predlagane videoposnetke, ker je v videoposnetku vsebina, ki je lahko za nekatere gledalce neprimerna ali žaljiva.”

      Potem sta skrajno desno dva linka, kilkneš na link “Več o tem” in tam v slovenskem jeziku piše o sovražnem govoru.

     • Vince Blake

      Hvala za info, ampak nikjer ne piše, kdo je prepovedal predvajati video v naši državi. Vlada, informacijski pooblaščenec….kdo? To mene zanima. Ker dejstvo je, da so filmi še kar na youtube, torej očitno ne kršijo njihovih smernic.

     • PIA PlA

      Točno. Ne piše kdo je prepovedal, piše pa zakaj. Vprašaj informacijsko pooblaščenko, če bo želela povedati in če sploh ve.

      Poznam pa zgodbo o športni stavnici. S prepovedjo igranja in blokiranja Bwin so ljudje v športni stavnici preko našega upravnega sodišča dosegli, da so Bwin pri nas blokirali.

  • samotoje

   Res je. Mojstri tehnologij, na pomoč. Kdo to lahko počne???

  • sodnikisozločinci

   A bi se to dalo urediti tako, da bi ti vsebino nekdo pošiljal iz VB po mailu?

 • Olga_10

  Islam je nasilna ideologija, enaka komunizmu (socializmu)! Zato njeni predstavniki tudi ne prenesejo nobene kritike in niso sposobni sobivanja!

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

  • Ferdi

   Pozabila si še na SDS in peklenščka Ivana.

   • xtc

    Ti,si si pa kak sexualni manijak ali levi verski blaznež-da se ti pod kupom nickov vedno prikaže JJ.

   • šmentanamuha

    Ti privoščim enga džihadista.

  • Caetano

   V Iraku so komunisti in privrženci proiranskega jihadista Sadra sklenili celo predvolilno koalicijo…

 • ljubinica

  Saj v to smer gre tudi Slovenija.
  Primer:
  Pribca ne motijo antifa, levicarke, ki so po Lj. nosile transparent z napisom:
  SDS ovce
  SLS ovce
  NSI ovce
  Vsi ISTI
  Vsi RASISTI
  Vsi FASISTI

  GO HOME!!
  ———-
  Ko pa na to reagira tviteras z besnim:
  cefurka, prasica, kam pa naj grem? Tu sem doma. Ti spizdi!

  Ta odgovor Pribac priobci na svojem twitterju kot primer sovraznega govora …. hkrati se norcuje iz “krvavecih src Zdruzene desnice” zaradi tvita Jureta Mastnaka ….

  Za nagrado RTV nenehno vabi Pribca v njihove oddaje kot “neodvisnega” politicnega analitika ….

 • RATATA

  Kaznivosti zanikanja holokavsta so dodali še prepoved šimfanja islama.

  • Caetano

   Ki je imel svoj lonček zraven tudi pri holokavstu…

 • xtc

  Vprašanje je doklej ta represija lahko zdrži in narod na silo ne opravi z njo.
  Take poteze ,kot si jo je privoščila vlada VB,ne peljejo v zmanjšanje napetosti ali pomirjenju,k večjemu sovraštvo in napetosti tiščijo proti vrelišču.
  JA zakaj komunisti,socialisti in islam tako prezirajo svobodo govora?
  Preprosto;razgalja jih in sliši se tisto kar ne želijo in nočejo slišati in bi radi prikrili.
  Tole se bo vladi VB vrnilo kot bumerang.

 • Striker

  ” …… sta bila obsojen zaradi “povzročanja rasnega sovraštva” proti muslimanom…..”

  A pol belci ne smejo biti muslimani, oziroma, če govoriš iste besede proti belim muslimanom, potem to ni rasno sovraštvo, ali tudi je?

 • Anton

  Sovražim tiste ki mene sovražijo, in komunisste.

  • Zgornji

   Jaz pa tiste ki mene sovražijo Ne sovražim, ker, če bi jih sovražil, nebi bil nič boljši kot so oni … !!! ! !!!

   • sodnikisozločinci

    Jaz pa nočem biti boljši, kadar mi to škodi. Komunisti so pa kot ščurki, katere ne moreš sovražiti, enostavno jih pohodiš.

 • Grenze

  Angleži niso ljudje to so največje barabe na svetu ki bi prodali lastno mater kar poglejte kaj so naredili z našimi ljudmi na Koroškem prodali so jih komunistom to je svetovni GNOJ NIČVREDNI Z NJIHOVO KRALJICO NA ČELU !!!

 • Vince Blake

  No krasno. Zdaj so pa pridržali še Lauren Southern. Novinarko, ki je med drugim imela tudi akreditacijo Bele Hiše. Pa to človek ne more verjeti. Medtem, ko se jim mudžahedini brez preverjanja veselo vračajo s sirskih bojišč. Kar težko je gledati, kako evropske države padajo ena za drugim.
  Samo bogu se lahko zahvalimo, da nismo zanimivi migrantom. Se še spomnim izjave: “Slovenija pur. Ve not stej in Slovenija. Ve go to Džermani. ”
  Ker že kar vidim razne Škobernete, Kordiše in ostale progresivce, kako bi jim pogrinjali rdeče preproge. Včasih je pa le dobro biti ne preveč bogat. Ali kako so že rekli stari modri ljudje: “Gnar pa rit je treba skrit.”

 • sodnikisozločinci

  A lahko kdo objavi prevod njegovega govora, če je kje objavljen? Lepo prosim.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!