Britanski minister opozarja, da so študentski kampusi še vedno leglo islamskega radikalizma

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Britanski minister za varnost Ben Wallace je pred parlamentarno komisijo za človekove pravice razkril šokanten podatek, da britanske univerze naredijo premalo za boj proti terorizmu, saj jih pripadniki Islamske države še vedno uporabljajo kot sredstvo za rekrutacijo borcev.

Britanske univerze so še vedno valilnica islamskega radikalizma, je pred dnevi izjavil britanski minister Ben Wallace in bil kritičen do vodstev visokošolskih ustanov, da naredijo premalo za ustavitev njihovega početja. Študentski kampusi so namreč lahka in priročna tarča islamskih radikalcev.

Kot je pojasnil je znan primer vodje študentskega društva, ki prestaja zaporno kazen zaradi načrtovanja napada na policijo in vojake. “Bil je vodja društva in zadolžen za širjenje svojih prepričanj,” je opozoril minister na pretečo nevarnost iz študentskih krogov in dodal, da imajo podatke tudi o drugih teroristih, ki novačijo mlade fante in dekleta ter načrtujejo teroristične napade. “Zaradi vsega tega nas mora vse zelo skrbeti,” je dejal.

Skrajni levičarji ne priznavajo resnosti problema
Ocenjuje se, da je v veliki Britaniji kar 23 tisoč oseb, ki so pod nadzorom zaradi njihovih ekstremističnih pogledov in so grožnja zahodnemu svetu, piše The Sun. Država z akcijo “Prepreči” poskuša ustaviti mlade študente od občutljivih tem z islamskim ozadjem. Celo več, oglasila se je tudi skrajno levičarska skupina študentov, ki je državno strategijo označila za akcijo “prestraševanja”.

C. Š.

 • Feeling Rain

  Bodo pač imeli še eno Bosno, Kosovo in Makedonijo.

  • Olga_10

   Kdor drugemu jamo koplje, sam vanjo pade! Svet je postal ena sama globalna vas! Če nam bo vseeno za sosede, bomo tudi sami žrtve!
   Če nam bo vseeno za Makedonijo, ki je za časa desne vlade varovala Evropo pred valom NEZAKONITIH migrantov in teroristov in podpirali levičarja Zaeva z njegovo razdiralno politiko, bomo jutri žrtve tudi sami in naši otroci!

 • xtc

  S skrajnimi levičarji je potrebno enako kot z islamskimi teroristi.

 • Olga_10

  Levičarjem je v interesu islamski terorizem, tako kot je bil komunističnim revolucionarjem v interesu nacizem! Želijo uničiti narode, družine in dobiti “osvobojenega” človeka, ki ga bodo lahko nadzirali in z njim manipulirali! Vse za oblast peščice zločincev kot sta Soros in Kučan!
  Dol s komunizmom (levičarstvom) in Islamizmom!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!