Bruseljski inženiring za uničenje makedonskega naroda

Foto: epa

Makedonski parlament je 31. maja letos s komaj večino, 62 glasovi od 120 poslancev, glasoval za novo vlado, ki jo je sestavil Zoran Zaev, vodja makedonske levice. Nova vlada je takoj dobila očitno in malodane navijaško podporo “zunanjih dejavnikov”: EU kot institucije, držav članic EU in njihovih veleposlanikov (predvsem ameriškega Baileyja iz Obamove administracije). Pomenljivo je, da so navedeni poltretje leto prej aktivno sodelovali pri rušenju konservativne vlade.

Kršenje Dunajske konvencije, spreminjanje demokratičnih, zakonskih, etičnih in protokolarnih pravil, očitno vmešavanje v notranje zadeve suverene demokratične države sredi Evrope, vse je bilo dovoljeno in vse je strmelo samo k enemu cilju: nastaviti poslušno vlado po meri globalizma, ki bo takoj pristopila k samouničenju nacionalne biti, dezintegraciji državne suverenosti in bo poskrbela za uresničitev velikega načrta – zamenjave narodov, ver in tradicij v Evropi.

Gruevskemu se ni nihče zahvalil
Predhodna (desna) vlada je neprodušno zaprla svojo mejo na balkanski poti sto tisočih “beguncev” na njihovem pohodu naselitve in islamizacije Evrope. To pogumno dejanje Makedoncev je preprečilo še večjo katastrofo v Zahodni Evropi. A ni bilo čestitk in zahval, če izvzamemo osamljene glasove držav Višegrajske skupine. Nasprotno. Ker je majhna, nepomembna in ekonomsko šibkejša država to naredila na svojo pest, se je zoper tedanjo makedonsko vlado zagnala mašinerija EU z namenom, da jo navidez legalno odstavi. Priskočili so na pomoč “levici”.

Ta je vedela, da nima potrebnih glasov za zmago, zato je z vednostjo institucij EU že pred volitvami sklenila “pakt s hudičem”. Pa ne zato, ker bi bile albanske stranke hudič, ne, ampak zato, ker se je hudič skrival v podrobnostih – albanske stranke so za svoje sodelovanje v novi levi vladi postavile visoko ceno. Za Makedonce previsoko ceno. Dvojezičnost na vsem makedonskem državnem ozemlju, spremembo ustave, zakonov, ki bi na prvi stopnji spremenili karakter države: iz države, ki je “konstituirana kot nacionalna država makedonskega naroda, v kateri je zagotovljena popolna državljanska enakopravnost in trajno sobivanje makedonskega naroda z Albanci, Turki, Vlahi, Romi in drugimi nacionalnostmi, ki živijo v Republiki Makedoniji …”, v dvonacionalno državo, se pravi državo, ki jo sestavljata makedonski in albanski narod.

Seveda, albanske stranke so imele s svojo v Tirani podpisano platformo v mislih že drugo stopnjo – postopno federalizacijo, odcepitev, priključitev in, seveda, ultimativen cilj na koncu, Veliko Albanijo. Albanski interes je bil ves čas zelo jasen. In interes makedonske levice tudi. Oblast za vsako ceno. Interes levičarskih politikov na plačilni listi Georgea Sorosa, ki predstavljajo evropske institucije, a delujejo proti Evropi, je bil navidezno plemenit – demokracija, vladavina prava, sestop avtokratske politike. Toda v svojem bistvu je bil gnil: vlada brez moralnih zadržkov, ki je za prevzem oblasti pripravljena popolnoma uničiti lastno identiteto (ime, državna obeležja, praznike, jezik), bo vsekakor sledila tudi vsem “demokratičnim” nalogam, željam in ciljem.

Izvolili so prvega albanskega predsednika parlamenta
In tako so, mimo pravilnikov in zakonov, izven uradne seje, brez zapisnika in štetja, po “izvolitvi” prvega albanskega predsednika sobranja, makedonskega parlamenta, Talata Džaferija, sledili prvi znaki novega življenja, vse v ne še prvih 100 dnevih nove vlade: po hitrem postopku zakon o pravicah LGTB, deklaracija o sprejemu beguncev, intenzivni pregovori o spremembi imena, progresivni davek, vpeljevanje albanščine kot uradnega jezika na vseh ravneh. Vse pod budnim očesom “demokratičnega” Zahoda, ki ocenjuje napredek balkanske državice in v rokah drži palico in korenček. Demokratični Zahod, ki ga predstavljajo Federica Mogherini, Tanja Fajon, Ivo Vajgl, Samuel Žbogar in drugi, sledi načrtu, ki seveda nima nikakršne veze s postulati Evropske skupnosti. Načrt je globalen, načrt je Sorosov. Uničenje nacionalnih držav.

Zdaj je načrt, da se ponovno odprejo vrata balkanski begunski poti, da bo lažje, hitreje in bolj učinkovito prišlo do zamenjave narodov, veroizpovedi in rase na evropskih tleh. In hkrati, da to ne bo tako do neba vpijoče, da ne bi Evropejci tega spregledali in se slučajno uprli temu inženiringu, je treba poskrbeti za “mehak prehod”. In tako nova leva makedonska vlada pripravlja zakonsko podlago za sprejetje “beguncev”, njihovo “integracijo” in – “last but not least” – po hitrem postopku (v desetih dneh od prihoda) pridobitev makedonskega državljanstva. Vsa zadeva je “by the book” zapakirana v Nacionalni akcijski načrt za integracijo beguncev 2017–2027.

Beguncev, ki jih zdaj v Makedoniji ni, da ne bo pomote. Torej, katerih beguncev? Zanemarimo dejstvo, da v državi ni beguncev, ker jih je v vseh teh letih v Makedoniji ostala le peščica, ki je zaprosila za azil. Vprašajmo se rajši, kaj to pomeni. Ko bo po odprtju mej v Makedonijo prišla večja skupina migrantov, ki so popolnoma nekompatibilni z Evropejci in se sploh ne želijo integrirati, bo ta skupina v tednu dni in pol dobila državljanstvo. S svojim makedonskim državljanstvom pa bodo vplivali na demografsko sestavo makedonske družbe in povečali delež muslimanov na preko 50 odstotkov. Takšno potezo vladajoče levice (komunistov in bivših agentov Udbe) je “mednarodna skupnost” že blagoslovila leta 1994 in 1999, ko je bilo kosovskim Albancem, ki so kot begunci prišli v Makedonijo, podeljeno več kot 150.000 državljanstev. Je zdaj jasno, kakšen načrt ima Bruselj z Makedonijo?

Slovenija ne sme obračati glave stran, češ, Makedonija je daleč in uničenje nacionalne države ne zadeva državice na sončni strani Alp. Ne bo minilo dolgo, ko bo EU kaj takega zahtevala od Slovenije. Vse se, cinično rečeno, začne s pravicami manjšin. Nacionalnih, verskih. Na račun identitete, biti večine, ko je ta še večina.

Kavarna Hayek

 • AlojzZ

  Satan sega po EU domorodcih. Je Vatikan že padel?

 • Tole tudi Slovenijo čaka…samo ne vem a bo to mala Albanija ali pa Srbija…vse šanse pa tudi Hrvaška.
  NATO men nikoli ni bil všeč in sam skuhal bodo spet kakšno vojno.

 • paradajz

  Slovenija gre z gnilo levo vlado po isti poti. Albancev je v Slo več kot si priznamo. Potiho se zajedajo v vse pore naše države. Počasi se naseljujejo tudi po vaseh. Nisem rasist,so ljudje kot mi,vendar zelo agresivni in neprilagodljivi,kar me strašansko moti in se mi zdi nepošteno da se jim dovoli odkrita okupacija Evrope.

 • xtc

  Najprej je treba razčistiti z realnostjo,zapis je realen in težava tudi.Vendar pa je treba vedeti ,da zgodovinskoMakedonskega naroda ni ta je produkt titovega inžiniringa in da je Makedonija umetna tvorba,ki je nikoli ni bilo in da gre v bistvu za Bulgare,večinsko,Srbe najuguGrke in delno še Albance in nekaj skupnosti.Seveda je paproblem nasilnih prisiljevanj velik,vendar so glavne težave v državah kot soGrčija,iTALIJA ,kajti le te bi morale “begunce taoj četidi na silo varno deportirati turške inafriške obalne vode,vsak ponoven poizkus zapustitve pa prekiniti z opozorilnimi streli,vse ladje,ne vladnih organizacij pa opozoriti,da v kolikor bodo na njih našli begunce in plujejo v smeri EU,ZAUSTAVILI,POSADKO ARETIRALI LADJO OBRNILI DO OBALNIH VODA Afrike,BEGUNCE RAZOVORILI V VARNE ČOLNE na vesla,poklicati obalno stražo najbližje države in konec. ladjo pa potopili na mestu,kot vsako dugo,ki bi skušala v EUtovoriti ilegalce.Posadko pa po aretaciji obsoditi na odvzem državlanstva in prepoved vračanja vEu še kdajzaradi trgovine z ljudmi.
  Kar ne pomeni ,da ne smejo “reševati” in reševati.
  V Eu državah pa sprejeti zakone,da kdor je v zadnjih osmih letih ilegalno prišel vEu mora le to zapustiti v treh mesecih.

 • Načrt ilu min at ov je novi svetovni red. To je zmešati narode, zasužnjiti ljudi v popolnosti in na koncu izvesti tudi trebljenje na številko lahko vodljivih 500 milijonov na celem svetu. To je enostavno dejstvo, ki pa je preveč grozno, da bi ljudje sploh hoteli misliti, da je to res. Ja ti prvi so satanova svojat, ki ima kot “ugled”, v resnici pa so vsi prodane duše, ki se ne zaslužijo niti da jih koklja brcne. Kje lahko najdemo to skupino ljudi, ja skrivne združbe..takoj ko se premoženje dvigne na določeno vrednost, jih poiščejo in novačijo ali v nasprotnem strejo. Zakaj že so večinoma vsi EU komisarji obiskali srečanje B ilde nb erg…raziščite že malo to gnilo združenje. Seveda nevarno je o tem pisati, ker imajo s pomočjo države za lužo avtomatsko iskanje vseh gesel, ki bi jih na netu lahko ogrozila…veliko je tega in zato je tudi vse tako slabo, ker gre za posledice vseh teh “prizadevanj”

 • vsemojebabe

  Narod Aleksandra Velikega so obsodili na propad. Držim pesti, da jim ne bi uspelo. Makedonci so še edini normalni narod stare juge.

  • logics

   če bi bili normalni ne bi dopustili, da imajo v parlamentu že pol alb.!!!!!!!

   • vsemojebabe

    Prav zato, ker so normalni, dobri in neprepirljivi je tako. Albance itak poznamo, gredo takoj na nož.

 • RealRevolution

  Vem,da sedez EU-ja ni kar tako v Belgiji ampak to nic ne pomaga saj se odprta konzerva tudi pokvari.
  Ceprav je nerealno,bi Budimpesta trenutno morala biti glava EU-ja zaradi Orbana in njegove ekipe,ki se borijo za Evropo z konkretnimi ukrepi.
  Tudi Avstrijci…
  Realno gledano,Bruselj ni za staro Evropo,taksno kot je bila zmeraj ampak za “evropski Hollywood”.

  Evropa mora pridit v roke ljudstva!.

 • l

  antikristi zionisti želijo uničiti krščanske narode, tudi pravoslavnega makedonskega želijo uničiti.

 • Hun

  Ilendenska vstaja se bliža …no vsaj praznik

 • l

  zionisti imajo keš in podkupujejo politike, točno to se je zgodilo ameriškemu narodu, ki je ves čas umiral za zionistične preklete vojne proti družinam na Bližnjem vzhodu. Zdaj so zionisti že proti krščanski pravoslavni Makedoniji, proti vsemu kar je krščansko. Po celem svetu. Ker oni vladajo. Oni.

 • l

  Tudi krščansko pravoslavno Grčijo so uničili bančni zionisti.

  • xtc

   Pravoslavni lenuhi ne rabijo nikogar ,da jih uniči oni pokopljejo sami sebe z lenobo in pufanjem-tukaj so si z polbrati muslimani zelo blizu,delo je zanje huje kot da jim privlečeš dihurja za rep iz luknje.

 • Antonius

  Bruseljski “inženiring” se je spravil na ime makedonske države, ki je trn v peti Grčije, zaradi zgodovinskega Aleksandra makedonskega.
  Grki Makedoncem ne priznajo njihovo kulturo, ki je izražena predvsem v makedonskem jeziku. Zgodovinske Makedonce danes najdemo v Bolgariji, Grčiji in današnji državi Makedoniji.
  Bruseljski “inženiring” se danes nasilno do majhnih obnaša kot nekdanja Beograd in Moskva skupaj.
  Upam, da bodo Višegrajci zmogli toliko volje, trdnosti in zdrave pameti skupaj, da bodo bruseljskemu politikantskemu “inženiringu” porinili zamašek tja, iz kjer s svojimi nebulozami posiljujejo in po majhnih ser/jejo.
  Makedoncem pa glas v podporo, da bodo zdržali pred pritiski, ki jih pod mizo financira Soros.

 • l
 • sprehajalec

  Do Balkanskih vojn so se šteli Vardarski Makedonci (tisti, ki jih mi poznamo kot Makedonce) za Bolgare. Tudi razlika med jezikoma, bolgarskim in makedonskim je le dialektalna.

  Moj recept: Pravoslavne makedonce priključiti Bolgariji, zahodni Albanski del pa Albaniji. S svojo nartaliteto Vardarski makedonci nimajo šans proti šiptarjem, preplavili jih bodo v 50 letih. Tanja Fajon naj kar začne razmišljati v to smer, multikulti naj si pa prihrani za Bruseljske restavracije.

  • wtf

   Aha spet ti pro-izraelec: tvoj recept si z…. nekam. Ne odločaš ti o makedonskem krščanskem narodu, ki živi na svojem ozemlju.

   • sprehajalec

    Deka si mi makedonče? Kaj boste s šiptarji naredili?

    • logics

     ne boj se ti za krščanske narode, ker odpirajo oči kdo vlada v ozadju in povzroča preklete vojne

     • sprehajalec

      Ti tvoji krščanski narodi sklepajo zavezništva z muslimani proti Judom.

      pravi krščanski narodi cenijo in imajo radi Židovski narod.

 • totex39

  Ta bruseljski “inženiring” je lahko strah vzbujajoč za vse majhne države v Evropi, ne samo za Makedonijo.

 • l

  bivši CIA AGENT je povedal kdo ima diktaturo celo nad američani, kdo
  sili svetovne krščanske narode v brezvezne vojne na Bližnjem vzhodu, da
  narodi umirajo : https://www.youtube.com/watch?v=D_T1VrzdaKs

 • l

  bivši CIA AGENT je povedal kdo ima diktaturo celo nad američani, kdo
  sili svetovne krščanske narode v brezvezne vojne na Bližnjem vzhodu, da
  narodi umirajo https://www.youtube.com/watch?v=D_T1VrzdaKs

  • sprehajalec

   Imaš spet izmeno za popanje antisemitskih linkov? Kaj bi bilo, če bi pod delavskimi socialisti obstajal internet, to bi bilo popanja.

   • IZRAELCI SO ZAVLADALI

    RESNICA NI ANTISEMITIZEM.

    • sprehajalec

     To je že pokojni delavski socialist Adolf dejal v svojih govorih…

     • haha

      NAKLADAŠ! V AMERIKI NAROD JAMRA, DA VEČ NE VDRŽIJO ZIONISTOV!

     • sprehajalec

      Zato se je Ameriški narod odločil za Trumpa.

     • resnica bo zmagala

      AMERIČANI ODPIRAJO OČI. CEL SVET JIH ODPIRA. Civili na Bližnjem vzhodu pa so plačai ceno z lastnimi življenji in porušenimi domovi. Preklet naj bo kdor je to storil tem civilom. https://www.amazon.com/Host-Parasite-Israels-Consumed-America/dp/1450590349

     • borko

      tapravi ameri so za Trampa,vse ostalo je priseljenstvo

   • satanizem proti krščanstvu

    LJUDJE PIŠEJO IN GOVORIJO RESNICO! PO CELEM SVETU. SPLOH AMERIŠKI NAROD SE PREBUJA, KER SPOZNAVA POČASI, DA JE HODIL UMIRAT NA BLIŽNJI VZHOD ZA TUJI SATANISTIČNI INTERES! KUPI SI KNJIGO OD AMERIŠKEGA STROKOVNJAKA, TU SI JO NAROČI: https://www.amazon.com/Host-Parasite-Israels-Consumed-America/dp/1450590349

    • sprehajalec

     Medtem ko seveda ruski narod hodi tja umirat za svoj intres ali kaj hočeš reči?

 • šmentanamuha

  Zionistična agenda je na pohodu. Samo streznjenje on ozavestitev tega, kaj se dogaja, lahko preusmeri tok stvari. Slovenci moramo brez sramu ozavestiti svojo nacionalno bit. Tuje Slovenija in mi smo Slovenci, kdo prihaja k nam, je dolžan sprejeti našo kulturo in navade in se naučiti slovenskega jezika. To je naša neodtujljiva pravica po USTAVI.

  Multikulturnost ni enolončnica neprepoznavnosti jezika in kulture, kar je agenda zločinskega zionizma, ampak pravica narodov, da razvijajo svojo kulturo in jo potem kot del lepe pisane pahlače prikazujejo na mednarodnih festivalih in gostovanjih po različnih državah, kamor jih povabijo. Lepo je potovati po različnih deželah in spoznavati njihovo drugačnost, to je čar popotovanja, nekaj povsem drugega pa je nasilno mešanje narodov in kultur.

  Levi in desni, anarhisti in aktivisti, dajte se streznit. Svetovna elita, ki si je prilastila skoraj ves kapital tega planeta, se igra z nami, se pri tem zabava, snifa in pije kri na svojih pedofilskih orgijah in z lahkoto požene v smrt milijone. To je tudi del načrta. Manj kot 1% ljudi (kaj so v resnici, niti ne vemo) obvladuje več kot 99% celotnega prebivalstva na Zemlji (7,5 milijard), ki lepo mirno odkorakajo v klavnico, ko dobijo ukaz. Dejte se zbudit no že enkrat.

  • Novakec1

   Preveč folka na naši Zemljici, kapitalisti in priskledniki delajo čistko, raja pa naheba. Bo treba začet pucat pri smrdeči glavi- Bruslju

  • logika

   nekrščanski ju. lobi vlada nad ZDA in nad EU. O tem se gre.
   Američani in Evropejci so bili budale, ker so hodili umirat na Bližnji
   vzhod za izraelske židovske interese!

 • Novakec1

  Slolandijo so že porihtal mala šala, zdej pridejo na vrsto drugi balkanci.

 • Olga

  Fajonovo, Vajgla in ostale plačance bo treba postaviti pred sodišče!

 • Branko

  Neki proti šiptarjem govorite. Pogumno pogumno glede na to da je Janša šiptar iz Kosova po dedku.

  • borko

   in,bl je slovenca k ti

  • Zaskrbljen

   V vojski so govorili, pazi se albancev. Pride z nasmeskom in ti zarine noz v hrbet.

  • :-)

   :-)

  • tramal

   Verjetno si ti severni korejc po babici da si tak bedak.

 • črnaovca

  Na žalost preti Makedoncem izumrtje, tam doli je ena velika zmešnjava zemljo in ljudi si lastijo na eni strani Grki na drugi Bolgari a po tiho jo osvajajo šiptarji. Zgodvoinsko gledano so bili Makedonci veliki in močni s Filipom, kot Slovenci za časa Karantanije in potem nikoli več. EU je pa tako bolj za ustvarjanje težav kot njihovo reševanje, še pomnite kako so mrcvcarili uboge Bosance in kako so dopustili genocid v Srebrenici.

  • svet odpira oči

   povej Makedoncu v faco, da mu grozi izumrtje. Če upaš.

   • xtc

    Glej strezni se Makedoncev ni to so Bulgari.Če ti pojasnim še drugače v grdi šali,kaj se zgodi ko umazanega Makedonca naženeš pod tuš?Ven prileze čisti Bugar ,ne vem zakaj toliko sprenevedanja.

   • črnaovca

    Ja bi bilo nevarno saj sami misle drugače

 • Nata

  A od EU bi pričakovali zahvalo !! Saj je še od bivših Jugovičev, s Slovenijo vred, niso dobili !!Uf. . . . . . .kakšno silno bratstvo je to bilo !!

  • ma daj ne seri

   ” jugoviči” so slovanski krščanski narodi, ki so to Slovenijo izgradili in še danes zidajo na slovenskih gradbiščih, da se ti lahko sprehajaš po narejenih cestah, mostovih, stavbah….

   • tramal

    Srbini so paraziti ki so prišli v slovenijo krast in prekupčevati z mamili in ljudmi.Če si ti prišel z juga te prosim da se čimprej vrneš na jug .Bo vsaj enega bedaka manj v sloveniji.Srbini pa krščanski narod?Zakaj pa so potem napadli nas in hrvaške kristjane.

    • wtf

     Niso te Srbi napadli ampak JNA, jugoslovanska armada v kateri so bili vojaki iz vseh republik.

     • xtc

      Glej bebo vsi vemo na kaj se je taJNA na koncu zreducirala na velikoSrbstvo alias Rujaštvo vsak ima biti pravico doma kar hoče biti,preko mej pa naj ne teži.

     • tramal

      Preden je prva puška poknila so bili že vsi vojaki v svojih republikah ,razen srbinov .Kdo pa je šel nad slovenijo iz beograda z tanki.Dobro da smo imeli take tanke kot rusi ,da jih je po nekaj kilometrih polovica crknila.Pa kdo je hotel imeti miting resnice v ljubljani .?Sami srbini okrog milion jih je hotelo na miting v ljubljano.

     • Nata

      Dobro si napisal in me spomnil na tisti čas, ko sva z možem špancirala po prazni Ljubljani ! Južne besede nisi slišal !

    • wtf

     KRETENČEK, SRBI V SLOVENIJI IN NA HRVAŠKEM SO BRANILI SVOJO HRVAŠKO ALI PA SLOVENSKO DOMOVINO. JASNO? http://www.jutarnji.hr/arhiva/i-srbi-su-branili-hrvatsku/1891017/

   • Nata

    Dej, preberi kaj sem napisala.

   • tramal

    Kar se je pametnega zgradilo se je pod avstroogrsko,kar pa ti pocarji zidajo se pa sproti podira .Sicer pa gradili so bosanci in hrvati ,srbina pa nikoli ni bilo zraven.

 • stop antikristu satanistu

  AMERIŠKI LJUDJE so se iz bojišč na Bližnjem vzhodu vrnili brez rok, nog, mnogi so naredili samomor ali pa so v depresiji, brez vsega so ostali. Bojevali so se za tuji satanistični antikrščanski režim v arabskih državah! Civili pa so umirali, ne samo ameriški vojaki. Bivši cia agent je vse povedal, narod počasi odpira oči KOMUI JE SUŽENJ VES ČAS!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=D_T1VrzdaKs

 • !!

  Ko ti antikrščanski satanistični parazit zasede parlament in domovino ( skozi podkupovanje politikov, ki izdajo svoj narod za keš od parazita), potem propadeš do amena in sicer tako, da greš umirat za parazitove vojne, nakazuješ denar parazitu, tvoj narod pa ostane izmučen, jezen, bankrotiran in osramočen pred celim svetom!!!!!!!!! https://www.amazon.com/Host-Parasite-Israels-Consumed-America/dp/1450590349

 • sale

  a ni Janša pomagal šiptarjem do velike Albanije s priznanjem kosova

  • Olga

   A ni Milošević z JLA bando in jogurt revolucijo “niko vas neće da bije” na Gazimestanu začel vojno? Kdor seje burjo, žanje vihar!

   • .

    baba a veš, da so mafijaški šiptarji srbskim žrtvam jemali organe? A veš to? Cel svet ve, da je albanska mafija najhujša ampak ti očitno spiš ali pa si skoz pri štedilniku in se ne zavedaš še drugih stvari na tem svetu. http://www.huffingtonpost.com/julia-gorin/coverup-on-serbian-organ_b_96272.html

    • tramal

     In zakaj so vsi srbini pribežali v slovenijo namesto da bi branili srbijo.

     • Olga

      Verjetno gre za zgodovinski gen, saj so tudi pred Turki zbežali v Krajino!

     • ZBUDI SE

      a se sploh zavedaš kako neumna si? V Bosni so bili džihadisti, ki so ubijali Srbe in hrvate, tud Hrvati so ubijali muslimane, pa srbi so ubijali, NIHČE ni bil nedolžen. Jasno? https://www.youtube.com/watch?v=t5_DK3496Pw

     • ZBUDI SE

      REVICA UBOGA BREZ PAMETI, SRBI V SLOVENIJI IN NA HRVAŠKEM SO BRANILI SVOJO HRVAŠKO ALI PA
      SLOVENSKO DOMOVINO. JASNO?
      http://www.jutarnji.hr/arhiva/i-srbi-su-branili-hrvatsku/1891017/

     • tramal

      Grde sanje ,dobro da si se zbudu.

     • ll

      kuzla nepismena.

     • tramal

      Zabiti srbijanec.pojdi branit svojo srbijo kolikor jo je še ostalo.

    • Olga

     Ubogi Srbi, nedolžne ovčke!?? Le kdo je v njihovem imenu pobijal po Jugovini???!! Več kot 30.000 mrtvih na Hrvaškem, več kot 100.000 mrtvih v Bosni!??? So jih pobili Marsovci ali Srbi?!!!!
     Če bi Albance pustili pri miru, bi še danes imeli Kosovo!

   • .

    a veš tudi to, da šiptarji na Kosovem uničujejo srbske krščanske pravoslavne cerkve,ki so stare že 1000 let? A veš to ali pa se seksaš non stop in nisi seznanjena še z drugimi stvarmi okoli sebe? https://southfront.org/albanians-destroyed-serbian-monasteries-even-in-peacetime/

   • .

    albanska mafija je šiptarski hudič, sploh se ne zavedaš česa so zmožni, morda je bolje bit non stop pri štedilniku ali pa se skoz seksat, če ni inteligence za razumevanje sveta in realnosti.

   • ma daj no

    to, da je Milošević rekel svojemu narodu, da ga šiptarji ne bodo pretepali in ubijali, pa je imel prav. A ti bi dovolila, da nekdo tvoj narod ubija?

    • tramal

     Kdo je napadel vse nekdanje republike.Srbijanci in ne šiptarji ki so isti divjaki kot srbini.

     • ,

      SI VESEL, KER BO GORAN DRAGIĆ, SRBSKI PRIIMEK IMA, PRIŠEL IZ AMERIKE IGRAT ZA SLOVENSKO KOŠARKO, EVROPSKO PRVENSTVO SE ZAČNE DRUG MESEC

     • tramal

      Slovenskega športa sploh ne gledam ker so v njem sami na ič.

     • :-)

      Koliko časa si na tramalu? To so močni tableti.

    • Olga

     Nihče ni nič hotel Srbom, dokler ni začel Milošević s provokacijami!
     Enako je sprožil balvan revolucijo na Hrvaškem s ščuvanjem Srbov proti večinskem prebivalstvu!

     • .

      oh revica, ti si na strani albancev. lepo, no. Pridruži se jim, v Celju jih je ogromno haha, ti bi rada enega alb, verjetno

     • SI VESELA, KER BO GORAN DRAGIĆ, SRBSKI PRIIMEK IMA, PRIŠEL IZ AMERIKE
      IGRAT ZA SLOVENSKO KOŠARKO, EVROPSKO PRVENSTVO SE ZAČNE DRUG MESEC

     • .

      do zdaj še nobena nepismena kuzla ni razumela resnice, tudi tega ne, da je na tisoče ljudi srbske narodnosti branilo hrvaško ali slovensko ozemlje, kar tudi sami hrvati vedo, in v sloveniji se tudi ve, ker slovenska vojska nima samo državljanov slovenske narodnosti ampak so v vojski tudi državljani drugih narodnosti, kot povsod po svetu, nikjer ni države ki ne bi imela še državljanov drugih narodnosti, ki normalno za svojo domovino delajo.
      http://www.jutarnji.hr/arhiva/i-srbi-su-branili-hrvatsku/1891017/

     • tramal

      Niti enega srbina ni bilo da bi se boril proti srbinu.Še malo bedak pa boš rekel da so nas srbini osamosvojili.

     • wtf

      ej stari, a ti res verjameš, da v slovenski policiji in vojski ni ljudi srbske narodnosti?! Dej se zbudi no! Poglej šport. So tudi južni slovanski priimki v slovenskem športu, ti je jasno?

     • tramal

      Pred osamosvojitvijo je bilo en par bosancev ,sedaj pa jih je več kot polovica.srbinov kot v vojski kot v policiji.Če misliš da se bodo ti kdaj borili za slovenijo se pa zelo motiš.

     • wtf

      v slovenski policiji in vojski so tudi ljudje z muslimanskim priimkom, ali pa s hrvaškim, srbskim, makedonskim priimkom, tukaj živijo, in ti ne moreš nič proti njim! Zdaj pa spat.

     • tramal

      Tile se ne bodo nikoli borili za slovenijo.Mislim da ti je jasno,pa ti verjetno ni.

  • učko

   dobr ste popušili, ja

 • krščanski Slovani zbudimo se

  ni je večje mafije ( poleg italijanske in k _šer mafije), od alb. mafijosotov, ki morda v tem momentu dol na jugu kujejo plane za isis smrdljivce, ki morda prodajajo organe od ubitih srbskih in drugih kristjanov, ki morda kujejo plane za veliko alb smrdljivo provinco…….Z alb mafijosoti se verjetno tudi srbska policija pošteno ” natelovadi”, ker imajo alb. mafijosoti verjetno ” vzor ” v italijanskih mafijosotih, ki jim je sam satan šef.

 • krščanski Slovani zbudimo se

  aLJbanci bi radi večino v makedonskem parlamentu, vse pa plača Soroš. O tem se gre. Brez odvečnega nakladanja.

 • krščanski Slovani zbudimo se

  aLJbanci bi radi večino v makedonskem parlamentu, vse pa plača Soroš. O tem se gre. Brez odvečnega nakladanja

 • tkole

  če se šip. ” razširijo” po celotnem ozemlju balkanskega prostora se ne piše nič dobrega. Kot prvo cerkva videt ne morejo. Kot drugo “razmn.” se zelo hitro. Vse pa jih časti Sorošev keš, ki komaj časa razsuto krščansko evropsko identiteto. Potrebno je možgane uporabljat ne samo mednožja. https://www.srbijadanas.com/vesti/region/zaev-priznao-da-pravi-veliku-albaniju-albanci-ostvaruju-paklene-planove-preko-makedonije-2017-03-08

 • logika

  novinar(ka), prav ste povedali: “Slovenija ne sme obračati glave stran, češ, Makedonija je daleč in
  uničenje nacionalne države ne zadeva državice na sončni strani Alp. Ne
  bo minilo dolgo, ko bo EU kaj takega zahtevala od Slovenije.”

 • abc

  Ali je res, da Albanci sami sebe imenujejo” Šip/arji”? To piše v Wikipediji. https://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%A0iptar

 • abc

  Lanski članek od Nova24 tv, o Albancih. Komentarji so omenili izraz ” Šip/ar”, ki menda pri Albancih med njimi ni žaljiv. Ali to drži? http://nova24tv.si/slovenija/crna-kronika/grozljivo-policija-komaj-preprecila-napad-tolpe-20-albancev-na-dijake-celjske-solo-en-dijak-tezje-poskodovan/

  • dr Janez Sveti

   Albanci so naučeni da razmišljajo zvito, brez kančka vesti te prevarajo in ogoljufajo. To jih učijo od majhnega. Nihče se ne rodi takšen. Albancu, nikoli ne verjemi.
   DR Janez Sveti izkušen

   • abc

    Ali je prepovedano uporabiti izraz Šipt…Tega zdaj res ne vem, hm. Namreč oni si menda tako sami rečejo. https://sh.wikipedia.org/wiki/%C5%A0iptar

    • dr Janez Sveti

     Ti si svoboden človek in jim reci kakor se ti zdi. Nihče mi ne more zapovedat, da moram nekoga spoštovat ali imet rad.
     DR Janez Sveti genij

     • abc

      Janez bravo :-)

   • abc

    to, da so zviti, ne dvomim. V makedonskem parlamentu bodo kmalu imeli večino, sanjajo pa o veliki albanski državi na račun pravoslavnih krščanskih Makedoncev in Srbov.

   • tramal

    Tudi srbinu in komunističnemu slovencu ne.

    • .

     :-)

    • dr Janez Sveti

     Ponovno si zavil na svojo utrjeno pot a ne. Ne zmoreš pogledat drugam, ker te je strah, da mogoče le ni vse tako kot se ti zdi. Pa resno verjameš, da se eni rodijo hudobni in drugi dobri?
     DR Janez Sveti genij

     • xtc

      Ne verjamem pa ,da eni pobegnejo verterjem.

     • dr Janez Sveti

      Kaj hudiča je to “verter”? Je pa zelo žalostno, da vsaj kakšne žaljivke ali kar stavka ne kopiraš iz spleta, ker si zelo dolgočasen z enimi in istimi opisi svojega travmatičnega življenja v psihiatrični ustanovi.
      DR Janez Sveti zdolgočaseni

     • xtc

      Eh moj Janez to so tisti,ki te po ukazu dohtarja dajo v prisilni jopič ,dajo zdravila(ki jih rabiš) in odvlečejo za noge v klet levo spodaj in zaklenejo v mrežnato posteljo,kjer sprva divjaš in pos…. vse nato pa se umiriš v tapicirani sobi v jopiču in par dni ne svinjaš tukaj.

     • .

      ni on v prisilnem jopiču ampak ste vi vsi.

     • xtc

      A si ti zraven v sosedni postelji?

     • vita

      Oh, no pa kakšen svetnik si ti, da takole govoriš ?

     • dr Janez Sveti

      Zajeban.
      DR Janez Sveti zajeban

     • tramal

      Grdi kučan je rekel da so mu komunizem položili v zibelko.Živ dokaz da se je rodil zloben in butast.

     • dr Janez Sveti

      Tudi ti imaš pravico biti zloben in butast. Dobro ti gre.
      DR Janez Sveti genij

     • .

      dr. Janez Jovan sveti genij :-)

 • jan

  Zanimivo: nekateri vidijo bruseljski inženiring za uničenje makedonskega naroda, ne vidijo pa bruseljskega inženiringa za uničenje vseh evropskih narodov prek migrantskih vdorov in ne vidijo slovenskega inženiringa pod Kučanovim klanom za uničenje slovenskega naroda. Slovenci se množično izseljujejo iz domovine, oblast pa množično naseljuje tujce v Sloveniji, pretežno z območja nekanje Jugoslavije, v zadnjem času pa tudi afroazijske migrante. To seveda ni dovolj pomembno, da bi se splačalo o tem pisati. Ali morda ni politično korektno?

  • Novakec1

   Z tako vlado ne more biti drugače, Jajo naj pa pozabi na volitve če bo samo kosti preštevu. Slolandija bo klolateralna škoda migracij ki nobenga ne zanima, si jo bodo pol razdelil ko se malo umiri vse skupaj.

   • .

    :-)

 • Olga

  Dragi Makedonci! Iz srca vam želim, da se rešite izdajalskih levičarjev! Obame ni več, upam, da se bo tudi v EU stanje obrnilo na bolje pod vplivom Trumpa, ki navija za močno Evropo. Srečno Makedonija!

  • :-)

   pejt spat baba nora

   • xtc

    Da si butl ti ni treba javno razglašati.Dejstvo pa je ,da večina ne muslimanskih narodov z Balkana razume,kaj pomeni muslimanska okupacija pa pustimo to in ono etiketiranje.Vendar pa je Balkan težaven ne samo zaradi kupa ver poleg tega še zaradi kupa starih narodnih sporov.

  • .

   Olga a maš luštnega albanca?

 • xtc

  Realnost Makedonije je pač taka,če se bodo večinsko povezali z Bulgari inOrbanom bodo obstali,seveda kotBulgar,dek kot Grki a del bo verjetno šel kAlbaniji ampak tega pač morajo zmanjšati na minimum je pa to realnos ,če jo želite slišati ali pa ne.

 • videx

  makedonci (ne govorim o Albancih v makedoniji) so zavedeni, da niso bolgari, tako kot so zavedeni moldavijci da niso romuni, avstrijci da niso nemci, beljgici da niso francozi in nizozemci, pa še bi lahko našteval

  • vita

   no pa daj !

  • .

   vsi bi radi bili nekaj kar niso, svojega pa ne znajo ceniti.

 • FUCK COMMUNISM

  Levuharji in komunajzli so rak civilizacije! Cas je, da se jih, tako kot oni svoje politicne nasprotnike, zacne iztrebljat!!!

 • Aton

  Medtem pa naši “strokovnjaki” za Balkan služijo velike provizije, ko usmerjajo evropska sredstva pravi lokalni oblasti. Pa nobenega pisuna v Sloveniji ne zanima, da bi se zapeljal v kakšno občino na jugu, ki je dobila evro denar in vpraša, kam je šlo 20%!

 • Janez

  NORMALNO !
  MAKEDONCI – NE DAJTE SE !
  Ubogi mučen narod – od Turkov, Albancev – zdaj pa še EU IN SOROS. L.R. J. K KOMENDA

  • .

   Janez tebe za predsednika pa bo vse bolje! :-)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!