Brutalni umori belih Južnoafričanov postajajo del sedanjosti, ki jih oblast skuša pomesti pod preprogo

Foto: YouTube

Republiko Južna Afrika prežema dolga zgodovina kolonialnega prelivanja krvi in nasilja nad večinskim temnopoltim prebivalstvom. Zaradi tega smo bili priča revolucionarnim mirovnim voditeljem, kot je Nelson Mandela, ki je s svojo vztrajnostjo in prizadevanjem prinesel zmago zatiranim, ki so bili v času apartheida v popolni nemoči. Žal pa se država kljub prizadevanjem za spravo še vedno sooča z nasiljem, celo genocidom, a tokrat so za razliko od preteklosti žrtve belci.

Tokratni genocidni napadi ciljajo na belopolte lastnike kmetij. O skrb vzbujajočem stanju, ki je prisotno v državi, pa priča statistika, saj se je samo februarja zgodilo 46 nasilnih napadov na kmetije, pri čemer je bilo zabeleženih kar 16 umorov.

Na dan dva do tri umori
Opozoriti je treba, da je o konkretnem številu napadov na belopolte lastnike kmetij težko govoriti, saj oblasti tovrstno obliko nasilja pogosto skušajo pomesti pod preprogo, in sicer zato, da umore in mučenje obravnavajo kot rope. Raziskovalec Mike Bolhuis, ki raziskuje področje umorov na kmetijah, je poudaril, da je stanje zelo resno, saj se zgodijo dva do tri umori dnevno.

Foto: Printscreen

Oblast se zavzema za izenačitev enakosti med rasama
Južnoafriški predsednik Jacob Zuma je nedavno obljubil, da se bo zavzemal za to, da večina lastništva in zemlje ne bo v rokah belcev, z namenom, da se zmanjša trenutna neenakost. Pri tem je v obdobju, ko Afriški nacionalni kongres išče novega voditelja, ki bi prevzel vodenje, izpostavil, da je nedopustno, da belopolta gospodinjstva zaslužijo vsaj petkrat več kot temnopolta.

Foto: epa

Po besedah Zume vlada letos namerava predlagati spremembe pravil o konkurenčnosti, z namenom, da bi bilo mogoče lažje zmanjšati koncentracijo lastništva v posameznih sektorjih in podjetjem v črnski lasti omogočiti pot v gospodarstvo. Parlamentu naj bi v potrditev poslali tudi zakon, ki bo omogočil vrnitev zemljišč, ki so bila temnopoltim v preteklosti odvzeta.

Z žrtvami pred umori občujejo tudi analno
Nekdanji aktivist proti apartheidu Gregory Stanto iz Genocid Watcha pa je med obiskom Južne Afrike leta 2012 opozoril, da so vidni znaki, ki kažejo na znake genocida. “To, kar vidim pri umorih belih lastnikov kmetij, je isto, kar se je dogajalo v Burundiji in Ruandi.” Dejstvo je, da je pri umorih belopoltih lastnikov kmetij vidna neprimerljiva raven brutalnosti in mučenja, v mnogih primerih napadalci analno občujejo z žrtvami, jih ponižujejo in jih tudi mučijo, preden umrejo. Žal pa mediji o tovrstnem nasilju temnopoltih nad belopoltimi večinoma ne poročajo. Bo Južna Afrika sploh kdaj dočakala spravo?

N. Ž.

 • Caesar

  Ko bojo pobili in pregnali vse belopolte kmete, bo v Južni Afriki lakota in bo nato odšlo na milijone črncev v Evropo kot migranti.

  • totex39

   Se strinjam, da od teh temnopoltih Afričanov ne bo nobene perspektive, kajti večina od njih so neke vrste divjaki in od njih ni nič pričakovati.

   • airways

    Ti divjaki so še sam za evtanazijo!!!

  • učko

   Isto kot naši južni čefurčki, ki so pribežali sem gor v Slovenijo pred revščino tam dol v Srbiji. In zdaj hočjo met tisto isto Srbijo tle gor. No, zdej jo že skoraj imamo !!!!

   • luli

    se strinjam. nihče se ne prilagodi. Kakor si bil vzgojen tak si in boš.

  • samsara

   Tam po bodo nadaljevali svoji mirilsko uničevalsko prakso, skupaj z njihovimi obarvanimi brati in bratranci, kateri to že uvajajo v evropski vsakdan.

  • Nata

   +++++++++++

 • Poštenje velja

  Opice pobijajo in kradejo ter se plodijo kot podgane.

 • tarantela

  Maščevanje zatiranih je vedno boleče. Ga ne odobravam, poskušam pa razumeti.

  • sprehajalec

   Tudi oni bodo dobili svoje. Ko bodo s samokolnicami, polnimi randov hodili na tržnico po hlebec kruha.

 • Olga

  Mar niso enako delali KOMUNISTI med vojno in po vojni? Lumpenproletarcem pripadajo sadovi dela, delo jim pa ne diši! Ko bodo vse uničili, bodo prišli pa v EU!

 • samsara

  Nam nekaj podobnega v Evropi in drugod kjer živijo belci, pripravljajo NWO kreatorji, s podporo levičarskih voditeljev in vplivnežev, ki pridigajo plebsu, da se bo pač treba navaditi na življenje s terorizmom?

 • dr Janez Sveti

  Vesolje vse uravnava. Človek nima prav nobenega vpliva.
  DR Janez Sveti genij

  • sprehajalec

   Uravnalo bo seveda tudi Južno Afriko, ki se bo potopila v greznico, tako kot Zimbabwe. vsakemu kar si zasluži in vsakemu svoje mesto.

 • Rožle

  Nehite že težit s temi fotkam ….

  • dare326

   ali si snežinka in te te stvari prizadanejo?

 • luli

  umirajo nedolžni ljudje ampak kar si sejal to žanješ. Da se razumemo, ni prav kar počnejo.

  • sprehajalec

   Izseljujeo se v Avstralijo, kanado. Tam je dovolj prostora.

   Samo luli, ne cvili, ko bo Južna Afrika postala novi Zimbabwe, južnoafriški črnci bodo pa drli v Europo. So na dobri poti, da uničijo nekoč 4 svetovno velesilo. Pa ne cvili o kolonoalistih pa neokolonialistih.

   Mlada si še, pa pameti še manjka. Čez leta boš ostarela, pa boš videla, kakšne neumnosti si pisala.

 • šmentanamuha

  Takole pa si Afrikanoti predstavljajo demokracijo.

 • Dragan Krstič

  Kmalu bo UNICEF začel zbirati denar in hrano za zumbe v JAR.

 • lauraas

  Črnci so pa do zdaj spali, zdaj bi pa radi bili v vsem enakopravni.

 • xtc

  Večina nedojame ;da je bla odprava kolonializma in delno apartheida napaka:Zakaj?
  Lenuh ne bo delal nikoli;pa četudi;kdorkoli iz te ali one svetovne naddruščie sanja drugače_naslednja žrtev ********************* je on;ne glede na denar in premoženje:

 • RATATA

  Črne zamorce vodi edina misel: “milo za drago”. Tako to dojemajo,

 • cosmosjasnovidec

  In ta necivilizirana podivjana horda se seli v Europo ter predvsem tudi v Kanado.

 • dare326

  Ko je Mugabe v Zimbabveju oz. nekdanji Rodeziji izgnal bele farmerje, so njihove kmetije propadle. Enako se je pred tem zgodilo v severni Alžiriji, ko so pregnali Francoze in je danes videti žalostne ostanke nekdaj cvetočih kmetij, stari Alžir in Oran pa izgledata kot Havana. Enako se bo zgodilo tudi v JAR. Črnci bodo pregnali Bure in kmetijstvo bo propadlo. Če bodo hoteli kopati diamante, bodo morali dati koncesije, ker sami ne bodo sposobni gnati najbolj modernih naprav oziroma bodo lahko iskali diamante z otroškimi lopatkami.

 • Burek Burecki

  Najbolje zakuriti vse kmetije belopoltih in se odseliti v evropo. Negroti bi pocrkali od lakote v parih mescih ker sami niso sposobni posadit plevela kaj sele koruze ali pa krompirja…

 • xtc

  Na te probleme se opozarja že precej časa in ravno ti utegnejo povzročiti razpad JAR:kAJTI BELCI SE VSE BOLJ KONCENTRIRAJO V NEKATERIH DELIH IN ŽE NEKAJ ČASA SE GOVORI;DA BI SE LAHKO TI DELI ODCEPILI:
  Realno stanje je pač tako;odkar so oblast prevzeli črni država vidno nazaduje;bebave izjaveZume;ki bi po socialistično prerazporejal zasluženo nakazujejo na to ;da bodo nazadovali še hitreje:Črnim ne koristi zemlja nič niti podjetja kar je lepo vidno po ostalih delihAfrike:
  Negroidna populacija je pač populacija;ki je nagnjena;k lenosti;kriminalu in drugim deviantnim vedenjem izraziteje;zato ravijo trdo roko ;da jih vodi;da je temu tako je dokaz kako so nekdanje kolonije nazadovale;ko so jih prevzeli nazaj domorodci:
  Četudi vrnejo del zemlje negroidom;ne bo napadov nič manj zemlje pa ne bodo obdelovali_podobno je že videno vZimbabveju(Rodezijo);ki je pod belci cvetela ;da nes pa je razsulo:
  Negroidna populacija je nedržavo in ne gospodarsko tvorna ;da je temu tako lahko vidite skorajda v vseh državah;kjer je negroidna skupnost v večini ali vlada;države pestijo;revščina;korupcija;neizobraženost;uničenje;vojne;kriminal in masa otrok: in seveda zločini:
  Zato je dopuščane neselektivnega seljenja negroidov v Eu velika težava in tukaj vidite lepo kaj taka neodgovornost povzroča:Te ljudi je nemogoče prevzgojiti brez grobe sile in represije in očitno toEvropejcem ni jasno:

  • slosin

   Še kolcalo se jim bo po apartheidu..

 • Zgornji

  HJA, SAJ, DOST SO NAIVNI IN NEUMNI , DA SO ŠLI HODITI DOL, V KAJNOVO DEŽELO – DEŽELO ČRNCEV , … BUTLJI , KOT DA TU GOR NISO IMELI NOBENEGA DELA … KDOR JE PAMETEN, BO TAKOJ STOPIL NA POT – VEN IZ AFRIKE !!! ! !!! NAMREČ, TA ROD ČRNIH BRATOV BO NEKOČ POVSEM IZTREBLJEN IZ OBLIČJA TEGA PLANETA . ŽAL. IN, KDOR BO TEDAJ ZRAVEN, … SE MU VERJETNO TUDI NEBO DOBRO GODILO . SICER NEVEM ČE BO TO ŽE SEDAJ, OB TEJ SODBI, PRED DRUGIM PRIHODOM, AMPAK, BO PA POTEM ZANESLJIVO ČEZ CCA 730 LET !!! ! !!! PREJ KO BO, PREJ BO MIR . AMENNN.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!