Burke nič kaj nedolžne: Nemci svarijo pred radikaliziranimi ženami islamskih skrajnežev

Foto: epa, slika je simboličnna

Islamski skrajneži se po seriji porazov ISIS na Bližnjem vzhodu vračajo v Evropo. Nemčija se sooča z nevarnostjo radikaliziranih žen in otrok islamskih skrajnežev. V državi naj bi jih bilo kar 24.400.

Medtem ko ISIS na Bližnjem vzhodu slabi iz dneva v dan, prihajajo iz Nemčije skrb vzbujajoča poročila o domačih teroristih. Tretjina vseh nemških državljanov, ki so se odpravili v Sirijo, da bi se borili za ISIS, se je že vrnila v Nemčijo. Kakor poroča Daily Caller, je direktor nemške pisarne za zaščito ustave Hans-Georg Maassen dejal, da nevarno grožnjo predstavljajo tudi radikalizirane žene in otroci. Mnogi izmed njih “so tako zelo radikalizirani in se tako globoko identificirajo z ISIS-ovo ideologijo, da po vsemu sodeč morajo biti identificirani kot džihadisti.”

“Otrokom so oprali možgane in jih močno radikalizirali v ‘šolah’ na ozemlju ISIS,” je še dodal Maassen in pojasnil, da to predstavlja problem za Nemčijo, saj so številni od teh otrok in najstnikov pogosto nevarni.

Po zadnjih podatkih je bilo v letu 2017 v Nemčiji štirikrat več s terorizmom povezanih napadov ko leto pred tem. Nemško tožilstvo je obravnavalo več kot 900 primerov, povezanih s terorizmom. Nemška zvezna policija ocenjuje, da je 705 islamskih skrajnežev pripravljenih izvesti teroristične napade, kar je za 105 več od ocene iz februarja. Nemška zvezna obveščevalna služba je priznala, da je v Nemčiji več kot 24 tisoč islamistov aktivnih, vendar jih večina naj ne bi bila nevarna.

Ivan Šokić

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!