Če te pretepe lastni narod, ne moreš biti heroj, lahko si samo izdajalec ali – resnica o Makedoniji

(Foto: epa)

Dan boja proti okupatorju, 27. aprila 2017, ki v Sloveniji buri duhove zaradi svoje izmišljenosti in neresničnosti, je v Makedoniji postal resničen Dan boja proti okupatorju. Kuhalo se je dolgo, skoraj tri leta, odkar so socialdemokrati (SDSM) začeli z nezakonito pridobljenimi posnetki telefonskih pogovorov, še vedno ne docela razjasnjenega izvora in verodostojnosti, rušiti legitimno makedonsko oblast. Desno oblast, sestavljeno iz ministrov strank makedonske VMRO-DPMNE in albanske DUI. Da bi lahko resnično razumeli genezo zdajšnjih dogodkov v makedonskem Sobranju, moramo pogledati še dlje v preteklost.

Od makedonske osamosvojitve naprej so makedonski Albanci sodelovali pri sestavi vlad, imeli pravice do uporabe svojega jezika, kulture in zastopanosti v območnih ustanovah. Makedonija je za demokratske zahodne države, ki so merile vsak korak novonastalih demokracij, veljala za zgleden primer ravnanja z manjšinami, multikulturni raj, “oazo miru na Balkanu”. Med večinskim makedonskim narodom in manjšino Albancev (pa tudi Romov, Srbov, Vlahov in Turkov) ni bilo večjih trenj in konfliktov. Vse do leta 2001, ko se je resnični oboroženi konflikt med Srbi in Albanci na Kosovu prelil v Makedonijo, kjer so bile ustanovljene vzporedne paravojaške teroristične formacije UČK in so začele napadati državo, in ko je Zahod (natančneje Clintonova administracija, podrejena EU) te albanske teroriste priznal za “borce za svobodo” in ob koncu spopadov državi Makedoniji vsilil Ohridski sporazum, s katerim so vse manjšine v Makedoniji, ki jih je nad 20 odstotkov prebivalstva, dobile široke pravice uporabe jezika, odstotkovno zastopanost v območnih, regionalnih in državnih ustanovah, in posebna pooblastila.

(Foto: epa)

Seveda so te pravice pravzaprav pripadle samo Albancem, ki naj bi jih bilo po njihovem celo 25 odstotkov in so kot manjšina dobili največ pravic v Evropi, neprimerljivo s pravicami kateregakoli manjšinskega naroda daleč naokrog. Pri sestavi vsake vlade je veljalo nenapisano pravilo, da vlado sestavita zmagovalni stranki makedonskega in albanskega bloka. Vse do lanskega decembra, ko sta na predčasnih volitvah zmagala VMRO-DPMNE na makedonski in DUI na albanski strani.

Mogotec George Soros “rovaril” po Makedoniji
Makedonijo je zadnjih osem let vodil dvojec VMRO-DPMNE in DUI. Mirno, brez posebnosti, v soglasju in sozvočju, preko čeri svetovne ekonomske krize, s pravzaprav nenavadno visokimi ekonomskimi parametri in rastjo, z veliko tujih investicij, dvigom BDP in padcem stopnje nezaposlenosti. Samo zaradi umetno ustvarjenega spora okrog imena in veta sosednje Grčije je Makedonija ostajala pred zaprtimi vrati Nata in EU, ki je vsako leto pisala priporočila za sprejem, a pogojevala z novimi in novimi izmišljotinami, zakaj še ne sme pristopiti k pogajanjem, zakaj še ne more postati članica. Vsaj tako smo mislili. V ozadju je namreč deloval George Soros, ki je v Makedoniji ustvaril čvrsto mrežo za rušenje držav, sistemov, ne nazadnje EU.

V Makedoniji aktivna Odprta družba, ki jo je leta vodil Vladimir Milčin, agent makedonske Udbe, ovaduh nekdanjega sistema, je ustvarila in z denarjem pojila preko 85 nevladnih organizacij z znano agendo – multikulturnost, pravice LGBT, pravice manjšin. Nevladne organizacije, posameznike, stranke in medije sta Soros in njegova Odprta družba oskrbovala z denarjem. V trenutku, ko je makedonska država neprodušno zaprla svojo južno mejo za “begunce”, “migrante” in islamske osvojevalce evropske celine, ko je makedonska država kot nečlanica EU ubranila schengensko in hkrati evropsko mejo, so Sorosove organizacije aktivirale svoje plačance, da začnejo rušiti legitimno oblast.

Ti so najprej podprli socialdemokratskega vodjo Zorana Zaeva pri objavljanju nezakonito pridobljenih, morda celo montiranih posnetkov telefonskih razgovorov vladajočih politikov, novinarjev, znanih osebnosti; vse z namenom, da pri volivcih ustvarijo nezadovoljstvo, revolt in prevzamejo oblast. Ko to ni imelo želenega učinka, je makedonska javnost precej skeptično gledala na vse dogajanje in ni verjela v poštene namere Zaeva (aboliciranega gospodarskega kriminalca, obsojenega zaradi korupcije in sprejemanje podkupnin kot župana Strumice), je Soros aktiviral plačane demonstrante, da se gredo tako imenovano pisano revolucijo – da s svojimi protesti, ko so po Skopju z barvo polivali spomenike in stavbe, uničevali državno premoženje – spodbudijo tudi “navadne” državljane, da se jim pridružijo pri protestih in tako, v določenem času, zahtevajo predčasne volitve, da bi socialdemokrati nato zmagali in, seveda, odprli mejo z Grčijo, da bi se lahko islamska invazija nemoteno nadaljevala.

(Foto: epa)

Medtem so poslanci SDSM, neposredne naslednice KP Makedonije, bojkotirali delo parlamenta in se leto in pol sploh ne udeleževali sej (a seveda pobirali plačo), zavračali ponudbe vladajočih, da pomerijo svoje sile na predčasnih volitvah.

Pričakovanja levice velika, realnost na volitvah drugačna
Sorosove lutke, socialdemokrati, EU-birokrati in aktivni veleposlaniki so bili prepričani, da bodo Makedonci (po vsej propagandi po skoraj treh letih) na decembrskih predčasnih volitvah volili levo opcijo in bo agenda uresničena. Pa ni bilo tako. Na volitvah je, čeprav samo z dvema poslancema več, zmagala spet, že desetič po vrsti, VMRO-DPMNE. Socialdemokrati so bili sicer drugi, vendar zanje niso glasovali Makedonci, pač pa Albanci (seveda na račun “svojih” albanskih strank), ki so zaradi tega osvojili deset poslanskih mest manj. Predsednik Ivanov je mandat podelil predsedniku VMRO-DPMNE Gruevskemu, vendar ta ni bil uspešen pri pogovorih za koalicijo s svojo dosedanjo partnerico, stranko DUI.

DUI je namreč, tako je postalo jasno takoj po volitvah, že začela paktirati s socialdemokrati, ki so albanskim strankam obljubili do zdaj nekaj nepredstavljivega – državotvornost. Državotvornost, ki vodi v federalizacijo države. Te obljube so Albanci na sestanku pri premierju sosednje države Albanije Ediju Rami prelili na papir in jih imenovali Tiranska platforma. Sumljivo podobna vsem načrtom Prizrenske lige – Velike Albanije. Albanci naj bi po sestavi nove vlade, ki bi jo vodil Zoran Zaev, korenito posegli v osnove makedonske države. Republika Makedonija naj bi postala “država Makedoncev in Albancev”, albanski jezik uradni jezik na vsem ozemlju Republike Makedonije (zdaj je uradni jezik tam, kjer je Albancev več kot 20 odstotkov), nova vlada bi zamenjala vse državne simbole, zastavo, grb in himno, da bi bili “bolj v soglasju z dvonacionalnim karakterjem”. In na koncu – nova vlada bi takoj začela pogovore s sosednjo Grčijo za spremembo imena. Kakšno bi bilo novo ime, prepuščam domišljiji bralca.

(Foto: iStock)

Vse za oblast: Levica v Sloveniji ali levica Makedoniji
Zoran Zaev in njegovi socialdemokrati so vse to pripravljeni zamenjati za oblast. Vse to so zamenjali za albanske glasove. Albanci so, prvič v zgodovini moderne Makedonije, oddali nekaj deset tisoč glasov za makedonsko stranko. Torej so vedeli, kaj jim je Zaev obljubil. Makedonci, ki so decembra glasovali za Zaeva, niso vedeli za njegove obljube. Ko so izvedeli zanje, so se Makedonci, ki so glasovali za Zaeva, Makedonci, ki so glasovali za VMRO-DPMNE, in Makedonci, ki sploh niso glasovali, začeli spontano zbirati za ohranitev lastne države in proti razdelitvi države, za katero so se borili stoletja. Kajti, ne smemo se slepiti, da je podelitev večjih pravic in državotvornost albanskega naroda v Makedoniji samo prvi korak do federalizacije in odcepitve oziroma pripojitve k ostalima dvema albanskima državama (Albaniji in Kosovu), kar pomeni uresničitev načrta Velike Albanije.

Spontano zbiranje, poimenovano Četrti Ilinden, s parolo Za skupno Makedonijo, je na ulicah Skopja, Bitole, Ohrida, Prilepa, Strumice in Kičeva (na ulicah večinoma makedonskih mest), vztrajalo 60 dni. Čeprav se je v začetku zdelo, da je to gibanje nastalo predvsem v podporo VMRO, je na ulice privabilo mlade in stare, častilce NOB, ASNOM-a in častilce zgodovinske VMRO, umetnike, intelektualce, delavce, može in žene. Makedonce, Bošnjake, Turke, Rome, Srbe. V bran Makedoniji.

(Foto: epa)

Makedonska levica izdala svoj narod
V bran državi Makedoniji takšni, kot je zdaj. Šestdeset dni so mirno protestirali s transparenti in pesmijo, v povorki tisočih, desettisočih, skupaj dvesto tisoč jih je bilo. Vsak dan, od ponedeljka do petka, točno ob petih popoldne. In šestdesetega dne, 27. aprila 2017, ob petih popoldne, ko je bila pred parlamentom zbrana množica protestnikov, je albanski poslanec za govornico makedonskega parlamenta zapel himno države Republike Albanije. In poslanci SDSM in poslanci albanskih strank so, z zajetno podporo tujih veleposlanikov in predstavnikov “mednarodne skupnosti” (predvsem iz levičarskih držav, tudi iz Slovenije), po koncu seje parlamenta, mimo pravilnika in zakonov, izbrali novega predsednika parlamenta, nekdanjega komandanta teroristične vojaške organizacije UČK Talata Džaferija. Šestnajst let pred tem je UČK pod vodstvom istega Džaferija masakriral osem Makedoncev, policistov in vojakov v službi Republike Makedonije. Očitna provokacija, albanska himna, intonirana v makedonskem parlamentu in izbor nekdanjega terorista za predsednika makedonskega parlamenta, je pri mirnih protestnikih izbilo sodu dno. Množica je spontano in nenadzorovano vstopila v parlament, da bi zavzela institucijo v svoji lasti in se soočila s svojimi krvniki, s svojimi izdajalci, z ljudmi, ki so prodali svoj narod za peščico zlatnikov, za oblast, za interese tistih, ki so jih leta in leta plačevali.

 Je nasilje utemeljeno in se ga da oprostiti? Vsekakor ne. A je razumljivo. Gnev, jeza, nemoč, ki so se v Makedoncih nabirala najmanj zadnja tri leta, so se prelili v spontane proteste in izbruhnili ob dogajanju v narodnem parlamentu. Na to so računali. Samo tako so lahko prikrili nelegalno, izven pravil, ustave in zakonov, ustoličenje predsednika parlamenta, na ta način so poskusili prikriti svoje izdajalstvo.

Odgovornost in krivda tudi na EU
Vendar se narod, makedonski narod ne da. Sledil je novi miroljuben shod, tokrat pred pisarno predstavnika EU. Kajti prav ta EU, v imenu katere sta Federica Mogherini in Johannes Hahn čestitala in legitimizirala izbor Talata Džaferija, nosi del krivde za nastale razmere. Prav tako so krivi tudi veleposlaniki tujih držav v Makedoniji, ki so se, vsem na očeh in brez sramu, vmešavali v notranje zadeve suverene države, v kateri so akreditirani. Ko so zahtevali, da se izbere vlada po njihovem okusu. Ko so na dan volitev obiskali državno volilno komisijo. Ko so zahtevali dialog, a se niso želeli srečati s predstavniki naroda, ki je na ulici dva meseca sporočal, da Tiranske platforme ne bo sprejel.

Zavedati se moramo, da so med nami ljudje, ki so pripravljeni prodati svoj narod in svojo težko zasluženo državo za pest drobtinic z bogataševe (Sorosove) mize. A vsak narod ima mejo tolerance in kaj hitro lahko pride do točke, ko vzame svoje zadeve v svoje roke. 27. april 2017 je bil tako v Makedoniji pravi Dan boja proti okupatorju.

Protesti v Makedoniji ne bodo prenehali. Makedonci ne bodo dopustili, da jim domači izdajalci in tuji vazali bogataša s perverznim načrtom o uničenju Evrope vzamejo njihovo državo. Umiritev strasti je mogoča samo tako, da državljani Republike Makedonije ponovno izrazijo svojo podporo za ali proti Tiranski platformi. “Da se prebroime”, pravijo Makedonci, “kolku sme, tolku sme, tokmu sme”. Prevod: “Da se preštejemo; kolikor nas je, toliko nas je, dovolj nas je.”

Kavarna Hayek

 • učko

  Kar so tam dol Šiptarji, tko se tle gor čefurji !!!! Povsod jih navažajo komunajzarski levuharji, ker so to njihova vojska in volilni bazen !!!!

  • rrrrr

   Gotovo je to volilni bazen levičarjev. Tudi vsaka poštena čistilna naprava ga ima, na vhodni enoti!

 • Juhica SDH

  Tale mala Albanija se dogaja sedaj v Makedoniji….jutri se to lahko tudi nam zgodi in bomo imeli Albanijo ali pa Srbijo. Upam, da bodo to rešili v prid makedonskega naroda.

 • učko

  Načrtna čefurizacija (albanizacija, soroš-seracija) Makedonije !!!!

 • xtc

  Realno povedanmo;Makedonije nikoli ni bilo iznašel jo je Tito:Vglavnem so tam prevladovali Bolgari;sRBI;turki in Albanci:Ampak dobro Makedonija je sedaj realnost je v krizi in sporih:Če je zadeva res tako sporna naj pač EU INzda pač pritisneta tako na ene kot druge in naj se izpeljejo nove volitve;če je spor le prehud in nato naj se rezultati spoštujejo:

  • učko

   Velika večina naroda se ima za Makedonce in imajo svojo državo Makedonijo, kot so imeli prej svojo republiko !!!! Tito je že vedel kwa dela !!! Kwa ti ni jasno !!!!!

 • Morala

  Grčiji bi dali nogo, kakšno novo ime!!! Vsepovsod, kjer se vmešavajo tujci in Soros pride do katastrofe!! “Albanski poslanec za govornico makedonskega parlamenta zapel himno države Republike Albanije.” – To je Makedoncem pognalo kri po žilah!!

 • antimur

  Ko se bo začelo pri nas, na žalost ne bo samo par povitih rdečih buč, sicer si noben trezen državljan tega ne želi, toda levaška banda počne vse, da bo do tega prišlo. Dolgo smo jih opozarjali, celo predolgo, toda njihovo norčevanje iz Ustave RS in demokracije, je vsak dan večje in že nevzdržljivo, v kolikor želimo ohraniti domovino in svoj narod, bo potrebno začeti čistiti Slovenijo, najprej kučaniste, pedre, lezbijke, zločince, kriminalce, potem pa vso neintegrirano in neasimilirano proti slovensko nastrojeno čefurščino. Skratka, čaka nas ogromno dela.

 • www

  … prebral sem, da je v makedoniji cca. 1/4 albancev in če jih komunisti pridobijo na svojo stran to še vedno NI sigurna polovica. Mora biti še nekaj ?
  Sicer pa razpisali bodo NOVE VOLITVE će mesec dni in AMEN

 • VERZIFIKATOR

  Noviot kandidat za slovenečki prezident je diplomat od Makedonija. Nekoj Jazbec, Jazovec, tako nešto.

  Jazovče Makedonče

  ZA MAKEDONSKITE RÁBOTI

  Jazovec se reče makedonsko,
  je žival, spominja na dihurja
  in je prava bojevita furja,
  hkrati bitje zlikano, salonsko.

  V bojih tak nastopa diplomatsko,
  prav zato ne ve zanj še nobeden,
  jazovec med mnogimi je eden,
  ki treplja, objema se po bratsko.

  Tak se jazbec najbolj res prilega
  zapletenim prilikam balkanskim,
  čakal dolgo je za vhodom stranskim,
  da na sceno ga pokliče sprega.

  Jazovec balkanski bo bojevnik,
  bojeval se samcat bo z Brdavsom,
  kot Krpan bo zmagal nad robavsom,
  to objavil je današnji dnevnik.

  Samcat, ker nikjer ga ni junaka,
  ki kot on bi se podal na polje,
  zbral zadosti bi krpanske volje,
  javno se razglašal za bedaka.

  Zmanjkalo ker borcev je junaških,
  njega kot rezervo v boj spustijo,
  naj v balkansko se poda misijo,
  v družbo takih pretepačev vaških.

  Borci varno mu stoje ob strani,
  čuvajo se, poskrbijo zase,
  naj pač on, ki toliko da nase,
  njihov položaj in barve brani.

  Če ne brani, če Brdavs ga zlomi,
  kar se od začetka pričakuje,
  borcev cvet načrt rezervni kuje,
  pa čeprav vnaprej v uspeh že dvomi.

  Jazovec pa za trenutno slavo,
  ki že jutri nepovratno mine
  in v pozabo, kot bi trenil šine,
  svojo vročo je nastavil glavo.

 • totex39

  Za Slovenijo bi bila rešitev njeno slovensko ljudstvo, da pravočasno le reagira proti vsem tem nastavljenim jugo-komunističnim uničevalcem naše domovine, ki nas hoče pahniti v greznico, po makedonskem scenariju.

 • Vojteh Dovč

  kaj je Kučan prišel tudi dol..štrašan nje

 • šmentanamuha

  Prvo vprašanje je, kdo bo ustavil to človeško spako od Soroša, to zombi pošast, ki razpreda lovke po celem planetu.

  Drugo vprašanje je, kdaj bodo spregledali zapeljani levičarji, ki morda v tem trenutku res mislijo, da delajo dobro delo, ki v svoji slepoti mislijo, da kreirajo boljši in lepši svet, napreden in demokratičen. Ja, verjetno nekateri res tako razmišljajo, da lahko z nasiljem ustvarijo lepši svet.

  Tretje vprašanje je, kdo bo izpostavil plačance, ki zavestno ustvarjajo kaos na nivoju države in posledično v svetu, ker mislijo, da si bodo tako prislužili vstopnico za elitni klub. Zato formalna pripadnost neki stranki ne pomeni nič, ker so lahko v njej prav z namenom, da jo rušijo (primer ameriških republikancev). To so operativni vodje vseh mogočih nevladnih inštitutov in agencij, pa tudi državni in evropski poslanci, ki prejemajo umazan in krvav denar Rothchild sionistov (med njimi je tudi Sorosa). FAJON in VAJGL sta se pravkar razkrila. Bagra, ki za denar izvršuje njihova navodila, pa ni vredna omembe, ker je bagra, to so škodljivci, kot tisti, ki uničujejo vrtove in posevke, ker imajo premalo pameti, da bi počeli kaj drugega. Če odstraniš izvor, bodo tudi oni izginili. Njihov intelektualni domet je premajhen za kaj bolj konstruktivnega. Med njimi so tudi zapeljanci in slepci, ki imajo nekaj možnosti, če bodo pravočasno spregledali umazano igro, v katero so se zapletli.

  ZMAGOVALI BODO TOLIKO ČASA, DOKLER NAS BO STRAH.

  • rrrrr

   Naš Šmentanamuha pa ni od muh. Odlično jedro komentarja in epski zaključek! Čestitamo in pozdravljamo!

   • šmentanamuha

    Hvala.

   • Artur

    Se pridružujem čestitki in pozdarvu.+++++ vse premalo je takšnih, ki razmišljajo s svojo glavo.

    • šmentanamuha

     Hvala tudi tebi:))

  • totex39

   Tako razmišlanje bi morali imeti vsi Slovenci in bi bilo lahko naše življenje boljše.

  • Franc Šink

   Točno to in nič drugače!!!

 • Olga

  Enako dela levica v Sloveniji! Uvaža tujce! Tujci glasujejo za levico in ta je na oblasti! Je varuhinja človekovih pravic Slovenka? Kaj vse dela, da bi imeli tujci v primeru izrednih razmer več pravic kot Slovenci? Je Janković Slovenec? Gradi nam džamijo, tovariš 10%! Spomenka je Slovenka? Ustavlja desnico in demokratični razvoj Slovenije!
  Zakaj tak pregon Janeza Janše??? Zato, ker jih moti, ker ni podkupljiv! Ljudmilo so kupili! Janša se ne da! Zato že 25 let komunistični sodniki kršijo njegove pravice in pravice njegove družine s političnimi sodbami!!!!!
  Kaj delajo poslanci SDS v Evropskem parlamentu, da ne obelodanijo gonje proti opozicijskemu predsedniku????????????

 • Franjo Trojner

  Kaj se lahko naučimo iz dogajanj v Venezueli in Makedoniji???? Da kumunisti/socialisti vedno in če je potrebno tudi nelegalno delujejo zoper interese svojega naroda in v primeru Makedonije tudi zoper svojo državo. A je pri nas v Sloveniji kaj drugače?? Država je zapufana in polna korupcije, pravna država ne deluje narod pa obubožan in razočaran poln mržnje in razklan na dvoje. Če nič v kratkem ne spremenimo in se iz vse tragike Venezuele in Makedonije nič ne naučimo, bomo v kratkem slike, prizore, ki jih danes lahko spremljamo iz Venezuele in Makedonije gledali in doživljali pri nas doma v Sloveniji. Glede na zelo nepravno, nedržavno, nelegitimno in agresivno obnašanje politične levice in njej vdanih dominatnih medijev ter raznoraznih levih civilnih gibanj, je konflikt, kot vse kaže tudi pri nas neizbežen. Upam, da se jahači apokalipse zaustavijo še pravočasno, ker drugače se ve, na pohodu je kuga, lakota, vojna in smrt..

  • novaknovak

   ja, vse to je res. in ko bo, kolikšna bo volilna udeležba? tako, da bi se morali zazret tud vase…in govorit, saj nič ne morem storit. eden res ne more nič storit, včasih pač lahko vseeno, ampak, ko bo volilna udeležba tam okol 90%, potem bo morda kaj drugače. oz vsaj ne bo vladala nasilna manjšina…

 • Solo

  Komunisti so vedno bili in vedno bodo izdajalci in morilci lastnega naroda. Interesi naroda komunistov ne zanimajo, ker so internacionalni, kominternovski hlapci židovskega globalizma, katerega cilj je beli genocid, uničenje zahodne civilizacije in vzpostavitev globalne totalitarne komunistične NWO diktature, pod vodstvom “izbranega božjega ljudstva” – židov.

  Demokracija je pa tista, ki jim vse to omogoča in daje legitimnost vladavini židokomunizma ter njihovim zombijevskim marionetam (komunistom, socialistom, levičarjem, liberalcem, kultur-marksistom, pedrom, LGBT, feministkam, Sorosevim mirovnikom, nevladnim organizacijam, antifa, antirasistom, multikulti migrantoljubcem, itd…), ki pomagajo od znotraj rušiti evropske nacionalne države.

  Demokracija je del problema. Ne moreš na demokratičen način, mirno in z volitvami odstraniti zločinske komunistilne morilske bande, ki je na oblast prišla z nasilno revolucijo, narodnim genocidom in zgoljufanimi volitvami. Demokracija služi kot orodje židokomunizma. Demokracija je tista, ki nas je pripeljala v to današnje sranje. Dokler so bile po Evropi monarhije, vsega tega komunističnega in kultur-marksističnega dreka ni bilo. Potem so židokomunisti z boljševističnimi revolucijami in dvema svetovnima vojnama zrušili monarhije, zrušili stari red, poteptali staro patriarhalno Evropo in uvedli “parlamentarno demokracijo”…

  Zato danes imamo, kar imamo – degenerirano, dekadentno, pedersko vladavino protinarodnega, protievropskega in protibelskega multikulti židokomunizma in kultur marksizma. In kdorkoli se drzne postaviti po robu tej židokomunistični oligarhiji, ga ozmerjajo in oblatijo z diktatorjem, rasistom, fašistom in nacistom, ter nanj spustijo svoje zveste pse – ZDA, NATO, OZN in EU, ki so vsi totalno pod židovsko kontrolo, hkrati pa jim zaprejo pipico denarnega toka in posojil, ker so vse svetovne in centralne banke v tacah židovske banksterske mafije.

  Ali kot je že pred davnimi desetletji zapisal veliki Ezra Pound: “Democracy is now currently defined in Europe as a country run by Jews”.

  • šmentanamuha

   Odličen zapis, solo, židokomunizem, to si moram zapomniti. Samo vprašanje: nekajkrat so me poznavalci opozorili, da gre tu za sioniste, kakšno pa je tvoje mnenj?

   • Solo

    Sionizem, židovstvo, komunizem, židokomunizem, globalizem, NWO… – to je vse isti šmorn. Različna imena za isto sranje. Tudi prostozidarji, iluminati, Bilderbergi in Rothschildi so del tega konglomerata. Dejstvo je, da so vse te ideologije, organizacije in gibanja izumili in lansirali židje, njihov edini smoter pa je uničenje zahodne bele civilizacije in svetovna židovska nadvlada. Ta združenja imajo tudi veliko nežidovskih članov, ki pa so vsi (vede ali nevede) zgolj židovski hlapci, ki delajo za židovske interese.

    V bistvo so zgoraj našteta imena zgolj maske, za katerimi se skrivajo židje, da ne bi bilo preveč očitno, kdo stoji zadaj. Lep primer je marksizem, ki ga je izumil Karl Marx (žid, s pravim imenom Mordechai, iz dolge linije židovskih rabinov), ali pa boljševistična revolucija 1917 v Rusiji, ki so jo vodili sami židje (Lenin, Trocki, Kaganovič, Sverdlov, Jagoda, Buharin, Zinovjev, Kamenjev, Dzerdzinski. Lomonov, Berzin…), financirali pa so židovski banksterji Jacob Schiff, JP Morgan in Warburg… Židovsko maslo je tudi kultur marksizem (kritična teorija, frankfurtska šola), ki je mehka različica komunizma.

    Sionizem se je sicer začel kot gibanje za ustanovitev židovske države Izrael, ampak je danes veliko več od tega, ker židje nočejo zase samo Izrael, ampak kar cel svet…

    • šmentanamuha

     Uf, dobro, hvala ti, ker nas informiraš. Skratka, tile židovski reptiloidi nam pripravljajo pekel, če se pravočasno ne zbrihtamo v dovolj velikem številu.

     • Solo

      Židovski zločinski načrti in kako jih bodo dosegli so lepo opisani v zvezku The Protocols of the Elders of Zion. Ta tiskovina je prišla na dan in začela krožiti v Rusiji nekje na začetku 20. stoletja. Carska Rusija je zaradi tega začelareganjati žide, ki so potem večinoma prebegnili na Poljsko in v Nemčijo (kjer so pozneje delali samo sranje in revolucije, odgovor na to je bil pa Hitlerjev vzpon na oblast). Židje so zaradi ruskega preganjanja zaprisegli maščevanje ruskemu carju, ki so ga uresničili z bojševistično revolucijo. Rezultat boljševistične (židovske) revolucije je bil zrušenje carskega režima, poboj carske družine in genocid preko 66 milijonov Rusov v gulagih, ki jih je vodil in nadziral židovski klavec Genrikh Jagoda (o tem piše ruski disident in nobelovec Aleksandr Solženicin). Iz Sovjetske zveze so potem žido-komunisti širili komunistično internacionalo in revolucije po vsem planetu. Poskušali so tudi na Madžarskem leta 1919 (Bela Kun, židovski revolucionar), pa jim je spodletelo. Poskušali so tudi leta 1919 in 1920 v Nemčiji (Rosa Luxemburg in Karl Liebknecht, oba židovska revolucionarja), kjer jim je spet spodletelo, vendar so potem Nemcem vsilili Weimarsko republiko, ki je Nemčijo pahnila v globoko krizo, bankrot, hiperinflacijo, nezaposlenost, dekandenco, razvrat in propad, ki se je končal šele 1933 s Hitlerjevim vzponom na oblast. Hitler je nagnal židovske banksterje, začel tiskati lasten denar, prepovedal oderuške obrestne mere, prepovedal prostozidarstvo in komunistično literaturo, zaprl bankirja Rothschilda,prepovedal pornografijo in prostitucijo, uvedel spodbude in nepovratna posojila za mlade družine z otroci, itd… S temi ukrepi je postavil Nemčijo spet na noge, uspel je zagnati in preporoditi nemško gospodarstvo, praktično izničiti visoko nezaposlenost in naredil nemški gospodarski čudež, ki nima primerjave v
      sodobnem svetu. Nemci so ga zato oboževali, židje pa na smrt sovražili, zato so
      slednji poslali nadenj ves svoj vojaški stroj – na čelu z vojnim hujskačem Churchillom (prostozidar in žid po lajdrasti židovski materi), Stalinom (gruzijski žid spravim imenom Josif Visarionovič Džugašvili) in Rooseveltom (ameriško-nizozemski žid, s pravim imenom Rosenvelt)… Trije veliki imperiji, ameriški, sovjetski in britanski (vsi židovske marionete) so po 6 letih uspeli streti majhno Nemčijo (v velikosti ameriške države Texas), ker se je drznila postaviti po robu globalni židovski oligarhiji in se srdito maščevali in znesli nad Nemci. Samo v zavezniškem bombardiranju Dresdna (kjer so bili sami civilisti in nobene nemške vojske) je umrlo in v požarju zoglenelo skoraj milijon nemških civilov, kar je več kot v Hirošimi in Nagasakiju skupaj… Danes pa Nemce in vse ostale evropske bele narode židje (George Soros, madžarsko-ameriški žid s pravim imenom Georgi Schwartz) »kaznujejo« še z masovnim uvažanjem muslimanskih in negroidnih opic iz tretjega sveta v Evropo in ZDA…

      Za publikacijo The Protocols of the Elders of Zion seveda židovski Google (lastnika Googla sta žida Larry Page in Sergey Brin) danes trdi, da je »izmišljotina« in »teorija zarote«. Je pa seveda zelo zgovorno, da je večina točk iz te »teorije zarote« danes praktično uresničena ali pa sredi izvajanja… Veliki ameriški patrioti, kot n.pr. Henry Ford, Charles Lindbergh, Ezra Pound, Dr. William L. Pierce, Dr. David Duke, itd. so opozarjali na židovski zločinski načrt, židovsko zaroto in nevarnost židovske svetovne dominacije, vendar jih le malokdo posluša in sliši. Tudi sedanja zločinska, protinacionalna, protibelska in protievropska EU, ki masovno, načrtno in sistematično uvaža milijone črncev, džihadistov, teroristov, morilcev in posiljevalcev v Evropo, je nastala po zločinskem načrtu avstrijsko-japonskega aristokrata in židofila po imenu Richard von Coudenhove Kalergi, ki si je že leta 1925 (v knjigi Praktischer Idealismus) zamislil satanski načrt uničenja bele evropske rase in njene nadomestitve oz. rasnega mešanja s črno-rjavimi opicami iz Afrike in Azije. Rothschildi so njegov zločinski načrt navdušeno pozdravili, ga izdatno finančno podprli in začeli uresničevati… Kalergi pa je tudi idejni oče združene pan-Evrope oz. današnje Evropske Unije… Vse jasno!

      Glede židovskega izvora komunizma pa samo tale izjava židovskega rabina Stephena Wise-a za American Bulletin, leta 1935: »Some may call it Communism, but I call it what it is: Judaism!«

      Ali pa tale statistika: Od 545 uradnikov in komisarjev v boljševistični Sovjetski zvezi jih je bilo 447 židov – to je 82%!…

     • Solo

      Težko vas obveščam, ker mi cenzorji sproti brišejo komentarje, ki preveč dregajo v svete židovske tabuje. Velika večina medijskih trobil je namreč pod totalno židokomunistično kontrolo in financirana od židovskega kapitala, vključno z Nova24TV.
      Če hočeš izvedeti še več, poišči na netu The Protocols of the Elder of Zion (in ne nasedaj židovskim lažem, da gre za teorijo zarote; Google je v lasti Larryja Pagea in Sergeya Brina, oba sta žida).
      Sicer pa priporočam ogled tega videa v 27 delih – dolgo, ampak zelo poučno in definitivno vredno ogleda: thegreateststorynevertold.tv
      Podobno velja za tole: communismbythebackdoor.tv

     • šmentanamuha

      Hvala, si moram vzeti čas za ogled teh materialov. Super si.

     • IvoC

      @Solo, ” ker mi cenzorji sproti brišejo komentarje”
      To pa res ni tragedija! Ko sem jaz na Reporterju (kot naročnik od vsega začetka), začel dokaj milo obsojat uredništvo s Šurlo na čelu, so me preprosto skenslal. Če sedaj tam poskusim kaj napisati, dobim vsakokrat pod nos “ta tema je zaključena”. Kako strahopetno in pobalinsko! Šurla, kar tako naprej, naklada bo še padala!

      ***LP IvoC

  • Olga

   Zakaj se Židi ne spravijo na nacista Soroša, ki jih je izdajal in moril?

   • Solo

    Soros se je oportunistično predstavljal za nacista in nacističnega ovaduha, zato da se je izognil lastnemu preganjanju in potem prebegnil v ZDA. Dvomim, da je osebno umoril kakšnega žida. Pa tudi če bi ga, je to zanj zgolj “kolateralna škoda”. Nekaj žrtvovanih židov je za globalistično židovsko elito majhna cena za dosego velikega cilja – totalne svetovne dominacije.

  • Caesar

   Drži, nekateri pa še vedno mislijo, da so si komunizem izmislili Rusi. Dejansko so bili Rusi prvi, ki so se bojevali proti komunističnemu boljševizmu v državljanski vojni. Vendar pa so Židje, ki so z zlatom financirali Leninovo revolucijo, v Rusijo poslale mednarodne enote za boj proti boljševikom, dejansko pa so v tej vojni predvsem onemogočale Rusko vojsko in jo na koncu izdale in predale boljševikom. Rusija se je šele pod Putinom dokončno izstrgala iz krempljev židovskih krvosesov, zato pa je danes tako izjemno močna protiruska propaganda v židovskih medijih.

   • Solo

    Glede Putina sem zelo skeptičen. Je bivši KGB-jevec, prostozidar, žid po materi in zelo naklonjen židom in Izraelu… Poglej si te video posnetke in si sam ustvari mnenje:
    https://www.youtube.com/watch?v=W8JSPjTy3BM
    https://www.youtube.com/watch?v=VrAEM8N_Duo
    Podobno velja za Trumpa, Geerta Wildersa in Marine Le Pen – vsi so kontrolirana opozicija oz. židovske marionete, katerih cilj je nategovanje nacionalno zavedne desnice.

 • Franc Šink

  Soros,Grčija levuharji EU in še kdo,so breme Makedonskega naroda.Sicer pa je boljše da dobijo batine poslanci,kot pa celi narod.

 • samsara

  “Makedonska levica izdala svoj narod”

  Ali ga katera ni?!
  Slovenska levica npr. ga je in ga prav zdaj.

 • črnaovca

  Očitno tieti ki je gobil sicer največ glasov ne more sestaviti koalicije za večino. Tudi Jankoviču se je to zgodilo in Janez je z veseljem pograbil priliko da je sestavil vlado in ni bilo nič narobe. Zato bodite raje tiho, tam doli desnivi očitajo hudo korupcijo

 • Olga

  Makedonci, postavite jih na smetišče skupaj s Fajonko in Vajglom! Komunisti so izdajalci in kriminalci!

 • peter

  napisano novinarsko skropocalo z 80% laži in zavajanji
  resnica je tudi ta da je grujevski imel večino v parlamentu z albanskimi strankami 10 let pa je bilo vse ok sedaj pa ni in se laže zavaja ker bi večina morala v zapor zaradi kriminalnih dejanj naročenih umorov kraje državnega denarja eu subvencij narod pa životari z 170 eu plače

 • jan

  Kosovo se zdaj dogaja v Makedoniji. Naslednja je Slovenija. Čez 20-30 let bomo imeli podobone multikulturni položaj.

 • plamen100

  sramota, unicevanje Makedonije poteka tudi s pomocjo slovenskih levicarjev eu poslancev Vajgla in Fajonove, ki sta za to da izdajalec Zajev prevzame oblast. Kaj pa to v resnici pmeni pa se je videlo z delovanjem paralelnega parlamenta kjer predsednik psrlamenta da na mizo albansko zastavo in pojejo albansko himno??? Prva njihova zahteva pa je da se ukinejo meje med Makedonijo, Kosovom iAlbanijo?? Slovenskim komunistom pa se vedno ni jasno kaj vse to pomeni??

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!