Ceneje in bolj učinkovito kot uvoz migrantov v Evropo: Poljska ponuja pomoč sirijskim beguncem v Jordaniji

Poljska ministrica za humanitarno pomoč Beata Kempa na obisku v begunskem taborišču Zaatari

Poljska ministrica za humanitarno pomoč Beata Kempa in poljski veleposlanik v Jordanu Andrzej Świeżaczyński sta se v ponedeljek srečala z upravitelji begunskega taborišča Zaatari v severni Jordaniji. Na svoji štiridnevni turneji po državi je ministrica zagotovila, da bodo vsi, ki zaprosijo za denarno pomoč, to tudi dobili iz za ta namen predvidenega državnega proračuna. Poljaki so mnenja, da je ceneje in bolj učinkovito pomagati beguncem v državah njihovega izvora, kakor pa uvažati migrante v Evropo.

Ministrica Kempa je na svojem obisku v Jordaniji obiskala begunska taborišča Zaatari in Azraq. Prav tako se je po poročanju Voice of Europe sestala s predstavniki UNICEF-a, Sklada za otroke ZN in predstavniki jordanske vlade v Ammanu. V izjavi za javnost je povedala: “Kdorkoli se prijavi za pomoč, kdorkoli rabi pomoč, bo dobil pomoč iz našega državnega proračuna.”

Na njenem obisku po državi jo je spremljala skupina zdravnikov iz Vojaškega inštituta za medicino v Varšavi z namenom, da med begunci v taboriščih identificirajo najbolj nujne zdravniške oskrbe. Prejšnja premierka Beata Szydło je v preteklosti povedala, da je ceneje in bolj učinkovito pomagati beguncem v njihovih državah, kakor pa podpirati zblojeno EU migrantsko politiko odprtih mej, ki ni sposobna ustaviti navala migrantov.

Ivan Šokić

 • Valter BraniSlav

  …”Poljaki so mnenja, da je ceneje in bolj učinkovito pomagati beguncem v državah njihovega izvora, kakor pa uvažati migrante v Evropo.”…

  TOCNO TAKO. DAJTE MUSLIMANOM MIR V NJIHOVIH DRZAVAH. NE IZVAZAJTE DEMOKRACIJE, SI JO BODO SAMI IZBRALI KO BO CAS ZA TO. NAJ SE SAMI ODLOCIJO KAKO NAPREJ. PRENEHAJTE SE ODLOCATI V NJIHOVEM IMENU KAJ JE ZA NJIH DOBRO. NE BODITE AROGANTNI IN NE SKLEPAJTE DA BO TISTO KAR JE VSEC NAM IN KAR NAS DELA SRECNE IMELO ISTI UCINEK TUDI NA NJIH.

  KRISTJANI IN ATEISTI NAJ ZIVIJO V EU IN OBEH AMERIKAH, MUSLIMANI PA NA BLIZNJEM VZHODU.

  Nic nimam proti muslijem dokler so doma. Vendar rusiti njihove drzave potem pa begunce uvazati k nam je norost. Merkla je izdajalka Evrope, ne pa humanitarka. Ocitno jo daje kompleks jalove zenske ki nikoli ni rodila.

  • šmentanamuha

   Mutti bi rada bila nadomestna mati migrantom, vsaj na jeziku.

   • Valter BraniSlav

    Ona je prestara da bi zanosila. Ko bi lahko ni, bila je prevec ambiciozna. Danes se njen zatrti materinski nagon kaze v necem kar je sprevrzeno. Tako kot Franci Danko reagira na svojo potlaceno homoseksualnosti tako da kar maprej protestira proti temu kar si pravzaprav zeli.

  • Roman Eržen

   tokrat se strinjam s tabo

 • Božobožo

  Pametno ne pa Merkelca ki jih uvaža v EU.

  • bojan

   Tist ki uvaža migrante v EU … jo želi uničit …

   • Olga_10

    Soros, Junker, Merkla, Kućan, Fajon…

    • Valter BraniSlav

     Jaz sem proti uvozu muslijev!!!

 • Caetano

  Spet lahko recem samo, da so lahko Poljaki za zgled nam in EU.

 • Grenze

  Odlično Poljaki vi ste Evropskim bučkom za zgled kakšna Merkelca in nadžonkan Junker.

 • lauraas

  Zakaj je Poljska dolžna pomagat?

 • plamen100

  To ni nobena resitev. Danes ima Afrika 1,8 milijarde prebivalcev, z istim tempom razplojevanja jih bo leta 2050 vec kot 2.8 milijarde mar to po eej loguki pomeni da bo cela evropa financno prispevala da se bodo ta bitja po grmovju vedno v vecjem stevilu razplojevala?? Samo poglejte jih tam afrisko spanski meji kjer jih je vsak dan vec ob mrezi in poizkusajo na 1001 nacin priti v Evropo. Da pa bi sedaj mi njim dajali denar, da se bodo se bolj razplojevali in poslednicno se bolj rinili v Evropo v tem pa ni nobene logike. Evropa bi morala vse narediti da se njen narod prenovi, da se mladim druzinam s po tremi in vec otroci dajo posebne ugodnosti..itd, od teh ljudi bo odvisna bodocnost Evrope ne pa od potomcev migrantov, ki se danes le rszstreljujejo po celi evropi saj jemljejo evropejce za svoje naravne in verske sovraznike.

 • Olga_10

  Bravo Poljaki!

 • Artur

  Daj človeku ribo, nahranil ga boš za en dan. Nauči ga loviti ribe, prehranil ga boš za vse življenje.(Kitajski pregovor)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!