Član Socialdemokratov: Pravila islama so pomembnejša kot državna pravila

(Foto: iStock)

Član švedskih Socialdemokratov je pred volitvami v arabščini sporočil, da so pravila islama pomembnejša od švedskih pravil.

“Pravila islama so bolj pomembna od švedskih pravil. Delno zaradi tega se mora ženskam, ki želijo sneti naglavno prekrivalo, nasprotovati na različne načine,” je za Radio Sweden v arabščini povedal politik socialdemokratov Per-Ola Matsson.

Matsson je bil več let član Socialdemokratov pod vodstvom trenutnega premierja Stefvana Lofvena. Do nedavnega pa je bil po poročanju Voice of Europe na volilni listi za mestni svet, deželni svet ter nacionalni parlament. Matsson se je branil, da povedanega ni mislil resno, češ da tudi njegova sestra ne nosi hidžaba. Vseeno je potrdil, da je bil prevod iz arabščine natančen. Zato so ga zdaj prisilili, da izstopi iz stranke.

Švedski premier Stefan Lofven (Vir: Twitter)

Primer je izbruhnil v zelo občutljivem obdobju, ko si švedski Socialdemokrati želijo nadaljevati z delom manjšinske vlade, ki je do sedaj vodila državo. Samo vprašanje je, ali bodo take izjave levega bloka prepričale desni blok v formiranje večinske koalicije z desnimi Švedskimi demokrati.

Ivan Šokić

 • Clemen J.

  Kdo pa drug levičar, se drug normalen človek ki ima večji IQ od opice, se pravi da ni levičar in ni muslič tega nebi mogel izjaviti.

 • Caetano

  Hvala Novi24 da zbirate in objavljate te nebuloznosti filoislamističnih levičarjev. Potrebno je, da ljudje spregledajo skozi meglo, ki jo je ta banda ustvarila.

 • slosin

  vse bolj se mi dozdeva, da se ti levakarji v bistvu bojijo muslijev, kot komunist križa in jim zato lezejo v rit….ne, ne mi prerezat vrat, sej vidite, da sem vas sprejel kot gospodaje……zblojeni brezjajčni pezdeti …

 • Artur

  A se social “demokrati” delajo debilne in prfuknjene z razmetanim”podstrešjem” zaradi demagogije ali so že po defaultu takšni jaz bi tekel da je to ta drugo.Tistim ki jih volijo pa takitak ni pomoči njim niti psihoterapija nebi prišla do živega.

 • ZatonMesecnikov

  #Član socialdemokratov: Pravila islama so bolj pomembna kot državna pravila#

  To kar tekmujejo, kdo bo večji bedak izpadel. Resnično s svojo psihično distrofijo spominjajo na prve kristjane, ki so Rimljane prosili, da jih mučijo in ubijejo, da bodo dobili svetniški status.

 • Olga2345

  Levičarji so navadni talibani in “svojat” (po Trčku)! “Drugovi napred, ja ZA vama, drugovi nazad, ja PRED vama…” Navadne levičarske p****!

 • bojan

  se ne čudim človek po videzu spominja na arabca

 • Morala

  Sedaj jih je dobil po betici, če mora ven iz stranke!

 • pajot

  Tale Per-Ola ni vreden komentarja. Pa vseeno. Pošljite ga k meni,na prevzgojo.

 • WatsonForus

  upam da mu kak muslič spuca kanale.

 • xtc

  Torej so tudi raufnki nad pravili-JASNO.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!