“Da bi te Alah preklel, ti svinja, ti pes!” je musliman rekel imamu, ki nasprotuje džihadističnemu terorju

Foto: youtube

Islamskega šejka, ki govori proti radikalizaciji in šeriatskemu pravu, je nek musliman preklel in pljunil proti njemu, medtem ko je hodil po ulici v muslimanski četrti v Sydneyju. 

Šiitskega imama Sheikha Mohammada Tawhidija so napadli, ko je hodil po ulici Haldon v Lakembi, kjer se nahaja tudi največja mošeja v Avstraliji. Neznani musliman je za njim zavpil v arabščini, ko je šel mimo neke trgovine skupaj z reporterjem Brynom Seymourjem, ki dela za 7News, okrog poldneva. Seveda je Seymourja zanimalo, kaj izrečeno pomeni, imam pa mu je povedal: “To pomeni: ‘Da bi te Alah preklel, ti svinja, ti pes.” Le nekaj trenutkov zatem sta se imam in reporter že vrnila v neoznačen kombi, da bi se izognila morebitnemu nasilju.

Zaprta Facebook skupina pa je začela širiti to novico o zlorabi, kjer so si muslimani enotni, da je moški, ki je imama označil za psa in svinjo, želel izzvati nasilen spopad. “Ne morem verjeti, da se nihče na to ni odzval,” so začudeni sodelujoči v tej skupini, piše Jihad Watch.

“Nemuslimani me niso nikoli užalili tako kot ta musliman”
Sheikh Tawhid, ki se je preselil v Avstralijo iz Iraka leta 1995, ko je bil star 12 let, je dejal, da je to prvič, ko je doživel zlorabo te vrste. “S tem, ko so me imenovali za prašiča in psa in pred mene pljunili, so me užalili, vem pa, da so me na takšen način poskušali ustrahovati,” je dejal ter izdal, da ga v nasprotju s tem dogodkom nemuslimani v Avstraliji niso nikoli zlorabili ali napadli. “Še nikoli nisem doživel rasne diskriminacije. Danes je bilo to prvič, in še to od muslimana.” Prepričan je tudi, da je razlog za besedni napad muslimana nanj prav v koranu.

Marjanca Scheicher