Dala odpoved: Švedski zdravnici prekipelo zaradi hipohonderskih migrantov

Slika je simbolična. Foto: iStock

Švedska zdravnica, ki je od leta 2010 delala v medicinskem centru v Stockholmu, je izčrpana od zahtevnih muslimanskih moških, ki zahtevajo nujno zdravniško pomoč, hkrati pa kažejo prezir do ženskega osebja, ki jim želi pomagati. Za piko na i svojim ženskam v medicinskem centru ne dovolijo govoriti, ampak kar oni pojasnjujejo in govorijo v imenu svoje žene. Teh pritiskov ni več vzdržala in je dala odpoved.

Ženska, ki so jo tuji mediji poimenovali le kot dr. Greta, je na spletni strani Avpixlat zapisala, da je specialistka splošne medicine z več kot 40-letnimi izkušnjami v zdravstvu. Po upokojitvi leta 2010 je nato delala s skrajšanim delovnim časom v medicinskem centru v južnem Stockholmu. “Že nekaj let v tem centru narašča število bolnikov iz neprehodnih območij, prav tako je vse več migrantskih otrok brez spremstva, tako da jih ne morem več dohajati, saj je njihov odnos katastrofalen. Namesto tega sem se odločila poiskati delo v središču mesta, kjer sem kot švedska zdravnica več kot dobrodošla.”

“Mladi moški iz Bližnjega vzhoda in severne Afrike iščejo banalne bolezni, kot so prehladi in zvini, ponavadi pa jih spremljajo naivni Švedi. Ti mladi moški, prav tako pa tudi odrasli migranti, zahtevajo takojšnjo zdravniško pomoč, hkrati pa kažejo prezir do ženskega osebja, vključno z zdravnicami. Toda za zdravljenje njihove ženske bodo zagotovo dobili zdravnico, in ne zdravnika. Vedno, tudi v sprejemno sobo, pridejo s svojo žensko, in govorijo v njenem imenu.”

Marjanca Scheicher

 • Slovenec 33

  Tudi Švedi si bodo morali zapomniti, da je islam krvava, agresivna, histerična in pedofilska religija, ki potiska vse, ki pridejo v stik z njo v mračnjaštvo in fevdalizem.
  Ko bodo to vedeli bodo reagirali drugače, če bodo zamudili zadnji vlak se bodo zbudili pa v fevdalizmu.

  • samotoje

   Islam, kot ga poznajo v večini bližnjevzhodnih držav, ni religija ampak ideologija in je del celotne družbe- vseh slojev in vseh sistemov. Vpeta je v politiko, izobraževanje, vojsko, zdravstvo itd. To je tisto, kar postavlja islamske države v 14., 15. stoletje. Zato islam ne more vštric z nobeno družbo in civilizacijo 21. stoletja.

 • Lovro

  nekaj vas lepo prosim novinarji: ne obnašajte se, kot da se vam Švedi smilijo.
  Kar imajo, so sami hoteli imeti.

  • pajot

   Normalni Švedi so na istem kot mi,normalni Slovenci. Niso hoteli imeti tega,prisilili so jih v to njihovi voditelji. Banda,podkupljena! Sorosovi plačanci!

 • Franc Šink

  To niso hipohondri. To so običajni sumulanti! Če ne pustijo žene same v ambulanto, naj jo zdravijo sami Saj so skoraj vsi doktorji,inženirji….!

 • lauraas

  V islamskih državah ni zdravnic, so samo zdravniki, tam ženska ne sme k moškemu zdravniku ali pa ginekologu, itd, tako da koliko manj so deležne zdravniške oskrbe in pomoči od moških! In mi to uvažamo sem!

  • indijanka

   To pa ni res. Mamina prijateljica zdravnica je imela skupaj z možem zasebno zdravstveno ordinacijo v Jordaniji. Problem je začutila šele, ko je mož umrl in je vse njuno premoženje prešlo njegovemu bratu dokler njen najmlajši otrok – sin ni odrastel.

   • Dragan Krstič

    Primerjava Jordanije z drugimi muslimanskimi državami ni smiselna ker je Jordanija
    demokratična in moderna država Bližnjega vzhoda.

    • indijanka

     Tudi Sirija je bila.

 • Franc Novak 1979

  Škoda, ker sem se posvetil tehniki. Moral bi vpisat medicino in bi lahko ugotavljal vse bolezni, ki jih migranti prinesejo s seboj.

 • Dragan Krstič

  Poleg tega da so Švedi pusice je pri njih še hujša cenzura glede muslimanskih izgredov.

 • Olga

  Naj se zdravijo pri Alahu!

 • xtc

  Pognat vseskupaj domov pa naj se tam pritožujejo:

 • D&G

  Nazaj v puščavi s to golaznijo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!