Danska učinkovitost: Sodišče izgnalo državljana Bosne le 13 ur po tatvini palet

19
Foto: iStock

Danski pravosodni sistem je znan kot izjemno učinkovit. Država je bosanskega državljana, ki ga je prijela policija med krajo palet, izgnala iz Danske zgolj 13 ur po kaznivem dejanju. 

Moški z državljanstvom Bosne in Hercegovine je, ko je bil zaloten med krajo palet, poskušal pobegniti, vendar ga je policija pravočasno prijela.

Danski pravosodni sistem ga je zgolj 13 ur po prijetju postavil pred sodišče, kjer so ga obsodili na 30 dni zapora in deportacijo iz države. Poleg tega so mu naložili tudi prepoved ponovnega vstopa v državo za šest let, poroča Speisa.

S policije so sporočili, da bodo moškega do izgona pridržali v priporu. Sodišče je kazen naložilo kljub dejstvom, da obsojeni ni imel denarja, prav tako nikogar na Danskem ne pozna. Kot so napovedali, bodo sodišča kmalu enako obravnavala tudi druge migrante in spolne prestopnike.

M. P.

19 KOMENTARJEV

 1. “Kot so napovedali, bodo sodišča kmalu enako obravnavala tudi druge migrante in spolne prestopnike.”

  Zakaj pa temu ni bilo tako že doslej?!?
  Bodo uveljavili nove zakone? So prej bile kraje in raznorazni prestopki, tudi spolni, sprejemljiva dejanja?
  Pa ne da so invazivni musliji od oblasti dobili nenapisan bonus in ga tudi že izkoristili?
  Domačnini tega nimajo. No, razen v udbofevdu nekateri ‘naši’.

 2. Sem kliknila zaradi palete. A ima kdo tle na Krasu rabljene palete, ki se jih skuša znebiti oz. ne ve kam z njimi? Z veseljem razbremenim.

 3. Mlade in poštene sodnike iz Slovenije bi poslal na Dansko se kaj naučit. Staro pokvarjeno sodniško drhal pa čimprej v penzijo in to na minimalko!

  • Mislim, da bi bilo bolj učinkovito uvozit danske sodnike. Naši študentje, ki obiskujejo Pravno fakulteto v Slo, so po mojem izgubljena generacija. V kolikor jim še vedno predava Ljubo Bavcon o človekovih pravicah, smo vsaj 50 let za Evropo.

   • 50 let za Azijo, si hotel reči. Evropsko pravo od inkvizicije naprej nikoli ni niti približno tako globoko padlo kot Ljubo Bavcon.

  • Bosancu ni za zamerit.
   Zakaj pa misliš,da za njih velja Bosna drvo?
   Tako jih vsak kliče zaradi njihovih zahojenih turških betic,ker so parjeni med turki in šiptarji oni pa mislijo,da je mišljeno,da so palete njihove kakor tudi tale bosanec.

 4. ČE bi hoteli biti objektivni in resnično prikazati stanje bi se morali pozanimati kaj bi storil danski sistem za danca – 30 dni pa ja seveda – ne bi je odnesel z manj kot enim letom? Vseeno če so ga izgnali še delovanje sodišča ne opravičuje kar je naredilo s tem s ko ne izenačijo tujcev in svojih. Zakaj je državljan te države bolj kaznovan kakor tujec??

 5. Tule je čisti prikaz kako v pravni državi sodišče ne sme delati:
  Danci si morajo priti ogledati pravilno delovanjek nam;najprej se srorilca prime zasliši in nato izpusti;da se mu ne krati pravic;nato traja vsaj dve leti ;da pride do obravnave;v tem času storilec svojo “obrt” nemoteno poravlja na preje;če ga še dobijo;obtožnico dopolnijo in ga dajo zopet na prostost:
  Ko do obravnave pride se obtoženec malce zjoče;advokat obrazložinjegove pravice in o težkem otroštvu;še več deliktov pomeni količinski popust in pogojno kazen;da se lahkovrne k “virom” preživljanja;ko ga zopet privlečejo na sodnijo;pa odvetniki obrazložijo;da je to pač tako v njegovi kulturi in da je ukrep protitemu kratenje njegovih pravic;rasizem;homofobija;nacizem in še kaj ter da so oškodovanci sami krivi ;če zaklepajo ;mar raje naj pustijo odpto;da nebodo imeli dodatne škode nato še sledijo pritožbe in prpiri ter zastaranja;revček pa nemoteno opravlčja “obrt” napreje;saj moramo vendar biti strpni in multikulturni:

KOMENTIRAJ