Danski pripadniki Islamske države, ki so se odšli borit v Sirijo, prejemajo visoke socialne prispevke

Foto: YouTube/Printscreen

Na Danskem je prišlo do razkritja, da barbarski podporniki Islamske države, ki se odhajajo borit v Sirijo, prejemajo socialne prispevke, ki so financirani s strani davkoplačevalcev.

Britanski Express poroča, da je 36 Dancev, ki so pobegnili v Sirijo, da bi se pridružili terorističnemu kultu, prijelo prispevke v skupni vrednosti 90.170 evrov. Oblasti so sporočile, da bodo poskušale izslediti 29 borcev, saj velja prepričanje, da je bilo sedem pripadnikov Islamske države ubitih v bojih.

Preberite več: Islamska država v paniki na veliko ubija civi

Razkriti podatki sprožili val ogorčenja
Karsten Honge iz Socialistične ljudske stranke je za lokalni časopis Ekstra Bladet povedala, da je takšno ravnanje nezakonito. “Če v državi prejemaš socialne prispevke, moraš biti na na danskem trgu dela na voljo, ne pa da potuješ v tujino, sploh pa v državo, kot je Sirija.” Poslanec Danske ljudske stranke Bent Bogsted je poudaril, da bi morali borcem Islamske države nemudoma odvzeti socialne prispevke, ki jih prejemajo zaradi brezposelnosti, saj zaradi odhoda v Sirijo niso na voljo danskim delodajalcem.

Danski minister za zaposlovanje Troels Lund Poulsen je obljubil, da bo ministrstvo ukrepalo, in dodal, da je to ravnanje popolnoma nesprejemljivo in sramotno. “Če potujete v Sirijo, da bi sodelovali v vojni kot borec Islamske države, potem nimate pravice do prejemanja prispevkov s strani vlade.”

Lani je na podlagi podatkov danskih obveščevalnih in varnostnih sil kar 32 Dancev, ki so bili pripadniki teroristične skupine, prejelo socialno podporo za primer brezposelnosti. Dokument Ministrstva za zaposlovanje je razkril, da so posameznikom izplačali 50.868 evrov.

Danska je druga po številu borcev, ki se odpravijo v Sirijo
Minister za pravosodje Mette Frederiksen je povedal, da ima Danska enega izmed najbolj radodarnih sistemov zavarovanja za primer brezposelnosti, in dodal, da je Danska po številu borcev, ki se napotijo v Sirijo, da se pridružijo teroristični organizaciji Islamska država, na drugem mestu, takoj za Belgijo.

N. Ž.

 • Franc Novak 1979
 • Lord H.

  Te knjige so brezplačen download, vse so zelo dobre, oborožite se z znanjem za boj proti islamu, vse tri so napisali ex-muslimani:

  1. Why I Am Not a Muslim, by Ibn Warraq
  http://www.conflicts.rem33.com/images/books/Ibn%20Warraq%20-%20Why%20I%20Am%20Not%20a%20Muslim.pdf

  2. Islamic Fascism, by Hamed Abdel-Samad
  https://archive.org/details/IslamicFascismAbdelSamadHamed2016

  3. Understanding Muhammad: A Psychobiography of Allah’s Prophet, by Ali Sina
  http://www.faithfreedom.org/understanding-muhammad-free-download/

  • Lord H.

   Te knjige utegnem še kdaj pospamati sem, se opravičujem moderatorju.

 • Franc Novak 1979

  Mogoče pa v vrstah kriminalcev niso pobili dovolj civilistov, ki jih potem še oropajo, niso dobivali rednih dohodkov, tako, da so danski csd-ji ugotovili, da je njihov prihodek nižji od zagarantiranega in so jim izplačevali razliko. Ali pa gre tu še z dodatek na nevarnost pri delu? Zblojeni multikulti LGBT politiki pa seveda zagovarjajo vse človekove pravice. Kaj pa pravico do jezidskih življenj? A ti nimajo te pravice? A jezidi niso ljudje?

  • Franc Šink

   Tako kot Jezidi tudi Evropejci nismo za njih ljudje.

 • Nata

  A sedaj so pa ogorčeni ?? Krasni državljani so ljudje.
  Nič ne vedo, nič jih ne briga, da razmetavajo njihov denar ?
  No, kaj se pa razburjam ? Saj je pri nas podobno, le za malo manj denarja – verjetno ?

 • tarantela

  Vsi se lahko motijo, tudi Janša je ob začetnem valu migrantov rekel, da bomo dobili zdravnike, inženirje itd… Vsi smo zmotljivi, samo včasih nas to tepe po glavah in po denarnicah. Smo pač samo ljudje.

  • ferdo

   Tega Janša ni NIKOLI rekel. Spet ti nekaj nabijaš po svoje.
   Že od prvega dne Janša svari pred temi. Mi imamo tega kadra sami dovolj – še ven hodijo.
   Nič ne bereš?

  • Franc Šink

   Zmotljivi ljudje.

  • macon

   Janša ni idiot in take besede so izgovarjali levi idioti. Seveda je bilo med hordami mladcev cel kup izobražencev iz dežel s povprečno okoli 50% pismenostjo (in še velik del teh pismenih se zna komaj podpisati) in s faksi kot naše srednje šole.

   Islamske države ne proizvajajo nobene ali zelo malo tehnologije, naravoslovnih izobražencev imajo kako desetino na milijon kot zahod, njihovih družboslovnih znanstvenikov z diplomami iz korana pa prav nič ne rabimo.

 • dež

  Stavim, da imamo takšne osebke tudi v Sloveniji. In skoraj prepričan sem, da kakšen od njih prejema podporo istočasno v SI in v BiH (Kos, Mak).

  • ferdo

   dvojna državljanstva ukinit – sicer pa v takih primerih obvezno preverjat državne prejemke.

 • KIKI

  Pri nas bi bilo popolnoma enako, če bi migranti ne zavohali pravočasno tukajšnje bede in
  jo hitro ucvrli preko Alp na sever. Pa saj so jih naši kučanisti vabili, jim nudili topla zavetja
  in stanovanja (n.pr. V. Godina), pa nič ne pomaga! V žalosti za njimi se bojo utopili
  Tomička, Meseček, kakšna Makarovička , prijazna Štefka s soprogom i.t.d.

 • samotoje

  Danski brezposelni paraziti se prav v ničemer ne razlikujejo od slovenskih brezposelnih parazitov. Da ne bo pomote- večina brezposelnih išče službo, ker ne želijo biti odvisni od državne podpore. Govorim o tistih, ki najdejo vsako luknjo v predpisih, da jim ni treba delati. Poznam nekaj takšnih osebkov, eden je šel celo v tujsko legijo, ker bi se rad kopal v denarju in izživljal nad “manjvrednimi sovražniki”, a so ga nagnali. Na Danskem je poleg tega malo morje Somalcev, ki visijo po vogalih večjih mest, ne delajo, povzročijo večino kriminala in se znašajo nad domačini- za hec. Kaj zdaj? Dokler ne bodo neposredno prizadeti, bodo politiki še naprej kot tri opice: nič videla, nič slišala… Tolaži me edino to, da se ljudem po Evropi že po malem trga film.

 • koza

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!