Debeli severnokorejski diktator se spet igra z življenji milijonov – Trump mu je zato povedal svoje!

Foto: epa

Ameriški predsednik Donald Trump se je odzval na grožnje severnokorejskega diktatorja Kim Džong Una, ki je zagrozil, da bo sprožil jedrsko vojno z Združenimi državami Amerike, saj ima na mizi pripravljen gumb za zagon jedrskega orožja, in da ga ni strah uporabiti. 

“Združene države Amerike se ne morejo kosati z mano in našo državo,” je Kim dejal Severnokorejcem v okviru novoletnega programa na nacionalni televiziji. Poleg tega je povedal, da je celotno ozemlje ZDA v jedrskem dosegu in da je gumb za sprožitev jedrskega napada vedno na njegovo mizi. “To je samo resnica in ne grožnja,” je še dodal diktator.

Velika verjetnost, da tega gumba sploh ni 
Ameriški Newsweek navaja, da je velika verjetnost, da takšnega gumb sploh ni, glede na to, da so za jedrsko izstrelitev potrebni številni strokovnjaki na več ravneh in natančne koordinate za izstrelitev. Prav tako pa naj bi Kim Džong Un večino svojega časa preživljal zunaj svoje pisarne v glavnem mestu Pjongjang.

V odgovor na Kimovo širokoustenje je Trump prek družbenega omrežja Twitter sporočil, da ima tudi on v ovalni pisarni “jedrski gumb”, poleg tega pa je pripomnil, da ta gumb v nasprotju s severnokorejskim dejansko deluje. Tovrstna izmenjava groženj predstavlja del besedne vojne med severnokorejskim despotom in ameriškim predsednikom, ki se lahko za Severno Korejo konča z uničujočimi posledicami.  S tem Kim tudi ogroža državo, kjer večina prebivalstva že tako hudo trpi zaradi pomanjkanja hrane, medtem ko on živi brezskrbno življenje.

N. Ž.

 • Janez

  Dva debla se kregata kdo ima daljšega. Razlika med njima je v tem da ima Kim jajca prvi nukati američane, Trump pa ne.

  • xtc

   Težava je v tem ,da si ti idiot in ,da je Kim bistveno večji problem za sosede kot ZDA.

 • tarantela

  Dva napihnjena bedaka!

 • xtc

  Popolnoma zapret meje pa naj požro drug drugega.

 • korejske rakete in bombe ne morijo, ameriške pa vsak dan

 • cosmosjasnovidec

  Tale prašič Džon je pa res čedalje bolj napihnjen tako,da ga bo razneslo.
  Ni mi pa jasno zakaj ZDA ne pošljejo enega ostrostrelca,da ga pihne saj se tale bedak kar brezbrižno sprehaja po ulicah Pjongjanga kjer bi ga lahko fental tudi kdo od domačinov pa še zgrešil ga ne bi ker je že tako napihnjen kot bi gledal slona.

  • valentin cej

   Zakaj ? Zato, ker ima “rocket man” pri sebi gumb, ki proži in to je vsem jasno.

   • cosmosjasnovidec

    Ja in kako se da takega fanatika prevzgojiti in kdo ga bo?
    Njemu je popolnoma vseeno za kakršne koli sankcije in podobno predvsem pa za njegove potlačene državljane če bodo umirali od lakote ali ne.
    On ima in bo imel vedno dovolj in to mu je edino bitno.

 • valentin cej

  “America first”, je dejal Kim, pritisnil na gumb in Trump-u naredil polarni mraz.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!